Prajitura Kati este o prajitura de casa cu foi absolut delicioasa. Combinatia dintre blaturile crocante, gemul acrisor, crema cu aroma de rom si crusta de bezea este una perfecta, si va veti indragosti de aceasta reteta.
In primul rand se pregatesc foile:
Mai intai am stins praful de copt cu putina zeama de la lamaie.
Apoi am amestecat toate ingredientele: galbenusurile, zaharul, margarina, coaja rasa de la lamaie, faina si praful de copt stins.
Le-am amestecat bine , am adaugat lingura de lapte si am framantat o coca pe care am impartit-o in 3.
Am intins 3 foi. Se intind foarte usor datorita grasimii din coca, eu le-am intins direct pe hartia de copt pe care am stropit ceva ulei din precautie. Si le-am copt la foc potrivit (350 F) cam 8-10 minute.
Apoi se pregateste crema:
Foaia se marunteste si se inmoaie cu laptele caldut. Se adauga cacaoa, gemul, esenta de rom + romul, zaharul si untul.
La inceput m-am gandit ca o sa le frec spuma dar dupa aia am zis ca merge si fara sa mai murdaresc un vas.
Crema rezultata se intinde peste o foaie. Se aseaza cealalta foaie si se pune ceva mai greu peste ele ca sa se prinda cele 3 parti. Eu am acoperit o carte ( nu prea groasa) cu folie de aluminiu si am pus peste prajitura.
Bezeaua:
Pe aburi, albusurile se bat spuma cu praful de sare si apoi zaharul pudra si stropii de lamaie. Trebuie sa obtineti o spuma tare, f tare.
Cu aceasta spuma se acopera prajitura dupa imaginatie.
Si se orneaza prajitura Kati cu fulgi de ciocolata sau cacao. Eu am pus de amandoua si bucatele de ciocolata si cacao.
Prajitura Kati se poate servi si imediat, dar este mai bine sa o lasati 1 ora, 2 sa se aseze.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeUn aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!
Rulouri cu ciuperciTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosNatura are felul ei aparte de a ne încălzi trupul şi spiritul, aruncându-ne in braţe mici daruri: o zi însorită şi...
Filé de macrou în crustă de ovăz, cu rubarbă şi sos de maioneză cu leurdăIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii