> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> CHEC DIN BRINZA DE VACI, fin, pufos...
Gabriela Carmen
mesaj Apr 15 2007, 02:27 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,280
Inregistrat pe: 30-March 07
De la: Hamburg
Membrul Nr.: 37,164



Asta e una dintre primele retete pe care le-am postat asa ca... aveti 'putintica rabdare' cind cititi. biggrin.gif

Checul e bun pentru adulti, bun pentru copii. Merita facut!
Pe linga reteta initiala (din 'Practic'), aveti mai jos si o varianta cu gris si stafide. wink.gif


Ingrediente
- 500 de grame brinza de vaci, 4 oua, 200 grame zahar pudra, o treime de litru de lapte, o portocala, o lamiie, doua linguri faina, sare.

Cum se face:

- Se amesteca brinza de vaci cu faina, galbenusurile si 100 grame zahar si se toarna laptele putin cite
putin.
- Batem spuma albusurile cu restul de zahar si le incorporam in compozitia de brinza impreuna cu coaja
rasa de lamiie si portocala. Se adauga un praf de sare.
- Turnam compozitia intr-o tava de chec unsa cu margarina si tapetata cu hirtie de copt.
- SE da la cuptor pe baie de aburi, pentru 30 de minute, apoi scoatem vasul cu apa si lasam checul sa se
coaca la foc mic inca o ora.

Am facut o data si jumatate cantitatile date, adica 700 gr. brinza (Quark, o brinza fina, ca o spuma), 6 oua, trei linguri de faina.... lapte am pus mai putin decit in reteta, numai vreo 250, pentru ca brinza pe care am folosit-o e foarte moale.

PS Cine foloseste o brinza asa moale si apoasa cum e quark-ul, poate pune 2-3 linguri de gris in compozitie si iese perfect. smile.gif

Daca vi se pare usor de facut si aveti tot ce va trebuie, hai la lucru! smile.gif
Mergem atunci mai departe.

Acest mesaj a fost editat de Gabriela Carmen: Aug 10 2007, 10:45 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabriela Carmen
mesaj Apr 15 2007, 03:03 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,280
Inregistrat pe: 30-March 07
De la: Hamburg
Membrul Nr.: 37,164



Acum, PAS CU PAS.

Ingredientele:



Peste brinza (cremoasa)- quark- am adaugat zahar vanilat si zahar pudra (cam 100 de grame) plus esenta de rom. Se vad in poza si galbenusurile, separate de albusuri:



In crema de brinza (quark cu zahar si arome) adaug si faina:



Deasupra- galbenusurile, apoi - laptele si amestec. Am pus numai vreo 200- 250 ml d lapte (brinza folosita e foarte moale si 'apoasa'), si deja curgea asa:



Am adaugat coaja rasa (de lamiie si portocale) si a iesit asa:



Am batut apoi albusurile cu restul de zahar pudra (cam 100 gr, la zahar am pus cantitatile initiale, nu o data si jumatate ca la celelalte), dar nu mai pun poza, stiti voi cum arata albusurile batute spuma. tongue.gif



Acest mesaj a fost editat de Gabriela Carmen: Aug 10 2007, 03:52 AM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabriela Carmen
mesaj Apr 15 2007, 03:11 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,280
Inregistrat pe: 30-March 07
De la: Hamburg
Membrul Nr.: 37,164



Am amestecat cele doua compozitii (cea cu galbenusuri si albusurile batute spuma) si am turnat in tava 'imbracata' cu hirtie de copt:



L-AM PUS IN CUPTOR DIRECT; NU PE BAIE DE ABURI- jumatate de ora la 170 de grade, iar vreo ora la 140-150 de grade (intre timp am mai gatit si altceva, asa ca 'n-am stat dupa el' laugh.gif )

A crescut tare in cuptor si s-a cam crapat (de ce oare? poate ma lamureste careva...).
Arata asa cind l-am scos:



I-am astupat 'craterele' cu ciocolata si zahar vanilat amestecat cu zahar pudra pudra:



Acest mesaj a fost editat de Gabriela Carmen: Aug 10 2007, 04:03 AM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabriela Carmen
mesaj Apr 15 2007, 03:17 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,280
Inregistrat pe: 30-March 07
De la: Hamburg
Membrul Nr.: 37,164




...si, pentru ca trebuie sa plecam in parc, l-am taiat fara a mai astepta sa se raceasca, sa pot pune si sectiunea acum smile.gif :



O felie pentru voi:



Pofta buna!


PS Noua ne-a placut, e foarte aromat si pufos dar.... a iesit putin cam moale, asa ca data viitoare ori folosesc brinza proaspata cum e cea romaneasca (mai tare, nu Quark), ori mai pun o lingura de faina in plus.... smile.gif

Observatii:
* Iese asa cum trebuie (mai tare) daca adaugam 2-3 linguri de gris.
* Sfatul meu e sa puneti mai putin lapte decit in reteta.

Acest mesaj a fost editat de Gabriela Carmen: Aug 10 2007, 10:48 AM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
milou
mesaj Apr 15 2007, 03:27 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 18
Inregistrat pe: 11-February 07
Membrul Nr.: 36,476



Eu as face ca tare bine arata, dar tot branza ma opreste....aici e un fel de "fromage blanc" care seamana mai mult cu o smantana groasa, nu cred ca merge. Si sa fac eu branza de vaci, nu prea imi vine wink.gif sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alka
mesaj Apr 15 2007, 08:24 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 122
Inregistrat pe: 5-October 06
De la: Danemarca
Membrul Nr.: 34,191



(milou @ Apr 15 2007, 01:27 PM) [snapback]328135[/snapback]

Eu as face ca tare bine arata, dar tot branza ma opreste....aici e un fel de "fromage blanc" care seamana mai mult cu o smantana groasa, nu cred ca merge. Si sa fac eu branza de vaci, nu prea imi vine wink.gif sad.gif


Unde aici? smile.gif Eu stau in Danemarca si aveam si eu aceeasi problema cu branza, vedeam numai creme fraiche si fromage blanc, smantane adica smile.gif dar de curand am descoperit ceva...Tradus din daneza in engleza ii zice cottage cheese si merge folosita la toate retetele cu branza de vaci. Sa te uiti, ca mai mult ca sigur gasesti ceva de genul. Am vazut ca mai sunt fete pe forum ce folosesc cottage cheese cand vine vorba de branza de vaci...Sa-mi zici daca gasesti ceva de genul smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Uma
mesaj Apr 15 2007, 08:39 PM


Anti-pitzi


Grup: Membri
Postari: 3,086
Inregistrat pe: 16-November 05
De la: Mica's world :)
Membrul Nr.: 28,890



(Alka @ Apr 15 2007, 06:24 PM) [snapback]328203[/snapback]

Unde aici? smile.gif Eu stau in Danemarca si aveam si eu aceeasi problema cu branza, vedeam numai creme fraiche si fromage blanc, smantane adica smile.gif dar de curand am descoperit ceva...Tradus din daneza in engleza ii zice cottage cheese si merge folosita la toate retetele cu branza de vaci. Sa te uiti, ca mai mult ca sigur gasesti ceva de genul. Am vazut ca mai sunt fete pe forum ce folosesc cottage cheese cand vine vorba de branza de vaci...Sa-mi zici daca gasesti ceva de genul smile.gif



"Pressed cottage cheese" pentru ca cottage cheese simpla are cu totul alta consistenta ..


--------------------
A sosit Samburel - David, 2 noiembrie 2009!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
meLuce
mesaj Apr 15 2007, 08:45 PM


Producator bilutze marca inregistrata


Grup: Membri
Postari: 5,264
Inregistrat pe: 19-February 06
De la: Iac-aciulea la beljica
Membrul Nr.: 30,428



Gabriela, n-ai pus praf de copt deloc??? L-as incerca, ca tare bine arata. Dar cu cottage cheese, ca branza de vaci, ciuciu. Merci de reteta, astept raspuns pupic.gif


--------------------
Fan n_puiu!






Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Apr 15 2007, 09:20 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Gabriela,cum se comporta Aurora la alte blaturi..sau prajituri fine??Eu nu am folosit niciodata...


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabriela Carmen
mesaj Apr 16 2007, 12:04 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,280
Inregistrat pe: 30-March 07
De la: Hamburg
Membrul Nr.: 37,164



(Luciana.m @ Apr 15 2007, 06:45 PM) [snapback]328213[/snapback]

Gabriela, n-ai pus praf de copt deloc??? L-as incerca, ca tare bine arata. Dar cu cottage cheese, ca branza de vaci, ciuciu. Merci de reteta, astept raspuns pupic.gif



...am intrat tirziu si....pe fuga, asa ca o sa raspund telegrafic (scuze).

....nici un strop de praf de copt, nimic! de aia m-am si mirat ca a crescut asa in cuptor, tare-tare (de la spuma de albusuri, probabil) si ma asteptam sa se lase (stiam din poza care m-a imbiat sa-l fac ca n-o sa creasca).

Da, cu cottage cheese o sa-l incerc si eu data viitoare (il mai fac special ptr fetita, ii place, vad).
Cu multa placere smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabriela Carmen
mesaj Apr 16 2007, 12:12 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,280
Inregistrat pe: 30-March 07
De la: Hamburg
Membrul Nr.: 37,164



(MAYA @ Apr 15 2007, 07:20 PM) [snapback]328224[/snapback]

Gabriela,cum se comporta Aurora la alte blaturi..sau prajituri fine??Eu nu am folosit niciodata...



N-am sesizat diferenta....eu foloseam pina acum faina 505 smile.gif, dar si 'Aurora' se comporta f. bine; am incercat multe tipuri de faina si cu toate mi-au iesit prajiturile. smile.gif


Acest mesaj a fost editat de Gabriela Carmen: Aug 10 2007, 04:10 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ralesu
mesaj Apr 16 2007, 12:44 AM


buna... dar REA!


Grup: Membri
Postari: 982
Inregistrat pe: 21-September 06
De la: Montréal, Canada
Membrul Nr.: 33,936



ma da' ce bine arata! face cu ochiul rau de tot !!
si daca zici ca fetitzei tale ii place, sigur o sa-i placa si Aurei, fetita mea.
Eu cred ca o sa incerc cu Ricotta...
In weekend-ul viitor... si vin cu amanuunte !!
mersi de reteta pupic.gif

Acest mesaj a fost editat de ralesu: Apr 16 2007, 12:46 AM


--------------------
sunt cu okii pe voi!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CristinaK
mesaj Apr 16 2007, 07:40 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,896
Inregistrat pe: 29-February 04
De la: Saitama-Japonia (Focsani)
Membrul Nr.: 12,323



Am citit reteta de 3 ori blink.gif laugh.gif sa fiu sigura ca-i fara unt rolleyes.gif ... deci cu siguranta ca o sa-l incerc wink.gif

Eu cred ca ti s-a "crapat" fiindca l-ai copt "simplu", deci nu pe baie de apa...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabriela Carmen
mesaj Apr 16 2007, 11:46 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,280
Inregistrat pe: 30-March 07
De la: Hamburg
Membrul Nr.: 37,164





Milou, cred ca brinza de vaci trebuie sa existe! Eu aici am descoperit mai tirziu cottage cheese, dar nu o folosesc ca nu-mi place cum e, bobite... Cred ca se poate mixa si e f buna ptr. checul asta.

Observatie - am facut compozitia un pic cam moale, se vede in poza. Trebuie sa curga ca o smintina groasa, la mine se subtiase deja prea mult...

Ralesu, abia astept si alte 'variante'; da, cred ca e o reteta numai buna pentru copii. smile.gif

CristinaK, nu stiu..... eu cred ca nu are legatura, de fapt nu vad logica sa-l coci pe baie de aburi...dar nu l-am pus ca nu aveam o cratita sau tava potrivita in care sa bag tava de chec. Dar daca scrie acolo, o fi bine pe baie de apa. blink.gif

In orice caz, creste mult si se mai lasa dupa aceea, de asta e bine ca in tava sa fie pusa compozitia in strat cit mai gros (tava plina), ca sa nu ramina felia prea subtire cind taiem checul.

Acest mesaj a fost editat de Gabriela Carmen: Aug 10 2007, 04:14 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Diana
mesaj Apr 16 2007, 01:16 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 240
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: Abulafia
Membrul Nr.: 704



Ii zice chec, da-i un sufleu dulce de branza de vaci. Eu asa ceva ii faceam Ilincai cand era mai mica.


--------------------



Go to the top of the page
 
+Quote Post
Samara
mesaj Apr 16 2007, 02:17 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 500
Inregistrat pe: 13-October 06
Membrul Nr.: 34,346



Checul seamana cumva cu pasca fara luat pe care am facut-o de Paste. Cu siguranta ca e foarte bun, trebuie neapara sa incerc si reteta asta. Felicitari!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabriela Carmen
mesaj Apr 16 2007, 10:59 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,280
Inregistrat pe: 30-March 07
De la: Hamburg
Membrul Nr.: 37,164





Diana, am zis eu ca-i o reteta numai buna (si) pentru copii.... smile.gif

Samara, multumesc si m-as bucura sa poti pune si poze, cind reusesti sa il faci! smile.gif

Acest mesaj a fost editat de Gabriela Carmen: Aug 10 2007, 04:15 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabriela Carmen
mesaj Apr 19 2007, 02:55 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,280
Inregistrat pe: 30-March 07
De la: Hamburg
Membrul Nr.: 37,164





Am gasit solutia pentru a isi excelent checul smile.gif , chiar daca il fac cu brinza din asta foarte moale, o
crema apoasa de fapt blink.gif - ma refer la Quark.
Mi-a iesit tare, mai bine ca prima data, inalt....exact cum imi doream!

CHEC CU QUARK SI GRIS


Ingrediente: 600 de grame Quark, 4 oua intregi plus 2 galbenusuri
(ramase de la altceva), jumatate
de cana de lapte
(putin peste 100 ml, cana plina are 250 ml) trei linguri faina si 3 linguri de gris (am potrivit sa fie compozitia ca o smintina groasa, ca la un chec obisnuit, data trecuta se vede si-n poza ca era prea moale), coaja de la 2 lamii plus stafide.

Modul de preparare- e cel din reteta initiala, de mai sus. tongue.gif

Asa a iesit, cu lumina de blit:



si felie:



Asa arata la 'lumina de zi' rolleyes.gif - poza facuta azi-dimineata:



Acest mesaj a fost editat de Gabriela Carmen: Aug 10 2007, 09:52 AM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
seima
mesaj Apr 19 2007, 03:09 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,471
Inregistrat pe: 29-December 05
De la: Warsaw
Membrul Nr.: 29,623



(CristinaK @ Apr 16 2007, 05:40 AM) [snapback]328321[/snapback]

Eu cred ca ti s-a "crapat" fiindca l-ai copt "simplu", deci nu pe baie de apa...


Cristina, detailezi te rog un pic procedeul de coacere pe baie de apa?! Am tot citit o serie de retete (mai ales specific asiatice) la care blaturi, checuri se coc asa, dar nu stiu exact in ce consta metoda. unsure.gif
Multumesc!

Go to the top of the page
 
+Quote Post
seima
mesaj Apr 19 2007, 03:11 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,471
Inregistrat pe: 29-December 05
De la: Warsaw
Membrul Nr.: 29,623



Gabriela, imi place cum suna reteta, am notat-o, iti multumesc mult! rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 24th October 2014 - 01:27 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare