Clafoutis-ul cu pere este un desert de origine franceza. Acest desert cu fructe se prepara rapid si usor din faina, oua, prafd e copt, zahar, frisca, lapte si pere.
Perele se taie, se curata de seminte si se lasa la scurs. Se bat ouale cu putina sare, apoi se adauga treptat zaharul pudra. Se toarna usor laptele cu frisca lichida si se bate usor cu telul, dupa care se incorporeaza faina, praful de copt si zaharul vanilat. Se bate pana se omogenizeaza bine. Se asaza feliile de pere intr-un vas uns si tapetat, se toarna compozitia peste si se orneaza cu cateva feliute de pere, dupa care se coace in cuptorul incins cca 40 de minute.
Se serveste dupa ce s-a racit, pudrat cu zahar.
Alte retete de dulciuri:
Placinta cu mere
Prajitura cu visine
Tort diplomat
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPrimavara, martisoare, ghiocei... Ce s-ar mai potrivi la fix in acest tablou de martie? Exact: un desert fin! Tortul Red...
Desert tort red velvet sau catifea rosieIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii