> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Lahmacun, piadine turcesti picante
Laura_A
mesaj May 29 2008, 03:18 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,310
Inregistrat pe: 22-November 07
De la: Italia
Membrul Nr.: 39,953



Imagine Atasata


INGREDIENTE ALUAT:

450 gr faina
1 lingurita sare
7 gr drojdie uscata sau 20 proaspata
280 gr apa calduta
2 linguri ulei masline sau de floare soarelui

UMPLUTURA:

500 gr carne tocata vaca/miel
2 cepe mici
3 rosii fara pilita si tocate
1 ardei mic verde sau rosu iute
1 lingura mare de patrunjel au coriandru
sare
piper
ulei masline de uns
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Laura_A
mesaj May 29 2008, 03:47 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,310
Inregistrat pe: 22-November 07
De la: Italia
Membrul Nr.: 39,953



Aluatul l-am facut la masina de paine.Daca il faceti la mana procedati ca la un aluat de paine.Trebuie sa stea la crescut cam o ora.
in timp ce creste aluatul facem umplutura.
Tocam ceapa marunt si o punem la calit in 3-4 linguri de ulei:
Imagine Atasata
adaugam ardeiul taiat feliute subtiri,patrunjelul tocat si rosiile fara pielita si tocate:
Imagine Atasata
cand si-au schimbat culoarea adaugam carnea tocata,o condimentam dupa gust cu sare,piper si eventula niste boia iute:
Imagine Atasata
si cam in 10 minute e gata.
Imagine Atasata
O lasam sa se raceasca.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Laura_A
mesaj May 29 2008, 03:59 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,310
Inregistrat pe: 22-November 07
De la: Italia
Membrul Nr.: 39,953



Rasturnam aluatul pe planul de lucru pudrat cu destula faina,il impartim in patru bile.
Intindem prima bila intr-o foaie nu mai groasa de 2-3 mm,o punem in tava(eu nu am tapetat-o dar daca vreti puteti pune foaie de copt)si o ungem bine cu ulei:
Imagine Atasata
punem deasupra un sfert din umplutura:
Imagine Atasata
o bagam in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 12-15 minute(nu mai mult).
NU trebuie sa se bronzeze.Daca o lasati mai mult o sa fie mai greu la rulat.
Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Laura_A
mesaj May 29 2008, 04:08 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,310
Inregistrat pe: 22-November 07
De la: Italia
Membrul Nr.: 39,953




Le rulam si le servim cat sunt calde(se pot manca si reci sau reincalzite):
Imagine Atasata

Imagine Atasata

Imagine Atasata

Imagine Atasata

Noua ne-au placut teribil de mult!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj May 29 2008, 04:11 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



bun rau lahmacunul, in turcia nu se vand rulate, arata mai repede a pizza. eu personal nu am vazut niciodata lahmacun rulat insa pe net am gasit o poza. eu ce am vazut/mancat/placut arata cam ca in imagini (poza de pe net).
am gasit pe net si rulate, eu zic de majoritatea celor incercate de mine (pt turisti e prezentat ca "turkish pizza")







poze personale nu am decat cu un rest de lahmacun dar asa rulat chiar nu vazui pe niciunde. si umplutura difera, de obicei e foarte iute si in multe cazuri are si branza/cascaval.


Imagine Atasata



asta era restul pozat biggrin.gif


ps: scuze de offtopic.


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmella
mesaj May 29 2008, 04:13 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 191
Inregistrat pe: 23-March 06
Membrul Nr.: 31,051



O minunatie smile.gif
Sau se poate praji mai tare, si se serveste intinsa, ca o pizza, cu lamiie stoarsa deasupra si cu (mult) patrunjel proaspat tocat
Laura, esti o comoara la forumul omului icon_cheers.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danelutza
mesaj May 29 2008, 04:29 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 314
Inregistrat pe: 29-September 06
De la: Svizzera
Membrul Nr.: 34,099



Laura, ce bine arata papita asta... hello2.gif
Gata, mai astept vreo doua saptamini si o sa ma apuc de trebaluiala cu cuptorul, una ca termin dieta pe care am tinut-o, n-am tinut-o rolleyes.gif si doi si cel mai important, astazi am dat comanda de cuptor, cica vine peste 10 zile si eu vroiam mai devreme mad.gif
Dar retete de dulciuri ca sa fac de ziua odraslei mele, ceva fara cuptor, nu ai ? wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bunny
mesaj May 29 2008, 04:30 PM


Sancho Panda


Grup: Membri
Postari: 1,956
Inregistrat pe: 25-February 08
De la: Wonderland
Membrul Nr.: 41,763



Laura A, arata foarte bine ce ai facut si o sa o trec pe lista de favorite notworthy.gif . Ma gandesc ca nu i-ar strica oaresce mirodenii de pe la ei, dar prima oara o sa o fac asa cum ne-ai zis si vedem dupa aceea daca merge ceva aroma in plus. Multumesc frumos pentru reteta pupic.gif!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Laura_A
mesaj May 29 2008, 04:33 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,310
Inregistrat pe: 22-November 07
De la: Italia
Membrul Nr.: 39,953



QUOTE(BD @ May 29 2008, 04:11 PM) *
bun rau lahmacunul, in turcia nu se vand rulate, arata mai repede a pizza. eu personal nu am vazut niciodata lahmacun rulat insa pe net am gasit o poza. eu ce am vazut/mancat/placut arata cam ca in imagini (poza de pe net).
am gasit pe net si rulate, eu zic de majoritatea celor incercate de mine (pt turisti e prezentat ca "turkish pizza")
poze personale nu am decat cu un rest de lahmacun dar asa rulat chiar nu vazui pe niciunde. si umplutura difera, de obicei e foarte iute si in multe cazuri are si branza/cascaval.

asta era restul pozat :D
ps: scuze de offtopic.


BD,arata demential lahmacunul tau!In carticica de unde am luat reteta asa-i spune si e rulat.Aluatul categoric nu are nimic din aluatul de pizza,seamana foarte bine cu aluatul de la kebab.Multumesc mult ca ai pus pozele!!Arata ff bine.Uite poza din carte:
Imagine Atasata
:)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Laura_A
mesaj May 29 2008, 04:39 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,310
Inregistrat pe: 22-November 07
De la: Italia
Membrul Nr.: 39,953



CITAT(Carmella @ May 29 2008, 04:13 PM) *
O minunatie smile.gif
Sau se poate praji mai tare, si se serveste intinsa, ca o pizza, cu lamiie stoarsa deasupra si cu (mult) patrunjel proaspat tocat
Laura, esti o comoara la forumul omului icon_cheers.gif


Carmella sarut mana pentru cuvintele tale!!
Nu cred zau sa se poata praji mai mult de 15 minute pentru ca blatul e ff subtire si devine casant daca-l lasi mai mult.Plus ca se arde si carnea tocata.Te asigur ca e ultra super facuta numa ca-i mai palida ea... laugh.gif
Te pup!! pupic.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Laura_A
mesaj May 29 2008, 04:45 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,310
Inregistrat pe: 22-November 07
De la: Italia
Membrul Nr.: 39,953



CITAT(danelutza @ May 29 2008, 04:29 PM) *
Laura, ce bine arata papita asta... hello2.gif
Gata, mai astept vreo doua saptamini si o sa ma apuc de trebaluiala cu cuptorul, una ca termin dieta pe care am tinut-o, n-am tinut-o rolleyes.gif si doi si cel mai important, astazi am dat comanda de cuptor, cica vine peste 10 zile si eu vroiam mai devreme mad.gif
Dar retete de dulciuri ca sa fac de ziua odraslei mele, ceva fara cuptor, nu ai ? wink.gif


Draga mea Danelutza era si cazul sa termini cura!!Eu ti-am zis ca nu ai nevoie!!!Super felicitari ca iti iei cuptor nou!!Abia astept sa vad ce minunatii aburinde scoti din el.Retete de dulciuri fara cuptor am cateva dar daca poti sa-mi spui mai concret cam ce dulciuri ai vrea sa-i faci micutei tale scumpe,ar fi super!!Pupic!! pupic.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Laura_A
mesaj May 29 2008, 04:49 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,310
Inregistrat pe: 22-November 07
De la: Italia
Membrul Nr.: 39,953



CITAT(Iepurele_Grabit @ May 29 2008, 04:30 PM) *
Laura A, arata foarte bine ce ai facut si o sa o trec pe lista de favorite notworthy.gif . Ma gandesc ca nu i-ar strica oaresce mirodenii de pe la ei, dar prima oara o sa o fac asa cum ne-ai zis si vedem dupa aceea daca merge ceva aroma in plus. Multumesc frumos pentru reteta pupic.gif!


Sa stii ca si eu eram cu mana in ghiveciul de rozmarin dar m-am abtinut pentru ca sotul nu e mare mancator de ierburi!!Dar sa stii ca nu ii strica deloc!!Poti pune o buna cantitate de ierburi in aluat,asa o sa fie mai interesant si mai colorat!!Te pup si ma bucur ca iti place!! pupic.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj May 29 2008, 04:53 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



CITAT(Laura_A @ May 29 2008, 05:33 PM) *
BD,arata demential lahmacunul tau!In carticica de unde am luat reteta asa-i spune si e rulat.Aluatul categoric nu are nimic din aluatul de pizza,seamana foarte bine cu aluatul de la kebab.Multumesc mult ca ai pus pozele!!Arata ff bine.Uite poza din carte:



m-am prins ca e carte in italiana, de aia si facusem offtopicul, ii zice oarecum in gluma "pizza" turca, aluatul intr-adevar nu aduce cu cel de pizza. cu prima ocazie mai pozez si intreb smile.gif


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Laura_A
mesaj May 29 2008, 05:01 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,310
Inregistrat pe: 22-November 07
De la: Italia
Membrul Nr.: 39,953



CITAT(BD @ May 29 2008, 04:53 PM) *
m-am prins ca e carte in italiana, de aia si facusem offtopicul, ii zice oarecum in gluma "pizza" turca, aluatul intr-adevar nu aduce cu cel de pizza. cu prima ocazie mai pozez si intreb smile.gif


E o carte pe care am luat-o la revista sale&pepe si mi-a placut ca are retete mai variate un pic.Mai e o reteta turceasca aici care se numeste--peynirli pide--are branza feta si seamana cu o pizza groasa!!Asa trebuie sa arate??Ca daca nu arunc cartea...Chiar te rog BD daca mai gasesti poze sa le pui aici.Inca o data multumesc pentru interventie!! smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aliza
mesaj May 29 2008, 05:52 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,250
Inregistrat pe: 10-November 05
De la: Bz-Vn
Membrul Nr.: 28,783



mmm... ce bine arata tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj May 29 2008, 06:04 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



Laura, peynirli pide (e si la noi ceva asemanator la gregory's, culmea) are mai mult aluat, precis daca te-ai uitat pe net ai vazut poze, pun si eu una la intamplare care seamana cel mai tare cu ce am mancat (retete nu am ca nu am intrebat si aluaturile nu ma pasioneaza):







daca o sa cauti probabil ca gasesti si retete comparative. mie ca necunoscator mi se pare ca seamana cam toate cu anumite aluaturi de pizza.


oricum la lahmacun e mai putina umplutura (ca in poza culeasa de mine) si e destul de iute. am mancat si lahmacun facut cu maruntaie (in afara de cel cu carne tocata). da si tu o cautare pe gogule poate iti da diferente. oricum cartile chiar daca nu prezinta reteta de la mama ei is bune pentru variatie. si eu iau din carti retete cica traditionale care se indeparteaza clar de original.





oricum arata bien, interventia a fost mai mult ca o completare ca imi place mult lahmacunul (facut de altii biensure).

Acest mesaj a fost editat de BD: May 29 2008, 06:05 PM


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Theodora
mesaj May 29 2008, 07:58 PM


Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţiile umane


Grup: Membri
Postari: 1,376
Inregistrat pe: 28-December 03
De la: Atena
Membrul Nr.: 10,782



Laura,arata super...Makis e mare amator...la noi se gasesc si se vand nu rulate si impachetate in 4 ca un triunghi...o sa incerc si eu cand o sa fie Makis mai mult acasa sa pamance cald.
Peinirli are acelas aluat ca la pizza...si e foarte popular la noi...o sa va caut o reteta daca vreti...acum am numai in greaca...

Grigoris e fast food grecesc? Ca parca am auzit ca a deschis in Romania?



--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
BD
mesaj May 29 2008, 08:05 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 14,857
Inregistrat pe: 28-February 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 2,618



CITAT(Theodora @ May 29 2008, 08:58 PM) *
Grigoris e fast food grecesc? Ca parca am auzit ca a deschis in Romania?



bonjurel theo. nu stiu daca e grecesc. dar au preparate ca cel de mai sus (in poza ta) si bougatsa (parca asa ii zicea) si altele, dar la baza au sandwich-uri pe care ti le compui singur. au ingredientele in galantar, tipuri de paine si iti alegi. erau bune acum ceva vreme, recent nu mai stiu. multe din ele aduceau a fast food obisnuit (club sandwich de exemplu) si depindea foarte tare de locatie, adica la victoriei difera mancarea si servirea fata de gara de nord.

Acest mesaj a fost editat de BD: May 29 2008, 08:06 PM


--------------------
Ale mele


şi când plâng eu râd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Theodora
mesaj May 29 2008, 08:16 PM


Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţiile umane


Grup: Membri
Postari: 1,376
Inregistrat pe: 28-December 03
De la: Atena
Membrul Nr.: 10,782



Yeeeeep.asta e........







--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Laura_A
mesaj May 29 2008, 08:41 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,310
Inregistrat pe: 22-November 07
De la: Italia
Membrul Nr.: 39,953



QUOTE(BD @ May 29 2008, 06:04 PM) *
Laura, peynirli pide (e si la noi ceva asemanator la gregory's, culmea) are mai mult aluat, precis daca te-ai uitat pe net ai vazut poze, pun si eu una la intamplare care seamana cel mai tare cu ce am mancat (retete nu am ca nu am intrebat si aluaturile nu ma pasioneaza):
daca o sa cauti probabil ca gasesti si retete comparative. mie ca necunoscator mi se pare ca seamana cam toate cu anumite aluaturi de pizza.
oricum la lahmacun e mai putina umplutura (ca in poza culeasa de mine) si e destul de iute. am mancat si lahmacun facut cu maruntaie (in afara de cel cu carne tocata). da si tu o cautare pe gogule poate iti da diferente. oricum cartile chiar daca nu prezinta reteta de la mama ei is bune pentru variatie. si eu iau din carti retete cica traditionale care se indeparteaza clar de original.
oricum arata bien, interventia a fost mai mult ca o completare ca imi place mult lahmacunul (facut de altii biensure).


Am vazut si eu acum pe net ca peynirli are baza mai grosuta si seamana,cel putin din poze,cu aluatul de pizza.Si lahmacunul l-am vazut in trei variante:rasucit,plic si intins.Cred ca e demential cu maruntaie si un pic mai picant.Si asta a fost destul de picant(de la ardeiul ala verde)dar mai intra ceva iuteala cu siguranta.Oricum ar arata,este absolut demential plus ca mi-au ieist 4 foarte mari,s-au mancat doar 2 si ceilalti i-am taiat in 2 si i-am bagat in folie de aluminiu.Maine ii reincalzesc si am scapat de cratita.Iti multumesc ca iti plac si multumesc de interventie!! floare.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 23rd September 2014 - 06:19 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare