> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

4 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Carnati si cremvusti de casa, pentru cei loviti de teama E-urilor :P
Bunny
mesaj Nov 14 2008, 12:10 AM


Sancho Panda


Grup: Membri
Postari: 1,956
Inregistrat pe: 25-February 08
De la: Wonderland
Membrul Nr.: 41,763



Cum din comert nu prea mai am incredere sa cumpar mare lucru din gama mezelurilor si cum am mijloacele tehnice de a reproduce cat de cat cate ceva dintre ele, am purces la treaba. Am facut cremvusti (sper) si carnati de casa, pe care i-am afumat ulterior. Pentru ca unul dintre beneficiari este si cel mic (nu dati cu pietre, stiu ca nu e bine, dar e unul dintre putinele lucruri pe care le mananca cu placere, asa ca nu abuzez si prefer sa stiu ce ii dau), le-am facut mai dietetic un pic - exceptand partea cu afumatul.


Pentru reteta de cremvusti am plecat de la reteta din carne de vita de prin anii '60, numai ca eu am facut-o cu piept de pui. Carnatii au fost facuti la marea inspiratie.

Boon...

Cremvustii:

Ingredientele pentru cremvusti: mate de oaie, 1,2 kg piept de pui dezosat, 400 gr fleica de porc (in reteta era cu slanina, da' n-am avut), 1 lingura de boia dulce, 1 lingura de cimbru, 2 catei de usturoi, 1-2 linguri de sare (a mea sareaza rau de tot, am pus 1 lingura, verificati la gust) si o lingurita de nucsoara. Mai aveti nevoie de 20 de cuburi de gheata sparte si 500 ml apa rece pentru framantat.

1. Se dau prin robot carnea de pui (verificata de pielite, osisoare si cartilagii), impreuna cu mirodeniile

Imagine Atasata

2. Se macina bine, se adauga fulgii de gheata si se incorporeaza si ei, macinand din nou

Imagine Atasata

3. Se scoate carnea din vasul robotului, se macina si fleica pasta

Imagine Atasata

4. In timpul asta, mama deslusea matele pe care le spalase in n ape cu otet si le frecase cu sare

Imagine Atasata

5. Am amestecat bine cele doua paste, de pui si de fleica, incorporand apa astfel incat pasta rezultata sa fie una moale


6. Pentru ca era greu sa se lucreze cu pasta asa, am dat-o la congelator pana am facut carnatii -cam 1 ora

7. Am trecut pasta prin masina de tocat cu 'tulumba' -cum ii zice mama- foarte ingusta:

Imagine Atasata

8. I-am dat la zvantat pana a doua zi, cand tata i-a bagat in afumatoare:

Imagine Atasata

9. I-am spalat in apa calduta, si i-am pus la aburit - tehnica de fabricatie a cremvustilor zice ceva de celule cu abur 70 de grade, cum eu nu am, am pus o oala mare la fiert cu o sita deasupra in care i-am pus si acoperit un capac. Dupa 20 de minute aratau asa:

Imagine Atasata

10. Poza cu ei afumati si fierti nu am, dar consistenta se apropie bine de cea din comert, insa gustul e incomparabil. Plus ca am certitudinea ca i-am facut cu carnita buna. In prima seara i-am fiert piticului si a mancat cu pofta:

Imagine Atasata

I-am pus in pungute la congelator de unde o sa ma servesc ori de cate ori o sa am chef... Si uite-asa am terminat de spus povestea cremvustilor...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bunny
mesaj Nov 14 2008, 12:23 AM


Sancho Panda


Grup: Membri
Postari: 1,956
Inregistrat pe: 25-February 08
De la: Wonderland
Membrul Nr.: 41,763



Si acum carnatii: am rugat-o pe mama sa imi ia din piata carne de vitel tocata si slanina. Cum are sursa ei de incredere la piata, nu am nicio teama in suflet, caci intotdeauna i-a dat carnita buna, plus ca o toaca in fata ei.

Ingredientele au fost: 2 kg carne macra de vitel, 1 kg de slanina de porc, 2 linguri sare, 1 capatana jumate de usturoi, 2 linguri de boia dulce, 1 lingura de piper, 200 ml apa

1. A framantat mama carnea voiniceste impreuna cu mirodeniile si apa

Imagine Atasata

2. Am format carnatii:

Imagine Atasata

3. Intre timp, eu muream de pofta, asa ca am aruncat cativa in tigaie si am papat cu bere tongue.gif

Imagine Atasata

Imagine Atasata

4. I-am dat la zvantat peste noapte si a doua zi tata i-a afumat:

Imagine Atasata

Sunt buni si proaspeti, dar afumati si prajiti in tigaie, cu un piure dulce de cartofi alaturi si o muraturica sunt incontestabil mai buni tongue.gif

Asta a fost, am profitat din plin de faptul ca sotiorul nu a fost acasa ca sa se ia cu mainile de cap 'Iar faci carnati???' - placerea mea tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
diamond
mesaj Nov 14 2008, 12:55 AM


abcd...urs!


Grup: Membri
Postari: 4,041
Inregistrat pe: 9-February 08
De la: ...pana la...
Membrul Nr.: 41,425



vai, vai ce-i aici! ultima poza e de-a dreptu... 'criminala'

nu mai pot de pohta! rolleyes.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bunny
mesaj Nov 14 2008, 12:57 AM


Sancho Panda


Grup: Membri
Postari: 1,956
Inregistrat pe: 25-February 08
De la: Wonderland
Membrul Nr.: 41,763




CITAT(diamond_girl @ Nov 14 2008, 12:55 AM) *
vai, vai ce-i aici! ultima poza e de-a dreptu... 'criminala'

nu mai pot de pohta! rolleyes.gif


Fata de diamant, e cumva 'criminala' si la propriu, da' ma fac ca nu stiu wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Nov 14 2008, 01:02 AM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Sa dau în balanganeala!
Arata bun tare!!!!!Leckeeeeeeeeeeeer!!! smile.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bunny
mesaj Nov 14 2008, 01:14 AM


Sancho Panda


Grup: Membri
Postari: 1,956
Inregistrat pe: 25-February 08
De la: Wonderland
Membrul Nr.: 41,763



CITAT(MAYA @ Nov 14 2008, 01:02 AM) *
Sa dau în balanganeala!
Arata bun tare!!!!!Leckeeeeeeeeeeeer!!! smile.gif


Maya, sunt buni tare, dar nu vreau sa te necajesc smile.gif Asta a fost tura 'de incalzire', caci vine porcusorul de Craciun si atunci sa te tii afumaturi icon_rotf.gif

Dar chiar si neafumati au fost tare buni pupic.gif

PS1. Cand ziceai ca vii prin Bucuresti tongue.gif ?

PS2. Nu stiu daca ai remarcat, dar legumele lui fiu-meu (porumbul galben si 'porumbul verde' - caci nu vrea decat 'porumb' icon_rotf.gif ) sunt aburite si apoi date cu unt, am ajuns sa folosesc aparatul aproape in fiecare zi floare.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anna Foster
mesaj Nov 14 2008, 01:49 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,277
Inregistrat pe: 19-January 08
De la: United Kingdom
Membrul Nr.: 41,028



CITAT(Bunny @ Nov 14 2008, 01:23 AM) *
Sunt buni si proaspeti, dar afumati si prajiti in tigaie, cu un piure dulce de cartofi alaturi si o muraturica sunt incontestabil mai buni tongue.gif


Doamneeee, ce-i aici? eusa_drool.gif Ma faci sa iau primu' avion spre Romanica biggrin.gif Tu stii cat de penibili sunt carnatii aici,inclusiv in macelarii? Mi-e doooor de afumaturile romanesti,mi-ai starnit amintiri cu iz de sarbatoare floare.gif


--------------------




Gastric Sleeve, 7 Octombrie 2009, Dr Rubin Munteanu, CMU Arcul de Triumf
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bunny
mesaj Nov 14 2008, 03:53 AM


Sancho Panda


Grup: Membri
Postari: 1,956
Inregistrat pe: 25-February 08
De la: Wonderland
Membrul Nr.: 41,763



CITAT(Anna Foster @ Nov 14 2008, 01:49 AM) *
Doamneeee, ce-i aici? eusa_drool.gif Ma faci sa iau primu' avion spre Romanica biggrin.gif Tu stii cat de penibili sunt carnatii aici,inclusiv in macelarii? Mi-e doooor de afumaturile romanesti,mi-ai starnit amintiri cu iz de sarbatoare floare.gif


Anna, pai vezi ca nu-s asa greu de facut o data ce ai matele si carnita tocata... Cat despre mancarea de pe acolo de unde esti...te inteleg perfect biggrin.gif La ultima mea tentativa de a manca ceva de pe la ei m-am ales cu o indigestie pe cinste, asa ca de cate ori ajung in UK bunghesc un restaurant italienesc mai acatarii si acolo imi fac veacul. Altfel risc sa imi omor papila gustativa, de miros nu mai vorbesc icon_rotf.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Daneza13
mesaj Nov 14 2008, 04:56 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,213
Inregistrat pe: 18-October 05
De la: Montreal
Membrul Nr.: 28,350



QUOTE(Bunny @ Nov 14 2008, 12:10 AM) *
4. In timpul asta, mama deslusea matele pe care le spalase in n ape cu otet si le frecase cu sare
...

Ambele retete-s salvate, multumesc. floare.gif. Afumatoare am vazut pe aici, chiar dichisita, dar deocamdata chiar dac-o achizitionez, n-am unde s-o tin. Spune-mi, te rog, cum trebuie frecate matele cu sare - nu se rup ? (n-am facut niciodata carnati pana acum rolleyes.gif)


--------------------
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anna Foster
mesaj Nov 14 2008, 11:11 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,277
Inregistrat pe: 19-January 08
De la: United Kingdom
Membrul Nr.: 41,028



CITAT(Bunny @ Nov 14 2008, 04:53 AM) *
Anna, pai vezi ca nu-s asa greu de facut o data ce ai matele si carnita tocata... Cat despre mancarea de pe acolo de unde esti...te inteleg perfect biggrin.gif La ultima mea tentativa de a manca ceva de pe la ei m-am ales cu o indigestie pe cinste, asa ca de cate ori ajung in UK bunghesc un restaurant italienesc mai acatarii si acolo imi fac veacul. Altfel risc sa imi omor papila gustativa, de miros nu mai vorbesc icon_rotf.gif

Matze de unde scot oare? si ozeneu din ala care face carnati biggrin.gif Dar am o idee muult mai buna: pun mana pe telefon si ii spun mamei sa intre pe culi la topicul "carnati si cremwursti de casa" ,sa execute lucrarea conform retetei si apoi sa tipleze perfect cu normele ctc, si sa faca un roman(si-un englez) fericiti! laugh.gif
Da' unde te-ai dus fata sa mananci de ti-au dat indigestie? biggrin.gif Ca peste tot,sunt si restaurante naspa si bune,tre' sa intri putin pe net inainte sa mergi ,sa cauti reviews de al alti clienti si asa mergi linistita wink.gif


--------------------




Gastric Sleeve, 7 Octombrie 2009, Dr Rubin Munteanu, CMU Arcul de Triumf
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anomiss
mesaj Nov 14 2008, 11:19 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,368
Inregistrat pe: 4-October 07
De la: Micul Paris
Membrul Nr.: 39,074



m-ai omorat cu retetele astea dar eu nu am rabdare, spatiu, fum, etc....sad.gif cu cat dai kilu? laugh.gif


--------------------
Un prieten adevarat iti intinde o mana si iti atinge sufletul!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shumaila
mesaj Nov 14 2008, 11:20 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 768
Inregistrat pe: 11-November 07
De la: Suedia
Membrul Nr.: 39,728



Fataaaaaaa, desteapta esti!!! S-a marcat, salvat.


--------------------
Maria-Elena
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Nov 14 2008, 11:21 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Superb subiect.
Am o nelamurire rolleyes.gif dupa ce o sa-l pun pe macelar sa se dea de ceasul mortii ca sa-mi procure mate, neavind afumatoare cum s-ar putea face cu cremvurstii? odata facuti ii bagi in congelator si cind ai nevoie ii scoti si ii fierbi?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tic_tac
mesaj Nov 14 2008, 12:19 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 461
Inregistrat pe: 16-November 07
De la: Dunare
Membrul Nr.: 39,813



foarte bune retetele, mai ales ca respecta proportia corecta de grasime, 30% din compozitie.
dupa cremvursti nu ma omor, dar cirnatii abia astept sa-i fac, taman dupa reteta asta

multumim

la noi deja au aparut matele, de porc, de oaie, si de-alea mai mari pentru caltabosi, tobe
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dan@
mesaj Nov 14 2008, 12:28 PM


(^_^) who cares ?


Grup: Membri
Postari: 9,213
Inregistrat pe: 18-February 05
De la: Missipippi & Missiruppi
Membrul Nr.: 21,598



Bunny, esti fantastica - cu cita acuratete ai explicat retetele in imagini ! wub.gif Felicitari si tot respectul, tie si parintilor care te-au ajutat la prepararea cirnatilor ! eusa_clap.gif eusa_clap.gif eusa_clap.gif
Gindeste-te si la mine, cind ii papi ! tongue.gif

P.S. Mi-am luat notite si incerc cit de curind sa-ti urmez exemplul. Am facut deja o comanda speciala (la bursa neagra de matze laugh.gif), ca in comert - la liber, pe-aici nu-s de gasit. sad.gif


--------------------
excesul zilnic de bere şi petrinjel duce la ficat m'chermla !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen L
mesaj Nov 14 2008, 12:31 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,371
Inregistrat pe: 24-August 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 16,515



Jos palaria bunny eusa_clap.gif

Clar carnatii sunt foarte buni, dar eu vreau sa fac cremvusti mai ales pentru
cel mic, el ii papa foarte des.
Merg si neafumati ce gust au daca nu-i dai la fum?
Eu nu am unde si nici cu ce sa-i afum.

Anomiss, subscriu, deci bunny cu cat dai kilu?


--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dan@
mesaj Nov 14 2008, 12:40 PM


(^_^) who cares ?


Grup: Membri
Postari: 9,213
Inregistrat pe: 18-February 05
De la: Missipippi & Missiruppi
Membrul Nr.: 21,598



QUOTE(Adriana Nicoleta @ Nov 14 2008, 11:21 AM) *
Superb subiect.
Am o nelamurire rolleyes.gif dupa ce o sa-l pun pe macelar sa se dea de ceasul mortii ca sa-mi procure mate, neavind afumatoare cum s-ar putea face cu cremvurstii? odata facuti ii bagi in congelator si cind ai nevoie ii scoti si ii fierbi?


Adriana, din experienta proprie, pot sa-ti spun ca pot fi congelati crenvurstii/cirnatii atit proaspeti, cit si fierti. Cei fierti isi vor schimba culoare (devenind usor gri), dar dupa ce-i dezgheti poti sa-i prajesti sau sa-i incalzesti citeva minute intr-o "supica" (1l apa fiarta + 1 cub de concentrat de vita) si sa-i servesti cu o garnitura de legume. smile.gif


--------------------
excesul zilnic de bere şi petrinjel duce la ficat m'chermla !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
imra
mesaj Nov 14 2008, 01:10 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,022
Inregistrat pe: 16-April 07
Membrul Nr.: 37,411



Brava, Bunny!
O tura de carnati ne pregatim sa facem si noi (din carne de vanat). Acum ma gandesc ca trebuie sa incerc si crenvurstii smile.gif


--------------------
Stelutza
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Nov 14 2008, 01:17 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



CITAT(Dan@ @ Nov 14 2008, 11:40 AM) *
Adriana, din experienta proprie, pot sa-ti spun ca pot fi congelati crenvurstii/cirnatii atit proaspeti, cit si fierti. Cei fierti isi vor schimba culoare (devenind usor gri), dar dupa ce-i dezgheti poti sa-i prajesti sau sa-i incalzesti citeva minute intr-o "supica" (1l apa fiarta + 1 cub de concentrat de vita) si sa-i servesti cu o garnitura de legume. smile.gif

perfect mersi frumos
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DeeDee.
mesaj Nov 14 2008, 03:05 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 260
Inregistrat pe: 29-June 06
Membrul Nr.: 32,672



uau bunny, super!

mai ales cremvustii pentru cei mici sunt o idee grozava! eu pentru a mea pitica as face fara porc, dintr-o gaina grasa de la tara. numai cu afumatul e mai greu, se poate sari pasul ala?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

4 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 22nd November 2014 - 04:45 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare