> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

3 Pagini V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> PRAJITURA "GURA RAULUI", specifica jud. Sibiu :)
adar
mesaj Mar 17 2008, 11:52 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 430
Inregistrat pe: 26-July 06
De la: Sibiu
Membrul Nr.: 33,046



FOI:

1 ou
150 g zahar
2 linguri de miere
3 linguri de lapte
1 lingura de bicarbonat
50 g margarina

- se fierb pe aburi si se racoresc, apoi se adauga 450 g faina
- se coc 4 foi pe dosul tavii

CREMA:

- 250 ml lapte + 200 g zahar se pun pe foc
- cand e zaharul topit, se adauga 6 linguri de gris
- se lasa la racit si cand e rece se adauga 170 g margarina si 2 plicuri zahar vanilat

* peste a doua foaie se pune gem de macese
* peste restul se pune crema
* ultima se pudreaza cu zahar


Ingrediente foi:
Imagine Atasata

pasta cu care am uns tava:
Imagine Atasata

Ingrediente crema:
Imagine Atasata

am pus totul la fiert:
Imagine Atasata

cand s-a racit am adaugat faina:
Imagine Atasata

si am framantat bine:
Imagine Atasata

am uns tava:
Imagine Atasata


DIN MOTIVE TEHNICE, CONTINUAM PE PAGINA 2 !!!

Acest mesaj a fost editat de adar: Jan 14 2009, 08:26 PM


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen L
mesaj Mar 17 2008, 11:59 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,371
Inregistrat pe: 24-August 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 16,515



M-a apucat un dorrrrr de casa(eu sunt din Sibiu).
O fac sigur smile.gif


--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mudjahista
mesaj Mar 17 2008, 11:59 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,179
Inregistrat pe: 24-October 07
Membrul Nr.: 39,430



Prajitura asta, este 'Albina' mea, la noi asa se numeste. smile.gif
Ce bine ca mi-ai adus aminte de ea! pupic.gif
....de-obicei eu o fac cu gem de caise.

Felicitari ptr. munca depusa, Adar floare.gif.


--------------------
MUDJ@HISTA
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cris69
mesaj Mar 18 2008, 12:00 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,143
Inregistrat pe: 10-December 07
De la: de pe aici de aproape
Membrul Nr.: 40,320




prajitura aceasta este albinuta. cea pe care pe vremuri o gaseai la cofetarie. nu am mai gustat-o cred ca de vreo 20 de ani. ce bine ca ai pus reteta.multumesc. am si notat-o deja.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adar
mesaj Mar 18 2008, 12:03 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 430
Inregistrat pe: 26-July 06
De la: Sibiu
Membrul Nr.: 33,046



rolleyes.gif ce ma bucur ca v-am trezit amintiri ...

Nu stiu cum se mai cheama, eu pana aici n-am mancat, dar tare mult mi-a placut, iar cand am intrat in posesia retetei ... n-am mai avut scapare biggrin.gif
Aici asa se numeste si legenda zice ca femeile din satul Gura raului o fac cel mai bine ...


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Guguluff
mesaj Mar 18 2008, 10:24 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,296
Inregistrat pe: 16-October 06
De la: Bucharest;)
Membrul Nr.: 34,403



E prajitura... nu mai stiu cum ii zice(dar nu albinutza, era nume de femeie), mancata la o cofetarie din Brasov. Stiu ca la plecare luam tot timpul muuulta, sa-mi ajunga cateva zile, in Bucuresti. Am gasit si pe aici ceva asemanator, dar nu ca brasoveanca. E super buna, nu te mai opresti din mancat. Merci de reteta, Adar floare.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rym
mesaj Mar 18 2008, 11:45 AM


D.Cantemir


Grup: Moderatori
Postari: 8,769
Inregistrat pe: 13-December 06
De la: israel.
Membrul Nr.: 35,433



Ce bine ca mi-ai amintit,tocmai imi bateam capul cu ce sa umplu niste foi coapte. smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
boni
mesaj Mar 18 2008, 01:12 PM


doar monti...


Grup: Membri
Postari: 2,135
Inregistrat pe: 14-May 04
De la: Sibiu (Romania)
Membrul Nr.: 14,218



cu asta (si cu cremshnit) am crescut si eu smile.gif era tot timpul proaspata pentru ca se cumpara. o stiu si sub numele de "gura raului" si "albinita", depinde de la ce cofetarie o cumparam.
dupa ce trece postul o fac precis. merci de reteta floare.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Malak
mesaj Mar 18 2008, 02:34 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 814
Inregistrat pe: 9-March 05
De la: Deutschland
Membrul Nr.: 22,243



Si noi facem prajitura asta in Moldova,dar foile cu suc de rosii si e o nebunieeeeeeeeee
Ce mi-e poftaaaaaaa


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bratiluca
mesaj Mar 18 2008, 02:47 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,201
Inregistrat pe: 15-January 07
Membrul Nr.: 36,041



Am mancat si eu, la Sibiu, o singura data prajitura din aceasta. Este superba. Saru' mana pentru reteta, Adar.


Editez ca sa inteb ceva: oare numai si numai cu miere de albine nu se poate face? Sa nu mai punem zahar deloc?

Acest mesaj a fost editat de bratiluca: Mar 18 2008, 02:54 PM


--------------------
Fan n_puiu!

I like Peanut's ma-sa!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Mar 18 2008, 03:35 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



A mea e Dulcineea!!!!!!!!!Multumesc mult adar!!!Nici nu stii cît ma bucur pupic.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
elena_antony
mesaj Mar 18 2008, 03:40 PM


Senzuala


Grup: Membri
Postari: 2,018
Inregistrat pe: 13-November 06
De la: Lebanon
Membrul Nr.: 34,842



Bratiluca nu cred ca merge numai cu miere.Mama mea imi spunea ca mierea intareste foile, deci daca pui mai multa miere o sa fie prea tari foile.
Eventual poti pune mai putin zahar rolleyes.gif

Si eu stiu aceasta prajitura cu denumirea de Albinita.Am facut-o si eu de multe ori,dar cu gem de caise.Foarteeeeeeeee buna!


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
adar
mesaj Mar 18 2008, 04:00 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 430
Inregistrat pe: 26-July 06
De la: Sibiu
Membrul Nr.: 33,046



Fetelor, nici nu stiti cat ma bucur ... sunteti niste scumpe. Acum astept poze de la voi! Mai reusite, evident, ca voi sunteti experte, nu ca mine rolleyes.gif

Boni ... tu esti din Sibiu ??? Pe unde stai? Ca poate prajiturim impreuna laugh.gif

Bratiluca, nu merge fara zahar ... sigur nu sad.gif

Acest mesaj a fost editat de adar: Mar 18 2008, 04:02 PM


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Chipotle
mesaj Mar 18 2008, 04:03 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 963
Inregistrat pe: 9-August 06
De la: California, USA
Membrul Nr.: 33,228



Si eu am crescut cu aceasta prajitura si chiar si in ziua de azi mama o face la orice sarbatoare - singura diferenta: gem de caise sau ce se gaseste. Noi o numim simplu: prajitura cu miere de albine, dar la noi in cofetarii i se zice Albinita si e ceva asemanator.

E printre cele mai bune prajituri.

Elena - intr-adevar mierea intareste dar la aceasta reteta trebuie sa fie miere pentru ca tocmai asta ii da gustul deosebit. Si foile se inmoaie de la creme si gem. Ideala servita a doua zi.

Adar mersi ca mi-ai reamintit de ea. O fac pe duminica de Pasti (ca la mine duminica sunt Pastile )
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj Mar 18 2008, 05:58 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



moama, adar! esti in verva, alta retzeta ! nu cunosc prajitura, da' dupa reactiile fetelor care-au recunoscut-o, tre' sa fie buna tare. Bravo adar, continua, continua biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
elena_antony
mesaj Mar 18 2008, 07:13 PM


Senzuala


Grup: Membri
Postari: 2,018
Inregistrat pe: 13-November 06
De la: Lebanon
Membrul Nr.: 34,842



QUOTE(Chipotle @ Mar 18 2008, 10:03 AM) *
Elena - intr-adevar mierea intareste dar la aceasta reteta trebuie sa fie miere pentru ca tocmai asta ii da gustul deosebit. Si foile se inmoaie de la creme si gem. Ideala servita a doua zi.



Chipotle stiu ca mierea este necesara,ca doar e Albinitza tongue.gif ......dar nu stiu cum ar fii foile daca ar inlocui toata cantitatea de zahar cu miere huh.gif .Daca nu vrea sa fie foarte dulce, ii ziceam ca poate pune mai putin zahar,2-3 linguri.
La asta m-am referit eu .

O zii buna! floare.gif


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
adar
mesaj Mar 18 2008, 07:26 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 430
Inregistrat pe: 26-July 06
De la: Sibiu
Membrul Nr.: 33,046



QUOTE(Pocahontas @ Mar 18 2008, 05:58 PM) *
moama, adar! esti in verva, alta retzeta ! nu cunosc prajitura, da' dupa reactiile fetelor care-au recunoscut-o, tre' sa fie buna tare. Bravo adar, continua, continua biggrin.gif



tongue.gif laugh.gif asa fac sefa !
Dar sa nu uiti niciodata ca datorita TIE fac eu prajituri si-alte chestii , da ?????? smile.gif
O sa-mi pun la semnatura FAN_POCA! wink.gif


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
LIZY
mesaj Mar 18 2008, 10:20 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 121
Inregistrat pe: 6-January 06
De la: US
Membrul Nr.: 29,717



Prajitura asta o facea mama intotdeauna de Pasti! Buna rau!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
irina.d
mesaj Mar 19 2008, 12:13 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 441
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: Franta
Membrul Nr.: 215



CITAT(Carmen L @ Mar 17 2008, 10:59 PM) *
M-a apucat un dorrrrr de casa(eu sunt din Sibiu).
O fac sigur smile.gif

Carme, si pe mine .....
Prajitura arata tare bine... si drept sa spun, numai la noi am auzit ca se coc foi pe dosul tavilor smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen L
mesaj Mar 19 2008, 10:24 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,371
Inregistrat pe: 24-August 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 16,515



QUOTE(irina.d @ Mar 19 2008, 12:13 AM) *
Carme, si pe mine .....
Prajitura arata tare bine... si drept sa spun, numai la noi am auzit ca se coc foi pe dosul tavilor smile.gif

Irinuca si tu esti din Sibiu hello2.gif
Numai pe dosul tavilor coc foi nu stiu altfel deh obisnuinta.


--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

3 Pagini V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 2nd October 2014 - 04:21 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare