> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

 
Reply to this topicStart new topic
> Tiramisu-reteta originala italiana
poliana
mesaj Dec 12 2008, 11:06 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 32
Inregistrat pe: 22-March 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 42,220



Tiramisu

Aceasta reteta de tiramisu este cea originala din Italia, asa cum este el preparat in restaurante. Reteta de tiramisu imi place de departe cel mai mult dintre toate celelalte pe care le-am incercat deoarece vinul de Marsala pe care il contine ii confera o aroma deosebita iar ouale nu raman crude.
Atentie!Din pacate,in Romania vinul de Marsala (care este un vin licoros) se gaseste extrem de rar(la Metro din cand in cand daca aveti noroc) insa el poate fi inlocuit cu succes si fara repercusiuni sesizabile la consistenta,textura sau gust de catre Lacrima Lui Ovidiu.



INGREDIENTE:

8 galbenusuri
1/2 cup zahar(120g)
1/2 cup vin de Marsala/Lacrima Lui Ovidiu(120 ml)
500 ml frisca
750g mascarpone
2 pachete piscoturi
2 cani espresso(cafea tare+2 linguri de zahar) + 1 cup vin(240 ml)
cacao pentru pudrat


Imagine Atasata


Mod de preparare reteta tiramisu


Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se pun pe foc la bain marie aproximativ 7 minute,pana se ingroasa,timp in care se adauga treptat vinul.Se lasa crema la racit.

Imagine Atasata Imagine Atasata

Imagine Atasata Imagine Atasata


--------------------
www.raksha.ro
blog.raksha.ro
Go to the top of the page
 
+Quote Post
poliana
mesaj Dec 12 2008, 11:27 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 32
Inregistrat pe: 22-March 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 42,220



Se bate frisca.

Imagine Atasata

Se incorporeaza mascarpone amestecandu-se cu putere,de preferat fara mixer,cu o paleta sau o lingura de lemn.Se adauga si frisca,amestecandu-se cu grija de jos in sus.

Imagine Atasata

Asa arata crema la final.Se pastreaza in frigider pana cand ansamblam prajitura.

Imagine Atasata

Se pregateste cafeaua.Dupa ce s-a racit se amesteca cu vinul de Marsala/Lacrima Lui Ovidiu.

Imagine Atasata

Se inmoaie piscoturile in cafeaua amestecata cu vin.Se introduc cu partea cu zahar in jos si se tin 2 secunde.Se aseaza primul strat de piscoturi pe fundul unei tavi intr-o directie(pe orizontala sau verticala).

Imagine Atasata

Acest mesaj a fost editat de poliana: Dec 12 2008, 11:41 PM


--------------------
www.raksha.ro
blog.raksha.ro
Go to the top of the page
 
+Quote Post
poliana
mesaj Dec 12 2008, 11:30 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 32
Inregistrat pe: 22-March 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 42,220



Se adauga jumatate din crema.Se pune apoi cel de-al doilea strat de piscoturi in directia opusa fata de primul strat.Se pune restul de crema deasupra si se niveleaza.

Imagine Atasata [attachment=223060:Copy_of_ornare.JPG]
Imagine Atasata

Acest mesaj a fost editat de poliana: Dec 12 2008, 11:33 PM


--------------------
www.raksha.ro
blog.raksha.ro
Go to the top of the page
 
+Quote Post
poliana
mesaj Dec 12 2008, 11:30 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 32
Inregistrat pe: 22-March 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 42,220




Se pudreaza cu cacao si se da la rece.
Scuzati picaturile de apa,dar vechiul meu frigider tocmai incepuse sa se dezghete cand am terminat eu tiramisu.Felia in sectiune e cam moale,dar asta pentru ca l-am taiat la 2 ore dupa ce l-am terminat(lasati-l minim 6 ore si nu veti avea nici cea mai mica problema sa se dezmembreze),dar asa e cand ai pofticiosi in casa..... icon_rolleyes.gif

Imagine AtasataImagine Atasata
Imagine Atasata

Acest mesaj a fost editat de poliana: Dec 12 2008, 11:39 PM


--------------------
www.raksha.ro
blog.raksha.ro
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Dec 13 2008, 12:24 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



CITAT(poliana @ Dec 12 2008, 10:06 PM) *
Aceasta reteta de tiramisu este cea originala din Italia,asa cum este el preparat in restaurante.

Ne spui si de unde ai reteta?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tinkerbell.
mesaj Dec 13 2008, 09:33 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 218
Inregistrat pe: 17-December 06
Membrul Nr.: 35,506



Imi place tare cum suna reteta. Si eu fac asemanator am gasit o reteta pe pachetul de piscoturi savoiardi era doar cu galbenusuri de ou si mascarpone, apoi am adaugat si frisca . Mai pun cateodata si albus de ou cand vreau sa mai inmultesc crema, dar combinatia frisca daca se poate naturala, mascarpone, galbenus de ou n-o intrece nimic la gust. Mie nu-mi place lacrima lui Ovidiu asa ca nu pun.
Eu mai pun vanilie si o data am incercat cu cognac si a iesit bestial.
Vreau sa incerc cu amaretto sa vad ce-o iesi.

Acest mesaj a fost editat de Tinkerbell,fostamicelanos: Dec 13 2008, 09:34 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bulinuta
mesaj Dec 13 2008, 12:41 PM


Mami de Rege si Printz!


Grup: Membri
Postari: 4,330
Inregistrat pe: 10-January 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 20,159



Arata bine, da' era mai bine sa folosesti frisca naturala, nu plicurile alea horror... dry.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
poliana
mesaj Dec 13 2008, 07:04 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 32
Inregistrat pe: 22-March 08
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 42,220



Adriana,reteta o am de la mama mea care locuieste de cativa ani in Italia si a "furat" reteta de la o femeie la care a locuit si care avea un restaurant in Catana.
In ceea ce priveste frisca,era tot ce aveam in casa la momentul respectiv si,sincer,daca nu e facuta din smantana proaspata,frisca vegetala folosesc foarte rar pentru ca nu ii suport gustul.Cat despre Lacrima Lui Ovidiu,nici mie nu imi place ca bautura,dar gustul lui propriu zis nu se simte in crema.


--------------------
www.raksha.ro
blog.raksha.ro
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Dec 14 2008, 01:09 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



CITAT(poliana @ Dec 13 2008, 06:04 PM) *
Adriana,reteta o am de la mama mea care locuieste de cativa ani in Italia si a "furat" reteta de la o femeie la care a locuit si care avea un restaurant in Catana

Catania?
smile.gif original original e numai cu mascarpone, frisca o pun unii cica ca sa il faca mai "light" smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
akares59
mesaj Jan 13 2013, 09:22 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 1
Inregistrat pe: 13-January 13
Membrul Nr.: 252,331



Te rog sa imi spui si mie ce cantitati de cognac folosesti, in cazul in care faci reteta. Multumesc. D.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
florinelanajjar
mesaj Jan 13 2013, 09:58 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 721
Inregistrat pe: 4-April 10
De la: bucuresti
Membrul Nr.: 57,605



reteta aceasta( sunt mai multe variante ) am vazut-o pe paprika saptamana trecuta,facuta de o tipa blonda cu parul valvoi......numai ca ea dupa ce a luat vasul cu galbenusuri si zahar dupa bain-marie ,cand galbenusul era gatit si si-a dublat volumul ,continua baterea lor pana se raceau peretii vasului ,apoi adauga mascarpone si frisca ......
oricum ai face prajitura asta tot e delicioasa !!!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags

2 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (2 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 22nd November 2014 - 04:10 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare