> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Supa de rebarbara, reteta din Ardeal
peruzele
mesaj Jan 23 2007, 06:26 AM


Academic chef forever


Grup: Membri
Postari: 1,472
Inregistrat pe: 22-November 06
De la: California, USA
Membrul Nr.: 35,009



Rebarbara aceasta planta din Himalaya e cunoscuta in bucatarie mai ales in prepararea dulciurilor, mai putin ca mancare. Iata o supa romaneasca sa te lingi pe degete.

Ingrediente

4 cesti de supa de oase
3-4 tulpini de rebarbara
o jumatate ceapa
un morcov
2 oua(galbenusurile numai)
4 linguri unt
patrunjel uscat

Supa de oase din poza e din oase de sita de vitel.Merge si cu vita sau pui.




Acest mesaj a fost editat de peruzele: Jan 23 2007, 06:27 AM
Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata
 


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
peruzele
mesaj Jan 23 2007, 06:34 AM


Academic chef forever


Grup: Membri
Postari: 1,472
Inregistrat pe: 22-November 06
De la: California, USA
Membrul Nr.: 35,009



Mod de preparare

Se curata tulpinile de rebarbara de filmul de ate ce le acopera.Se taie bucatele mici.Se taie morcovul si ceapa marunt.




Se calesc morcovul si ceapa in 2 linguri de unt. Se adauga rebarbara bucatele si se mai caleste impreuna 5-7 minute.Se adauga supa de oase.


Se lasa la foc potrivit crca 20 min.
Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata
 


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
peruzele
mesaj Jan 23 2007, 06:38 AM


Academic chef forever


Grup: Membri
Postari: 1,472
Inregistrat pe: 22-November 06
De la: California, USA
Membrul Nr.: 35,009



Intre timp se prepara crutoanele.


Se taie feliile de paine cubulete.


Se stropesc cu doua linguri de ulei de masline si se dau la cuptor 10 minute.


Cand sunt gata trebuie sa arate doar rumenite nu arse.

Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata
 


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
peruzele
mesaj Jan 23 2007, 06:41 AM


Academic chef forever


Grup: Membri
Postari: 1,472
Inregistrat pe: 22-November 06
De la: California, USA
Membrul Nr.: 35,009




Inainte de a servi supa se freaca galbenusurile de ou cu sare si doua linguri de supa si se adauga in oala. Se poate pune si unt topit(mai ales daca nu aveti supa de oase si umpleti cu apa).Se garniseste cu patrunjel uscat.


Se serveste cu crutoane.


Pofta buna.
Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata
 


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
droopina
mesaj Jan 23 2007, 08:26 AM


vudu? iudu! uidu! aidu!


Grup: Moderatori
Postari: 10,095
Inregistrat pe: 2-November 06
De la: somewhere over the rainbow...
Membrul Nr.: 34,683



oau! super!

doamne de cand n-am mai mancat rabarbar....noi faceam in fiecare an dulceatza, shi mai inventasem io shi o salata buuuuuuuunnnnnaaaaa....

imi ploo in gura! biggrin.gif


--------------------
Life sucks and then you die! Damn right!

Go to the top of the page
 
+Quote Post
peruzele
mesaj Jan 23 2007, 09:02 AM


Academic chef forever


Grup: Membri
Postari: 1,472
Inregistrat pe: 22-November 06
De la: California, USA
Membrul Nr.: 35,009



Droopina stii cumva care e sezonul rebarbarei, in America de Nord si Canada e la inceputul iernii pana primavara. Intreb se sezonul ei la noi in tara(Romania).

Acest mesaj a fost editat de peruzele: Jan 23 2007, 09:04 AM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
meLuce
mesaj Jan 23 2007, 09:09 AM


Producator bilutze marca inregistrata


Grup: Membri
Postari: 5,264
Inregistrat pe: 19-February 06
De la: Iac-aciulea la beljica
Membrul Nr.: 30,428



Na, ca am auzit-o si pe asta. (Cateodata ma intreb sincer daca io chiar am trait atatia ani in Ardeal de n-am auzit niciodata de ciorba de caltabos, caltabos prajit, supa de rabarbar... blink.gif )
Peruzele banuiesc ca ciorbitza nu mai trebuie acrita, ca o acreste rabarbarul destul, nu? Sincera sa fiu, m-as indoi sa manance barbate-miu asa ceva, iar numai pt mine, io NU FAC! Daca mananca, vin cu poze.Interesanta reteta, merci Peruzele.Chiar mi-e dor de o ciorbitza, n-am mai halit demult...
Daca tai rabarberul marunt si-l prostesc ca-i altceva, oare mananca? wink.gif


--------------------
Fan n_puiu!






Go to the top of the page
 
+Quote Post
droopina
mesaj Jan 23 2007, 09:14 AM


vudu? iudu! uidu! aidu!


Grup: Moderatori
Postari: 10,095
Inregistrat pe: 2-November 06
De la: somewhere over the rainbow...
Membrul Nr.: 34,683



(peruzele @ Jan 23 2007, 07:02 AM) [snapback]296579[/snapback]

Droopina stii cumva care e sezonul rebarbarei, in America de Nord si Canada e la inceputul iernii pana primavara. Intreb se sezonul ei la noi in tara(Romania).



toamna!... crybaby2.gif cat mai e pana la toamna....


--------------------
Life sucks and then you die! Damn right!

Go to the top of the page
 
+Quote Post
peruzele
mesaj Jan 23 2007, 09:18 AM


Academic chef forever


Grup: Membri
Postari: 1,472
Inregistrat pe: 22-November 06
De la: California, USA
Membrul Nr.: 35,009



Luciana asa e. Nu trebuie acrita caci rebarbara e acrisoara.De buna e delicioasa si cred ca mananca si imparatul "Beljicei "nu numai barbatul tau. Eu aveam la fel un mofturos la supe si nici eu nu sunt ciorbareasa dar am cateva pe lista care ne-au dat gata si le adoram.Asta e una de zile mari, mai ales cand ai supa de oase si o faci cum trebuie.

Acest mesaj a fost editat de peruzele: Jan 23 2007, 09:21 AM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Jan 23 2007, 10:24 AM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



Peruzele, aici se gaseste rebarbara din mai -iulie.
am facut mereu compot si tarte, nu m-am gandit la versiunea ciorba.
sa caut in congelator, dak a mai ramas vreun pachetel de rebarbara.
se pune si leustean sau nu?


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
aliza
mesaj Jan 23 2007, 10:27 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,250
Inregistrat pe: 10-November 05
De la: Bz-Vn
Membrul Nr.: 28,783



Eu n-am mancat niciodata asa ceva. Unde pot gasi si eu rebarbara sa cunpar?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
droopina
mesaj Jan 23 2007, 10:41 AM


vudu? iudu! uidu! aidu!


Grup: Moderatori
Postari: 10,095
Inregistrat pe: 2-November 06
De la: somewhere over the rainbow...
Membrul Nr.: 34,683



(aliza @ Jan 23 2007, 08:27 AM) [snapback]296636[/snapback]

Eu n-am mancat niciodata asa ceva. Unde pot gasi si eu rebarbara sa cunpar?



ashteptzi talica pana la toamna, shi prin septembrei, cam asha dai o fugutza in Brashov, in piatza de vis-a-vis de teatru shi te infruptzi din snopurili de rabarbar... biggrin.gif


--------------------
Life sucks and then you die! Damn right!

Go to the top of the page
 
+Quote Post
aliza
mesaj Jan 23 2007, 10:46 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,250
Inregistrat pe: 10-November 05
De la: Bz-Vn
Membrul Nr.: 28,783



Multumesc Dropina biggrin.gif
Asa o sa fac
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana
mesaj Jan 23 2007, 10:47 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 240
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: Abulafia
Membrul Nr.: 704



Cumva planta asta e aceeasi cu rubarba?


--------------------



Go to the top of the page
 
+Quote Post
droopina
mesaj Jan 23 2007, 10:55 AM


vudu? iudu! uidu! aidu!


Grup: Moderatori
Postari: 10,095
Inregistrat pe: 2-November 06
De la: somewhere over the rainbow...
Membrul Nr.: 34,683



(aliza @ Jan 23 2007, 08:46 AM) [snapback]296646[/snapback]

Multumesc Dropina biggrin.gif
Asa o sa fac



biggrin.gif

cu placere shi scuze daca m-am bagat ca musca in.....rabarbar/rubarbar/rubarbura/rubarba/etc.... biggrin.gif


--------------------
Life sucks and then you die! Damn right!

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Simona E.
mesaj Jan 23 2007, 10:57 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,102
Inregistrat pe: 14-July 06
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 32,890



(Diana @ Jan 23 2007, 09:47 AM) [snapback]296648[/snapback]

Cumva planta asta e aceeasi cu rubarba?



probabil are denumiri diferite in anumite parti ale tarii; asa arata rabarber:
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 


--------------------




Go to the top of the page
 
+Quote Post
Simona E.
mesaj Jan 23 2007, 11:01 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,102
Inregistrat pe: 14-July 06
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 32,890



(Luciana.m @ Jan 23 2007, 08:09 AM) [snapback]296588[/snapback]

Na, ca am auzit-o si pe asta. (Cateodata ma intreb sincer daca io chiar am trait atatia ani in Ardeal de n-am auzit niciodata de ciorba de caltabos, caltabos prajit, supa de rabarbar... blink.gif )


Si eu sunt din Ardeal, dar nici eu n-am auzit niciodata de cele scrise de tine mai sus. Am auzit de ciorba pe oase dar nu cu rabarber. Peruzele, am notat reteta, mersi.


--------------------




Go to the top of the page
 
+Quote Post
Miriam.
mesaj Jan 23 2007, 11:45 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 181
Inregistrat pe: 28-November 05
Membrul Nr.: 29,130



(Diana @ Jan 23 2007, 10:47 AM) [snapback]296648[/snapback]

Cumva planta asta e aceeasi cu rubarba?

da diana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
otilia gergely
mesaj Jan 23 2007, 02:46 PM


Mamica de copii "turbo"


Grup: Membri
Postari: 1,483
Inregistrat pe: 7-October 06
De la: Tg Mures
Membrul Nr.: 34,227



Buna, bunaaaaaaaaaa de tot. Si eu fac si ne place tare mult.
Si am o dulceata de rebarbara (denumirea ungureasca) in camara, mama, mama ce buna e!
Eu am cumparat din piata in luna iulie. Era deja plina piata!


--------------------
"As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cand ceilati se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm.(...)Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
G.G. Marquez


Bucataria mea



Un vot pentru Robert - Click pe Gergely Robert
Go to the top of the page
 
+Quote Post
peruzele
mesaj Jan 23 2007, 10:40 PM


Academic chef forever


Grup: Membri
Postari: 1,472
Inregistrat pe: 22-November 06
De la: California, USA
Membrul Nr.: 35,009



Referitor la faptul ca aceasta supa este sau nu ardeleneasca, tin sa mentionez ca in cartea mea de bucate este trecuta la preparate germane. Daca in Ardeal fac numai germanii(sasii) acesta supa nu poate fi spus cu certitudine. Cei care au carti de bucate germane(din Germania) pot verifica daca acest fel de preparare a rebarbarei este german sau nu. Rebarbara este drept e termenul unguresc intrat in limba romana ca atare.In romaneste se spune de fapt rubarba din francezul rhubarbe.

Acest mesaj a fost editat de peruzele: Jan 23 2007, 11:13 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 21st August 2014 - 08:15 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare