> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> PRAJITURA ARABELA, cu unt si nuca
adar
mesaj Aug 5 2007, 11:16 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 430
Inregistrat pe: 26-July 06
De la: Sibiu
Membrul Nr.: 33,046







BLAT:

6 albusuri
140 g zahar
140 g nuca macinata
4 galbenusuri
2 linguri faina
1 plic praf de copt

- se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza
- se adauga cele 4 galbenusuri si se incorporeaza cu o lingura de lemn
- se adauga faina + praful de copt si se continua cu lingura
- se tapepeaza tava cu hartie de copt
- se coace la foc mic (cca. 175 gr. C) pana devine auriu blatul
- se incearca cu scobitoarea
- se lasa la racit


CREMA:

2 galbenusuri
250 g unt / margarina (eu am pus margarina, data viitoare incerc si cu unt)
140 g zahar pudra
1 plic de ness
1 plic zahar vanilat (eu nu l-am mai pus!!!)
o mana de nuci taiate bucatele

- se freaca galbenusurile cu margarina moale si se adauga zaharul pudra, zaharul vanilat si ness-ul
- se lasa la rece



* cand blatul este rece, se presara nucile pe toata suprafata lui
* se intinde crema uniform si se da la rece circa o ora
* se taie cu cutitul ud, si se decoreaza cu nuci taiate

NOTA PERSONALA: Adevarul este ca s-a cam simtit gustul de margarina ... cu unt cred ca e mai buna! Dar in rest, este mortala ... gustul de ness este demential. Si sincer, daca o lasati ceva vreme afara (cum am facut eu, ca am avut musafiri si a ramas pe masa), si se inmoaie, nu se mai simte margarina.



SI-ACUM DEZMATUL IN IMAGINI biggrin.gif












POFTA MAXIMA! wink.gif
Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata
 


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
pitufina
mesaj Aug 6 2007, 03:01 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 302
Inregistrat pe: 30-March 06
De la: Chicago (Lansing-IL)
Membrul Nr.: 31,247



Doamne, trebuie sa fie divina. Ador blaturile cu nuci si crema cu nes trebuie sa fie dementiala...numai gandindu-ma... Merita notata pt ca e extrem de usor de facut.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nasha
mesaj Aug 6 2007, 03:10 AM


Panfortzescus


Grup: Membri
Postari: 3,183
Inregistrat pe: 7-September 06
De la: Auckland, Noua Zeelanda
Membrul Nr.: 33,665



aoleu
chiar dezmat!

prajitura cafeloasa cu tupeu.


Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Fan n_puiu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bratiluca
mesaj Aug 6 2007, 04:49 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,201
Inregistrat pe: 15-January 07
Membrul Nr.: 36,041




Adar
Prajitura ta arata demential si mie imi place tot ce-i cremos si dulce. O sa o fac si eu mai la toamna/iarna cand vine frigul pe la noi(asta daca rezist sa astept pana atunci). Oricum reteta este salvata si iti multumesc.


--------------------
Fan n_puiu!

I like Peanut's ma-sa!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ralesu
mesaj Aug 6 2007, 05:01 AM


buna... dar REA!


Grup: Membri
Postari: 982
Inregistrat pe: 21-September 06
De la: Montréal, Canada
Membrul Nr.: 33,936



asta da prajitura care-mi face pofta rau de tot !
miam miam! o fac, sa stii!


--------------------
sunt cu okii pe voi!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
diana99ndd
mesaj Aug 6 2007, 08:21 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 474
Inregistrat pe: 3-December 05
De la: RM.VALCEA
Membrul Nr.: 29,220



Arata superrrr !!!!!!


--------------------
Cu toata averea din lume nu poti cumpara macar o secunda de fericire sau un strop de viata.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Noe
mesaj Aug 6 2007, 01:05 PM


azi zambesc nemotivat


Grup: Membri de onoare
Postari: 2,076
Inregistrat pe: 13-August 04
De la: Bucharest / dreamworld
Membrul Nr.: 16,283



place! laugh.gif
de facut, poate mai incolo, ca inca's intre doo bucatarii tongue.gif


--------------------
"There is a crack, a crack in everything../That's how the light gets in."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adar
mesaj Aug 6 2007, 01:30 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 430
Inregistrat pe: 26-July 06
De la: Sibiu
Membrul Nr.: 33,046



IOTEEEEEEEEEEEEEEEE, MERGE CULINARU ' !!!!! laugh.gif

Multumiri pentru aprecieri. Intr-adevar, prajitura este la fel de buna precum arata, doar dupa ce este lasata ceva vreme la temperatura camerei. Daca este crema tare, e RRRREEEEAAA, dar odata ajunsa la temperatura camerei, chiar putin moale, e absolut delicioasa.
Voi repeta experienta cu unt si va spun care e diferenta.

Noe, sa dai un semn cand faci, ca venim si noi! A, sa nu uit, sa stii ca n-a ajuns inca cuptorul! De ce oare ???? blink.gif

laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Acest mesaj a fost editat de adar: Aug 6 2007, 01:31 PM


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
chrissy
mesaj Aug 6 2007, 02:42 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 688
Inregistrat pe: 6-May 04
De la: Iasi (Iasi)
Membrul Nr.: 14,023



Cunosc prajitura sub numele de Brath si am reteta de aproape 20 de ani tongue.gif ; singura exceptie e glazura de ciocolata care se pune deasupra.
Cind o sa folosesti unt la crema,sa scoti intii apa pentru a nu se taia crema.
In crema se poate pune ness preparat ( 4-7 linguri de ness concentrat)care mai atenueaza gustul de unt .
floare.gif
pupic.gif

Acest mesaj a fost editat de chrissy: Aug 6 2007, 02:43 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Chipotle
mesaj Aug 6 2007, 05:19 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 963
Inregistrat pe: 9-August 06
De la: California, USA
Membrul Nr.: 33,228



Mamaaaa.... ce bine arata ... ohmy.gif si ce pofta mi-ai facut. Notat reteta si cu prima scadere a temperaturilor se executa.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
adar
mesaj Aug 6 2007, 07:17 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 430
Inregistrat pe: 26-July 06
De la: Sibiu
Membrul Nr.: 33,046



Chrissy, sper ca nu ma acuzi de plagiat blink.gif blink.gif blink.gif biggrin.gif ???

Jur pe rosu ca am reteta de la Garo(fita) din Sibiu, din 2001, insa pe vremea aia, nu aveam pasiuni de genul asta, de-aia am facut-o abia acum.
Retetele par asemanatoare, insa rezultatul e diferit daca te referi la prajiturica de aici
http://www.culinar.ro/forum/index.php?show...=7356&st=20
Adica la tine crema are alta consistenta, mai blanda, mai altfel. Si mai e si glazura, e adevarat. Mai sunt ceva diferente, vreo 2 galbenusuri, o juma' de lingura de faina ...

Pe mine nu ma deranjeaza cu nimic, dar daca cineva crede ca e dublura sau plagiat, se poate sterge reteta mea, ca io nu vreau sa supar pe nimeni, daaaaa ??? wub.gif floare.gif


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
chrissy
mesaj Aug 7 2007, 07:29 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 688
Inregistrat pe: 6-May 04
De la: Iasi (Iasi)
Membrul Nr.: 14,023



sad.gif Imi pare rau pentru ca m-ai inteles gresit!
Nu asta a fost intentia mea! Am vrut doar sa specific ca a scoate apa din unt este necesar pentru reusita cremei(pentru ca ai spus ca vei incerca si cu unt)si ca merge si cu ness-ul dizolvat!
floare.gif
pupic.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chrissy
mesaj Aug 7 2007, 07:48 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 688
Inregistrat pe: 6-May 04
De la: Iasi (Iasi)
Membrul Nr.: 14,023



Reteta de Brath am postat-o in 2004 ,aici.
http://forum.desprecopii.com/forum/portal....;CategoryID=144

Nu obisnuiesc sa lansez acuzatii ,pentru ca nu imi sta in caracter !
floare.gif
pupic.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adar
mesaj Aug 7 2007, 08:54 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 430
Inregistrat pe: 26-July 06
De la: Sibiu
Membrul Nr.: 33,046



floare.gif floare.gif floare.gif
pupic.gif

Nu ziceam de tine iubita, ma gandeam ca poate sare cineva la gatul meu laugh.gif laugh.gif laugh.gif


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
bulinuta
mesaj Aug 7 2007, 09:30 AM


Mami de Rege si Printz!


Grup: Membri
Postari: 4,330
Inregistrat pe: 10-January 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 20,159



Helloooo!! Sa stii ca vroiam sa postez ieri (ba chiar am postat! blink.gif ) si vroiam sa te trimit sa vezi si praji Brath, ca se aseamana.
Stai linistita ca nu te acuza nimeni de plagiat, cel putin nu eu! laugh.gif Eu zic ca e super reteta si mi-ar placea s-o incerc si pe asta, dar mi-e teama ca se depun rau kg-le...si-asa ma lupt cu ele! mad.gif

Pupici!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabriela Carmen
mesaj Aug 7 2007, 11:28 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,280
Inregistrat pe: 30-March 07
De la: Hamburg
Membrul Nr.: 37,164





Arata foarte bine prajitura si fiind cu ness, sigur e o nebunie.
Am notat reteta, merci Adar!

Go to the top of the page
 
+Quote Post
adar
mesaj Aug 7 2007, 01:32 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 430
Inregistrat pe: 26-July 06
De la: Sibiu
Membrul Nr.: 33,046



Bulinuta, scuze, acu' am inteles ca era a ta reteta ... sa o incerci intr-ozi si pe asta, e bunuta! floare.gif
Insa astazi fetelor, pentru ca implinesc 29 de primaveri, am facut o super prajitura, un deliciu, o nebunie ... se numeste prajitura sarbeasca si i-am facut poze din toate unghiurile. Am gustat-o calda wink.gif), dar acum e la rece si, imediat ce am o sectiune decenta, vin cu reteta peste voi. DEMENTZAAAAAAAAAA !!!!!

Va pup!
Ada


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Aug 7 2007, 05:18 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762



ada, la multi ani, sa fii sanatoasa si sa-ti dea dumnezeu tot ce-ti doresti alaturi de cei dragi tie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Noe
mesaj Aug 7 2007, 06:04 PM


azi zambesc nemotivat


Grup: Membri de onoare
Postari: 2,076
Inregistrat pe: 13-August 04
De la: Bucharest / dreamworld
Membrul Nr.: 16,283



(adar @ Aug 6 2007, 02:30 PM) [snapback]367328[/snapback]



Noe, sa dai un semn cand faci, ca venim si noi! A, sa nu uit, sa stii ca n-a ajuns inca cuptorul! De ce oare ???? blink.gif

laugh.gif laugh.gif laugh.gif



cuptorul sa stii ca a fo' intarziat de canicula, da' acu cu ploile astea, zic sa stai cu un ochi pe Cibin ca vine acush biggrin.gif


(adar @ Aug 7 2007, 02:32 PM) [snapback]367730[/snapback]


Insa astazi fetelor, pentru ca implinesc 29 de primaveri, am facut o super prajitura, un deliciu, o nebunie ... DEMENTZAAAAAAAAAA !!!!!




AHAAAAA, prajitura Rumburak! laugh.gif stiam eu!



PeSe: la multi ani din nou, moldoveanco sub acoperire! pupic.gif


--------------------
"There is a crack, a crack in everything../That's how the light gets in."
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mota
mesaj Aug 7 2007, 06:18 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 5
Inregistrat pe: 16-June 06
Membrul Nr.: 32,512



FELICITARI PT. PRAJI!!!!!!!!! Vreau sa o fac chiar in seara asta pt sotiorul meu, dar am o mica nelamurire )sau probabil sunt prea obosita): nuca macinata se pune in compozitia pt blat si cea taiata dupa ce s-a racit blatul? sau am inteles gresit? blink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 30th August 2014 - 12:10 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare