> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Prajitura cu rom si visine
sava laura
mesaj Nov 30 2008, 04:00 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,200
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: acasa
Membrul Nr.: 630



Imagine Atasata


Ingrediente pentru 16 bucati

Blat:
- 4 oua
- 120 g. zahar
- 130 g. faina
- 30 g. cacao
- 2 lingurite praf de copt

Umplutura:
- 500 g. visine din compot, fara samburi
- 10 g. gelatina
- 4 galbenusuri
- 100 g. zahar
- 125 ml. rom
- 400 ml. frisca
- 100 g. ciocolata rasa


Ingrediente blat:


Imagine Atasata



Cuptorul se incinge la 190 grade C.
Se bat ouale cu zahar si 4 linguri de apa fierbinte 8-10 minute.
Se omogenizeaza faina amestecata cu praf de copt si cacao; se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se coace 17 minute:


Imagine Atasata


...close-up pufos tongue.gif


Imagine Atasata



Se rastoarna apoi si se desprinde hartia; se lasa sa se raceasca blatul.








--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sava laura
mesaj Nov 30 2008, 04:05 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,200
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: acasa
Membrul Nr.: 630



Ingrediente crema:

Imagine Atasata

Galbenusurile se bat in bain-marie cu zahar si rom (faceti bine si va procurati din timp un rom adevarat...si aromat tongue.gif ...nu ca asta al meu din poza, de 3 lei...luat dintr-un butic din Ghiroda biggrin.gif )


Imagine Atasata



Imagine Atasata


Se inglobeaza gelatina dizolvata si se da la rece vreo 20 de minute:


Imagine Atasata


Cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta si ciocolata rasa:


Imagine Atasata



Imagine Atasata


Daca compozitia s-a intarit prea mult si face niste cocoloase gelatinoase nu prea apetisante tongue.gif ...bagati in ea mixerul si isi revine smile.gif)


Imagine Atasata



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bixbite
mesaj Nov 30 2008, 04:08 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 21
Inregistrat pe: 6-November 08
De la: Bucureşti
Membrul Nr.: 46,293



YUMMMMM! Arata de milioane! Trecuta la bookmarks! Ma gandeam daca se poate si cu visine din visinata unsure.gif Bine, in varianta pentru adulti cool.gif

In incheiere: din nou....YUMMM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sava laura
mesaj Nov 30 2008, 04:09 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,200
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: acasa
Membrul Nr.: 630




Se aseaza in jurul blatului un cadru metalic...(daca aveti o forma patrata, cum am eu, cu pereti detasabili, nu mai e nevoie de nici un cadru bawling.gif ...si se repartizeaza crema:

Imagine Atasata


Se niveleaza si se aseaza visine:


Imagine Atasata


Se da la rece pentru minim 2 ore, dupa care se indeparteaza cu grija cadrul...
...daca doriti, puteti insiropa putin blatul...


Imagine Atasata


Detaliu smile.gif


Imagine Atasata


...si se taie prajitura:


Imagine Atasata


Pofta buna!!! smile.gif


Imagine Atasata


Imagine Atasata



--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sava laura
mesaj Nov 30 2008, 04:18 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,200
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: acasa
Membrul Nr.: 630



QUOTE(bixbite @ Nov 30 2008, 06:08 PM) *
YUMMMMM! Arata de milioane! Trecuta la bookmarks! Ma gandeam daca se poate si cu visine din visinata unsure.gif Bine, in varianta pentru adulti cool.gif

In incheiere: din nou....YUMMM



Bixbite, bine-ai venit pe culi...si pe la prajiturica mea! tongue.gif
Ma bucur mult ca ti-a facut cu ochiul si zic eu - o poti incerca linistita si cu visine din visinata, de ce nu?!
...dar atunci chiar n-ar prea fi bine sa fie vreun copil prin preajma!!! laugh.gif laugh.gif

Chiar a fost yummmy rau de tot, asa ca ar fi pacat sa n-o incerci!
Pupice!!!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj Nov 30 2008, 05:03 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



visine!
arata foarte misto smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ursuleatza
mesaj Nov 30 2008, 06:05 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,720
Inregistrat pe: 10-August 06
De la: Bucuresti & Timisoara
Membrul Nr.: 33,234



Si eu ca Poca: visine! Super! icon_wink.gif



P.S. Laura, chiar daca tu nu ma placi, sa stii ca eu te apreciez foarte mult si imi plac tare mult retetele tale. De fapt, reteta mea de baza pentru chec este checul tau economicos. Pana sa-l incerc nu-mi iesea checul de nicio culoare. Mersic mult! floare.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
GiorgiaP
mesaj Nov 30 2008, 07:39 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 9
Inregistrat pe: 5-November 08
De la: Arad
Membrul Nr.: 46,266



Foarte faina prajitura!!!!Ce dimensiuni are tava pe care ai folosit-o?
Daca as folosi o forma rotunda cu diamentru de 26 ar iesi blatul prea inalt?

Pentru blat se folosesc 4 oua intregi sau doar albusele si galbenusele se folosesc la crema?

Acest mesaj a fost editat de GiorgiaP: Dec 1 2008, 10:03 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rebella
mesaj Nov 30 2008, 09:01 PM


VIP Member
Icoana Grup

Grup: Best romantic story teller
Postari: 7,090
Inregistrat pe: 16-November 05
De la: Does it matter?
Membrul Nr.: 28,886



Arata bestial! Cremoasa este? Check! Ciocolata are? Check! laugh.gif Abia astept s-o fac si saptamana asta care urmeaza; este exact pe placul meu.
Laura, floare.gif pentru tine c-ai postat asa bunatate.


--------------------
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
diamond
mesaj Nov 30 2008, 10:44 PM


abcd...urs!


Grup: Membri
Postari: 4,041
Inregistrat pe: 9-February 08
De la: ...pana la...
Membrul Nr.: 41,425



Laura, foarte faina prajitura ta! imi place! floare.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rebella
mesaj Dec 3 2008, 07:19 PM


VIP Member
Icoana Grup

Grup: Best romantic story teller
Postari: 7,090
Inregistrat pe: 16-November 05
De la: Does it matter?
Membrul Nr.: 28,886



Asa cum am promis smile.gif

Imagine Atasata


Am musafiri in seara asta iar ca desert vor servi aceasta prajiturica sub forma de tort smile.gif
Am pus cirese proaspete ca unora nu le plac visinele din compot, cica.
Sectiune mai tarziu, cand il voi taia sa-l servim.
Nu mai pot de pofta; am gustat din crema si e dementiala wub.gif


--------------------
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rebella
mesaj Dec 3 2008, 10:06 PM


VIP Member
Icoana Grup

Grup: Best romantic story teller
Postari: 7,090
Inregistrat pe: 16-November 05
De la: Does it matter?
Membrul Nr.: 28,886



Motivul pentru care am facut sub forma de tort a fost din cauza ca nu am un suport pentru tava patrata.

Imagine Atasata


Excelenta, Laura. Se va repeta cat de curand, din nou wink.gif


Imagine Atasata


Gustul de cireasa proaspata langa crema asta dulce e bestial (daca n-o sa mai gasesc peste ceva vreme, o sa pun si de-alea din compot)


Imagine Atasata


Mii de multumiri floare.gif


--------------------
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sava laura
mesaj Dec 19 2008, 11:57 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,200
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: acasa
Membrul Nr.: 630



QUOTE(Pocahontas @ Nov 30 2008, 07:03 PM) *
visine!
arata foarte misto smile.gif



Am fost sigura ca-ti va placea!!! tongue.gif
Mersi fain! pupic.gif

Acest mesaj a fost editat de sava laura: Dec 20 2008, 12:02 AM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sava laura
mesaj Dec 20 2008, 12:01 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,200
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: acasa
Membrul Nr.: 630



QUOTE(Ursuleatza @ Nov 30 2008, 08:05 PM) *
Si eu ca Poca: visine! Super! icon_wink.gif



P.S. Laura, chiar daca tu nu ma placi, sa stii ca eu te apreciez foarte mult si imi plac tare mult retetele tale. De fapt, reteta mea de baza pentru chec este checul tau economicos. Pana sa-l incerc nu-mi iesea checul de nicio culoare. Mersic mult! floare.gif



Ursu, nu e adevarat, si tu mi-ai placut si imi placi inca...chiar daca mi-ai distrus frumusete de topic cu Timisoara tongue.gif
Vreau doar sa stii ca eu te-am inteles de la inceput...am inteles ce-ai vrut sa spui...
Oricum, ma bucur mult sa stiu ca-mi urmaresti retetele si ca unele iti sint de real folos, cum ar fi checul economic!
Mersi mult de ganduri si de marturisire! pupic.gif
Iti doresc Craciun Fericit alaturi de cei dragi!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sava laura
mesaj Dec 20 2008, 12:27 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,200
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: acasa
Membrul Nr.: 630



QUOTE(GiorgiaP @ Nov 30 2008, 09:39 PM) *
Foarte faina prajitura!!!!Ce dimensiuni are tava pe care ai folosit-o?
Daca as folosi o forma rotunda cu diamentru de 26 ar iesi blatul prea inalt?

Pentru blat se folosesc 4 oua intregi sau doar albusele si galbenusele se folosesc la crema?



Ma bucur, Giorgia, ca iti place prajitura! smile.gif
Tava mea e un patrat perfect tongue.gif ...are 22 cm pe 22 cm...dar iata ca Rebella ti-a si dat raspunsul cautat, cum ca o poti face linistita si intr-o forma de tort...ma gandesc, cu diam. de 26 cm...
Pentru blat se folosesc 4 oua intregi...iar pentru crema doar 4 galbenusuri...altele deci, nu cele de la blat...
...cu albusurile ce-ti raman ai putea face checul Amaliei, care este foarte bun!
Te rog sa ma scuzi pentru raspunsul intarziat!
Spor la prajiturit!!!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sava laura
mesaj Dec 20 2008, 12:36 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,200
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: acasa
Membrul Nr.: 630



QUOTE(Rebella @ Dec 4 2008, 12:06 AM) *
Excelenta, Laura. Se va repeta cat de curand, din nou wink.gif

Gustul de cireasa proaspata langa crema asta dulce e bestial (daca n-o sa mai gasesc peste ceva vreme, o sa pun si de-alea din compot)


Imagine Atasata


Mii de multumiri floare.gif




Lots of kisses for the Cooking Diva!!! icon_love.gif
Ce mai, sint atat de incantata de cat de frumoasa ti-a iesit aromata prajiturica...sub forma de tort...incat m-ai facut fericita pentru o saptamana!!!!!!!!! floare.gif
Imi pare rau ca nu am reusit sa intru mai devreme si sa te felicit dar sper sa nu fie prea tarziu nici acum...
Am sa o fac si eu sub forma asta, mai mult ca sigur, asa ca iti multumesc din tot sufletul pentru incredere!
...si cu ciresele alea proaspete si cu codita tongue.gif ...cred si eu ca a fost nebunie!!!

Te pup tare, tare si iti urez Sarbatori Fericite, in caz ca nu mai ajung s-o fac pana atunci...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sava laura
mesaj Dec 20 2008, 12:38 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 4,200
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: acasa
Membrul Nr.: 630



QUOTE(diamond_girl @ Dec 1 2008, 12:44 AM) *
Laura, foarte faina prajitura ta! imi place! floare.gif



Diamond, te pup!!! E faina, faina...dar are un singur defect: dispare prea rapid de pe masa!!! tongue.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rebella
mesaj Dec 20 2008, 12:54 AM


VIP Member
Icoana Grup

Grup: Best romantic story teller
Postari: 7,090
Inregistrat pe: 16-November 05
De la: Does it matter?
Membrul Nr.: 28,886



QUOTE(sava laura @ Dec 20 2008, 12:36 AM) *
Lots of kisses for the Cooking Diva!!! icon_love.gif
Ce mai, sint atat de incantata de cat de frumoasa ti-a iesit aromata prajiturica...sub forma de tort...incat m-ai facut fericita pentru o saptamana!!!!!!!!! floare.gif
Imi pare rau ca nu am reusit sa intru mai devreme si sa te felicit dar sper sa nu fie prea tarziu nici acum...
Am sa o fac si eu sub forma asta, mai mult ca sigur, asa ca iti multumesc din tot sufletul pentru incredere!
...si cu ciresele alea proaspete si cu codita tongue.gif ...cred si eu ca a fost nebunie!!!
Te pup tare, tare si iti urez Sarbatori Fericite, in caz ca nu mai ajung s-o fac pana atunci...



Cooking Diva as vrea yo laugh.gif .. e doar asa, for fun wink.gif

Cat despre prajitura e numai vina taaaaa! E trecuta pe lista, din nou, pe langa alte prajituri acum de Craciun si Anul Nou.
Si eu te imbratisez; Sarbatori Fericite si toate cele bune pe 2009 pupic.gif


--------------------
Sa fim oameni macar atata timp cat stiinta n-a descoperit ca suntem...altceva!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sacramento
mesaj Dec 20 2008, 03:02 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 255
Inregistrat pe: 8-January 08
De la: california
Membrul Nr.: 40,794



tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Arata foarte bine prajitura ta Laura(ca de fapt toate retetele tale).
Felicitari pentru tot ce iese din miinile tale.


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nasha
mesaj Dec 20 2008, 11:13 AM


Panfortzescus


Grup: Membri
Postari: 3,183
Inregistrat pe: 7-September 06
De la: Auckland, Noua Zeelanda
Membrul Nr.: 33,665



wow ..
iarasi ceva ...gen sava laura brand ...

rolleyes.gif


--------------------
Fan n_puiu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 26th November 2014 - 06:08 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare