> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Spanac cu lapte
rosebud
mesaj Feb 28 2007, 09:42 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 189
Inregistrat pe: 12-February 07
De la: Timisoara
Membrul Nr.: 36,484



Buna seara. Am cautat pe forum si nu am gasit aceasta reteta, daca exista imi cer scuze fata de cea care a postat prima. E prima reteta care o postez asa ca va rog sa aveti rabdare si intelegere. Deci

INGREDIENTE:
500 gr spanac
1 litru lapte
3 ling. faina( aprox.)
2-3 catei usturoi
putin ulei

se spala spanacul si se fierbe, apoi dupa ce este fiert se pune la scurs si se toaca.

In cratita se pune faina, usturoiul tocat si putin ulei sa se caleasca


dupa ce este asa putin maroniu, si face basicute

se pune spanacul tocat se amesteca

si se adauga treptat laptele. Adica se pune putin lapte si se amesteca, iar lapte si iar se amesteca.
cand tot laptele e pus
arata asa

si se lasa la fiert cam 10 min si se condimenteaza cu vegeta, sare, delikat. Eu prefer delikatul.
Cam in timp ce fierbe spanacul am facut ochiuri de ou, sau faceti ce va place sau ce aveti.
La sfarsit arata asa, cam aburite,

Asta e reteta care familia mea o prefera. Am incercat sa fac o data cu apa in loc de lapte si cum am facut-o asa am aruncat-o.Este foarte buna si ,cred eu, usor de facut. Daca v-a placut nu ezitati sa o incercati.
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lapona Enigel
mesaj Feb 28 2007, 09:50 PM


Cu ursii albi


Grup: Membri
Postari: 6,053
Inregistrat pe: 5-April 04
De la: inbetween
Membrul Nr.: 13,288



Mmm, bun bun si mai e si saraca in calorii. Chia ram facut varianta ta , cred ca m-am luat dupa reteta Mayey si era cu smantana...parca? In orice caz eu i-am pus lapte si am legat cu maizena (amidon de porumb). Nu stiam de combinatia cu ochiurile, o sa incerc chiar maine.


Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 


--------------------
.................................
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................


1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.nationalgeographic.com/chan...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Samara
mesaj Feb 28 2007, 09:53 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 500
Inregistrat pe: 13-October 06
Membrul Nr.: 34,346



Mmm, ce bine arata! Si eu il mananc cu ochiuri de obicei, e mortal! Primavara am uneori perioade cand il fac in fiecare zi, mie imi place la nebunie!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rosebud
mesaj Feb 28 2007, 10:37 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 189
Inregistrat pe: 12-February 07
De la: Timisoara
Membrul Nr.: 36,484




Reteta asta cred ca merge facuta si cu urzici, nu am incercat dar tare ma bate gandul.


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Chipotle
mesaj Feb 28 2007, 10:50 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 963
Inregistrat pe: 9-August 06
De la: California, USA
Membrul Nr.: 33,228



Yum Yum... este modul meu preferat de a pregati spanacul... si cu ochiuri sau cu friptura dulce ca aici e cel mai bun. Trebuie sa-l fac cat de curand.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
RalucaM
mesaj Mar 1 2007, 12:12 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 553
Inregistrat pe: 26-June 04
De la: Los Angeles
Membrul Nr.: 15,291



Asa-l facea bunica, asa-l face mama si probabil si urmasii tot asa vor face spanacul, ca e cea mai buna reteta. Cu reteta asta am reusit performanta de a-l face pe prieten fan de spanac ... el care n-a pus gura in viata lui pe el "ca e prea verde".

Tot cu sosul asta alb facem urzici, sau combinatii de spanac cu stevie yummy.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nasha
mesaj Mar 1 2007, 02:05 AM


Panfortzescus


Grup: Membri
Postari: 3,183
Inregistrat pe: 7-September 06
De la: Auckland, Noua Zeelanda
Membrul Nr.: 33,665



biggrin.gif biggrin.gif da, da , this is the best ...
..eu chiar am spanacu acasa, in frigider.............. mellow.gif


--------------------
Fan n_puiu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
petunie
mesaj Mar 1 2007, 02:14 AM


Am buburuza!!!


Grup: Membri
Postari: 5,929
Inregistrat pe: 15-June 05
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 24,853



Eu fac tot timpul pe langa spanac oua ochiuri,cartofi fierti si fischstbchen(astea mai mult pt mine si copil ca nu ne indemnam prea tare la oua).Si eu pun smantana,sau lapte si putina faina,dar nu asa mult.Dupa parerea mea e enorm de mult un litru de lapte,ca arata cam a lapte cu spanac,nu invers,dupa gustul meu.

smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rosebud
mesaj Mar 1 2007, 09:29 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 189
Inregistrat pe: 12-February 07
De la: Timisoara
Membrul Nr.: 36,484



Incearca macar.Vei vedea ca nu e chiar asa. Crede-ma.E totusi jumatate de kg. de spanac, deci.... Dar cum zici tu, gusturile nu se discuta.Va pup.


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
meLuce
mesaj Mar 1 2007, 09:34 AM


Producator bilutze marca inregistrata


Grup: Membri
Postari: 5,264
Inregistrat pe: 19-February 06
De la: Iac-aciulea la beljica
Membrul Nr.: 30,428



Spanacul e papica mea preferata. Eu nu il fac cu lapte, ci cu smantana mai lichida. Imi fac intr-o craticioara si-l mananc cu lingura direct din ea biggrin.gif


--------------------
Fan n_puiu!






Go to the top of the page
 
+Quote Post
sava laura
mesaj Mar 1 2007, 11:51 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,200
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: acasa
Membrul Nr.: 630



Felicitari pentru prima ta reteta in imagini! Te mai asteptam si cu altele mellow.gif
Asta-i mancarea preferata a lui Bogdi biggrin.gif... si a noastra! wink.gif
Si eu fac spanacul exact asa si e grozav de bun tongue.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bimbilica
mesaj Mar 2 2007, 10:51 AM


zen


Grup: Membri
Postari: 3,307
Inregistrat pe: 13-October 06
De la: Ardeleanca din Reghin,acum in capitala
Membrul Nr.: 34,351



Mai,fatucilor,mie mi s-a pus pata pe spanac si aseara am fost la cumparaturi dar nu am gasit decat congelat.Cum se procedeaza cu el,se decongeleaza inainte si se lasa la scurs sau se tranteste direct in cratita?Daca se poate ,raspundeti-mi rpd pt ca la amiaza vreau sa il fac.Mersic


--------------------

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Go to the top of the page
 
+Quote Post
nicole c
mesaj Mar 2 2007, 11:19 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 645
Inregistrat pe: 21-October 05
De la: it
Membrul Nr.: 28,416



bimbilica,eu cand cumpar spanac congelat il iau din congelator,desfac punga si il arunc in apa sarata deja care da in clocot;scrie si pe spatele pungii,ia arunca o privire !!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bimbilica
mesaj Mar 2 2007, 11:25 AM


zen


Grup: Membri
Postari: 3,307
Inregistrat pe: 13-October 06
De la: Ardeleanca din Reghin,acum in capitala
Membrul Nr.: 34,351



(nicole c @ Mar 2 2007, 09:19 AM) [snapback]311860[/snapback]

bimbilica,eu cand cumpar spanac congelat il iau din congelator,desfac punga si il arunc in apa sarata deja care da in clocot;scrie si pe spatele pungii,ia arunca o privire !!!

mersic mult.Asa e,cum zici.Tocmai mi-am aruncat un ochi pe dosul pungii si scrie ca se pune 5-8 min in apa clocotita,dar cum eu nu am mai luat pana acum congelat,nu stiam nici macar ca scrie wink.gif am sa-l fac la amiaza ca ii place si flacaului meu.


--------------------

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Go to the top of the page
 
+Quote Post
IANA
mesaj Mar 2 2007, 11:35 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 232
Inregistrat pe: 26-May 04
De la: Cluj-Napoca (Cluj)
Membrul Nr.: 14,540



Daca ai timp, poti sa il lasi sa se decongeleze si sa se scurga intr-o strecuratoare, de seara pina a doua zi.
Daca este congelat si te grabesti, pui apa la fiert cu putina sare si pui acolo cubul de spanac. Il lasi la fiert pina se decongeleaza, apoi il scurgi si il prepari.
Si eu fac spanac cu lapte, doar ca eu nu prajesc faina, ca mi se pare ca este mai grea mincarea. Asa ca dupa ce am pus spanacul putin la calit in ulei, pun laptele, iar cind acesta fierbe pun faina desfacuta cu lapte. Dupa ce s-a ingrosat, inchid focul si pun usturoiul zdrobit la sfirsit, ca sa aiba gust mai pronuntat.
Il servesc si eu cu oua ochiuri, friptura sau friganele.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
nicole c
mesaj Mar 2 2007, 12:20 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 645
Inregistrat pe: 21-October 05
De la: it
Membrul Nr.: 28,416



si lu flacaul meu ii place,de fapt este singura verdeata verde laugh.gif pe care o mananca cu placere
eu il fierb,scurg arunc in tigaia cu unt topit+usturoi pisat,pun parmiggiano si mozzarella taiata cubulete si merge foarte fain ca garnitura tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
petunie
mesaj Mar 2 2007, 02:47 PM


Am buburuza!!!


Grup: Membri
Postari: 5,929
Inregistrat pe: 15-June 05
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 24,853



Spanac cu ochiuri si cu fischstbchen,cartofii fierti au lipsit ca nu am mai avut timp si de ei.Si fischstbchen-ele le-am cam prajit ca Amelie a avut nervi.



Nicole o sa incerc varianta cu parmiggiano si mozzarella.Sigur e bun smile.gif
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Mar 2 2007, 03:53 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



eu fac spanacul cu putin lapte,sau cu smntna lichida cum zicea si Luciana..dar preferatul meu e asa:
doar oparit..sau na un clocot de 1 minut,apoi scurs,netocat,apoi aruncat ntr-o tigaie unde am ncins ceva ulei de masline si ceva ustroi ..ntors de 2-3 ori ..si voila..asta e spanacul meu preferat.
Alor mei le place mai mult n varintele Luciana sau petunela.Mie asa sosolit,mi se pare ca dispare gustul de spanac.. e chestie de gust..ata ete..


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kauai
mesaj Mar 2 2007, 04:05 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 137
Inregistrat pe: 4-December 06
Membrul Nr.: 35,263



Fetelor, aveti mare grija cu spanacul la copii. Eu, cind eram mica, am facut o alergie groaznica la spanac NEOPARIT, de am aterizat direct la urgenta si nici doctorii nu stiau ce sa imi faca. Nu eram inca la scoala, dar si acum imi aduc aminte cum mi se umflau fata, buzele si pleoapele. De atunci n-am mai indraznit sa maninc spanac neoparit, salate cu spanac, etc. Nu este ceva frecvent, dar uite ca eu am patit-o.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rosebud
mesaj Mar 2 2007, 07:31 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 189
Inregistrat pe: 12-February 07
De la: Timisoara
Membrul Nr.: 36,484



Eu nu dezghet spanacul, pt ca se gaseste un fel care este facut asa bucatele mici, ca un fel de chiftelute, si le arunc direct acolo. Le scot cam cu vreo 15-20 min inainte de pregatire si e ok.


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 28th August 2014 - 01:01 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare