> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

4 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Supa de rosii cu galuste, ideala pt romania "tropicala"
Geomy
mesaj Jul 6 2007, 11:22 PM


uuummmm


Grup: Membri
Postari: 2,133
Inregistrat pe: 2-June 04
De la: Biucarest - Tara Miticilor
Membrul Nr.: 14,757



'Mnasearaaaa!!! Ia de poftiti la o cina intarziata cu supica de rosii si galuste rolleyes.gif . Este o reteta ff simpla si sunt convinsa ca multe dintre voi o faceti dar daca tot m'am jucat cu aparatul pe langa rosii si ardei am zis sa o si postez.

So, have mercy ca am emotii biggrin.gif

Supa:
cca 4-5 l apa
1 kg rosii
1 cutie rosii decojite in suc
2 morcovi
2 rondele groase de telina
frunze de telina (nu le cautati in poza tongue.gif )
2 cepe
2 ardei grasi
1 cartof mare
2 linguri ulei masline
sare/piper (eu pun foaaarte mult piper, ma amagesc cu gandul la un gulash tongue.gif )

Imagine Atasata


Imagine Atasata


Deeeeeeci,

intai de toate am oparit 2-3 minute rosiile ca sa se le pot decoji usor:
Imagine Atasata


Imagine Atasata


Am lasat rosiile sa se raceasca si intretimp am pus legumele la fiert (unele mai intregi decat altele tongue.gif )....
Eu de obicei scot la final ardeii si ceapa din supa de rosii, uneori chiar si o parte din telina, alteori le mixez toate in supa... depinde ce chef am:

Imagine Atasata



Dupa ce s'au racit rosiile le'am decojit si mixat pulpa impreuna cu cele din conserva.
Vara pun numai rosii proaspete dar acum n'am avut suficiente:

Imagine Atasata



Am pus "pulpanele" biggrin.gif de rosii in strecuratoare si am invartit cu convingere pan' ce'a ramas numai miezul cat de cat uscat, stors, vlaguit:

Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Am verificat cartoful sa nu fie crud (sa fie cat de cat fiert) si am adaugat sucul de rosii in supa de legume:
Imagine Atasata

Am mai lasat legumele la fiert, sa socializeze cu sucul:

Imagine Atasata


... si inainte sa pun galustele le'am scos:

Imagine Atasata





Asta'i momentul de maxima tensiune (pt mine) cand incep sa'mi spun "rugaciunea galustei" tongue.gif :

Galuste de gris:
2 oua
7 linguri gris
1 lingurita amidon (nu'l cautati in poze tongue.gif )
1 lingura ulei
1 vf sare

Imagine Atasata


Am batut cu furculita albusurile sa stea batoase:

Imagine Atasata


Am daugat galbenusurile frecate si ele cu'n praf de sare si 1 lingura de ulei:

Imagine Atasata


si am turnat in ploaie grisul amestecat cu lingurita de amidon, amestecand f usor de jos in sus prin exteriorul "aluatului" ... stiti, pale-pale:

Imagine Atasata


pana cand incepe sa capete o textura buretoasa si sa se desprinda usor de pe peretii vasului:

Imagine Atasata


Am lasat focul mic la supa si am pus galustele.
Le'am lasat asa la foc mic vreo 5-7 minute apoi le'am rasucit usor, le'am mai lasat cateva minute, am oprit focul si am pus capacul ca sa se umfle dansele:

Imagine Atasata


Imagine Atasata


Si gata smile.gif
Supa de rosii (si in special cea facuta de bunica) este preferata mea... cu galuste, fara galuste, cu taietei, fara, numai cu cartofi multi sau fara ... as manca la orice ora, mai ales rece.


Imagine Atasata


Imagine Atasata



Voi cum o faceti? smile.gif

Acest mesaj a fost editat de Geomy: Oct 1 2007, 10:54 AM


--------------------
kill all my demons, and my angels might die too
Go to the top of the page
 
+Quote Post
petunie
mesaj Jul 6 2007, 11:37 PM


Am buburuza!!!


Grup: Membri
Postari: 5,929
Inregistrat pe: 15-June 05
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 24,853



Pentru mine e o noutate reteta,sincera sa fiu.La mine supa de rosii inseamna o ceapa mica ,crestata in patru,aruncata in suc de rosii si apa,o foaie de dafin,patrunjel frunze si taitei.Asa imi fac eu,foarte rar,ca mananc numai eu.Cu gauste nu am mancat niciodata,si iti zic ca si reteta galustelor tale este noua pentru mine.

Ce vad la tine e un deliciu si cand ma mai si gandesc ce buna trebuie sa fie cu legumele mixate impreuna... smile.gif

Iti multumesc de reteta.Asa voi face data viitoare supa de rosii,
pupic.gif pentru ca ai impartasit cu noi reteta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bratiluca
mesaj Jul 7 2007, 01:19 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,201
Inregistrat pe: 15-January 07
Membrul Nr.: 36,041



Foarte faina reteta ta,Geomy.
Salvata si sa-mi iau inima-n dinti sa o fac si eu caci mi-e teama de galuste. Mereu mi-au iesit foarte tari. Multumesc pentru reteta.


--------------------
Fan n_puiu!

I like Peanut's ma-sa!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Geomy
mesaj Jul 7 2007, 08:21 AM


uuummmm


Grup: Membri
Postari: 2,133
Inregistrat pe: 2-June 04
De la: Biucarest - Tara Miticilor
Membrul Nr.: 14,757




(petunie @ Jul 7 2007, 12:37 AM) [snapback]358270[/snapback]

Pentru mine e o noutate reteta,sincera sa fiu.La mine supa de rosii inseamna o ceapa mica ,crestata in patru,aruncata in suc de rosii si apa,o foaie de dafin,patrunjel frunze si taitei.Asa imi fac eu,foarte rar,ca mananc numai eu.Cu gauste nu am mancat niciodata,si iti zic ca si reteta galustelor tale este noua pentru mine.

Ce vad la tine e un deliciu si cand ma mai si gandesc ce buna trebuie sa fie cu legumele mixate impreuna... smile.gif

Iti multumesc de reteta.Asa voi face data viitoare supa de rosii,
pupic.gif pentru ca ai impartasit cu noi reteta.

Cu placere Petunici pupic.gif
E o retete pe care o fac in special vara si cum vara sunt rosii proaspete iese bunutza tare. E adevarat, tre sa invarti in sita cateva minute la rosii ca sa iasa tot sucul dar eu zic ca merita. Iar daca iti place supa mai cremoasa si mixezi restul de legume e la fel de delicioasa si merje cu smantanica mmmm yammy

Eu de cele mai multe ori o las asa simpla, fara legume, (doar cu galusti, sau cartofi sau taietei) pt ca imi place rece si am impresia ca supa crema e gustoasa numai calda.

tucum faci galustile? smile.gif


--------------------
kill all my demons, and my angels might die too
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Geomy
mesaj Jul 7 2007, 08:26 AM


uuummmm


Grup: Membri
Postari: 2,133
Inregistrat pe: 2-June 04
De la: Biucarest - Tara Miticilor
Membrul Nr.: 14,757



(bratiluca @ Jul 7 2007, 02:19 AM) [snapback]358290[/snapback]

Foarte faina reteta ta,Geomy.
Salvata si sa-mi iau inima-n dinti sa o fac si eu caci mi-e teama de galuste. Mereu mi-au iesit foarte tari. Multumesc pentru reteta.

Cu placere, Bratiluca! pupic.gif
Apai sa nu crezi cami ies de fiecare data laugh.gif
De cand pun ori putin amidon, ori 1 lingura de ulei pot doar sa zic ca nam mai avut surprise dese... dar au mai fost.
Acum e prima data cand am incercat varianta cu amandoua ingredienetele si vad ca iar au iesit pufoase desi cred car mai fi mers inca o lingura de pesmet dar mio fo frica sa nu le cimentez icon_scratch.gif
Abia astept s'o incerci, sper sa'ti placa.


--------------------
kill all my demons, and my angels might die too
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DADI.
mesaj Jul 7 2007, 08:31 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,856
Inregistrat pe: 12-July 06
De la: Oradea
Membrul Nr.: 32,862



Tare bine arata supa ta de rosii tongue.gif .
Si eu o fac aproximativ la fel, dar in loc de galuste din gris, pun galuste din ou+faina, ca astea imi ies sigur rolleyes.gif
Dar vad ca tu esti experta la galustele din gris. O sa retin si eu reteta ca poate o sa-mi iasa si mie floare.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabriela Carmen
mesaj Jul 7 2007, 09:21 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,280
Inregistrat pe: 30-March 07
De la: Hamburg
Membrul Nr.: 37,164





Arata bine si cred ca se potriveste in zilele calduroase. smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jul 7 2007, 02:18 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



(petunie @ Jul 6 2007, 11:37 PM) [snapback]358270[/snapback]

Pentru mine e o noutate reteta,sincera sa fiu.La mine supa de rosii inseamna o ceapa mica ,crestata in patru,aruncata in suc de rosii si apa,o foaie de dafin,patrunjel frunze si taitei.Asa imi fac eu,foarte rar,ca mananc numai eu.Cu gauste nu am mancat niciodata,si iti zic ca si reteta galustelor tale este noua pentru mine.

Ce vad la tine e un deliciu si cand ma mai si gandesc ce buna trebuie sa fie cu legumele mixate impreuna... smile.gif

Iti multumesc de reteta.Asa voi face data viitoare supa de rosii,
pupic.gif pentru ca ai impartasit cu noi reteta.

Petunelo,mbatrnesti..eu am ma facut asa supa,si ti-am zis tongue.gif Ideea nu a fost a mea,ci a lui Dan..si am zis ,hai sa ncerc..si ne-a placut la toti smile.gif



--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Geomy
mesaj Jul 7 2007, 08:48 PM


uuummmm


Grup: Membri
Postari: 2,133
Inregistrat pe: 2-June 04
De la: Biucarest - Tara Miticilor
Membrul Nr.: 14,757



(DADI. @ Jul 7 2007, 09:31 AM) [snapback]358320[/snapback]

Tare bine arata supa ta de rosii tongue.gif .
Si eu o fac aproximativ la fel, dar in loc de galuste din gris, pun galuste din ou+faina, ca astea imi ies sigur rolleyes.gif
Dar vad ca tu esti experta la galustele din gris. O sa retin si eu reteta ca poate o sa-mi iasa si mie floare.gif


nuuu's experta in galusti, doamne feri' ... doar ca'mi plac f mult.
cum faci galustele de faina? smile.gif cred ca merg bine la supa asta. le'as incerca si asa.

(Gabriela Carmen @ Jul 7 2007, 10:21 AM) [snapback]358326[/snapback]

Arata bine si cred ca se potriveste in zilele calduroase. smile.gif

aha, pica tare bine o supa din asta rece, dupa o zi torida ...


--------------------
kill all my demons, and my angels might die too
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DADI.
mesaj Jul 14 2007, 04:25 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,856
Inregistrat pe: 12-July 06
De la: Oradea
Membrul Nr.: 32,862



[quote name='Geomy' date='Jul 7 2007, 06:48 PM' post='358412']
nuuu's experta in galusti, doamne feri' ... doar ca'mi plac f mult.
cum faci galustele de faina? smile.gif cred ca merg bine la supa asta. le'as incerca si asa.

Foarte simplu. Bati doua oua (sau cate crezi ca ai nevoie) si adaugi faina cat sa-ti iasa de consistenta unei smantani nu foarte grose, dar nici subtiri. Cu o lingura rupi galuscute si le pui in supa de rosii. Ele se si umfla un pic de aceea e bine sa le faci cat mai mici.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Blonde
mesaj Jul 14 2007, 05:24 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,776
Inregistrat pe: 10-September 06
Membrul Nr.: 33,714



(Geomy @ Jul 6 2007, 09:22 PM) [snapback]358264[/snapback]

Voi cum o faceti? smile.gif


La noi se obisnuieste cu orez in loc de cartofi, galuste sau taitei tongue.gif
Cand eram la dieta...in loc de toate astea puneam cubiluti de dovlecel si iesea bun!

Acest mesaj a fost editat de Blonde: Jul 14 2007, 05:34 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
oanaC
mesaj Jul 15 2007, 09:03 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,312
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 533



Geomy pozele tale mi-au facut pofta smile.gif supa de rosii ne place foarte mult, nici nu-mi vine sa cred ca de cand a venit caldura am uitat cu desavarsire de ea...reteta ta a venit la tanc, eram in pana de idei...
Eu o fac aproape identic, las insa zarzavatul intreg, sau injumatatit, asa ca fiecare are posibilitatea sa serveasca dupa preferinta, cu legume sau fara; si galustele le fac simplu, ouale batute cu un pic de sare, apoi gris cat cuprinde si hop cu ele in supa care fierbe domol.
De data asta am incercat reteta ta de galuste, cu ulei si amidon si albusul batut spuma, au iesit foarte bune si pufoase smile.gif
Multumim frumos
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen L
mesaj Jul 15 2007, 02:52 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,371
Inregistrat pe: 24-August 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 16,515



Voi cum o faceti?

Supa mea seamana cu a ta singura deosebire este
ca eu pun supa de vita(sau pun rasol la fiert si apoi legumele)
si fara cartof.
Si uneori o transform in ciorbita pt ca o acresc.
Delicioasa rolleyes.gif


--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Geomy
mesaj Jul 17 2007, 11:37 AM


uuummmm


Grup: Membri
Postari: 2,133
Inregistrat pe: 2-June 04
De la: Biucarest - Tara Miticilor
Membrul Nr.: 14,757



(Blonde @ Jul 14 2007, 06:24 PM) [snapback]360863[/snapback]

La noi se obisnuieste cu orez in loc de cartofi, galuste sau taitei tongue.gif
Cand eram la dieta...in loc de toate astea puneam cubiluti de dovlecel si iesea bun!


chiar, cu orez n'am incercat, buna idee pupic.gif


--------------------
kill all my demons, and my angels might die too
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Geomy
mesaj Jul 17 2007, 11:41 AM


uuummmm


Grup: Membri
Postari: 2,133
Inregistrat pe: 2-June 04
De la: Biucarest - Tara Miticilor
Membrul Nr.: 14,757



Dadi -> "Foarte simplu. Bati doua oua (sau cate crezi ca ai nevoie) si adaugi faina cat sa-ti iasa de consistenta unei smantani nu foarte grose, dar nici subtiri. Cu o lingura rupi galuscute si le pui in supa de rosii. Ele se si umfla un pic de aceea e bine sa le faci cat mai mici."
(de cate ori am dat quote la mes. tau imi crapa pagina unsure.gif hmmmm )

banuiesc ca ies putin mai tari (consistente) decat cu gris dar o sa incerc, m'ai facut curioasa smile.gif

Acest mesaj a fost editat de Geomy: Jul 17 2007, 11:42 AM


--------------------
kill all my demons, and my angels might die too
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Geomy
mesaj Jul 17 2007, 11:49 AM


uuummmm


Grup: Membri
Postari: 2,133
Inregistrat pe: 2-June 04
De la: Biucarest - Tara Miticilor
Membrul Nr.: 14,757



(oanaC @ Jul 15 2007, 10:03 AM) [snapback]360997[/snapback]

Geomy pozele tale mi-au facut pofta smile.gif supa de rosii ne place foarte mult, nici nu-mi vine sa cred ca de cand a venit caldura am uitat cu desavarsire de ea...reteta ta a venit la tanc, eram in pana de idei...
Eu o fac aproape identic, las insa zarzavatul intreg, sau injumatatit, asa ca fiecare are posibilitatea sa serveasca dupa preferinta, cu legume sau fara; si galustele le fac simplu, ouale batute cu un pic de sare, apoi gris cat cuprinde si hop cu ele in supa care fierbe domol.
De data asta am incercat reteta ta de galuste, cu ulei si amidon si albusul batut spuma, au iesit foarte bune si pufoase smile.gif
Multumim frumos


Io am avut o copilarie traumatizata de mama alergandu'ma cu leguma'n furculita laugh.gif asa ca nu poci pt ca sa le vad intregi in supa asta biggrin.gif

Te felicit ca'ti ies galustele doar cu gris-ou-sare... la fel si frenda mea ardeleanca, le face ochiometric, le arunca in supa, se ufla ca nebunele, moi, pufoase... si cand o intreb cum de'i ies (fara exceptie DE FIECARE DATA!!!) imi zice nevinovata - "habar n'am" laugh.gif

Ma bucur ca ti'au placut pupic.gif


--------------------
kill all my demons, and my angels might die too
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Geomy
mesaj Jul 17 2007, 11:51 AM


uuummmm


Grup: Membri
Postari: 2,133
Inregistrat pe: 2-June 04
De la: Biucarest - Tara Miticilor
Membrul Nr.: 14,757



(Carmen L @ Jul 15 2007, 03:52 PM) [snapback]361066[/snapback]

Voi cum o faceti?

Supa mea seamana cu a ta singura deosebire este
ca eu pun supa de vita(sau pun rasol la fiert si apoi legumele)
si fara cartof.
Si uneori o transform in ciorbita pt ca o acresc.
Delicioasa rolleyes.gif


aha, mama o faca asa cum spui, cu supa de pui/vita smile.gif f buna!


--------------------
kill all my demons, and my angels might die too
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lapona Enigel
mesaj Jul 23 2007, 08:21 AM


Cu ursii albi


Grup: Membri
Postari: 6,053
Inregistrat pe: 5-April 04
De la: inbetween
Membrul Nr.: 13,288



Facuta cu perisoare , mama ce buna ieeee !! Multam fain fain fain!
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 


--------------------
.................................
În ţări de gheaţă urgisită,
Pe-acelaşi timp trăia cu el,
Laponă mică, liniştită,
Cu piei, pre nume Enigel.
..................................
Că dacă-n iarnă sunt făcută,
Şi ursul alb mi-e vărul drept,
Din umbra deasă, desfăcută,
Mă-nchin la soarele-nţelept.
.......................................


1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.nationalgeographic.com/chan...th-pole-shift-1 about the After Humans Era.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Samara
mesaj Jul 23 2007, 10:31 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 500
Inregistrat pe: 13-October 06
Membrul Nr.: 34,346



Mmm, ce bine arata! Si ce binevenita e reteta asta pe canicula de la noi. Si bunica mea facea supa asta exact la fel, ea ii punea la sfarsit patrunjel si uneoi leustean, ce buna era! Clar ca o fac saptamana asta, mersi pentru idee!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Geomy
mesaj Jul 25 2007, 09:01 AM


uuummmm


Grup: Membri
Postari: 2,133
Inregistrat pe: 2-June 04
De la: Biucarest - Tara Miticilor
Membrul Nr.: 14,757



(Lapona Enigel @ Jul 23 2007, 09:21 AM) [snapback]363319[/snapback]

Facuta cu perisoare , mama ce buna ieeee !! Multam fain fain fain!

mei Lori, ce'mi faci tu mie biggrin.gif cat de provocatoare'i zzzzzzmantanica aiaaaaa ohmy.gif ca'mi vine sa o fac iar numa' ca sa manc cu smantana. sa'ti fie de bine pupic.gif ma bucur ca ti'a placut.


--------------------
kill all my demons, and my angels might die too
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

4 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 24th October 2014 - 08:14 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare