> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Strudel croco-zemos cu VISINE si ALUNE de POST si nu numai..., Iti ploua in gura si la propriu si la figurat!!!
Gabi Cara
mesaj Apr 11 2008, 12:07 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,538
Inregistrat pe: 6-April 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 42,543



Cu aceasta reteta ma adresez in special iubitorilor de fructe si foetaj, in combinatie de dulce-acrisor.
Este accesibila si bine venita pentru perioada postului, cand nu toti dintre noi ne putem rasfata cu creme fine de ou si lapte, gustul ei fiind la fel de complet ca si al celorlalte.

Imagine Atasata


INGREDIENTE

Imagine Atasata

- 800g aluat foetat congelat
- un borcan compot de visine fara samburi 720ml
- 50g zahar
- 10g amidon
- 100g alune de padure sau fulgi de migdale
- zahar pudra

Imagine Atasata

Se scurge compotul de visine intr-o strecuratoare si se pastreaza sucul.


Imagine Atasata

Se dizolva amidonul in cateva linguri de sirop de visine.

Imagine Atasata

Se masoara apoi cca 120ml suc de visine, se adauga zaharul, se da in fiert, apoi se adauga amidonul dizolvat si se lasa sa dea cateva clocote ca sa se lege.


Imagine Atasata

Se ia vasul de pe foc si se inglobeaza visinile. Se lasa sa se racoreasca.


Imagine Atasata

Se incinge cuptorul la 200oC. Pe planseta cu faina se intinde cu sucitorul foaia care se taie in dreptunghiuri.


Imagine Atasata

Compozitia de visine se repartizeaza pe foile de aluat si se ruleaza pe lung.


Imagine Atasata

Rulourile astfel obtinute se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.


Imagine Atasata

Se ung cu pensula cu putina apa si se presara deasupra alunele taiate fulgi.
Se coc la cuptorul pregatit vreme de 25 de minute.


Imagine Atasata

Se scot apoi din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.


Imagine Atasata

In cele din urma se presara peste strudele zahar pudra.

Imagine Atasata



Imagine Atasata

Din aluatul foetat care mi-a ramas, eu am facut "rasucele" cu zahar, ca sa fie tot de post.

Reteta este preluata din revista SECRETELE BUCATARIEI. Pofta Buna!!!

Acest mesaj a fost editat de Gabi Cara: Apr 11 2008, 12:11 AM
Poze Micsorate Atasate

Imagine Atasata

 


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
diamond
mesaj Apr 11 2008, 02:12 AM


abcd...urs!


Grup: Membri
Postari: 4,041
Inregistrat pe: 9-February 08
De la: ...pana la...
Membrul Nr.: 41,425



Cara, arata delicios... e usor de facut... cand am vazut sectiunea primu' gand a fost ca arata mult mai bine decat placintelele alea de la mc donald's


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Guguluff
mesaj Apr 11 2008, 09:13 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,296
Inregistrat pe: 16-October 06
De la: Bucharest;)
Membrul Nr.: 34,403



Exact la placintelele de la Mac m-am gandit si eu... Gabi, sunt de post si arata super, eu una sigur le incerc ca sunt mare amatoare de visine. floare.gif Merci de reteta.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen L
mesaj Apr 11 2008, 10:11 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,371
Inregistrat pe: 24-August 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 16,515




Sti ce-mi place ca nu a curs prea tare umplutura desi nu ai impachetat parca marginile.


--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabi Cara
mesaj Apr 11 2008, 10:20 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,538
Inregistrat pe: 6-April 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 42,543



CITAT(Carmen L @ Apr 11 2008, 11:11 AM) *
Sti ce-mi place ca nu a curs prea tare umplutura desi nu ai impachetat parca marginile.

Umplutura nu curge deoarece sosul este legat cu amidon si cu toate astea strudelul este zemos la interior.Capetele le-am presat usor, insa foetajul creste mult la cuptor si acestea se desprind.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anomiss
mesaj Apr 11 2008, 10:23 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,368
Inregistrat pe: 4-October 07
De la: Micul Paris
Membrul Nr.: 39,074



aoleu ce bunatate, vai de kilogramele mele... cat de bine arata umplutura! multumim de reteta hello2.gif


--------------------
Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabi Cara
mesaj Apr 11 2008, 10:24 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,538
Inregistrat pe: 6-April 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 42,543



CITAT(Guguluff @ Apr 11 2008, 10:13 AM) *
Exact la placintelele de la Mac m-am gandit si eu... Gabi, sunt de post si arata super, eu una sigur le incerc ca sunt mare amatoare de visine. floare.gif Merci de reteta.

Si eu sunt mare fan al placintelor de la Mac si tocmai de aceea am incercat aceasta reteta.Sunt delicioase,poti sa le incerci cu incredere! wink.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabi Cara
mesaj Apr 11 2008, 10:27 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,538
Inregistrat pe: 6-April 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 42,543



CITAT(anomiss @ Apr 11 2008, 11:23 AM) *
aoleu ce bunatate, vai de kilogramele mele... cat de bine arata umplutura! multumim de reteta hello2.gif

Cu mare dragoste! hello.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen L
mesaj Apr 11 2008, 10:31 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,371
Inregistrat pe: 24-August 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 16,515



QUOTE(Gabi Cara @ Apr 11 2008, 09:24 AM) *
Si eu sunt mare fan al placintelor de la Mac si tocmai de aceea am incercat aceasta reteta.Sunt delicioase,poti sa le incerci cu incredere! wink.gif


Sigur sunt mai bune ca cele de la Mc,multumesc pentru reteta floare.gif

Acest mesaj a fost editat de Carmen L: Apr 11 2008, 01:24 PM


--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ingerasul_Al
mesaj Apr 11 2008, 10:31 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,690
Inregistrat pe: 17-October 07
De la: Romania, in orasul de pe Bega
Membrul Nr.: 39,286



Arata foarte bine strudelele tale .
Imi ploua ingura eusa_drool.gif , yam-yam.
Cate bucati ti-au iesit din cele doua foi de placinta?
Mersi de reteta. floare.gif


--------------------
Un om deştept rezolvă problema, un om şi mai destept o evită. Albert Einstein

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabi Cara
mesaj Apr 11 2008, 11:12 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,538
Inregistrat pe: 6-April 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 42,543



CITAT(ingerasul_Al @ Apr 11 2008, 11:31 AM) *
Arata foarte bine strudelele tale .
Imi ploua ingura eusa_drool.gif , yam-yam.
Cate bucati ti-au iesit din cele doua foi de placinta?
Mersi de reteta. floare.gif

Umplutura mi-a ajuns pentru 9 strudele,mai exact o foaie si jumatate; din restul de aluat am facut niste "rasucele"cu zahar.Daca maresti cantitatea de umplutura ar trebui sa ti iasa 12 strudele din cele doua foi. headbang.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Babita
mesaj Apr 11 2008, 03:31 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 152
Inregistrat pe: 31-October 07
De la: Michigan
Membrul Nr.: 39,542



Visineeeeeeeeeeee.... tre sa fac si eu placintelele,mai ales ca si mie imi plac cele de la McD,visinele ce sa mai zic............
multumeeeesc mult de reteta floare.gif


--------------------
Mami de ingeras si....



Go to the top of the page
 
+Quote Post
lauralaurentiu
mesaj Apr 11 2008, 04:19 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,909
Inregistrat pe: 27-December 07
De la: Banat
Membrul Nr.: 40,594



Mmmm... ce bine arata! Si sunt si buneee... visine si foietaj, nu mai e nevoie de chiar nimic! floare.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ingerasul_Al
mesaj Apr 12 2008, 12:31 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,690
Inregistrat pe: 17-October 07
De la: Romania, in orasul de pe Bega
Membrul Nr.: 39,286



Cara, nu m-am putut abtine si am trecut la executarea strudelelor. Miiiiiiiiiinuuuuuuuunaaaaaaaateeeeeee!
Imi plac foarte mult, sunt rapide si gustoase.
Le-am facut cu visine din congelator si le-am presarat cu migdale taiate.
Si acum dovada:
- soase din cuptor:
Imagine Atasata

- si pudrate cu zahar:

Imagine Atasata


Mii de pupici pentru reteta. icon_love.gif floare.gif


--------------------
Un om deştept rezolvă problema, un om şi mai destept o evită. Albert Einstein

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabi Cara
mesaj Apr 12 2008, 05:41 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,538
Inregistrat pe: 6-April 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 42,543



[quote name='ingerasul_Al' post='493273' date='Apr 12 2008, 01:31 PM']Cara, nu m-am putut abtine si am trecut la executarea strudelelor. Miiiiiiiiiinuuuuuuuunaaaaaaaateeeeeee!
Imi plac foarte mult, sunt rapide si gustoase.
Le-am facut cu visine din congelator si le-am presarat cu migdale taiate.
Si acum dovada...

Felicitari!
:hello1:
Ma bucur ca ti-am trezit interesul si ai trecut rapid la fapte.
Ti-au iesit foarte faine.
Sunt convinsa ca se pot face si cu alte fructe, respectand pasii de la prepararea fructelor din reteta anterioara (treaba cu amidonul, etc.)
Savurare placuta! :-D

Acest mesaj a fost editat de Gabi Cara: Apr 12 2008, 05:47 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
crisa78
mesaj Apr 12 2008, 09:57 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,523
Inregistrat pe: 26-April 06
Membrul Nr.: 31,787



Gabi, sunt minunate strudelele tale, nici nu zici ca sunt de post! Felicitari floare.gif


--------------------
Zambeste, maine va fi mai rau!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bimbilica
mesaj Apr 13 2008, 12:41 AM


zen


Grup: Membri
Postari: 3,307
Inregistrat pe: 13-October 06
De la: Ardeleanca din Reghin,acum in capitala
Membrul Nr.: 34,351



Eu in loc sa fac nanel,
acum am scos din cuptor acest minunat strudel laugh.gif .M=a palit si pe mine muza ,la ora asta.Am luat aluatul de foietaj la ora 9 si pana s-a dezghetat sa pot lucra cu el,s-a facut ora de nanel a lui tero,l-am culcat si la 12 jumate m-am apucat de bibilit strudele.visinici am avut in congelator(si mai am tongue.gif )asa ca complotul l-am facut eu proaspat.mie dintr-un pachet de Linco-aluat mi-au iesit 8 strudele,dar am pus prea multa compozitie in cateva si mi s-au labartat si a curs putintel din ele,dar tareeeeee bine mai arata.Acum una bucata sta cumintica langa mine pe farfurie si se raceste sa o pot papa,sa ma bag in pat si eu.Pacat ca din motive tehnice nu pot pune si poze,dar sper ca pe cand il mai fac o data,sa se erzolve.
Pupici pt reteta


--------------------

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabi Cara
mesaj Apr 13 2008, 01:34 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,538
Inregistrat pe: 6-April 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 42,543



CITAT(bimbilica @ Apr 13 2008, 01:41 AM) *
Eu in loc sa fac nanel,
acum am scos din cuptor acest minunat strudel laugh.gif .M=a palit si pe mine muza ,la ora asta.Am luat aluatul de foietaj la ora 9 si pana s-a dezghetat sa pot lucra cu el,s-a facut ora de nanel a lui tero,l-am culcat si la 12 jumate m-am apucat de bibilit strudele.visinici am avut in congelator(si mai am tongue.gif )asa ca complotul l-am facut eu proaspat.mie dintr-un pachet de Linco-aluat mi-au iesit 8 strudele,dar am pus prea multa compozitie in cateva si mi s-au labartat si a curs putintel din ele,dar tareeeeee bine mai arata.Acum una bucata sta cumintica langa mine pe farfurie si se raceste sa o pot papa,sa ma bag in pat si eu.Pacat ca din motive tehnice nu pot pune si poze,dar sper ca pe cand il mai fac o data,sa se erzolve.
Pupici pt reteta


Fato, nici eu nu dorm la ora asta barbara si nu pt. ca n-as avea somn, dar si eu mi-am culcat teroristii tarziu si acum pot sa-mi vad linistita de treaba si culmea,...tot cu niste calorele din niscai tarte faine cu fructe, pe care le voi posta maine in imagini de-mi vine sa mananc pozele, nu alta. Eu nu mai am nici un strudel, ca s-au topit, subit, nu stiu de ce ! Or fi fost bune!

Tare ma bucur ca ti-au iesit bune hello2.gif si ca te-ai culcat cu pofta satisfacuta, ca-i bai mare sa vrei ceva si sa n-ai, sad.gif de numa numa.

Sa nu-ti mai iasa compozitia afara, trebuie doar sa nu le rulezi prea strans, sa aiba loc inauntru, ca la cuptor, compozitia fierbe si altfel, frange strudelul.
Pupici pentru o ardeleanca de la o alta ardeleanca. floare.gif floare.gif floare.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cristina_alina
mesaj Sep 4 2008, 04:10 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 17
Inregistrat pe: 18-August 08
De la: Iasi
Membrul Nr.: 44,737



fara amidon nu se poate?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gabi Cara
mesaj Sep 4 2008, 07:58 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,538
Inregistrat pe: 6-April 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 42,543



Amidonul se foloseste pentru a lega umplutura. Eu nu am facut fara dar cred ca merge , riscand doar sa-ti curga umplutura din strudel. smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 26th October 2014 - 03:50 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare