> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Meniu raw food, raluca elena_ Premiul I la concursul exotic de Craciun
Adriana Nicoleta
mesaj Jan 16 2009, 11:57 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



In continuare, meniul cu care a participat raluca elena la concursul exotic de pe culinar, decembrie 2008- ianuarie 2009
MENIUL A CISTIGAT PREMIUL I


Bine v-am gasit de Mos Ajun!

Fiindca sintem in post, si fiindca in ultimul timp am decis sa mai taiem din proteina animala si colesterol, meniul pe care l-am pregatit astazi este din categoria Raw Food. In citeva cuvinte, Rawfoodismul este un stil de viata care presupune consumul alimentelor in stare cruda. Trebuie sa marturisesc ca este foarte greu sa pui cap la cap ingredientele care trebuiesc pentru pregatirea unei astfel de retete, cel putin in Romania, si ca am considerat o adevarat provocare sa duc acest proiect la bun sfirsit, din cauza crizei de timp in care ne aflam cu totii. Desi prepararea propriu zisa a mincarii (nefiind nevoie de cuptor sau aragaz) este relativ usoara, in sensul ca ingredientele se amesteca, se lichefiaza....ei bine, procedeele desi par simpe sint mari consumatoare de timp, necesita pregatiri prealabile, in fine, veti vedea despre ce vorbesc.



Meniul meu este:

1. Lasagna de dovlecei
2. Tagliatele din legume
3. Florentine cu inghetata de menta si spuma de ciocolata cu ghimbir

Sursa mea de inspiratie este James Russel, retetele sint usor modificate din cauza ca nu am putut face rost de toate ingredientele necesare, unele fiind inlocuite cu ce aveam la indemina, altele fiind complet sarite de pe lista. Retetele se gasesc atit de blogul lui personal, cit si pe un site cu care eu sint mai familiarizata si anume http://gliving.tv/greenchefs/recipes/

1. Lasagna de dovlecei. Eu scriu mai jos ingredientele si cantitatile pe care le-am folosit eu, iar alaturi veti gasi linkul pentru reteta originala:
http://gliving.tv/greenchefs/recipes/zucch...-pesto/#more-26

Pasul 1. Brinza (de alune) - toate ingredientele se dau la blender

1/2 Cups alune cashew
1/4 Cup Seminte de cedru
1 lingurita suc de lamiie
1/2 lingurita drojdie
1/2 ardei galben
1 lingura patrunjel proaspat
1 lingurita cimbru proaspata
1 praf sare
1/4 Cup apa, sau cit e nevoie

Pasul 2. Carne (de nuca) - toate ingredientele se dau la blender

1/2 Cup nuca, inmuiata cu o seara inainte
1/4 Cup rosii uscate la soare, inmuiate cu o seara inainte
1/2 lingurita oregano
1/2 lingurita salvie
1 lingura sos soya
1 virf de ardei cayen
1 lingura ulei masline
1/2 lingurita miere

Pasul 3. Pesto - eu am cumparat pentru ca nu am gasit pe nicaieri busuioc proaspat

Pasul 4. Stratul de spanac - se toaca 2 miini de spanac, se da la macerat in ulei de masline si putina sare, cit sa se inmoaie.

Pasul 5. Sosul de rosii - toate ingredientele se dau la blender

1/2 Cup rosii uscate la soare
1 caisa uscata, dar rehidratata
1 catel de usturoi
1/2 Cup rosii, decojite, desamintate si tocate
1/2 lingurita Oregano
4 linguri ulei masline
1 lingurita suc de lamiie
Asamblare:

Un strat de dovlecei taiat la mandolina, un strat de carne, apoi brinza, rosii, pesto, din nou la fel, si inainte de ultimul strat de dovlecei punem un strat generos de spanac.



2. Tagliatele din legume - inspirata tot de la green chef, dar cu reteta inventata

In platou aranjam 3 lingurite de sos de rosii de mai sus, peste ele punem spanac, apoi pe fiecare gramajoara asezam: morcov dat pe mandolina ornat cu chives si sos de brinza, pastirnac cu carnea de mai sus, dovlecel cu sos de rosii :

3. Florentine cu inghetata de menta si spuma de ciocolata cu ghimbir, o combinatie intre 2 retete ale lui Russel,
http://gliving.tv/greenchefs/recipes/mint-...iches/#more-160 cu spuma de ciocolata
http://gliving.tv/greenchefs/recipes/choco...ousse/#more-138

Pasul 1. Florentine - totul se da la blender, cind e gata compozitia se formeaza floretine, se presara fistic deasupra si se dau la congelator.

1/4 Cup alune Cashew
3 linguri cacao
2 linguri unt de cocos
1/2 lingurita suc lamiie
1 1/2 linguri miere
50 ml lapte soya
40 gr ciocolata 99%
1/4 cup fistic, tocat mare

Pasul 2. Inghetata de menta - totul se da la blender, apoi se toarna in inel metalic imbracat in folie de plastic, si se da la congelator

1 Cup alune Cashew
1/4 Cup unt cocos
2 linguri miere
1 baton cu vanilie- doar semintele
1/2 Cup Lapte de soya
1/2 lingura suc lamiie
1/2 Cup frunze menta



Spuma de ciocolata cu ghimbir:

1 Cup alune Cashew
1/4 Cup unt de cocos
1/4 Cup Cacao
1/4 Cup sirop de artar
1/4 Cup apa
1 lingura ghimbir ras
1/2 lingurita sos soya

Am montat in pahar cu picior asa: in strat de mure, spuma de ciocolata, un strat de afine, florentina, inghetata de menta si iara florentina:


Poate nu sint cele mai reprezentative poze, insa sper sa reusiti sa va dati seama ce si cum e pe acolo....si cum nu pot beneficia de o dispensa Adrianala tongue.gif ma multumesc sa ma rezum la cele doar 8 poze, desi am citeva zeci laugh.gif ca la cita munca a fost....

Eu va doresc Sarbatori cu pace!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jan 16 2009, 12:09 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



CITAT(Adriana Nicoleta @ Jan 16 2009, 10:57 AM) *
Poate nu sint cele mai reprezentative poze, insa sper sa reusiti sa va dati seama ce si cum e pe acolo....si cum nu pot beneficia de o dispensa Adrianala tongue.gif ma multumesc sa ma rezum la cele doar 8 poze, desi am citeva zeci laugh.gif ca la cita munca a fost....

Na, acu baga zecile de poze pupic.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
raluca elena
mesaj Jan 16 2009, 12:45 PM


By myself


Grup: Membri
Postari: 3,513
Inregistrat pe: 25-March 07
Membrul Nr.: 37,102



biggrin.gif

Asaaaaaaaa... intr-o dezordine creatoare, prima oara am sa pun poze la ingredinetele folosite, sa stie lumea despre ce vorbesc. Cu mici exceptii, majoritatea ingredientelor sint procurate in Ro. Deci, mai jos, ingredinetele foloste la Brinza, Carne, Sos de rosii, Inghetata de menta, Florentine:

Acest mesaj a fost editat de raluca elena: Jan 16 2009, 12:47 PM
Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata
 


--------------------
raluca

Trust no one!


Go to the top of the page
 
+Quote Post
raluca elena
mesaj Jan 16 2009, 12:49 PM


By myself


Grup: Membri
Postari: 3,513
Inregistrat pe: 25-March 07
Membrul Nr.: 37,102




Citeva poze cu rezultatele finale dupa blenduire: Brinza, Carne, Sos de rosii:
Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata
 


--------------------
raluca

Trust no one!


Go to the top of the page
 
+Quote Post
raluca elena
mesaj Jan 16 2009, 12:53 PM


By myself


Grup: Membri
Postari: 3,513
Inregistrat pe: 25-March 07
Membrul Nr.: 37,102



Asa am montat tagliatelle: putin Sos, spanac, apoi legumele pe mandolina
Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata
 


--------------------
raluca

Trust no one!


Go to the top of the page
 
+Quote Post
raluca elena
mesaj Jan 16 2009, 12:57 PM


By myself


Grup: Membri
Postari: 3,513
Inregistrat pe: 25-March 07
Membrul Nr.: 37,102



Desertul l-am montat asa: mure, apoi spuma de ciocolata cu ghimbire, afine, florntina, inghetata, florentina:
Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata
 


--------------------
raluca

Trust no one!


Go to the top of the page
 
+Quote Post
raluca elena
mesaj Jan 16 2009, 01:04 PM


By myself


Grup: Membri
Postari: 3,513
Inregistrat pe: 25-March 07
Membrul Nr.: 37,102



Lasagna am aratat cum am montat, pun mai multe poze cu finalul. Din cauza pesto-ului cumparat, foarte gras si foarte umed, sosul s-a mai scurs in platou...
Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata
 


--------------------
raluca

Trust no one!


Go to the top of the page
 
+Quote Post
bulinuta
mesaj Jan 16 2009, 01:06 PM


Mami de Rege si Printz!


Grup: Membri
Postari: 4,330
Inregistrat pe: 10-January 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 20,159



Arata foarte bine totul! Felicitari pentru premiu! floare.gif

Da' eu nu inteleg un lucru:dovleceii si pastarnacul le-ai mancat asa, crude? In ambele retete vorbesc de dovlecel...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
raluca elena
mesaj Jan 16 2009, 01:08 PM


By myself


Grup: Membri
Postari: 3,513
Inregistrat pe: 25-March 07
Membrul Nr.: 37,102



In meniu am avut si o bautura, Mojito, care nu a fost inscrisa la concurs: lapte de Soya cu lime, suc de lime, miere, alune cashew, o mina zdravana de menta, gheata la greu, totul dat la blender, rezlta ceva ca un fel de spuma, suuuuper buna:
Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata
 


--------------------
raluca

Trust no one!


Go to the top of the page
 
+Quote Post
raluca elena
mesaj Jan 16 2009, 01:11 PM


By myself


Grup: Membri
Postari: 3,513
Inregistrat pe: 25-March 07
Membrul Nr.: 37,102



Da, Bulinuta, noua ne place, chiar foarte tare! Si daca aveam norocul sa gasesc dovlecel verde, zuchini, ala e criminal crud, pe ala nu il gatesc niciodata, maxim sa zic 2 minute pe grill....


--------------------
raluca

Trust no one!


Go to the top of the page
 
+Quote Post
cris69
mesaj Jan 16 2009, 01:12 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,143
Inregistrat pe: 10-December 07
De la: de pe aici de aproape
Membrul Nr.: 40,320



minunat. ce sa mai spun. pe mine m-ai dat gata cu meniul cu prezentarea. felicitari.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
raluca elena
mesaj Jan 16 2009, 01:24 PM


By myself


Grup: Membri
Postari: 3,513
Inregistrat pe: 25-March 07
Membrul Nr.: 37,102



Sun dried tomatoes am cumparat din Bulgaria, sint exagerat de sarate, asa ca sare nu am pus pe nicaieri unde am pus rosii, ar fi trebuit probabil sa stea la inmuiat mai mult de o seara, ca sa mai lase din sare cite ceva.

Alunele, nucile, migdalele ar trebui lasate in apa probabil macar jumatete de ora inainte de utilizare, ca sa nu iasa asa uscate, daca va uitati la poza cu Carnea a tare uscatica...

Mincarea este extrem de aromata, foarte satioasa, lasagna s-a impartit in 2 zile la 2 persoane, inghetata s-a mincat in vreo 6 reprize, doar talgatelle s-au halit pe loc... meniul ajunge foarte scump, cred ca produsele necesare sint considerate de lux huh.gif sau pur si simplu asa e la noi in Ro...

Retete interesante sint multe, dar pentru gatitul Raw ai nevoie de multa aparatura, unul de cele mai utilizate aparate e un Dezhidrator de legume, care incalzese produsele pina la maxim 50 C, temperatura care permite pastrarea vitaminelor esentiale din legume.



--------------------
raluca

Trust no one!


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mary Serra
mesaj Jan 16 2009, 02:08 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 532
Inregistrat pe: 21-November 08
De la: portugal
Membrul Nr.: 46,612



Prezentare de nota 20.Felicitari pentru participare,pt rabdarea pe care ai avut-o sa ne prezinti retetele si pt premiu!!


--------------------
mami de 1+una!
Fan n_Puiu.Am zis!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
julix_2007
mesaj Jan 16 2009, 03:22 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 7,643
Inregistrat pe: 20-January 08
De la: Suceava
Membrul Nr.: 41,047



Retele arata foarte bine. Ca mod de viata Rowfoodismul pare extrem de interesant. Nu stiu daca m-as putea obisnui cu gustul unor legume crude, desi sunt mare amatoare de salate din cruditati. Asa mananci zilnic?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Jan 16 2009, 04:37 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Ralu,felicitarile mele! pupic.gif

Mi-a placut foaaaarte mult meniul tau!
Sa stii ca si la noi ,asa un meniu,cu toate cele de calitate,te costa mult!



A fi vegetarian,e un lux chiar si aici.Si daca mai vrei doar produse bio..si mai mare lux biggrin.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alina-lili
mesaj Jan 16 2009, 04:42 PM


Fluturella culinarella


Grup: Membri
Postari: 3,115
Inregistrat pe: 22-April 08
De la: ...noi
Membrul Nr.: 42,835



Raluca, felicitari pentru executie, premiu si prezentare hello2.gif

imi place tot ce vad aici, brava!!!!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MeOsiris
mesaj Jan 16 2009, 06:02 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 778
Inregistrat pe: 6-November 08
De la: bremen,germany
Membrul Nr.: 46,290



Felicitari Raluca! Arata tare bine tot meniul floare.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
psyche
mesaj Jan 16 2009, 06:30 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 948
Inregistrat pe: 26-July 06
De la: la poale de munte
Membrul Nr.: 33,038



Raluca eu mor de dragul ideii de raw food (ca ti-am si zis in topicul de comentarii de la concurs) da' nu numai pretul ma deranjeaza ci si cantitatea de munca... pana stai sa le prepari... mai bine comanzi o pizza rolleyes.gif
Maya, are sotul meu o vorba: "cea mai buna leguma e porcul". Acuma se pare ca-i si cea mai ieftina confused2.gif


--------------------
You lock the door and throw away the key theres someone in my head but its not me


Go to the top of the page
 
+Quote Post
PaulaM
mesaj Jan 16 2009, 09:57 PM


just me


Grup: Membri
Postari: 1,665
Inregistrat pe: 30-May 08
De la: Puglia
Membrul Nr.: 43,481



Felicitari, totul arata superb! Si nu in ultimul rand felicitari si pentru premiu.
Am salvat retetele ca sunt pe gustul nostru. Multumesc.
Ce gust are miezul de cedru?...l-as putea inlocui cu semintele de pin?....fac si parte din aceeasi familie (Pinaceae)


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lizura
mesaj Jan 16 2009, 10:24 PM


a dancing miracle...


Grup: Membri
Postari: 3,318
Inregistrat pe: 10-January 06
De la: CA
Membrul Nr.: 29,765



Felicitari Raluca!
Arata minunat tot si stiu ca e gustos!
Aici la noi e un restaurant cu mincarica Raw si macro diet si mereu gasim ceva f bun de papa acolo!


Inca o data felicitari! floare.gif


--------------------
If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with. - Michael Jackson-
http://www.mjquotes.com/quotes.htm
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 25th October 2014 - 03:21 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare