Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..
![]() ![]() |
Dec 4 2006, 12:07 AM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,471 Inregistrat pe: 29-December 05 De la: Warsaw Membrul Nr.: 29,623 |
Fac negresa asta mai ales cand sunt in criza de timp. Este o prajitura usoara si rapida si?gustoassssa! Bon, am terminat si cu reclama, sa trec la reteta. Pentru minunea de blat avem nevoie de: 4 oua 1,5 cani de zahar 3 linguri cacao, 1 lingura ness (optional) 7 linguri de apa, 2 linguri Martini sau ce preferati (optional) 200 gr margarina 1 cana faina. 0,5 pachetel praf de copt stins cu suc de lamaie. Se pune zaharul, cacao, apa intr-o cratita la foc mic. Se amesteca pana se dizolva zaharul, se adauga nessul (daca doriti). Stingem focul de sub cratita si adaugam margarina taiata bucatele pentru a se dizolva mai usor. Amestecam pana se dizolva. Separam alusurile de galbenusuri, si albusurile le punem la frigider. Luam cateva linguri din compozitia de cacao si adaugam peste galbenusuri, amestecam si turnam compozitia rezultata, incet in compozitia din cratita, amestecand continuu. Apoi punem cele 2 linguri de alcool. Amestecam. Din compozitia rezultata punem deoparte 10 linguri, intr-un pahar. In compozitia ramasa adaugam in ploaie faina si praful de copt stins. Amestecam bine. Batem spuma albusurile cu un strop de sare si le incorporam cu grija in compozitie. Atentie! Punem albusurile peste compozitie nu invers! Tapetam o tava cu margarina si faina, adaugam compozitia, o tinem la cuptor preincalzit cam 25 minute, 180 grade Celsius. Facem testul cu scobitoarea, daca iese curata, scoatem blatul si turnam deasupra compozitia pusa deoparte in pahar. Punem tava in cuptor pentru inca 3 minute. Prajitura se taie rece si se orneaza cu ce doriti. Eu obisnuiesc s-o ornez cu 250 ml frisca batuta cu 2 linguri de zahar praf, ciocolata taiata in diferite moduri. Iar aici rezultatul: Acest mesaj a fost editat de tzunee: Jan 25 2010, 05:33 PM |
|
|
|
Dec 4 2006, 07:57 AM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,337 Inregistrat pe: 27-December 05 De la: urziceni-ialomita Membrul Nr.: 29,575 |
Foarte frumos arata prajitura ta ....
Am notat reteta. -------------------- |
|
|
|
|
|
|
Dec 4 2006, 09:51 AM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
|
|
|
|
Dec 6 2006, 11:58 AM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,471 Inregistrat pe: 29-December 05 De la: Warsaw Membrul Nr.: 29,623 |
Defraga, sa stii ca prajitura este foarte ciucalatoasa, incearc-o, eu n-am dat niciodata gres cu reteta asta. Totodata se pot face o gramada de variatii. Cand torni la sfarsit glazura se pot presura alune, nuca de cocos, orice va este pe plac! Sau, puteti pune in blat tot felul de chestii. Eu am incercat cu miez de nuca fiert putin in zahar cu rom, dar in acest caz am pus un pic mai multa faina ca sa nu cooare nuca pe fundul prajiturii. Sper sa va foloseasca ideile! |
|
|
|
Dec 6 2006, 12:41 PM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,012 Inregistrat pe: 12-May 06 De la: ...langa brebenel... Membrul Nr.: 32,038 |
Sa am curaj cu a ta? Macar stiu pe cine am sa cert!!! Acest mesaj a fost editat de ELAIDA: Dec 6 2006, 12:42 PM |
|
|
|
Dec 6 2006, 01:44 PM
Trimis la
|
|
Elaida, m-ai facut sa-mi recitesc reteta de 2 ori!! M-am apucat sa reverific daca nu-mi scapase ceva,
Verdict! Nici o greseala. Am scris tot, asa cum fac! Verdict 2: tre sa pun reteta in imagini ca sa pot dormi linistita |
|
|
|
Dec 7 2006, 12:03 AM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,482 Inregistrat pe: 11-March 03 De la: dAu La Kuaie Membrul Nr.: 6,867 |
Saluti seima!! E faina negresa si apetisanta. Vreau sa stiu daca e seaca sau umeda, te rog.
|
|
|
|
Dec 7 2006, 09:27 AM
Trimis la
|
|
Biju, e umeda pentru ca toata glazura care o torni la sfarsit deasupra blatului se imbiba in el si-i da un gust bun.
|
|
|
|
Dec 10 2006, 10:10 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,368 Inregistrat pe: 23-November 06 Membrul Nr.: 35,046 |
Eu fac alt fel de ,,Negrese"
Sper sa va placa, se fac la fel de usor. 80 g stafide 2 linguri rom 200 g ciocolata 50 g margarina 2 oua 100 g zahar o lingurita scortisoara 50 g nuci 80 g faina 30 g glazura de ciocolata ciocolata rasa Se topeste margarina si se adauga bucatelele de ciocolata. Amestecul se pune la bain-marie pana se omogenizeaza.Se raceste, apoi se adauga ouale batute cu zahar si scortisoara. Se amesteca si nucile pisate, stafidele ( care au fost tinute in rom) si faina. Se toarna compozitia intr-o forma de 20x20 cm acoperita cu hartie . Se coace 25 minute, apoi se taie in bucati. Se racesc, se ung cu glazura topita si se presara cu ciocolata rasa. -------------------- |
|
|
|
Dec 11 2006, 12:12 PM
Trimis la
|
|
alessia antonia, Am facut ceva reteta in genul celei ce-ai postat-o. Singura diferenta era ca in aluat se puneau nuci fierte in zaharul topit cu putin rom.
A iesit buna! Acum ma andeam ca poate ar fi bine sa dedicam acest topic tuturor retetelor de negresa pe care fiecare stie sa le faca, asa ca din titlul "negresa!!!" sa-l modific in "negrese!!!". Daca stie cineva cum pot face aceasta modificare, sa dea sfoara-n tzara! |
|
|
|
Dec 11 2006, 05:14 PM
Trimis la
|
|
![]() Supercalifragilistic!!! Grup: Membri Postari: 8,845 Inregistrat pe: 10-August 05 Membrul Nr.: 26,306 |
(seima @ Dec 11 2006, 12:12 PM) [snapback]280141[/snapback] Acum ma andeam ca poate ar fi bine sa dedicam acest topic tuturor retetelor de negresa pe care fiecare stie sa le faca, asa ca din titlul "negresa!!!" sa-l modific in "negrese!!!". Daca stie cineva cum pot face aceasta modificare, sa dea sfoara-n tzara! Am executat modificarea, acum imi esti datoare cu o negresssssssa! -------------------- |
|
|
|
Dec 11 2006, 09:55 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,368 Inregistrat pe: 23-November 06 Membrul Nr.: 35,046 |
Daca tot ai modificat titlul, inca o ,,Negresa"
Negresa cu stea in frunte 100 g ciocolata 150 g nuci macinate 200 g unt 125 g zahar pudra 2 oua 100 g faina 1/2 lingurita praf de copt 2 pliculete de vanilie Se topeste ciocolata in bain-marie. Se amesteca untul cu zaharul, apoi se adauga ouale si ciocolata topita. Faina, amestecata cu praful de copt ,vanilia si nucile se adauga la compozitia de ciocolata. Se toarna intr-o tava unsa si tapetata si se da la cuptor 35 minute. Se taie patrate de 5 cm. Si cu ajutorul unui sablon in forma de stea se pudreaza cu zahar pudra.In mijlocul prajiturii trebuie sa fie forma de stea cu zahar. -------------------- |
|
|
|
Dec 12 2006, 12:04 PM
Trimis la
|
|
Happyalex, iesi pe balcon si prinde ca eu ii dau drumul negresei cu prastia. weeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
|
|
|
|
Jan 8 2007, 09:55 AM
Trimis la
|
|
Aseara am facut ceva variatii pe tema retetei mele de negresa, singura schimbare a fost sa adaug 50 g ciocolata neagra la compozitie, sa scad cu 50 g cantitatea initiala de zahar si sa pun cam 150 g arahide macinate grosier, plus un pic de aroma lichior visine .
Cu ocazia asta am facut poze cu etapele "de productie" 1. Se pun pe foc mic zaharul+apa+cacao 2. Dupa ce se topesc, se stinge focul si se adauga cele 200gr margarina si in cazul asta am pus cele 50 g ciocolata neagra. Apoi galbenusurile. Ups! Am ratacit poza 3. Adaugam faina si praful de copt stins 4. arahidele maruntite (de data asta) 5. La sfarsit albusul batut bine. Si rezulta compozitia asta: In forma cu ea! La copt, cuptor preincalzit, 50 minute, 170 grade. Jumatate din glazura pastrata (cum scrie in reteta originala) am turnat-o deasupra checului scos din forma si l-am mai tinut la cuptor 5 minute, dupa ce l-am scos am intins restul glazurii si i-am facut fatza. Vine si sectiunea, dar mai pe seara |
|
|
|
Jan 8 2007, 10:06 AM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membri de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
In timp ce asteptam sectiunea eu il mut la Retete in Imagini acu ca avem si poze pas cu pas.
|
|
|
|
Jan 8 2007, 03:12 PM
Trimis la
|
|
![]() Mamica de copii "turbo" Grup: Membri Postari: 1,483 Inregistrat pe: 7-October 06 De la: Tg Mures Membrul Nr.: 34,227 |
Seima, arata super ambele negrese. Esti tare la decoratii!!!!!!!!!
Imi place ideea de a o pune in forma de guguluf. Felicitari! -------------------- "As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cand ceilati se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm.(...)Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
G.G. Marquez Bucataria mea Un vot pentru Robert - Click pe Gergely Robert |
|
|
|
Jan 9 2007, 12:10 AM
Trimis la
|
|
|
|
|
|
Jan 9 2007, 12:32 AM
Trimis la
|
|
![]() Mamica de copii "turbo" Grup: Membri Postari: 1,483 Inregistrat pe: 7-October 06 De la: Tg Mures Membrul Nr.: 34,227 |
(seima @ Jan 9 2007, 12:10 AM) [snapback]290522[/snapback] Dupa cum am promis, vin cu poza feliutzei Otilia, iti multumesc pentru aprecieri Morrrrrrrrr de pofta!!!! Si cand ma gandesc ca trebuie sa ma reintorc la cura imi vine sa plang! -------------------- "As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cand ceilati se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm.(...)Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
G.G. Marquez Bucataria mea Un vot pentru Robert - Click pe Gergely Robert |
|
|
|
Feb 26 2007, 09:13 PM
Trimis la
|
|
|
|
|
|
Feb 26 2007, 09:37 PM
Trimis la
|
|
![]() Otti Grup: Membri Postari: 3,662 Inregistrat pe: 12-February 04 De la: Berlin Membrul Nr.: 11,851 |
eu abea acum vad negresele astea
-------------------- ��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |