> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

3 Pagini V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Placinta cu verdeturi si branza, foi de yufka
Pocahontas
mesaj Nov 20 2008, 09:56 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



Reteta ce urmeaza e speciala pentru ca e facuta de , si la Nilufer, prietena mea la care am evadat o saptamana, prietena ce locuieste fix in Istanbul.
Si-acu reteta e asa, si nu altfel :

Se efectueaza o plimbare la piata, de unde se iau urmatoarele :
- 5 legaturi de ceapa verde
- 1 legatura de marar
- 1 kg. spanac proaspat
Imagine Atasata


- apoi ne-ndreptam cu pasi marunti la magazinul de branzeturi, chestii , trestii. Acolo vom gasi si foi de yufka proaspete de la mama lor. I cerem lu' nenea de la tejghea sa ne dea 2 kg de yufka, asta inseamnand cam 8 foi. Nenea le va impaturi one by one, timp in care noi apreciem faptu' ca el are manusi si ca ie delicat cu foile

Imagine Atasata


- in timp ce le aranjeaza admiram in tacere subtzirimea si gingasia care este

Imagine Atasata
. Platim si plecam acasa (ie necesar)

- ajungem acasa , si-acu' urmeaza reportaju'-reteta de la Nilufer. Intru in bucatarie cu aparatu' foto-ntre dejte, si-s gata sa pozez reteta in imagini cu care ma voi lauda pe culi in Romania. Deci imortalizez spanacul , mararul, ceapa, toate spalate si curatate

Imagine Atasata


- se toaca marunt spanacul, ceapa si mararul

Imagine Atasata


- se amesteca totul cu 1 ceasca mica de ulei de masline, si se obtine un verde tulburator

Imagine Atasata


- se rade juma' de kil de branza

Imagine Atasata


- se-amesteca cu verdetzurile

Imagine Atasata


- foile se desfac cate una. Fiecare foaie se taie-n 4 parti

Imagine Atasata


- pe fiecare parte se presara la baza din amestecul de branza si verdetzuri, apoi cu o lingurita se stropeste un pic foaia cu ulei de masline

Imagine Atasata


- se ruleaza ca o clatita, se incovrigheaza asa

Imagine Atasata


- se procedeaza asa cu fiecare parte, cu fiecare foaie, si incep sa se transfere intr-o tava unsa cu ulei de masline

Imagine Atasata


- pentru uns se pregateste un ou cu 2 linguri de iaurt. Din cauza vitezei si de emotie ca reteta ei ajunge peste hotare, a pus oul cu tot cu albus, deci nu se pune decat galbenus si iaurt

Imagine Atasata


- se pune si-n asta putin ulei de maslineze

Imagine Atasata


- se-amesteca bine

Imagine Atasata


- se ung placintele

Imagine Atasata


- ies doua tavi care se baga in cuptorul incins la 175 grade. Sunt gata cand se rumenesc, cred ca 15-20 minute

Imagine Atasata


-primplanos

Imagine Atasata


-apoi se ia un rotocol cald de placinta, se pune pe farfurie, se taie si se fuge cu ea-n balcon pentru primplanuri sub razele soarelui

Imagine Atasata


- se trage cadru dupa cadru incercand sa se surprinda cat mai bine foaia rumena si fina si umplutura plina de savoare si vitamine, deci da

Imagine Atasata


Imagine Atasata


Excelenta ! Mi-am adus de-acolo 3 kg de yufka, le-am bagat o parte la congelator, unde le pot lasa si 6 luni. Evident ca nu vor apuca nici macar 1 luna, am ganduri mari cu ele si retete aduse de-acolo pe care vreau sa le pun in aplicare , deci mai urmeaza retete cu yufka, fiti pe faleza biggrin.gif

-

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lizura
mesaj Nov 20 2008, 10:22 PM


a dancing miracle...


Grup: Membri
Postari: 3,318
Inregistrat pe: 10-January 06
De la: CA
Membrul Nr.: 29,765



Oh da! I love it!


--------------------
If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with. - Michael Jackson-
http://www.mjquotes.com/quotes.htm
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen L
mesaj Nov 20 2008, 10:48 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,371
Inregistrat pe: 24-August 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 16,515



Super reteta Poca da oare putem face home yufca, e cam departe nenea ce le vinde mad.gif
Bine ai venit smile.gif

Editez ca m-am documentat cum e cu yufka si acum stiu ca nu va fi asa o bunatate cu alte foi icon_frown.gif

Acest mesaj a fost editat de Carmen L: Nov 21 2008, 12:02 PM


--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luanda
mesaj Nov 20 2008, 11:22 PM


Planetareasa


Grup: Membri
Postari: 2,414
Inregistrat pe: 4-February 07
De la: Undeva in Africa
Membrul Nr.: 36,361




Da-mi-as palme si aici ma Poca! Mie imi plac placintele astea sarate si cu verdeturi dar darci laci (cum zice Flo) am decat iaurt si ou din tot ce ai pus tu acolo. Acum imi ramane sa balesc la melcii tai pana ajung in tara. Inteleg de ce ai pus 2 kg ca nici eu nu m-as oprii mancand placinta astia cu ayran.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Happy.
mesaj Nov 21 2008, 12:14 AM


Supercalifragilistic!!!


Grup: Membri
Postari: 8,845
Inregistrat pe: 10-August 05
Membrul Nr.: 26,306



Deci am cautat tuata saptamana cheia sub presh sa mai intru sa-tz ud florile din pridvor, credeam ca-i ievadat si tu pe ciuli, n-ai zis nimik ca pleci. Da-i bine ca-i venit 'napoi, si ca ne-ai adus si o placinta-ntinsa, da!!! pupic.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aLAndala
mesaj Nov 21 2008, 01:06 AM


Nevasta lui Lance


Grup: Membri
Postari: 1,909
Inregistrat pe: 20-June 06
De la: There
Membrul Nr.: 32,561



Ma gandesc ca ar merge facuta cu Filo Dough in loc de yufka dar nush daca o iesi asa buna. Ce apetisanta e !!!
Cum reusesc oare sa intinda foile de yufka sa subtiri si uniforme?
Mama face placinta cu foaia intinsa si iese asa subtire dar nu se poate pastra, iar eu n-am mostenit talentul asta ... sad.gif
welcome back!


--------------------
“Always surround yourself with people that inspire you!”
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nasha
mesaj Nov 21 2008, 01:13 AM


Panfortzescus


Grup: Membri
Postari: 3,183
Inregistrat pe: 7-September 06
De la: Auckland, Noua Zeelanda
Membrul Nr.: 33,665



...........tulai muma mea'


--------------------
Fan n_puiu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rebella
mesaj Nov 21 2008, 01:19 AM


VIP Member
Icoana Grup

Grup: Best romantic story teller
Postari: 7,090
Inregistrat pe: 16-November 05
De la: Does it matter?
Membrul Nr.: 28,886



Ce zici ma, Poca, merge si cu foi de placinta oare eusa_think.gif
Arata grozav; bine-ai facut c-ai adus reteta si aici.


--------------------
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
floaura
mesaj Nov 21 2008, 01:28 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 860
Inregistrat pe: 10-February 08
De la: Canada
Membrul Nr.: 41,467



buna trebuie sa fie. eu am gasit la un magazin libanez foi yufka, dar sunt taiate deja in 4 si nu cred ca sunt proaspete pentru ca sunt un pic mai rigide decat ce vad eu in poza.

poca, foaia e crocanta dupa ce o scoti din cuptor sau e mai moale, ca la palcintele romanesti? eu am folosit odata yufka pe post de aperitiv, adica le-am facut cornet, le-am bagat 2 min la cuptor si asa au intepenit. dupa aia le-am umplut cu branza si nu s-au inmuiat f tare.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rebella
mesaj Nov 21 2008, 01:47 AM


VIP Member
Icoana Grup

Grup: Best romantic story teller
Postari: 7,090
Inregistrat pe: 16-November 05
De la: Does it matter?
Membrul Nr.: 28,886



Io-te Poca, am gasit intr-un magazin online. Asta e? Se gaseste numai sub forma triunghiulara sau ... Daca da, sa stiu sa comand.

Imagine Atasata


--------------------
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sarah_nc
mesaj Nov 21 2008, 06:44 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,925
Inregistrat pe: 4-September 07
De la: carolina de nord
Membrul Nr.: 38,747



QUOTE(aLAndala @ Nov 20 2008, 06:06 PM) *
Ma gandesc ca ar merge facuta cu Filo Dough in loc de yufka dar nush daca o iesi asa buna. Ce apetisanta e !!!
Cum reusesc oare sa intinda foile de yufka sa subtiri si uniforme?
Mama face placinta cu foaia intinsa si iese asa subtire dar nu se poate pastra, iar eu n-am mostenit talentul asta ... sad.gif
welcome back!


Merge si cu philo dough,eu le fac mereu si acceasi combinatie spanac,ceapa verde,marar si feta ,pun si o poza sper sa nu se supere Poca ca nu sint facute cu yufka dar aici nu gasim foi din astea.
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Takitakikatoka
mesaj Nov 21 2008, 07:06 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,312
Inregistrat pe: 10-February 08
Membrul Nr.: 41,452



Poco, ce melci mirobolanti, felicitationes la doamna Nilufer si la fotoreporterita.
O intrebare am - brinza din reteta este telemea de oaie sau de vaca sau altfel de brinza, ca nu o recunosc dupa infatisare.

PS tre sa fac o cercetare sa vad daca la mine in judet se gaseste yufka de asta
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dark angel
mesaj Nov 21 2008, 08:28 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,876
Inregistrat pe: 3-March 05
Membrul Nr.: 22,015



daca intreb la libanezi de yufka stiu ce este? sau doar turcii stiu de foaia asta? eu cumpar inghetate de-astea si doar le bag la cuptor, sant super bune, dar as face si eu singurica daca gasesc foi!

Go to the top of the page
 
+Quote Post
mon
mesaj Nov 21 2008, 09:18 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,957
Inregistrat pe: 4-December 03
De la: Canada(GTA)
Membrul Nr.: 10,401



uitati aici cum ce face yufka

si aici "laboratorul" traditional de yufka laugh.gif

Iar daca nu va da sotzul afara din casa, va luati o masina din asta laugh.gif

Acest mesaj a fost editat de mon: Nov 21 2008, 09:57 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj Nov 21 2008, 03:40 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



CITAT(Lizura @ Nov 20 2008, 10:22 AM) *
Oh da! I love it!


me too biggrin.gif

CITAT(Carmen L @ Nov 20 2008, 10:48 AM) *
Super reteta Poca da oare putem face home yufca, e cam departe nenea ce le vinde mad.gif
Bine ai venit smile.gif

Editez ca m-am documentat cum e cu yufka si acum stiu ca nu va fi asa o bunatate cu alte foi icon_frown.gif


se pot face si foi yufka de casa , as putea gasi reteta pe net, dar sa stii ca nu-s asa usor de facut

CITAT(Luanda @ Nov 20 2008, 11:22 AM) *
Da-mi-as palme si aici ma Poca! Mie imi plac placintele astea sarate si cu verdeturi dar darci laci (cum zice Flo) am decat iaurt si ou din tot ce ai pus tu acolo. Acum imi ramane sa balesc la melcii tai pana ajung in tara. Inteleg de ce ai pus 2 kg ca nici eu nu m-as oprii mancand placinta astia cu ayran.


fata, cu iaurt si ou nu pot sa faci decat maglavaisu' cu care ungi placintele biggrin.gif

CITAT(Happy. @ Nov 20 2008, 12:14 PM) *
Deci am cautat tuata saptamana cheia sub presh sa mai intru sa-tz ud florile din pridvor, credeam ca-i ievadat si tu pe ciuli, n-ai zis nimik ca pleci. Da-i bine ca-i venit 'napoi, si ca ne-ai adus si o placinta-ntinsa, da!!! pupic.gif


am zis in avatar ca plec tongue.gif . Bine te-am regasit fata smile.gif

CITAT(aLAndala @ Nov 20 2008, 01:06 PM) *
Ma gandesc ca ar merge facuta cu Filo Dough in loc de yufka dar nush daca o iesi asa buna. Ce apetisanta e !!!
Cum reusesc oare sa intinda foile de yufka sa subtiri si uniforme?
Mama face placinta cu foaia intinsa si iese asa subtire dar nu se poate pastra, iar eu n-am mostenit talentul asta ... sad.gif
welcome back!


deci asa cum zice si sarah mai la vale , merge si cu Filo Dough, nujt cum sunt alea, dar cre'ca se potrivesc smile.gif

CITAT(Nasha @ Nov 20 2008, 01:13 PM) *
...........tulai muma mea'


saraca inima me tongue.gif

CITAT(Rebella @ Nov 20 2008, 01:19 PM) *
Ce zici ma, Poca, merge si cu foi de placinta oare eusa_think.gif
Arata grozav; bine-ai facut c-ai adus reteta si aici.


nu merge cu foi de placinta, de fapt nici n-am incercat icon_scratch.gif . Daca incerci , sa ne zici si noua.

CITAT(floaura @ Nov 20 2008, 01:28 PM) *
buna trebuie sa fie. eu am gasit la un magazin libanez foi yufka, dar sunt taiate deja in 4 si nu cred ca sunt proaspete pentru ca sunt un pic mai rigide decat ce vad eu in poza.

poca, foaia e crocanta dupa ce o scoti din cuptor sau e mai moale, ca la palcintele romanesti? eu am folosit odata yufka pe post de aperitiv, adica le-am facut cornet, le-am bagat 2 min la cuptor si asa au intepenit. dupa aia le-am umplut cu branza si nu s-au inmuiat f tare.


si cele de la magazin gata ambalate sunt bune, si intr-adevar sunt un pic mai uscate, dar se poate lucra cu ele. Foaia dupa cuptor e putin crocanta (cea de deasupra) si cele din interior sunt moi, seamana la consistenta cu cele romanesti, numai ca-s mai fine

CITAT(Rebella @ Nov 20 2008, 01:47 PM) *
Io-te Poca, am gasit intr-un magazin online. Asta e? Se gaseste numai sub forma triunghiulara sau ... Daca da, sa stiu sa comand.

Imagine Atasata


asta e ! am descoperit azi un magazin in Buc. care are foi de yufka, mi-a zis o prietena de el, cum aflu adresa o scriu aici, poate vreti sa incercati si voi foile astea

CITAT(sarah_nc @ Nov 20 2008, 06:44 PM) *
Merge si cu philo dough,eu le fac mereu si acceasi combinatie spanac,ceapa verde,marar si feta ,pun si o poza sper sa nu se supere Poca ca nu sint facute cu yufka dar aici nu gasim foi din astea.


nu ma supar, doamne fere smile.gif . E bine ca sunt si alternative la yufka



Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj Nov 21 2008, 03:41 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



CITAT(dark angel @ Nov 20 2008, 08:28 PM) *
daca intreb la libanezi de yufka stiu ce este? sau doar turcii stiu de foaia asta? eu cumpar inghetate de-astea si doar le bag la cuptor, sant super bune, dar as face si eu singurica daca gasesc foi!


cred ca stiu ce este, ia intreaba smile.gif

CITAT(mon @ Nov 20 2008, 09:18 PM) *
uitati aici cum ce face yufka

si aici "laboratorul" traditional de yufka laugh.gif

Iar daca nu va da sotzul afara din casa, va luati o masina din asta laugh.gif


exista si masina de facut foi d-astea, dar in general se fac manual smile.gif

taki, merci fata smile.gif . Branza este telemea de vaca, nu foarte sarata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
diamond
mesaj Nov 21 2008, 03:56 PM


abcd...urs!


Grup: Membri
Postari: 4,041
Inregistrat pe: 9-February 08
De la: ...pana la...
Membrul Nr.: 41,425



ai, ai, ai ce buuun tre sa fie... rolleyes.gif



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
simonaro29
mesaj Nov 21 2008, 03:59 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,968
Inregistrat pe: 12-July 07
De la: DE-Hessen
Membrul Nr.: 38,257



Poca draga , esti o comoara!
Saptamana viitoare merg la turci s-apoi imi dau gata barbatu' cu placinta asta. ( dumnealui ar manca verdeturi intruna smile.gif )
O intrebare , totusi: Eu nu gasesc foi proaspete , sunt impachetate si sunt mai uscate. Trebuie sa le umezesc cumva?


--------------------


Träume nicht dein Leben - sondern lebe deinen Traum.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
seima
mesaj Nov 21 2008, 04:13 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,471
Inregistrat pe: 29-December 05
De la: Warsaw
Membrul Nr.: 29,623



ai de mine; combinatia-i crima.........

Poca, zi-mi te rog ceva de yuka asta. cum se face - nu reteta - tehnia..
am vazut in una din poze ceva picatzele pe aluat - de parca ar fi tinut pe ceva incins ..


Acest mesaj a fost editat de seima: Nov 21 2008, 04:16 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj Nov 21 2008, 04:39 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



CITAT(simonaro29 @ Nov 21 2008, 03:59 AM) *
Poca draga , esti o comoara!
Saptamana viitoare merg la turci s-apoi imi dau gata barbatu' cu placinta asta. ( dumnealui ar manca verdeturi intruna smile.gif )
O intrebare , totusi: Eu nu gasesc foi proaspete , sunt impachetate si sunt mai uscate. Trebuie sa le umezesc cumva?


daca tot mergi acolo, ia-ti foi proaspete pe care le pastrezi la rece. Cand ajungi acasa le bagi la congelator (cate una , intr-o punga inchisa bine). Daca-ti iei d-alea ambalate ( sunt in vid de obicei), iti poti lua mai multe pt ca alea tin mai mult si fara sa le bagi la congelator. Alea cand le faci nu trebuie umezite, dar trebuiesc peparate imediat pt ca si alea-n vid si astea proaspete se usuca repede la aer

CITAT(seima @ Nov 21 2008, 04:13 AM) *
ai de mine; combinatia-i crima.........

Poca, zi-mi te rog ceva de yuka asta. cum se face - nu reteta - tehnia..
am vazut in una din poze ceva picatzele pe aluat - de parca ar fi tinut pe ceva incins ..


pai ele se coc pe o plita uriasa, d-aia sunt picatelele alea smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

3 Pagini V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 30th October 2014 - 02:57 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare