Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..
![]() ![]() |
Nov 7 2008, 09:09 PM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,471 Inregistrat pe: 29-December 05 De la: Warsaw Membrul Nr.: 29,623 |
Andreea, nu te-am vazut de ceva vreme pe culinar, dar iti multumesc inca o data pentru asa bunatate de fursecuri! Ingredientele pentru aluat: 1 ou intreg 1 galbenus 1 lingura apa 120 ml ulei 120 gr zahar 0,5 lingurita rasa - praf de copt vanilie (pun cate o picatura de concentrat) 300 gr faina Pentru "finisaj" 1 borcanel de gem de caise (eu folosesc gem fara zahar sau cu procent de zahar scazut) 150-200 gr fulgi nuca de cocos Se amesteca ouale cu lingura de apa, se adauga zaharul si stropul de vanilie si se bate totul foarte bine. In timp ce mixerul merge, adaugam uleiul si mixam totul bine.. ![]() Adaugam faina amestecata cu praful de copt.. ![]() Aluatul obtinut trebuie sa nu fie lichid dar nici tare...insa suficient ca sa-l putem modela.. ![]() |
|
|
|
Nov 7 2008, 09:16 PM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,471 Inregistrat pe: 29-December 05 De la: Warsaw Membrul Nr.: 29,623 |
Cu mainile unse cu putin ulei, din aluat se formeaza bilute de aproximativ 3 cm diametru si se aseaza la distanta pe hartia de copt intrucat fursecurile cresc la coacere...
Aici se poate vedea ca aluatul nu este foarte tare deoarece initial pe tava am pus bilute, care in scurt timp s-au aplatizat un pic.. ![]() Le coacem in cuptor preincalzit la 170-180 grade Celsius, prima tava 6 minute, a doua tava - 5 minute. Asa aratau in cuptor dupa 4 minute ![]() Fursecurile nu trebuie sa fie rumenite, au culoare palida si sunt putin crapate.. Se pot scoate din tava dupa 3 minute si se lasa sa se raceasca bine ![]() |
|
|
|
|
|
|
Nov 7 2008, 09:21 PM
Trimis la
|
|
![]() Fursecurile reci le vom da prima data prin gem iar apoi prn nuca de cocos. Aici sunt gata de a fi puse putin la pastrare...De ce? Pentru ca se servesc dupa cateva ore (5-8 ore) cand de la gem - se vor imuia, vor deveni pffoase si vor avea un gust divin
Acest mesaj a fost editat de seima: Nov 7 2008, 09:24 PM |
|
|
|
Nov 7 2008, 09:23 PM
Trimis la
|
|
![]() ![]() |
|
|
|
Nov 8 2008, 12:59 AM
Trimis la
|
|
![]() abcd...urs! Grup: Membri Postari: 4,041 Inregistrat pe: 9-February 08 De la: ...pana la... Membrul Nr.: 41,425 |
si prezentarea e tare faina!! -------------------- |
|
|
|
Nov 8 2008, 01:32 AM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 671 Inregistrat pe: 1-October 08 De la: Irlanda Membrul Nr.: 45,463 |
ma omori SI cu reteta asta pe care clar ca am trecut-o pe lista!te cred ca au gust divin...
Seima, |
|
|
|
Nov 8 2008, 04:02 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,896 Inregistrat pe: 29-February 04 De la: Saitama-Japonia (Focsani) Membrul Nr.: 12,323 |
... vor deveni pffoase si vor avea un gust divin Ce frumoase ti-au iesit, Seima! -------------------- |
|
|
|
Nov 8 2008, 10:02 AM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 220 Inregistrat pe: 16-September 07 De la: bucuresti Membrul Nr.: 38,871 |
arata minunat,foarte usor de facut, si te cred ca sant foarte bune.
le-am salvat pentru craciun. multumesc. -------------------- |
|
|
|
Nov 10 2008, 01:19 PM
Trimis la
|
|
Dimond, Dana, Cristina, Mariy67, ma bucur mult ca va plac fursecurile! Daca va tenteaza, sa incercati reteta ca merita; sunt asa de buuuune si se fac in cateva clipite
Acest mesaj a fost editat de seima: Nov 10 2008, 01:20 PM |
|
|
|
Nov 10 2008, 10:27 PM
Trimis la
|
|
![]() The Black Princess Grup: Membri Postari: 1,817 Inregistrat pe: 10-November 05 De la: RO Membrul Nr.: 28,785 |
arata suppppper
n-am facut niciodata fursecuri, dar ma bate un gand acum -------------------- |
|
|
|
Nov 11 2008, 07:14 AM
Trimis la
|
|
![]() in coltzul advers Grup: Membri de onoare Postari: 24,480 Inregistrat pe: 6-February 04 De la: stanga la dreapta Membrul Nr.: 11,709 |
ce bine arata !
imi place sectiunea, dar nu stiu cum e datul prin gem, doar le inmoi, sau le tavalesti prin gem ? |
|
|
|
Nov 12 2008, 03:21 AM
Trimis la
|
|
![]() Panfortzescus Grup: Membri Postari: 3,179 Inregistrat pe: 7-September 06 De la: Auckland, Noua Zeelanda Membrul Nr.: 33,665 |
ce bine arata ! imi place sectiunea, dar nu stiu cum e datul prin gem, doar le inmoi, sau le tavalesti prin gem ? poca ..eu iubesc fursecurile astea/ am facut reteta care a postat o Andreea demuuuuuult .. tot ce ma nerveaza e datul prin gem or fi mai multe metode de dat prin gem: eu una am lungit putin gemul cu apa clocotita , am pus intr un bol mic si treptat am bagat cite o serie de fursecuri , invirtit bine acolo , pac-pac si apoi scoase cu furculita si direct in vasul adinc cu nuca cocos , ametite acolo iar si gata. la uscat. si uite asa vezi cit gem halesc fursecurile seimo nu vii in vizita la mine ? -------------------- Fan n_puiu!
|
|
|
|
Nov 12 2008, 10:40 PM
Trimis la
|
|
arata suppppper n-am facut niciodata fursecuri, dar ma bate un gand acum Adina, incearca-le; eu zic ca reteta asta n-o sa-ti dea batai de cap ce bine arata ! imi place sectiunea, dar nu stiu cum e datul prin gem, doar le inmoi, sau le tavalesti prin gem ? Poca, eu am luat ceva gem cu putin zahar, l-am pus pe foc sa se lichefieze si-apoi pe rand aruncam cativa biscuitei, iar cand ii scoteam ii "stergeam" cu furculita de excesul de gem. Si-apoi tzup in fulgii de cocos. Toata treaba asta merge repede daca gemul nu e gros... Acest mesaj a fost editat de seima: Nov 12 2008, 10:45 PM |
|
|
|
Nov 12 2008, 10:45 PM
Trimis la
|
|
poca ..eu iubesc fursecurile astea/ am facut reteta care a postat o Andreea demuuuuuult .. tot ce ma nerveaza e datul prin gem or fi mai multe metode de dat prin gem: eu una am lungit putin gemul cu apa clocotita , am pus intr un bol mic si treptat am bagat cite o serie de fursecuri , invirtit bine acolo , pac-pac si apoi scoase cu furculita si direct in vasul adinc cu nuca cocos , ametite acolo iar si gata. la uscat. si uite asa vezi cit gem halesc fursecurile seimo nu vii in vizita la mine ? Nashico, viiiiiiiiiin...calare pe aspirator ca pe coada de matura nu se mai poarta O, fursecurile astea taaaare mi-or picat si mie cu tronc |
|
|
|
Nov 27 2008, 06:24 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 796 Inregistrat pe: 16-January 08 Membrul Nr.: 40,960 |
Mi-au iesit 40 de bucati, aluatul s-a lucrat foarte fain, nu am avut nevoie de ulei la formare.
Le-am dat printr-o dulceata de portocale pentru ca era o proba pentru fursecuri de Craciun. Sunt foarte fragede a doua zi, urmatoarele zile nu mai stiu cum se pastreaza, le-am facut cadou. Mi-am pastrat cateva sa le pozez, cand am revenit acasa am gasit doar unul "Bulgarasul de nea" ![]() Seima, mersi frumos ca ai postat reteta si mi-ai dat impulsul sa o probez -------------------- |
|
|
|
Nov 27 2008, 08:24 PM
Trimis la
|
|
Mi-au iesit 40 de bucati, aluatul s-a lucrat foarte fain, nu am avut nevoie de ulei la formare. Le-am dat printr-o dulceata de portocale pentru ca era o proba pentru fursecuri de Craciun. Sunt foarte fragede a doua zi, urmatoarele zile nu mai stiu cum se pastreaza, le-am facut cadou. Mi-am pastrat cateva sa le pozez, cand am revenit acasa am gasit doar unul "Bulgarasul de nea" Seima, mersi frumos ca ai postat reteta si mi-ai dat impulsul sa o probez Getut, sa folosesti sanatoasa reteta! ma bucur mult ca ti-au placut fursecurile. Eu sa stii c-am tinut cateva bucati peste 1 saptamana - sunt la fel ca a doua zi dupa datul prin gem si cocos: moi, pufoase si buune |
|
|
|
Nov 28 2008, 07:41 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 413 Inregistrat pe: 11-December 07 De la: Oradea Membrul Nr.: 40,335 |
cred ca ar merge super cu caramelul de portocale al lui maya .. din nefericire al meu a iesit caramel tzeapan din vina mea si nu mai am portocale
|
|
|
|
Nov 28 2008, 10:06 PM
Trimis la
|
|
|
Master of disaster Grup: Suspendat Postari: 3,131 Inregistrat pe: 5-December 04 De la: - Membrul Nr.: 19,157 |
si eu le-am facut mai demult, cand o laudat Bolognese reteta
http://www.culinar.ro/forum/index.php?s=&a...st&p=426513 mie mi-o iesit mai plate. O sa le refac curand, poate-mi ies mingiutze oricum is bune de sa te lingi pe degete si nici nu-s greu de facut |
|
|
|
Nov 29 2008, 11:14 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 4,200 Inregistrat pe: 5-November 01 De la: acasa Membrul Nr.: 630 |
...si astea sint mega-apetisante!!!
...si am sa le pun in practica, numai sa se mai inzdravenesca putin si puiul meu, ca l-a prins, saracutu' de el, doua ture de raceli...de doua saptamani incoace... -------------------- |
|
|
|
Nov 30 2008, 09:55 AM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Membri Postari: 720 Inregistrat pe: 27-December 06 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 35,706 |
Le-am facut si eu ieri, sa avem asa, de rontaiala. Foarte bune. Le-am pus gem de fructe de padure.
Multumec de reteta.
Imagini Atasate
-------------------- (\__/)
(+'.'+) <(Mwahahaha!!!) (")_(") This is Bunny. Copy and paste Bunny into your signature to help him gain world domination! |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|
|