> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Gulas unguresc., prestat de americani :)
PARADIS
mesaj Nov 8 2007, 05:13 AM


~PARADIS~


Grup: Membri
Postari: 1,667
Inregistrat pe: 25-October 05
De la: paradis :)
Membrul Nr.: 28,465



Voi stiti de unde am reteta dupa denumirea aceasta tongue.gif? de la telembizor tongue.gif in timp ce americana prestase gulasu unguresc ,mi-am luat notite si-am prestat-o de urgenta.
bestiala reteta.
Nu te mai saturi!<de cite ori am ocazia sa prestez,maninc bine si ling blidele biggrin.gif >
asadar sa incepem treaba.

GULAS UNGURESC (AMERICAN) tongue.gif

3 bucati piept de pui
3 linguri ulei,
2 linguri faina;
1 mana buna de ciuperci taiate felioare;
1 capa babana,
2 casulete mici usturoi
ardei rosu(nu e neaparat)
3 morcovi taiati feli grosute,
3 fire de telina<adica bete>daca nu aveti,merge si cu radacina;
3 feliute ardei iute taiat marunt;
1 mana de pastai<optional>
4 cartofi rosii ;
2 linguri pasta de rosi<ATENTIE! pasta groasa smile.gif
marar.


Am taiat pieptul de pui patratele groase,dupa care l-am presarat cu cele 2 linguri faina.

Am incins 3 linguri ulei,

Prajim 5 minute la foc tare pina a devenit carnea albicioasa .

Am pus frumusel carnea intr-un vas,iar in aceeasi tava am adaugat ceapa pestisor ,usturoiul maruntit si ciupercutele....


totul se lasa 5 minute la foc domol,dupa care am adaugat 2 linguri pasta de rosi,ardei iute,500 ml apa(sau supa de pui)
si-am lasat la foc domol circa 40 minute.




Dupa cele 40 min,am ad. telina,morcovi,cortofi si o mana de pastai congelate.

4 cartofi rosi prichindei<in poza vedeti 8 cartofari, am folosit doar 4>

feliile de cartofari taiate feli groase circa 2 cmm..<cam asa>

Se mai lasa toate la fiert circa 15 minute,


Acest mesaj a fost editat de PARADIS: Nov 8 2007, 05:36 AM


--------------------


"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU


Go to the top of the page
 
+Quote Post
PARADIS
mesaj Nov 8 2007, 05:26 AM


~PARADIS~


Grup: Membri
Postari: 1,667
Inregistrat pe: 25-October 05
De la: paradis :)
Membrul Nr.: 28,465




dupa care intre timp am facut o ingrosala din 2 linguri rase de faina si putina apa rece

dupa cele 15 minute,am adaugat ingrosala....am lasat inca 5 minute la foc tare pina a scazut putin.



produsul finit.

portia mea.


Acest mesaj a fost editat de PARADIS: Nov 8 2007, 05:40 AM


--------------------


"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU


Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Nov 8 2007, 10:15 AM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



Paradis, nu o lua ca pe o carcoteala ca e o tocana taare gutoasa ce ai pus tu acolo dar nu are nici in clin nici in maneca cu niciunul din gyulaiurile unguresti pupic.gif

E ca o pasta carbonara cu smantana, sunca, galbenus si cascaval dalia. Bun dar altceva smile.gif

sorry de interventie dar mancai multe modele de gulase in ungaria de mai multe ori, asta nu are macar paprika.


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
little coffee
mesaj Nov 8 2007, 10:28 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 8,748
Inregistrat pe: 4-March 07
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 36,797




trebuie sa sustin in calitate de cunoscatoare de gulasuri din Budapesta, ca fara paprika, nu se exista!


--------------------
"Iubesc pisicile pentru ca ma simt bine in casa mea; si incetul cu incetul, acestea devin sufletul sau vizibil"- Jean Cocteau
Go to the top of the page
 
+Quote Post
PARADIS
mesaj Nov 8 2007, 04:39 PM


~PARADIS~


Grup: Membri
Postari: 1,667
Inregistrat pe: 25-October 05
De la: paradis :)
Membrul Nr.: 28,465



QUOTE(BD @ Nov 8 2007, 08:15 AM) *
Paradis, nu o lua ca pe o carcoteala ca e o tocana taare gutoasa ce ai pus tu acolo dar nu are nici in clin nici in maneca cu niciunul din gyulaiurile unguresti pupic.gif

E ca o pasta carbonara cu smantana, sunca, galbenus si cascaval dalia. Bun dar altceva smile.gif

sorry de interventie dar mancai multe modele de gulase in ungaria de mai multe ori, asta nu are macar paprika.



Na,cum sa ma supar pe o maestra ca tine pupic.gif,am denumit-o ca la telembizor wink.gif <eu ma gindesc ca aia fu de vina,nu io. tongue.gif
Am facut si eu demult gulas unguresc cu paprika,<RETETA MAI JOS> tongue.gif


GULAS
1/2 kg rasol, 50 gr ulei, 2 cepe mari, 2 caciuli de usturoi, 2-3 linguri de boia, 1 ardei verde, 1 buc rosie, 1 ardei piscos din acela rotund, 1 kg cartofi, 1 frunza de telina, 1 morcov, chimion,sare, paste dintr-un ou.se caleste ceapa si se pune peste el carnea taiata cubulete, se sareaza si se gateste in suc propriu.Cand a scazut se pune boiau si putina apa si ardeiul piscos.Se presara chimion si avand grija mare sa nu se prinda de cratita se mesteca pana este aproape fiarta carnea.Se taie morcovii rondele si se pune peste carne cu restul legumelor maruntite,cartofi, ardei, rosie si usturoiul zdrobit.Se toarna cam 2 litri de apa si se fierbe.Cand cartofi sunt aproape fierti se pun pastele, care se fac ca pt. taitei dor ca nu se taie subtire ci se rupe cu mana bucatele mici-mici, cam cat boabele de mazare si mai mici!! se mai fierbe cu pastele cca 10 minute si se serveste cu paine proaspata!
<reteta tradusa de IMOLA.>


--------------------


"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU


Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Nov 8 2007, 04:45 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



pupic.gif asta e gyulai, da smile.gif

mentionez ca am halit in afara de variante cu cartofi si/sau taitei si pe baza de fasole boabe sau varza, mmm tare bunut. oricum si reteta aia de la TV arata bengos, sa ma scuzi de interventie smile.gif


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
PARADIS
mesaj Nov 8 2007, 04:48 PM


~PARADIS~


Grup: Membri
Postari: 1,667
Inregistrat pe: 25-October 05
De la: paradis :)
Membrul Nr.: 28,465



QUOTE(BD @ Nov 8 2007, 02:45 PM) *
pupic.gif asta e gyulai, da smile.gif

mentionez ca am halit in afara de variante cu cartofi si/sau taitei si pe baza de fasole boabe sau varza, mmm tare bunut. oricum si reteta aia de la TV arata bengos, sa ma scuzi de interventie smile.gif


BD,nu te scuz..platesti in scimb o reteta pas cu pas de gulas unguresc original tongue.gif of course ca glumesc smile.gif
floare.gif


--------------------


"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU


Go to the top of the page
 
+Quote Post
aliza
mesaj Nov 8 2007, 04:54 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,250
Inregistrat pe: 10-November 05
De la: Bz-Vn
Membrul Nr.: 28,783



Mmmm...... tongue.gif Paradis ce bine arata mancarica, salivez de numa biggrin.gif
Am s-o fac si eu cat de curand smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
PARADIS
mesaj Nov 8 2007, 05:03 PM


~PARADIS~


Grup: Membri
Postari: 1,667
Inregistrat pe: 25-October 05
De la: paradis :)
Membrul Nr.: 28,465



QUOTE(aliza @ Nov 8 2007, 02:54 PM) *
Mmmm...... tongue.gif Paradis ce bine arata mancarica, salivez de numa biggrin.gif
Am s-o fac si eu cat de curand smile.gif


Aliza,mersi frumos.
n-o sa-ti para rau < ptiu ce reclama fac la tanti de la TV.laugh.gif >

Acest mesaj a fost editat de PARADIS: Nov 8 2007, 05:04 PM


--------------------


"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU


Go to the top of the page
 
+Quote Post
aliza
mesaj Nov 8 2007, 05:07 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,250
Inregistrat pe: 10-November 05
De la: Bz-Vn
Membrul Nr.: 28,783



laugh.gif
Paradis poate il fac pentru maine ca lu Alin ii place tare mult genul asta de mancare rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
PARADIS
mesaj Nov 8 2007, 05:12 PM


~PARADIS~


Grup: Membri
Postari: 1,667
Inregistrat pe: 25-October 05
De la: paradis :)
Membrul Nr.: 28,465



QUOTE(aliza @ Nov 8 2007, 03:07 PM) *
laugh.gif
Paradis poate il fac pentru maine ca lu Alin ii place tare mult genul asta de mancare rolleyes.gif


sper sa fie pe placu lui Alin tongue.gif
sa vi cu poza.<da> biggrin.gif


--------------------


"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU


Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj Nov 8 2007, 05:15 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



CITAT(PARADIS @ Nov 8 2007, 06:48 PM) *
BD,nu te scuz..platesti in scimb o reteta pas cu pas de gulas unguresc original tongue.gif of course ca glumesc smile.gif
floare.gif


sa stii ca imi e pohta, daca ies bine treburile saptamana viitoare sper sa fac si lipesc aici la tine aca imi permiti si tot ai deschis vorba smile.gif

treaba e ca gulas original e cam dificil ca si la unguri e gulasul cum e sarmaua la noi, nu seamana doua retete la gust, doar la aspect dar poate imi da doamna bucatareasa de la crasma Paprika reteta dansei ca seamana cel mai tare cu ce mancaram in ungaria. pupic.gif


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aliza
mesaj Nov 8 2007, 05:18 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,250
Inregistrat pe: 10-November 05
De la: Bz-Vn
Membrul Nr.: 28,783



QUOTE(PARADIS @ Nov 8 2007, 07:12 PM) *
sper sa fie pe placu lui Alin tongue.gif
sa vi cu poza.<da> biggrin.gif


Da Paradis vin cu poze smile.gif
pupic.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
arcadia
mesaj Nov 8 2007, 06:05 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,917
Inregistrat pe: 29-March 06
De la: brasov
Membrul Nr.: 31,219



bre, anu' asta a mancat si copilu' meu gulas in budapesta. si stiti ce-o zis? mama, seamana cu cel pe care-l faci tu! biggrin.gif
io pun ceapa la calit in ulei (si apa, ca nu prajesc nik icon_redface.gif ) adaug carnea taiata cuburi micute (tinuta in apa sarata cateva ore ca sa iasa tot sangele) trecuta prin faina, tin la foc iute amestecand mereu pana-si schimba culoarea si pe urma adaug apa cat sa o cuprinda bine, chimen macinat, boia dulce si iute, un catel de usturoi, o lingura de pasta de rosii si fierb muuuuult. la final adaug galustele (unt, apa, oua si faina) trecute prin sita speciala de galuste pt gulyas.
papa bun! biggrin.gif

asta e sita, pentru cine nu stie:

Imagine Atasata


--------------------
Normalul e o conventie si nimic mai mult.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adar
mesaj Nov 8 2007, 08:24 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 430
Inregistrat pe: 26-July 06
De la: Sibiu
Membrul Nr.: 33,046



Si de unde se poate cumpara sita asta ????


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
s_tana
mesaj Nov 8 2007, 08:41 PM


mami de fluturas


Grup: Membri
Postari: 4,116
Inregistrat pe: 12-July 05
De la: deutschland
Membrul Nr.: 25,609



mama si-a luat de la Real.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
arcadia
mesaj Nov 8 2007, 09:01 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,917
Inregistrat pe: 29-March 06
De la: brasov
Membrul Nr.: 31,219



eu am luat-o de la sellgros.


--------------------
Normalul e o conventie si nimic mai mult.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Samara
mesaj Nov 9 2007, 04:34 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 500
Inregistrat pe: 13-October 06
Membrul Nr.: 34,346



Wow, chiar daca nu e gulas gulas, e foarte faina reteta! Sigur o sa o fac cat de curand posibil, ca sotul meu mananca orice mancare daca are ciuperci tongue.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
elena_antony
mesaj Nov 9 2007, 06:48 PM


Senzuala


Grup: Membri
Postari: 2,018
Inregistrat pe: 13-November 06
De la: Lebanon
Membrul Nr.: 34,842



QUOTE(Samara @ Nov 9 2007, 09:34 AM) *
Wow, chiar daca nu e gulas gulas, e foarte faina reteta! Sigur o sa o fac cat de curand posibil, ca sotul meu mananca orice mancare daca are ciuperci tongue.gif


Subscriu!!Arata super apetisant....................


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
PARADIS
mesaj Nov 13 2007, 04:32 AM


~PARADIS~


Grup: Membri
Postari: 1,667
Inregistrat pe: 25-October 05
De la: paradis :)
Membrul Nr.: 28,465



QUOTE(BD @ Nov 8 2007, 03:15 PM) *
sa stii ca imi e pohta, daca ies bine treburile saptamana viitoare sper sa fac si lipesc aici la tine aca imi permiti si tot ai deschis vorba smile.gif

treaba e ca gulas original e cam dificil ca si la unguri e gulasul cum e sarmaua la noi, nu seamana doua retete la gust, doar la aspect dar poate imi da doamna bucatareasa de la crasma Paprika reteta dansei ca seamana cel mai tare cu ce mancaram in ungaria. pupic.gif

BD,astept cumintica biggrin.gif


--------------------


"Nu-i loc pentru estet sa fie trist, Caci si bucataria e o arta,
Atunci cand bucatarul e artist"

AL. O. TEODOREANU


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 23rd October 2014 - 07:50 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare