> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Placinta cu carne
babyca
mesaj Dec 2 2006, 09:19 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 121
Inregistrat pe: 28-October 06
De la: Romania- Italia-Oklahoma
Membrul Nr.: 34,608



Pentru ca mi sa facut dor de o placinta cu carne pe care o mancam candva in Bucuresti ( undeva la intersectia calea Victoria cu Lipscani) , am incercat sa fac una cu ingredientele pe care mi le amintesc din gust.
Placintica mea finala arata cam asa :
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
babyca
mesaj Dec 2 2006, 09:21 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 121
Inregistrat pe: 28-October 06
De la: Romania- Italia-Oklahoma
Membrul Nr.: 34,608



Ingredientele sunt urmatoarele:
400g carne tocata
1 ceapa potrivita ( eu am folosit jumatate din una mare)
sare
piper
ulei
1 ou ( care am uitat sa-l pun in foto)
foi de placinta (foitaj)

Acest mesaj a fost editat de babyca: Dec 3 2006, 01:06 AM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
babyca
mesaj Dec 2 2006, 09:24 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 121
Inregistrat pe: 28-October 06
De la: Romania- Italia-Oklahoma
Membrul Nr.: 34,608



Se amesteca carnea tocata cu sare si piper ( puteti pune si Delikat , cimbru sau condimentele care va plac)
Se pune la prajit intr-o tigaie cu putin ulei
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
babyca
mesaj Dec 2 2006, 09:25 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 121
Inregistrat pe: 28-October 06
De la: Romania- Italia-Oklahoma
Membrul Nr.: 34,608




Se toaca ceapa cat mai marunt si se adauga peste carnea tocata
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
babyca
mesaj Dec 2 2006, 09:30 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 121
Inregistrat pe: 28-October 06
De la: Romania- Italia-Oklahoma
Membrul Nr.: 34,608



Se prajeste la foc potrivit,pana scade
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
babyca
mesaj Dec 2 2006, 09:32 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 121
Inregistrat pe: 28-October 06
De la: Romania- Italia-Oklahoma
Membrul Nr.: 34,608



Se lasa sa se racoresca un pic, se adauga oul si se amesteca bine
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
babyca
mesaj Dec 2 2006, 09:33 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 121
Inregistrat pe: 28-October 06
De la: Romania- Italia-Oklahoma
Membrul Nr.: 34,608



Se intinde foaia si se pune compozitia..
Aici eu am facut una numai cu carne, si la una am adaugat niste felii de cascaval
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
babyca
mesaj Dec 2 2006, 09:37 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 121
Inregistrat pe: 28-October 06
De la: Romania- Italia-Oklahoma
Membrul Nr.: 34,608



Se inchide aluatul , se pune in tava cu lipitura in jos si se unge cu ou
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
babyca
mesaj Dec 2 2006, 09:39 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 121
Inregistrat pe: 28-October 06
De la: Romania- Italia-Oklahoma
Membrul Nr.: 34,608



Dupa vre-o 30 min de stat la cuptor la foc mic.. arata cam asa iar la gust .. pot sa va zic doar ca tot ce vedeti a fost papat de 2 persoane in 30 minute
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
babyca
mesaj Dec 2 2006, 09:40 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 121
Inregistrat pe: 28-October 06
De la: Romania- Italia-Oklahoma
Membrul Nr.: 34,608



Concluzia pe care am tras-o este ca e buna .. dar se termina repede..
Sper sa va placa si voua ..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
PARADIS
mesaj Dec 2 2006, 10:15 AM


~PARADIS~


Grup: Membri
Postari: 1,667
Inregistrat pe: 25-October 05
De la: paradis :)
Membrul Nr.: 28,465



fug la nani ca ma ia cu poftele si ma fac cit o balena laugh.gif

babyca, saptamina asta neaparat trebuie sa o pregatesc.
Arata placinta superba! floare.gif

Acest mesaj a fost editat de PARADIS: Dec 2 2006, 10:17 AM


--------------------


"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU


Go to the top of the page
 
+Quote Post
BIJU
mesaj Dec 2 2006, 11:38 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,482
Inregistrat pe: 11-March 03
De la: dAu La Kuaie
Membrul Nr.: 6,867



Foile de placinta de care sunt? Ca nu-s din alea subtiri, vad...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
babyca
mesaj Dec 2 2006, 11:50 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 121
Inregistrat pe: 28-October 06
De la: Romania- Italia-Oklahoma
Membrul Nr.: 34,608



Sunt foi de placinta normale.. n-au nimic deosebit, dar la foc mic ele se umfla si devin pufoase..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
moatza
mesaj Dec 2 2006, 04:55 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,505
Inregistrat pe: 20-March 06
Membrul Nr.: 30,859



adica le-ai pus pe toate asa cum erau in pachet? nu le-ai uns intre ele cu nimic? foi subtiri?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
babyca
mesaj Dec 2 2006, 07:55 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 121
Inregistrat pe: 28-October 06
De la: Romania- Italia-Oklahoma
Membrul Nr.: 34,608



(moatza @ Dec 2 2006, 02:55 PM) [snapback]275880[/snapback]

adica le-ai pus pe toate asa cum erau in pachet? nu le-ai uns intre ele cu nimic? foi subtiri?



Da , le-am folosit exact asa cum erau si nu am pus nimic.. ba chiar le-am lasat pe hartia pe care erau intinse
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sirena
mesaj Dec 2 2006, 08:08 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 14
Inregistrat pe: 31-May 06
De la: north america
Membrul Nr.: 32,239



Hi fetele

Arata f. bine placinta, cred ca ar merge si ceva ciuperci...

Aluatul pare sa fie gen foitaj ( cu margarina..) care se desface in foi la copt. Arata bine cu ou
pe deasupra.

Pupici la toti culinarii


--------------------
Quantity doesn't stand for quality
Go to the top of the page
 
+Quote Post
babyca
mesaj Dec 2 2006, 08:15 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 121
Inregistrat pe: 28-October 06
De la: Romania- Italia-Oklahoma
Membrul Nr.: 34,608



(sirena @ Dec 2 2006, 06:08 PM) [snapback]275955[/snapback]

Hi fetele

Arata f. bine placinta, cred ca ar merge si ceva ciuperci...

Aluatul pare sa fie gen foitaj ( cu margarina..) care se desface in foi la copt. Arata bine cu ou
pe deasupra.

Pupici la toti culinarii



Ar merge grozav cu ciuperci si eventual marar .. m-am gandit si eu ..dar n-am avut asa ca m-am multumit sa fac o proba doar cu ce am avut prin casa..cu speranta ca totul va iesi bine si data viitoare voi face imbunatatiri retetei
O seara fumoasa tuturor wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
moatza
mesaj Dec 2 2006, 09:15 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,505
Inregistrat pe: 20-March 06
Membrul Nr.: 30,859



babyca, cu riscul de-a deveni pisaloaga, repeta ptr mine: deci ai folosit foi subtiri de placinta, nu le-ai uns intre ele si ai folosit tot pachetul ptr cele doua placinte din imagine? daca nu, cate foi la bucata de placinta? eu cand le folosesc, le ung, pe fiecare in parte, si tare as vrea sa scap de chestia asta...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
babyca
mesaj Dec 2 2006, 09:23 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 121
Inregistrat pe: 28-October 06
De la: Romania- Italia-Oklahoma
Membrul Nr.: 34,608



(moatza @ Dec 2 2006, 07:15 PM) [snapback]275993[/snapback]

babyca, cu riscul de-a deveni pisaloaga, repeta ptr mine: deci ai folosit foi subtiri de placinta, nu le-ai uns intre ele si ai folosit tot pachetul ptr cele doua placinte din imagine? daca nu, cate foi la bucata de placinta? eu cand le folosesc, le ung, pe fiecare in parte, si tare as vrea sa scap de chestia asta...

In pachetul meu erau doar 2 foi de placinta gata intinse si am folosit cate una pt fiecare placinta , nu le-am intins si nu le-am uns cu nimic ( ele in compozitie au deja margarina) decat deasupra cu ou care sa arate frumos..
Nu stiu daca sunt foi subtiri de palcinta sau groase .. cred ca sunt normale.. gen foitaj


*dar tu le ungi cu ce ? si de ce ? ca eu nu am uns niciodata foile indiferent la ce le-am folosit ( strudel , saratele, pateuri, placinte...) ci le-am folosit exact asa cum le-am gasit
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Daneza13
mesaj Dec 2 2006, 10:47 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,213
Inregistrat pe: 18-October 05
De la: Montreal
Membrul Nr.: 28,350



(babyca @ Dec 2 2006, 07:23 PM)
...*dar tu le ungi cu ce ? si de ce ? ca eu nu am uns niciodata foile indiferent la ce le-am folosit ( strudel , saratele, pateuri, placinte...) ci le-am folosit exact asa cum le-am gasit

Tu ai folosit foi din aluat de foetaj...moatza se refera la foile de placinta subtiri (tot la alea le zic si eu foi de placinta), cele folosite la baclava, strudel etc, care se ung intre ele cu unt topit sau ulei si se pun mai multe unele peste altele . Apetisanta placinta ta, tocmai am terminat de facut aluat frantuzesc, poate trantesc si eu o placinta icon_smile.gif


--------------------
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 31st October 2014 - 07:45 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare