> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

 
Reply to this topicStart new topic
> friptura de caprioara
dariaevelin
mesaj Dec 10 2006, 04:31 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 8
Inregistrat pe: 23-March 06
Membrul Nr.: 31,059



Buna! va urmaresc de multa vreme, fara participare:tongue3: . Am "furat" de la voi multe retete si gustoase si aspectuoase smilenoroc.gif .
Astazi,m-am hotarat sa postez si eu,prima reteta(nu gatita,ci pozata cool.gif ).E vorba despre friptura de caprioara.
Am lasat carnea intr-o marinata,de aseara pana astazi,la pranz.


apoi am impanat-o cu costitza,usturoi si am pus deasupra niste untura(sosul a iesit putin cam gras,dar carnea excelenta, deloc uscata,deloc grasa)

S-a facut in aproximativ 50 de minute
.
.Asa arata carnea taiata

Apoi am servit-o,eu cu garnitura de legume putin "perpelite in unt",iar Mircea(sotul meu,co-bucatar) cu piure de cartofi
.

Pofta buna celor carora va place,va tenteasa si doriti sa incercati!

Acest mesaj a fost editat de Adriana Nicoleta: Dec 12 2006, 08:43 AM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Afrodite
mesaj Dec 10 2006, 06:56 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,319
Inregistrat pe: 26-October 04
Membrul Nr.: 18,050



Draga Daria,in primul rind un calduros pe forum si sper sa-ti placa printr-e noi!
Pt. prima postare si mai ales in imagini ,pot sa spun ca este inceputul si eu cel putin ma bucur f. mult!
mai ales ca friptura de vinat fac mai ales in perioada toamna/iarna destul de des,reteta este bine venita.
C-am in acelasi mod o fac si eu ,cu f. mici diferente si la garnitura la fel.
Dar cum omul nu invata destul,eu ma bucut pt. ori ce reteta,chiar daca nu reusesc sa l-e probez pe toate,sigur invat cite o mica chichita,dar cu mare influeta,din fiecare.
Felicitari si multumesc f. mult pt. reteta si ! floare.gif
Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata
 


--------------------
http://leckereien.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Arra
mesaj Dec 10 2006, 07:21 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 386
Inregistrat pe: 25-February 06
De la: Tomb Rider - Lara Croft
Membrul Nr.: 30,526



Dariaevelin bun venit pe forum hello.gif si felicitari pentru reteta. Esti draguta te rog sa faci o lista cu ingredientele si cantitatile lor folosite la marinada si la impanat friptura ca asa nu imi dau seama bine decat sa ghicesc ce ai in marinada dupa poza.
Si e mai simplu daca cineva vrea sa presteze reteta sa aibe toate ingredientele de la inceput. hello.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
letis
mesaj Dec 10 2006, 10:19 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 87
Inregistrat pe: 27-December 05
De la: Timisoara
Membrul Nr.: 29,585




Daria,e minunata reteta,felicitari!Eu nu am gatit niciodata vanat,ca nu avem amatori in familie,dar arata tare bine.Totusi,imi place si mai mult buchetelul de vasc proaspat de pe masa.Ia spune-mi de unde l-ai luat wink.gif ?

Acest mesaj a fost editat de letis: Dec 10 2006, 10:20 PM


--------------------



Go to the top of the page
 
+Quote Post
Samara
mesaj Dec 10 2006, 10:25 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 500
Inregistrat pe: 13-October 06
Membrul Nr.: 34,346



Daria, ce ma bucur ca a mai aparut o amatoare de vanat pe forum! Si eu sunt nevoita sa gatesc vanat destul de des (sotul mare vanator!) si ma bucur ca mai am cu cine schimba impresii tongue.gif Imi place foarte mult cu ti-a iesit friptura, asa o fac si eu, poate cu mici modificari la marinata (dar astept detalii sa ne spui si noua cum ai facut-o).


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
anja
mesaj Dec 10 2006, 10:27 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 585
Inregistrat pe: 16-March 06
De la: la marea nordului
Membrul Nr.: 30,830



imi place tare mult cum arata, ca si arra astept ingredientele... si inca o intrebare carnea de caprioara cu ce se poate asemana (dintre animalele domestice)



--------------------

am inceput schimbarea stilului de alimentatie marti 13.04.2010 (108 kg)
prima luna (-8.4 kg) 99.6 kg
a doua luna (-400g) 99.2 kg
7 august 2010 - 98.3 kg
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Samara
mesaj Dec 11 2006, 09:22 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 500
Inregistrat pe: 13-October 06
Membrul Nr.: 34,346



Mie mi se pare ce cel mai mult aduce cu cea de vitel, dar totusi nu are gustul de carne de vaca.... Nu stiu cum sa explic, e ceva diferit, daca ai gustat o data nu o sa uiti tongue.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dariaevelin
mesaj Dec 11 2006, 11:32 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 8
Inregistrat pe: 23-March 06
Membrul Nr.: 31,059



Va multumesc pentru primire si aprecieri. icon_salut.gif
Sunt tare incantata ca v-a placut retzeta noastra. Spun "a noastra", pt ca am gatit-o impreuna cu sotul meu(si cu kupilu' turbulent,care ne-a sporit buna dispozitie icon_cheers.gif )
Asadar,la marinata am folosit 2 cepe taiate rondele, 4-5 catei de usturoi,patrunjel(si radacina si frunze),telina(si radacina si frunze),1 morcov,1 lamaie(normal,ca recomandare, e otetul de vin,dar cum n-aveam.. icon_scratch.gif .), piper rosu,piper alb,piper verde,piper negru macinat,sare,dafin.
Am lasat-o in marinata de seara pana a doua zi la amiaza.
Am pus-o in tava,am crestat-o mai adanc,de fapt am taiat felii doar ca fara a le desprinde de pe oase.Intre felii am pus costitza si usturoi.Iar deasupra,untura de porc. Am adaugat o parte di marinata.
Am bagat-o in cuptorul preincalzit, la foc mare,cam 7-10 minute pana a prins o crusta(pt a pastra "sucul" in interior),apoi am lasa-o la foc mic,pana ce s-a facut de tot. Din cand in cand, deschideam cuptorul si o udam(cu un polonic micut) cu sosul rezultat in tava. La final,am turnat paharul cu vin(alb am avut noi)in tava.
Sper ca am fost destul de coerenta in explicatii. Nu suntem noi cei mai renumiti bucatari,adevarul este ca ne aflam la inceput de drum icon_smile.gif . Dar,avem privilegiul de a gati cu placere(evit pe cat posibil gatitul "din obligatie" icon_redface.gif ),cu pasiune si daruire si rezulta mancaruri savuroase(mai dam si gres,dar perseveram wink.gif )

Acest mesaj a fost editat de dariaevelin: Dec 12 2006, 10:59 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
anja
mesaj Dec 11 2006, 11:38 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 585
Inregistrat pe: 16-March 06
De la: la marea nordului
Membrul Nr.: 30,830



Daria, aceeasi reteta de marinata si mod de a pregati friptura ar merge si la alt gen de carnitza? ca suna bine si arata de nu se poate, felicitari!


--------------------

am inceput schimbarea stilului de alimentatie marti 13.04.2010 (108 kg)
prima luna (-8.4 kg) 99.6 kg
a doua luna (-400g) 99.2 kg
7 august 2010 - 98.3 kg
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dariaevelin
mesaj Dec 11 2006, 10:58 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 8
Inregistrat pe: 23-March 06
Membrul Nr.: 31,059



anja Cred ca vitelul/vita ar mai putea fi lasat in marinata. De ce nu?!
letisbuchetelul de vasc l-a adus sotul meu,plecat fiind dupa ingrediente,a adus surpriza wub.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Dec 12 2006, 09:11 AM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Welcome,Daria icon_smile.gif
Eu nu am mncat caprioara niciodata.Cum e carnea?(cu care se aseamana?)


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dariaevelin
mesaj Dec 12 2006, 11:06 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 8
Inregistrat pe: 23-March 06
Membrul Nr.: 31,059



Maya, gustul se aseamana cu cel al vitelului. E totusi net diferit. Noua ni se pare ca aduce cu cel de ficat confused2.gif . Sa nu radeti:) !
Multumesc pentru urarea de "bun venit! floare.gif "

Acest mesaj a fost editat de dariaevelin: Dec 12 2006, 11:25 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adseana
mesaj Dec 13 2006, 02:09 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 28
Inregistrat pe: 6-April 06
De la: Oradea
Membrul Nr.: 31,450



Daria arata super bine, si cred ca a fost si fffff gustoasa wink.gif

Copiat ideea si...se va pune in aplicare biggrin.gif


--------------------
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."



Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 24th April 2014 - 08:42 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare