Foietaj cu capsuni si mascarpone

Mascarponele se amesteca cu zaharul, laptele si vanilia si se bate bine, sa nu ramana cocoloase. Foile de placinta se taie pe lungime in doua, se ung

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Foietaj cu capsuni si mascarpone

Ingrediente

  • 4-5 foi de placinta Filo
  • 3 linguri de unt topit
  • 90 g ciocolata alba
  • 3 cani de capsuni
  • 250 g mascarpone
  • 60 ml lapte
  • 4 linguritze zahar
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Mascarponele se amesteca cu zaharul, laptele si vanilia si se bate bine, sa nu ramana cocoloase.

Foile de placinta se taie pe lungime in doua, se ung cu unt si se pun intr-o forma cu dimensiunile de 35cm x 10 cm.

Se incretesc foile de placinta pe margine, iar pe fund se aseaza hartie de copt si boabe de fasole uscata, ca sa nu se umfle foile in cuptor.

Se dau la cuptor la temperatura de 375F / 190C pentru 10 minute, se scot boabele de fasole si hartia de copt si se mai dau la cuptor pentru alte 5 minute. Se scot apoi formele de aluminiu si se lasa la racit.

Intre timp se topeste la bain-marie ciocolata alba.

Se toarna un strat de ciocolata pe fundul fiecarei forme, apoi se aseaza capsunile taiate (se pastreaza o treime din capsunile intregi pentru ornat).

Se toarna crema de mascarpone, se orneaza cu capsuni taiate in jumatate si cu ciocolata alba topita (eu am preferat zahar pudra).

Se baga la frigider pentru cateva ore.


Pofta buna!

Reteta Foietaj cu capsuni si mascarpone a fost propusa de ralesu pe forum culinar.ro

Alte retete cu capsuni gasiti aici:

Tort de ciocolata cu crema de capsuni,

Prajitura cu crema de iaurt de capsuni,

Galuste cu capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si  linte
3
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Ciorba de vacuta
4
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
5
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Parteneri
Aperitiv saleuri cu cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv saleuri cu cascaval

Foarte ușor de făcut și bune oricând și oricum... Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 80 de saleuri.

Aperitiv saleuri cu cascaval
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!