> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

4 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> tort de ciocolata (fara faina), ciocolatosi din toate tarile, uniti-va!!!!
jenny_kap
mesaj Feb 14 2008, 07:04 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762




reteta o am de pe food network si este cea mai buna prajitura cu ciocolata pe care am mincat-o vreodata.

ingrediente:
250g ciocolata amaruie (am folosit primola cu 57% cacao)
70g unt
5 oua
coaja rasa de la o portocala
o cana de 250ml de nuca macinata (reteta originala era cu migdale, dar n-am avut)
200g zahar
2 linguri de lichior de portocale (eu am pus afinata facuta de mine, ca n-am avut lichior)
1 lingurita de otet de cidru de mere (eu am pus citeva picaturi de zeama de lamiie, mai putine, nu o lingurita)
zahar pudra si cacao pentru cernut deasupra


aici avem ingredientele
Imagine Atasata


topim ciocolata si untul pe bain-marie (eu am pus direct pe foc miiiiiicccc, mic, mic de tot). dupa ce s-au topit, lasam sa se racoreasca un minut si adaugam galbenusurile, unul cite unul

Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Feb 14 2008, 07:06 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762




adaugam coaja rasa de portocala si nuca macinata
Imagine Atasata


punem si lichiorul. asa arata in faza asta

Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Feb 14 2008, 07:17 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762



nu ma mai lasa sa incarc poze mad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Feb 14 2008, 07:19 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762




nu ma mai lasa sa incarc poze mad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Feb 14 2008, 07:21 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762




asaaaa, sa speram ca merge...

deci, batem albusurile spuma si adaugam zaharul.
Imagine Atasata


le mai batem citeva minute, pina arata asa, ca matasea

Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Feb 14 2008, 07:27 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762




adaugam jumatate din albusuri in compozitia de ciocolata. amestecam, cu miscari de jos in sus.
Imagine Atasata


adaugam si restul de albus si procedam la fel

Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Feb 14 2008, 07:30 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762




cam asa arata compozitia. destul de lichida mi s-a parut mie, dar s-a dovedit ca ma inselam. a fost exact asa cum trebuie.
Imagine Atasata


eu am pus-o intr-o tava cu pereti detasabili de 22-24cm in care am pus hirtie de copt pe fund

Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Feb 14 2008, 07:37 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762




pe site-ul canadian zice ca trebuie pusa la cuptor pentru 35-45 minute, la 175 grade celsius. n-a mers asa la mine. am pus-o vreo 30 de minute la 190 de grade si vazind ca e tot lichida in interior, am redus focul la 170 de grade, de frica sa nu se arda. am mai tinut-o vreo 45 de minute acolo, pina scobitoarea a iesit curata.
asa arata dupa ce am scos-o din cuptor si am pudrat-o cu zahar pudra amestecat cu cacao.
Imagine Atasata


Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Feb 14 2008, 07:39 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762




si o feliuta pentru toti culinarii ciocolatosi si nu numai, de la care m-am inspirat de multe ori floare.gif
Imagine Atasata


prajitura are o textura cremoasa, doar exteriorul este un pic crocant, interiorul se topeste in gura precum o crema. incercati-o, ca n-o sa va para rau.



Go to the top of the page
 
+Quote Post
flor
mesaj Feb 14 2008, 07:55 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 383
Inregistrat pe: 22-October 07
De la: Constanta
Membrul Nr.: 39,376



Daca e prajitura pe care tot o caut eu am sa-ti raman recunoscatoare! E prima pe lista! Dupa ingrediente pare a fi tare buna!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Feb 14 2008, 08:02 PM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088



arata super fain. am o reteta pe care vreau s-o fac,(prajitura guvernorului). si am s-o incerc si pe asta a ta.


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
dora_m
mesaj Feb 14 2008, 08:13 PM


MINOS D'OROS


Grup: Membri
Postari: 2,949
Inregistrat pe: 2-February 04
De la: Bucuresti-Italia
Membrul Nr.: 11,580



sa stii ca eu nu mai vorbesc cu tine...pai eu am regim strict si tu vii cu minunatii din astea aici?....deja inghit in sec....se aseamana mult cu blatul de la tortul joffre...sau e mult mai bun?...jenny draga mea mii de pupici....


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lisa_magic
mesaj Feb 14 2008, 08:53 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 510
Inregistrat pe: 20-January 07
Membrul Nr.: 36,097



nu cumva se numeste brownie??? hmmm daca e brownie e bunaaaaa rauuuuuu....oricum arata tare bine.
Multam'!


--------------------
Mama de blondina ciufulita si strumf neastamparat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Feb 14 2008, 09:56 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762



QUOTE(flor @ Feb 14 2008, 09:55 PM) *
Daca e prajitura pe care tot o caut eu am sa-ti raman recunoscatoare! E prima pe lista! Dupa ingrediente pare a fi tare buna!



flor, iubita, nu stiu daca e prajiturica pe care o cauti tu, dar tare buna este, ai dreptate. barometrul meu la prajituri e chris, care nu se da in vint dupa ele. despre asta zise: hmmmmmmm, it's goooooooooodddd!!!!!!!!!!!verry goooooooooddddd!!!!!!!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Feb 14 2008, 09:58 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762



QUOTE(stella @ Feb 14 2008, 10:02 PM) *
arata super fain. am o reteta pe care vreau s-o fac,(prajitura guvernorului). si am s-o incerc si pe asta a ta.


stella, te astept cu poze icon_love.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Feb 14 2008, 10:04 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762



QUOTE(dora_m @ Feb 14 2008, 10:13 PM) *
sa stii ca eu nu mai vorbesc cu tine...pai eu am regim strict si tu vii cu minunatii din astea aici?....deja inghit in sec....se aseamana mult cu blatul de la tortul joffre...sau e mult mai bun?...jenny draga mea mii de pupici....



dora, iubitica, n-am facut blatul de la tortul joffre niciodata BangHead.gif , asa ca nu stiu sa-ti raspund icon_redface.gif . de bun, e bun rau, parol!!!! cremos e cuvintul care il descrie cel mai bine. ti se imprastie in gura si e asa de bogat!!!!!!!!!surprinzator...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jenny_kap
mesaj Feb 14 2008, 10:07 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,616
Inregistrat pe: 25-September 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 27,762



QUOTE(lisa_magic @ Feb 14 2008, 10:53 PM) *
nu cumva se numeste brownie??? hmmm daca e brownie e bunaaaaa rauuuuuu....oricum arata tare bine.
Multam'!



lisa, numele original este flourless chocolate orange cake. dar aroma de portocala eu nu prea am simtit-o, poate unde am folosit alt lichior, coaja rasa de portocala nu a fost suficienta pentru a estompa gustul ciocolatei.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
s_tana
mesaj Feb 15 2008, 12:10 AM


mami de fluturas


Grup: Membri
Postari: 4,116
Inregistrat pe: 12-July 05
De la: deutschland
Membrul Nr.: 25,609



desi nu suntem mari ciocolatosi o voi face peste cateva saptamani cand avem in vizita o familie ciocolatoasa rau laugh.gif

Go to the top of the page
 
+Quote Post
garofitza
mesaj Feb 15 2008, 03:49 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 190
Inregistrat pe: 22-November 06
De la: Toronto, Canada
Membrul Nr.: 35,025



E reteta Annei Olson. Toate retetele ei ies super. Am pus reteta mai de mult la topicul despre emisiunea "Ceva dulce" (Sugar).

http://www.culinar.ro/forum/index.php?s=&a...st&p=429934

O aveam de mult pe lista fiindca e fara faina. Ma bucur sa vad ca a incercat-o cineva.

Acest mesaj a fost editat de garofitza: Feb 15 2008, 03:52 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen L
mesaj Feb 15 2008, 10:35 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,371
Inregistrat pe: 24-August 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 16,515



Pai daca e pentru ciocolatosi sigur ca se face.
Trebuie sa cumpar lichior ca nu am de nici un fel. wink.gif


--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

4 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 23rd December 2014 - 12:00 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare