Se spala ficateii si se scurg bine de apa. Se taie fasiute iar apoi se pun intr-un vas si se toarna laptele, care trebuie sa acopere ficateii. Intre
Se spala ficateii si se scurg bine de apa.
Se taie fasiute iar apoi se pun intr-un vas si se toarna laptele, care trebuie sa acopere ficateii.
Intre timp, se curata cepile, se taie pestisori si se calesc pana devii stravezii.
Cand e gata calita ceapa o punem deoparte intr-un vas.
Apoi pregatim sosul amestecand maioneza cu smantana, mustarul, usuroiul (folosesc praf), si sarea (eu n-o mai adaug cand maioneza e mai sarata).
Dupa aproximativ o ora scoatem ficateii din lapte si-i lasam la scurs.
Apoi pregatim un amestec din faina, un varf de sare, piper negru macinat, varful de zahar si lingurita de boia dulce.
Punem pe foc mediu spre tare o tigie in care punem o bucatica de unt.
Dam ficateii prin amestecul de faina. Indicat e sa-i dam in 2 sau trei ture; fiind multi se pot lipi intre ei si este mai greu de-i separat.
Apoi ii aruncam in untul topit si incins bine si amestecam continuu, ca ficateii sa se prajeasca pe toate partile. Se fac in 4-5 minute. Nu trebuie tinuti mai mult pentru ca se intaresc.
Cand sunt gata, se rastoarna ficateii intr-un vas, se toarna peste ei sosul de maioneza iar deasupra se presoara ceapa calita. Se acopera vasul si se lasa asa 10-15 minute, dupa care se pot servi.
Se servesc cu garnitura de cartofi.
Pofta buna!
Reteta Ficatei cu sos de maioneza si mustar a fost propusa de seima pe forum culinar.ro
Alte retete cu ficatei gasiti aici:
Rulouri cu ficat,
Ficat cu boia,
Ficat de vitel umplut si sparanghel
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceste minitarte vi le recomand,au un gust deosebit
Tartelete cu branza si cimbru verdeIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii