> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Rulouri cu crema, Alte probe pentru sarbatori
babyca
mesaj Nov 22 2006, 10:21 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 121
Inregistrat pe: 28-October 06
De la: Romania- Italia-Oklahoma
Membrul Nr.: 34,608



In sfarsit am terminat si rulourile si vin cu reteta .. Nu va mai aburesc si trec durect la subiect:
aluatul :
-jumatate cana lapte
-jumatate cana unt sau untura topita( nu incercati cu margarina sau ulei ca am incercat eu si ... )
- un varf de cutit de amoniac stins cu otet sau zeama de lamaie
- faina ( cat cuprinde icon_biggrin.gif )

Acest mesaj a fost editat de babyca: Nov 23 2006, 08:50 AM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
babyca
mesaj Nov 22 2006, 10:24 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 121
Inregistrat pe: 28-October 06
De la: Romania- Italia-Oklahoma
Membrul Nr.: 34,608



Se amesteca toate ingredientele si se face un aluat de consintenta aluatului de paine. Se lasa in frigider cam 15 minute , apoi se intinde o foaie , ceva mai subtire de 1/2 cm
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
babyca
mesaj Nov 22 2006, 10:27 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 121
Inregistrat pe: 28-October 06
De la: Romania- Italia-Oklahoma
Membrul Nr.: 34,608



Se taie in fasii de 1,5 cm si se ruleaza pe forme ( cine are. cine nu ...improvizeaza ..si va arat si varianta mea de improvizatie )
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
babyca
mesaj Nov 22 2006, 10:29 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 121
Inregistrat pe: 28-October 06
De la: Romania- Italia-Oklahoma
Membrul Nr.: 34,608




se baga in cuptor la foc mic si se lasa pana se rumenesc un pic ( cam 10 minute)

Acest mesaj a fost editat de babyca: Nov 22 2006, 10:35 PM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
babyca
mesaj Nov 22 2006, 10:31 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 121
Inregistrat pe: 28-October 06
De la: Romania- Italia-Oklahoma
Membrul Nr.: 34,608



se umple cu crema ( va recomanda crema calda ) , eu am folosit budinca de vanilie si la capete se pune un capac de ciocolata calda dupa care se tavalesc prin nuca de cocos sau alune....

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
babyca
mesaj Nov 22 2006, 10:34 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 121
Inregistrat pe: 28-October 06
De la: Romania- Italia-Oklahoma
Membrul Nr.: 34,608



In final se pot pudra cu zahar pudra , cacao sau sprita cu ciocolata ( eu prefer ciocolata)
(recomand sa puneti o punga peste farfuria cu ele terminate si sa le lasati pana a doua zi )

Nu arata ele nemaipomenit , dar sunt simple de facut si rapide icon_biggrin.gif

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aliza
mesaj Nov 22 2006, 10:47 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,250
Inregistrat pe: 10-November 05
De la: Bz-Vn
Membrul Nr.: 28,783



Ce mai faceam rulori cand eram mica cu fratele meu. Eu le umplem cu frisca sau cu crema de vanilie facuta de mine si date prin zahar pudra. Mancam pana nu mai puteam. Chiar mi-ai adus aminte si poate o sa fac si eu sa imi mai aduc aminte de acele vremuri.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adar
mesaj Nov 23 2006, 12:10 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 430
Inregistrat pe: 26-July 06
De la: Sibiu
Membrul Nr.: 33,046



Babyca - arata foarte bine, cred ca le voi incerca si eu. Dar spune-mi te rog, cu ce altceva se mai pot umple in afara de frisca si vanilie??? Si in afara de budinca ...

edit: spune-mi te rog, ce inseamna "jumatate cana unt" ??? Vorbesti de unt topit???

Acest mesaj a fost editat de adar: Nov 23 2006, 12:14 AM


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
petunie
mesaj Nov 23 2006, 02:35 AM


Am buburuza!!!


Grup: Membri
Postari: 5,929
Inregistrat pe: 15-June 05
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 24,853



(adar @ Nov 23 2006, 12:10 AM) [snapback]271390[/snapback]

Babyca - arata foarte bine, cred ca le voi incerca si eu. Dar spune-mi te rog, cu ce altceva se mai pot umple in afara de frisca si vanilie??? Si in afara de budinca ...

edit: spune-mi te rog, ce inseamna "jumatate cana unt" ??? Vorbesti de unt topit???


Noi le mai umpleam si cu spuma de capsuni sau de zmeura.Eu nu am facut niciodata si de cel putin 5 ani nu am mai mancat.

Le poti umple cu ce crema iti place,dar sa nu curga pe dinafara.

Babyca ideea cu ciocolata la capete ii super,ii ca doua capace,asa-i?
icon_smile.gif

Spune-mi si mie te rog dinm ce ii improvizatia ta?Ii cumva ceva de la porumb?Ca la noi ii spunea la prajitura asta "Rulouri pa tuleu" icon_biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ralesu
mesaj Nov 23 2006, 05:00 AM


buna... dar REA!


Grup: Membri
Postari: 982
Inregistrat pe: 21-September 06
De la: Montréal, Canada
Membrul Nr.: 33,936



babyca, sa stii ca arata chiar foarte bine ! nu am mai mancat rulouri d-astea de muuuuulta vreme !!
mersi de reteta. sper ca voi avea curajul sa le fac. pupic.gif


--------------------
sunt cu okii pe voi!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
babyca
mesaj Nov 23 2006, 08:49 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 121
Inregistrat pe: 28-October 06
De la: Romania- Italia-Oklahoma
Membrul Nr.: 34,608



Untul trebuie sa fie lichid, iar crema .. ce-ti plce tie mai mult. Eu le fac cu ce am prin casa dar prefer crema calda, gen budinca deoarece de la caldura si umiditate rulourile devin moi .


icon_biggrin.gif Improvizatia e din porumb, si sunt coapte si rascoapte ca le am de vre-o 6 ani si sunt in perfecta stare ..
Ieri le-am facut pentru ca voiam sa probez noile forme dar am constatat ca tot cele vechi ma multumesc mai mult deoarece inoxul se incinge si e greu de manevrat pe cand cele din tulpinile din porumb poti pune mana pe ele linistita.


Capacele le-am facut acum ceva timp deoarece am facut o crema care o cam lua la vale si ca sa nu curga le-am pus ..capac icon_biggrin.gif Am descoperit ca-mi place si de atunci tot asa le fac
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Nov 23 2006, 09:06 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



(babyca @ Nov 22 2006, 09:34 PM) [snapback]271367[/snapback]

(recomand sa puneti o punga peste farfuria cu ele terminate si sa le lasati pana a doua zi )

punga de plastic sau de hirtie?
nu se inmoaie astfel, ramin crocante si a doua zi?

Bine ai venit in rindul culinarelor "italiene" icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Newme
mesaj Nov 23 2006, 09:29 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 402
Inregistrat pe: 29-June 06
De la: In heaven
Membrul Nr.: 32,676



Eu am suluri pentru rulouri din lemn.Si fac o compozitie ce o prajeam in ulei.Daca au rezistat rulourile tale improvizate de porumb, credeti ca merg si ale mele de lemn la cuptor???


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alis
mesaj Nov 23 2006, 09:34 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,677
Inregistrat pe: 16-December 03
De la: Israel
Membrul Nr.: 10,626



Foarte frumoase rulourile tale,o idee buna pt sarbatorile care vin.Merci floare.gif


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Panait Adina
mesaj Nov 24 2006, 01:05 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 206
Inregistrat pe: 28-February 05
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 21,923



Adriana, sau oricine altcineva, ai cumva reteta de canoli /caneloni siciliene( sa nu ma certi pt ortografie , n-am idee cum se numesc exact dar pricepi tu)?

Acest mesaj a fost editat de Panait Adina: Nov 24 2006, 01:35 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lleena
mesaj Nov 24 2006, 01:13 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 338
Inregistrat pe: 4-October 06
De la: Canada
Membrul Nr.: 34,183



Am si eu intrebare pentru careva de aici care a incercat ideea mea.
Eu n-am forme de astea si nu stiu daca o sa gasesc prea curand dar as vrea sa fac rulourile astea...le stiu exact cu reteta asta de la matusa sotzului meu. Acum intrebarea:
Ce-ar fi daca as incerca sa fac niste suluri din folie metalica asa cum a facut Poca la scoarta de copac, ce credeti, a incercat cineva?


--------------------
"Este cu mult mai multa fericire in a oferi decat in a primi..."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nasha
mesaj Nov 24 2006, 01:32 AM


Panfortzescus


Grup: Membri
Postari: 3,183
Inregistrat pe: 7-September 06
De la: Auckland, Noua Zeelanda
Membrul Nr.: 33,665



icon_biggrin.gif Lleena , si eu vreau sa le fac ...si nici eu nu am forme, dar culmea e ca nu aveam nici idei ...cum as putea sa le inventez..noroc cu tine,
da , eu cred ca merge bine, sa faci "forme " din folie ..cred ca ideea ta e buna
e posibil sa le incerc eu pe folia ta
si daca nu ies............. 075.gif



blink.gif


--------------------
Fan n_puiu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
- deana 29762
mesaj Nov 24 2006, 01:15 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 7
Inregistrat pe: 24-November 05
Membrul Nr.: 29,060



Pana acum nu am avut curajul sa postez vreo reteta pentru ca am multe multe de invatat. Pentru ca ma bate gandul sa incerc niste rulouri, scriu si eu reteta mamei...rulouri cu crema de vanilie! Eu nu am incercat niciodata dar imi amintesc mereu de copilarie. Eh bien...l voila:

Rulouri cu crema de vanilie

9 lg ulei
9 lg lapte
9 lg zahar
2 oua
arome
praf copt
faina (pt aluat) cat cuprinde

Din toate astea se framanta aluatul, se lasa la rece -2 ore, se intinde o foaie cu grosime de 1/2 cm.
Se taie fasii lungi cat sa ajunga pe cornetul de metal - mama folosea bigudiuri de metal (sa nu radeti:rolleyes: ) pe care le invelea in hartie pergament unsa cu ulei. Dupa infasurarea aluatului, acele bigudiuri erau insirate, cate 3-4, pe niste betisoare lungi cam cat latimea cuptorului si nu stiu cum stateau suspendate in cuptor..pana se coceau. Dupa racire se umpleau cu obisnuita crema ecler (de vanilie).

O sa incerc sa le fac si revin cu poze! Trebuie sa pornesc acum in cautarea cornetelor..sa vad din ce mi le confectionez tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bulinuta
mesaj Nov 24 2006, 05:29 PM


Mami de Rege si Printz!


Grup: Membri
Postari: 4,330
Inregistrat pe: 10-January 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 20,159



Da' cel mai bine cumparati aluat de foitaj de la magazin si-l infasurati pe ce aveti! Le umpleti cu ce creme vreti voi sau cu frisca.
Se pudreaza cu zahar.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Nov 24 2006, 08:56 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



(Panait Adina @ Nov 24 2006, 12:05 AM) [snapback]271943[/snapback]

Adriana, sau oricine altcineva, ai cumva reteta de canoli /caneloni siciliene( sa nu ma certi pt ortografie , n-am idee cum se numesc exact dar pricepi tu)?

da, o am, eu nu i-am facut insa niciodata, daca vrei ti-o traduc in speranta ca n-ai prea multa graba
icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

2 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (2 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 19th December 2014 - 10:36 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare