> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

3 Pagini V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Cea mai cremoasa prajitura cu branza de vaci, se termina pana la ultima firimitura
KikenHana
mesaj Feb 11 2007, 09:38 AM


x


Grup: Membri
Postari: 2,451
Inregistrat pe: 3-January 07
De la: x
Membrul Nr.: 35,828



Salutare tuturor...de ceva timp experimentez din greu retetele voastre, da asta e prima reteta pentru care mi-am facut timp sa o si postez. Prajitura am gasit-o in revista GoodFood cu numele "Alba ca zapada din New York", cu putina grija e destul de simplu de facut si e un deliciu pentru orice pofticios...Eu am pregatir-o pana acum de mai multe ori si a fost mereu un succes.

Ai nevoie de:

Blat:
120g unt
15-17 biscuiti sfaramati
1 lingura zahar alb tos

Umplutura:
1kg branza dulce
2 cani zahar tos
3 linguri faina
esenta vanilie
coaj rasa de la o lamaie
o lingura suc de lamaie
3 oua mari + un galbenus
o cana si jumatate smantana
un varf de cutit de sare

Topping:
1 cana smantana(cat mai grasa)
1 lingura zahar tos
2 linguri suc de lamaie

Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
KikenHana
mesaj Feb 11 2007, 09:45 AM


x


Grup: Membri
Postari: 2,451
Inregistrat pe: 3-January 07
De la: x
Membrul Nr.: 35,828



Ungi o tava de tort de marime medie(23 cm) cu unt si o tapetezi cu hartie de copt, apoi o lasi deoparte.

Pentru a pregati blatul topesti untul, dupa care il iei de pe foc si il amesteci cu biscuitii sfaramati si zaharul pana compozitia devine omogena. Pui amestecul obtinut pe fundul tavi si presezi bine. In cuptorul preincalzit(180 grade) lasi tava 10 minute.
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
KikenHana
mesaj Feb 11 2007, 10:08 AM


x


Grup: Membri
Postari: 2,451
Inregistrat pe: 3-January 07
De la: x
Membrul Nr.: 35,828



Dupa cele 10 minute scoate tava si las-o la racit.

Pentru umplutura pune branza intr-un castron si amesteca 2 minute cu mixerul la viteza mica ( sa lucrati doar cu viteza mica!). Adauga apoi treptat zaharul, apoi faina si sarea, amestecand cu mixerul tot la viteza mica. Separat bate bine ouale cateva minute si agauga la ele vanilia, coaja si sucul de lamaie. Adauga treptat smantana in castronul cu oua batute, iar amestecul il adaugi apoi la branza, amestecand tot cu viteza redusa (se insista in reteta ca ingredientele sa fie amestecate "incet si delicat".



Asta-i branza batuta



Ouale cu lamaia



Ouale cu smantana



Ouale cu smantana peste branza



Si asa arata amestecul la sfarsit...
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
KikenHana
mesaj Feb 11 2007, 10:18 AM


x


Grup: Membri
Postari: 2,451
Inregistrat pe: 3-January 07
De la: x
Membrul Nr.: 35,828




Toarna umplutura peste blatul de biscuiti si pune la cuptor timp de 20 minute la 110 grade (treapta I/II). Dupa cele 20 minute opreste focul dar lasa prajitura la cuptor timp de doua ore. Daca vrei sa aiba o compozitie mai cremoasa lasa usa cuptorului intredeschisa, iar daca vrei sa fie mai ferma lasa usa inchisa.



Asa arata inainte de cuptor.

Dupa cele doua ore de stat in cuptor timp in care prajitura s-a si racit, prepari topingul. Amesteci smantana cu zaharul si sucul de lamaie pana compozitia devine lucioasa si toarna amestecul peste suprafata prajiturii.




Acopera apoi tava cu folie si lasa prajitura sa stea la frijider cel putin 8 ore (peste noapte). A doua zi dimineata ai parte de asa ceva:


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
KikenHana
mesaj Feb 11 2007, 10:24 AM


x


Grup: Membri
Postari: 2,451
Inregistrat pe: 3-January 07
De la: x
Membrul Nr.: 35,828





Acopera apoi tava cu folie si lasa prajitura sa stea la frijider cel putin 8 ore (peste noapte). A doua zi dimineata ai parte de asa ceva:



O felie gata de infulecat:



...de fapt asta-i chiar printre ultimele ramase si abia am mai apucat s-o pozez...

Dureaza ceva pana e gata, da va garantez ca-i cea mai buna prajitura cu branza pe care am mancat-o vreodata. Eu o prepar pe post de tort...

Experienta placuta daca vreti sa incercati!

Acest mesaj a fost editat de KikenHana: Feb 11 2007, 10:29 AM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mihaela_B
mesaj Feb 11 2007, 10:37 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 219
Inregistrat pe: 13-January 07
Membrul Nr.: 36,006



Bun venit........arata genial prajitura.....o sa o incerc cu siguranta, mersi!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nasha
mesaj Feb 11 2007, 11:07 AM


Panfortzescus


Grup: Membri
Postari: 3,183
Inregistrat pe: 7-September 06
De la: Auckland, Noua Zeelanda
Membrul Nr.: 33,665



Bine ai venit pe culi Kiken Hana ! biggrin.gif

alba ca zapada ta arata intr-adevar yummmmyyyy .....mai ales ptr iubitorii de brinza...tre sa fie un deliciu ..
...e un gen de Cheese cake .... biggrin.gif

...crezi ca i-ar schimba gustul daca as folosi cottage cheese ??( ca eu d'asta am la indemina, si nu ma omor dupa ea deloc, dar deh ....)

...pup.. biggrin.gif


--------------------
Fan n_puiu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Samara
mesaj Feb 11 2007, 11:15 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 500
Inregistrat pe: 13-October 06
Membrul Nr.: 34,346



Mmm, ce bine arata! Felicitari pentru reusita!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mihaela z
mesaj Feb 11 2007, 11:23 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 841
Inregistrat pe: 21-April 06
De la: belgia
Membrul Nr.: 31,726



Si mie imi place!
Noua ne plac prajiturile cu branza tare mult. biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sava laura
mesaj Feb 11 2007, 01:54 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,200
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: acasa
Membrul Nr.: 630



Mmmm, ce prajiturica buna!!! tongue.gif ... si arata excelent! Felicitari pentru prima ta reteta in imagini! floare.gif
Mai mult ca sigur ca am s-o fac, pentru ca ne plac mult prajiturile cu branza biggrin.gif

P.S. bolul ala cu braduti i l-am luat si eu lui Bogdi, de Craciun... wink.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Una_
mesaj Feb 11 2007, 02:03 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,685
Inregistrat pe: 30-March 04
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 13,152



exact cum imi place mie sa arate o prajitura cu branza adevarata! E MUSAI sa mi'o fac, salivez de placere, daca nu ar fi duminica as cauta in disperare branza necesara si as face'o desi inca nu stiu ce branza sa folosesc, dar si maine e o zi! Multumim de reteta asta delicoasa!


--------------------
I'd rather spend my whole life knowing that I'm not perfect, rather
than waste my life trying to be.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CristinaK
mesaj Feb 11 2007, 02:30 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,896
Inregistrat pe: 29-February 04
De la: Saitama-Japonia (Focsani)
Membrul Nr.: 12,323



Bine ai venit, KikenHana! hello.gif ... ce nume "periculos" mellow.gif
Arata tare "delicios" tortul... numai cand ma gandesc ca este cu asa muuulta branza rolleyes.gif ... am mancat o data un cheese-cake cu topping de smantana si mi-a placut mult, asa ca mai mult sa sigur ca o sa-ti incerc reteta! wink.gif
Poti sa-mi spui, te rog, cat are cana cu care masori: 200ml ?... 240ml ?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
KikenHana
mesaj Feb 11 2007, 02:34 PM


x


Grup: Membri
Postari: 2,451
Inregistrat pe: 3-January 07
De la: x
Membrul Nr.: 35,828



Multumesc de aprecieri si experienta placuta cu ea...E intradevar super delicioasa o sa vedeti. Cred ca e buna orice branza de vaci grasa numa sa nu fie sarata si sa nu fie prea subtire ca mascarpone. Din pacate am omis sa pun si branza in imagine...eu stau aproape de o fabrica de procesare a laptelui si iau direct de la ei in punga de plastic...cu cat mai grasa cu atat iese mai cremoasa umplutura. Succes!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
KikenHana
mesaj Feb 11 2007, 02:38 PM


x


Grup: Membri
Postari: 2,451
Inregistrat pe: 3-January 07
De la: x
Membrul Nr.: 35,828



(CristinaK @ Feb 11 2007, 12:30 PM) [snapback]304749[/snapback]

Bine ai venit, KikenHana! hello.gif ... ce nume "periculos" mellow.gif
Arata tare "delicios" tortul... numai cand ma gandesc ca este cu asa muuulta branza rolleyes.gif ... am mancat o data un cheese-cake cu topping de smantana si mi-a placut mult, asa ca mai mult sa sigur ca o sa-ti incerc reteta! wink.gif
Poti sa-mi spui, te rog, cat are cana cu care masori: 200ml ?... 240ml ?



Eu peste tot unde apare chestia cu "o cana" folosesc o cana obisnuita de ceai...cred ca 200 ml


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CristinaK
mesaj Feb 11 2007, 02:40 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,896
Inregistrat pe: 29-February 04
De la: Saitama-Japonia (Focsani)
Membrul Nr.: 12,323



Multumesc mult! floare.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
KikenHana
mesaj Feb 11 2007, 02:41 PM


x


Grup: Membri
Postari: 2,451
Inregistrat pe: 3-January 07
De la: x
Membrul Nr.: 35,828



Ce cascata sunt.blink.gif ..vad ca apare si branza in poza...daca asta ajuta cu ceva pe cineva....


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Iuliana_swe
mesaj Feb 11 2007, 03:09 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 54
Inregistrat pe: 19-September 04
De la: Radauti acum Suedia
Membrul Nr.: 17,110



Superr arata , o sa incerc si eu si revin cu pozele;) O intrebare mica in loc de branza de vaca care nu gasesc aci pot face cu Ricotta ( urda)?... Mersic


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
otilia gergely
mesaj Feb 11 2007, 03:17 PM


Mamica de copii "turbo"


Grup: Membri
Postari: 1,483
Inregistrat pe: 7-October 06
De la: Tg Mures
Membrul Nr.: 34,227



Ce bine arataaaaaaaaaa! Si ce bunuta trebuie sa fie! Chiar si pentru cei mici!


--------------------
"As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cand ceilati se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm.(...)Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
G.G. Marquez


Bucataria mea



Un vot pentru Robert - Click pe Gergely Robert
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danelutza
mesaj Feb 11 2007, 03:28 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 314
Inregistrat pe: 29-September 06
De la: Svizzera
Membrul Nr.: 34,099



Ce buna trebuie sa fie, dar ca de obicei nu pot s-o prestez din cauza ca nu gasesc smintina groasa sad.gif

Dar o notez, cu prima ocazie cind merg in tzara trebuie s-o incerc, ca-i prea ochioasa.
Felicitari pentru retzeta si bun venit floare.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
KikenHana
mesaj Feb 11 2007, 05:57 PM


x


Grup: Membri
Postari: 2,451
Inregistrat pe: 3-January 07
De la: x
Membrul Nr.: 35,828



(iulia jacota 17115 @ Feb 11 2007, 01:09 PM) [snapback]304761[/snapback]

Superr arata , o sa incerc si eu si revin cu pozele;) O intrebare mica in loc de branza de vaca care nu gasesc aci pot face cu Ricotta ( urda)?... Mersic



Da, cred ca poti sa incerci si cu Ricotta...parerea mea smile.gif...sa fie branza si sa fie dulce...asta-i important


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

3 Pagini V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

8 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (8 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 21st October 2014 - 05:46 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare