> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

3 Pagini V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Muschi de porc cu spanac in foietaj ., ptr. Dana si toata lumea. ;-)
pitt4
mesaj Mar 5 2007, 09:02 AM


Pescar cu diploma !!


Grup: Membri
Postari: 3,927
Inregistrat pe: 19-August 06
De la: XXX
Membrul Nr.: 33,373



Muschi de porc vreo 500 gr.
spanac congelat 200-250 gr.
1 pachet de foitaj 300-400 gr.
sare, piper si nucsoara(Muskat) dupa gust.

Se pun patratele de foietaj unul peste altul(intre foi se unge putin cu apa) si se intinde cu sucitoarea sa avem un dreptunghi, vedeti dupa ochi sa ajunga ptr. impaturit muschiul.
Imagine Atasata

Punem spanacul decongelat, dar nu asa ud, pe aluat.

Imagine Atasata

Acum se sareaza, pipereza si se pune nucsoara. Se pune carnea(acum sa nu mai fie fierbinte), in prealabil prajita pe toate partile si condimentata cu piper si sare. .

Imagine Atasata

Se impatura aluatul. Pe margini se unge cu un albus.

Imagine Atasata


Imagine Atasata

Se pune intr-o tava unsa(cu impletitura in jos) cu putina apa rece. Sau pe hirtie de copt. Ungem cu galbenus si se pune susan peste. Se lasa ptr. 40 min la o temp de 220?C in cuptor.

Imagine Atasata

Asa arata cind este gata:

Imagine Atasata


Imagine Atasata

Se asorteaza bine cu piure, cartofi in folie, sau ce place omului.
Pofta buna
Peter

EDIT :Aranjat pozele la locul lor, dupa schimbare/octombrie 07!


Acest mesaj a fost editat de pitt4: Oct 14 2007, 04:57 AM


--------------------
Salutari din Bavaria

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nasha
mesaj Mar 5 2007, 10:08 AM


Panfortzescus


Grup: Membri
Postari: 3,183
Inregistrat pe: 7-September 06
De la: Auckland, Noua Zeelanda
Membrul Nr.: 33,665



pitt esti de nota 200 !

usor de facut si bun rau tre sa fie >>>>>
yumy yumy
si bis
.....ai mincat numai cu porc?? cred ca si cu miel ar fi o nebunie ...si cu ceva prune uscate implintate in spanac ....vai vai ...
..ce- o sa mi fac !

Pitt icon_salut.gif si headbang.gif


--------------------
Fan n_puiu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dan@
mesaj Mar 5 2007, 11:12 AM


(^_^) who cares ?


Grup: Membri
Postari: 9,213
Inregistrat pe: 18-February 05
De la: Missipippi & Missiruppi
Membrul Nr.: 21,598



Peter, intr-adevar la cit de bine arata muschiul impachetat in foietaj, reteta e mai simpla decit mi-as fi putut imagina. De-abia astept s-o incerc, da' pina miercuri n-am nici o sansa (timpul bata-l vina!). sad.gif

Iti multumesc frumos pt. reteta si iti doresc sa ai mult noroc la undita, cind mai mergi la pescuit. smilenoroc.gif


--------------------
excesul zilnic de bere şi petrinjel duce la ficat m'chermla !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alis
mesaj Mar 5 2007, 12:05 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,677
Inregistrat pe: 16-December 03
De la: Israel
Membrul Nr.: 10,626




Pitt,intotdeauna e o mare placere sa ma uit la bunatatile pe care le pregatesti!Cu siguranta o sa fac si eu rulada asta,merci de reteta

P.S.E vorba de foi de placinte(adica mai multe foi subtiri)sau foietaj?

Acest mesaj a fost editat de Alis: Mar 5 2007, 12:06 PM


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Afrodite
mesaj Mar 5 2007, 12:07 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,319
Inregistrat pe: 26-October 04
Membrul Nr.: 18,050



acesta reteta si si in imagini este deja preferata mea
si a familiei mele so wie so!
Peter am notat-o si cu proxima ocazie ,o sa o prepar si eu.
Sa va fie de bine,complimente bucatarului si un mare pt. reteta si poze!

Acest mesaj a fost editat de Afrodite: Mar 5 2007, 12:20 PM
Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata
 


--------------------
http://leckereien.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Simona E.
mesaj Mar 5 2007, 12:19 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,102
Inregistrat pe: 14-July 06
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 32,890



Wow Peter, arata SUPER LECKER ! Si eu am o nelamurire la fel ca si Alis, ce fel de aluat ai folosit? Ca nu pare a fi Bltterteig.


--------------------




Go to the top of the page
 
+Quote Post
Afrodite
mesaj Mar 5 2007, 12:27 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,319
Inregistrat pe: 26-October 04
Membrul Nr.: 18,050



Eu zic ca Peter a folosit acest aluat de Bl�tterteig,care inainte sa-l foloseasca la intins putin pe masa infainata,sau?
Motivul editarii: poza cu drepturi de autor


--------------------
http://leckereien.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sava laura
mesaj Mar 5 2007, 01:43 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,200
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: acasa
Membrul Nr.: 630



Super-apetisant, ca de obicei! biggrin.gif
Cu siguranta va fi testata!!!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
otilia gergely
mesaj Mar 5 2007, 03:24 PM


Mamica de copii "turbo"


Grup: Membri
Postari: 1,483
Inregistrat pe: 7-October 06
De la: Tg Mures
Membrul Nr.: 34,227



Peter, nici nu mai am cuvinte!!!
Arata super delicios! Si nici macar nu e greu de facut!
Am notat reteta!!!!


--------------------
"As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina. As merge cand ceilati se opresc, m-as trezi cand ceilalti dorm.(...)Am invatat ca um om are dreptul sa se uite in jos la altul, doar atunci cand ar trebui sa-l ajute sa se ridice."
G.G. Marquez


Bucataria mea



Un vot pentru Robert - Click pe Gergely Robert
Go to the top of the page
 
+Quote Post
seima
mesaj Mar 5 2007, 04:42 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,471
Inregistrat pe: 29-December 05
De la: Warsaw
Membrul Nr.: 29,623



Asta da festin, usor si rapid rolleyes.gif
Am notat reteta!
Peter, plecaciuni si multumiri! biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pitt4
mesaj Mar 5 2007, 08:01 PM


Pescar cu diploma !!


Grup: Membri
Postari: 3,927
Inregistrat pe: 19-August 06
De la: XXX
Membrul Nr.: 33,373



Hallo fetelor,

vai ce-mi faceti.... am rosit cu totul citind pe aici ce ati scris. icon_redface.gif
Va multumesc mult ptr. aprecieri.

@ Nasha, eu spun ca se poate manca cu orice carne, dar sa fie o carne cum este muschiul, adica sa nu-i trebuie mult sa se faca in aluatul acela.
Carnea defapt, ca explicatie poate, nu se frige gata inainte de impachetare, ci numai SA SE INCHIDA PORII !

@ Dana, merci. floare.gif

@ Alis, cum spune si Afrodite si a pus si poza, este Bltterteig, poate ma lamuriti si pe mine cum sa scriu in viitor.
Serios, ca acum nu stiu cum ii spune. Foietaj sau foi de placinta.
Mai invat si eu ceva... icon_smile.gif

@Afrodite, merci de poza, asta este bltterteigul si al meu. Numai ca il mai prelucrez cu sucitoarea, cum ai spus.

@Blauepuppe, da este Bltterteig intins mai subtire.Cum a pus Afrodite in poza.

@ Laura, Otilia va multumesc mult. floare.gif

@ Seima, merci

Peter



--------------------
Salutari din Bavaria

Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Mar 5 2007, 08:10 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



(pitt4 @ Mar 5 2007, 09:01 PM) [snapback]313019[/snapback]

Hallo fetelor,


@ Alis, cum spune si Afrodite si a pus si poza, este Bltterteig, poate ma lamuriti si pe mine cum sa scriu in viitor.
Serios, ca acum nu stiu cum ii spune. Foietaj sau foi de placinta.
Mai invat si eu ceva... icon_smile.gif

Peter

Peter lecker,lecker !

Pentru a nu se crea confuzii,nu snt foi de placinta.Foile de placinta snt foi subtiri facute dint-un aluat cu apa,sare si faina+ eventual 1 ou..aceste foi se ung cu ceva ulei si se pun mai mlte una peste cealalta..
E un fel de Ziehteig(ca se ntind foi mari si subtiri)..daca pui o gramada una peste cealalta si el ungi pe fiecare-n parte cu unt topit,sau ulei..atunci arta cumva ca un foietaj dupa coacere..dar snt crocante..

Foietajul este Bltterteig..adica aluat facut cu grasime vegetala,sau unt,sau margarina e o foaie mai grosuta care la coacere se desface n mai multe foi,si snt mai finute si mai frmicioase..datorita mpachetatului cu grasime tongue.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pitt4
mesaj Mar 5 2007, 08:15 PM


Pescar cu diploma !!


Grup: Membri
Postari: 3,927
Inregistrat pe: 19-August 06
De la: XXX
Membrul Nr.: 33,373



Maya, danke.
Acum stiu si ptr. viitor. biggrin.gif
Peter


--------------------
Salutari din Bavaria

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alis
mesaj Mar 5 2007, 08:20 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,677
Inregistrat pe: 16-December 03
De la: Israel
Membrul Nr.: 10,626



Maya,merci pt lamuriri.
Mi-am dat seama din poze ca e vorba de foietaj,dar nu am inteles de ce se pun mai multe foi unse intre ele.Aici foaia e destul de groasa si nu e nevoie de mai multe foi suprapuse.Oicum o sa fac rulada si vad eu ce-o iesi cu o singura foaie.


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
pitt4
mesaj Mar 5 2007, 08:40 PM


Pescar cu diploma !!


Grup: Membri
Postari: 3,927
Inregistrat pe: 19-August 06
De la: XXX
Membrul Nr.: 33,373



(Alis @ Mar 5 2007, 06:20 PM) [snapback]313037[/snapback]

Aici foaia e destul de groasa si nu e nevoie de mai multe foi suprapuse.Oicum o sa fac rulada si vad eu ce-o iesi cu o singura foaie.


Alis, si eu am foietaj din ala mare de o singura foaie. Sincer, nu am incercat cu ala, dar tot asa ar trebui sa functioneze. Eu spun ca foile se suprapun ca sa se poata obtine prin intindere o suprafata mai mare, sa ajunga la impachetatul carnii. Poate cind ai facut, ne spui cum este, tot asa, sau s-a umflat prea mult ? rolleyes.gif
Peter


--------------------
Salutari din Bavaria

Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Mar 5 2007, 09:40 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



(Alis @ Mar 5 2007, 09:20 PM) [snapback]313037[/snapback]

Maya,merci pt lamuriri.
Mi-am dat seama din poze ca e vorba de foietaj,dar nu am inteles de ce se pun mai multe foi unse intre ele.Aici foaia e destul de groasa si nu e nevoie de mai multe foi suprapuse.Oicum o sa fac rulada si vad eu ce-o iesi cu o singura foaie.

Alis,Peter a avut foi mai mici( de foetaj) si le-a unit pentru a obtine o foaie mai mare. tongue.gif

Si eu mai fac asa,daca nu am foaie mare n casa ..sau le unesc/lipesc marginile..le suprapun putin si apoi apas..adica le sudez pentru a obtine o foaie mare icon_rotf.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elenitza-Cta
mesaj Mar 5 2007, 09:42 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 449
Inregistrat pe: 6-May 04
De la: Constanta (Constanta)
Membrul Nr.: 14,026



pitt...da........cartofii la folie cum se fac??? am mancat asa ceva la Viena si a fost o nebunie cu diverse umpluturi, dar aici nu imi ies de loc asa cum am mancat "acolo"....poti sa pui reteta..please???? multumiri icon_smile.gif


--------------------
si io..si io..Fan n_puiu

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Afrodite
mesaj Mar 6 2007, 08:09 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,319
Inregistrat pe: 26-October 04
Membrul Nr.: 18,050



Eleniza,uite iti spun eu cum fac acesti cartofi.
Pt. a iesii cartofi buni asa ca la Gasthaus,trebuie sa folsesti cartofi fainosi,ii speli bine si le tai o cruce pe o parte,adinca de ca. 1/2 pin la 1 cm.
Ii invelesti in folie si ii bagi la cuptor.
Temperatura cuptorului la miine cind fac acesti cartofi este la maxim si c-am dupa 30 min, cu o manusa sau cu ajutorul unui prosop de bucatarie ,verifici prin apasare cu mina daca interiorul cartofului este moale,atunci inseamna ca este copt.
Scoti cartofii,desfaci folia si apesi cu amindoua miinile circumferinta cartofului ,incit taietura sa fie deasupra si sa se desfaca prin apasare.
In acesta deschizatura pui un sos pe care l-ai pregatit in prealabi.
(sper ca metoda am explicat-o bine,daca nu sint pe aproape...)
Eu prefer sosul de smintina cu gust de usturoi.
Dar ce sos a fact Peter m-ar interesa si pe mine. biggrin.gif

Peter ,esti dragut sa ne dai si reteta sosului tau de la cartofii in folie si poate metoda ta de facut acesti cartofi,daca este altfel decit a mea?!
Eu iti multumesc din suflet de pe acum!


Acum nu am citit eu toate posturile dar aici o explicatie a aluaturilor
Blterrteig-aluat de foietaj
Strudelteig-aluat de strudel,sau filo,acela f. fin, prin care poti citi ziarul
si mai este;
Plunderteig-este tot un fel de aluat de foietaj dar cu drojdie care se foloseste la Croissant,Topfengolatschen (Quarktaschen) ...
Daca o mai fii si altele ,nu stiu ,eu astea le cunosc si acum vad ca si Maya ti-a explicat destul de detailat.

Daca intereseaza ,aici o pagina de unde ma mai inspr eu citeodata biggrin.gif
Tante Fanny


--------------------
http://leckereien.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pitt4
mesaj Mar 6 2007, 09:39 AM


Pescar cu diploma !!


Grup: Membri
Postari: 3,927
Inregistrat pe: 19-August 06
De la: XXX
Membrul Nr.: 33,373



Hallo Elenitza si Afrodite,

Eu fac cartofii ca si Afrodite, dar nu tai cartoful la inceput, ci cind este gata...o taietura dealungul cartofului de vreo 1 cm adincime, apoi apas de virfuri si el se desface atunci.
Temp. cuptorului o am la 200C si las cartofii deobicei vreo ora. Se poate incerca su o scobitoare daca aceasta intra usor in cartof inseamna ca este gata.
Se pot face si pe grill, chiar si in jar,aici iasa mai arsi, dar si asa sunt buni.

La sos eu pun smintina, iaurt, brinza de vaca(am pus si Philadelphia, cind nu am avut altceva...sau chiar o amestecatura de brinza cu verdeturi), usturoi pisat, sare, piper si putina boia dulce. Deasupra se pune Schnittlauch(?).

La explicatile Afroditei defapt nu mai trebuie nimic adaugat. Merci floare.gif



Pofta buna!
Peter
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Salutari din Bavaria

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Afrodite
mesaj Mar 6 2007, 10:53 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,319
Inregistrat pe: 26-October 04
Membrul Nr.: 18,050



Peter,MULTUMIM MULT!
Cred ca asta seara o sa trag o tura de cartofi copti,dar numai pt. pici si atunci ii injumatatesc ,pun
Sare-boabe

pe o parte din ei si cascaval pe cealalta parte si cind sint gata ii papa cu unt.
Cind papam astfel si noi,mai imbunatatesc cu chimen,boia,speck....sint mai multe variante.
O zi buna si mai vin-o cu asa retete faine! floare.gif

Acest mesaj a fost editat de blutzisor1: Aug 22 2011, 01:10 PM
Motivul editarii: poze cu drepturi de autor


--------------------
http://leckereien.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

3 Pagini V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 21st October 2014 - 12:46 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare