> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

 
Reply to this topicStart new topic
> Canelloni cu carne, ... asa cum ii fac eu
KikenHana
mesaj Jan 18 2009, 05:31 PM


x


Grup: Membri
Postari: 2,451
Inregistrat pe: 3-January 07
De la: x
Membrul Nr.: 35,828



Al meu sot e topit dupa paste, dar e musai sa fie cu umplutura sau sos de carne si cum nu se omoara nici dupa spanac sau urda m-a pus sa-i fac cannelloni cu carne...asta se intampla acum multa vreme. Fiind una dintre mancarurile lui preferate o prepar destul de des si intr-un sfarsit am si pozat-o.

Cam asa suna reteta mea:

- 1 cutie 250 g paste cannelloni (daca nu gasiti paste din astea puteti face un aluat simplu de clatite, sarat, coaceti clatitele apoi le umpleti si le rulati)
- 1 cutie 850 g rosii decojite
- 600 g carne tocata vita sau amestec
- 250 g parmezan sau cascaval razuit
- 2 oua
- 200 g smantana
- 1 ceapa
- 7-8 catei usturoi
- 4-5 linguri pesmet
- sare, piper
- rozmarin, salvie, busuioc
- putina nucsoara (optional)
Imagine Atasata

Se prepara sosul de rosii.

Tocati 4 catei de usturoi si caliti-i usor in putin ulei de masline,
Imagine Atasata
apoi adaugati cutia de rosii (zdrobiti rosiile intregi), cateva frunze de salvie tocate, busuioc si frunzele de la o crenguta de rozmarin,
Imagine Atasata
putina sare si piper. Lasati sa fiarba acoperit 5 minute ca sa se infuze aromele.
Imagine Atasata

Puneti intr-un vas carnea tocata, ouale, 100 g parmezan, pesmetul, ceapa tocata marunt, restul de 3-4 catei de usturoi tocati, sare, piper, salvie, rozmarin si putin busuioc si framantati bine.
Imagine Atasata
Trebuie sa aveti o compozitie legata, ca de piftele. Umpleti pastele (sau clatitele).
Imagine Atasata
Intr-o tava de cuptor destul de incapatoare incat cannelloni sa poata fi asezati pe un singura rand (NU SE SUPRAPUN) puneti jumatate din sosul de rosii, apoi asezati pastele si turnati peste ele restul de sos.
Imagine Atasata
Imagine Atasata

Amestecati restul de parmezan (in afara de 2-3 linguri care le tineti pt presarat) cu smantana, putin lapte si eventual nucsoara si puneti amestecul peste sosul de rosii.
Imagine Atasata


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
KikenHana
mesaj Jan 18 2009, 05:37 PM


x


Grup: Membri
Postari: 2,451
Inregistrat pe: 3-January 07
De la: x
Membrul Nr.: 35,828



Decorati eventual cu cateva frunze de salvie, presarati parmezanul ramas si dati la cuptor la 180 grade timp de aprox. 45 min (pana se rumeneste deasupra).

Imagine Atasata
Imagine Atasata
Imagine Atasata

O portie...
Imagine Atasata

...si sectiunea biggrin.gif
Imagine Atasata

Sunt foarte buni si reincalziti.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MihaG
mesaj Jan 18 2009, 06:11 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 8
Inregistrat pe: 17-January 09
Membrul Nr.: 48,174



Arata foarte bine si cred ca sunt foarte gustosi. I-am trecut pe lista pentru urmatoarea saptamina.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stella
mesaj Jan 18 2009, 06:20 PM


Ajutor de bagator de seama


Grup: Membri
Postari: 10,122
Inregistrat pe: 29-January 06
De la: Europa
Membrul Nr.: 30,088




Buni kiken si foarte aspectuosi, canelloni-i tai biggrin.gif


--------------------
Fan n_puiu for ever


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jan 18 2009, 06:43 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Arata foarte romaneste sectiunea ta si asta pentru ca ai pus carnea cruda. Incearca, daca ai chef, odata, sa ii umpli cu sosul deja gatit si in consecinta sa-i lasi mai putin timp la cuptor.
Pentru a-i face atunci cind nu se au la dispozitie cannellonii gata "construiti" se poate folosi aluat pentru paste fainoase, ca aici
http://www.culinar.ro/forum/index.php?s=&a...ost&p=86411
cu clatite ies cannelloni din clatite smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
KikenHana
mesaj Jan 18 2009, 08:19 PM


x


Grup: Membri
Postari: 2,451
Inregistrat pe: 3-January 07
De la: x
Membrul Nr.: 35,828



QUOTE(MihaG @ Jan 18 2009, 06:11 PM) *
Arata foarte bine si cred ca sunt foarte gustosi. I-am trecut pe lista pentru urmatoarea saptamina.



QUOTE(stella @ Jan 18 2009, 06:20 PM) *
Buni kiken si foarte aspectuosi, canelloni-i tai biggrin.gif



Multumesc fetelor, sper sa va placa daca-i incercati...

QUOTE(Adriana Nicoleta @ Jan 18 2009, 06:43 PM) *
Arata foarte romaneste sectiunea ta si asta pentru ca ai pus carnea cruda. Incearca, daca ai chef, odata, sa ii umpli cu sosul deja gatit si in consecinta sa-i lasi mai putin timp la cuptor.
Pentru a-i face atunci cind nu se au la dispozitie cannellonii gata "construiti" se poate folosi aluat pentru paste fainoase, ca aici
http://www.culinar.ro/forum/index.php?s=&a...ost&p=86411
cu clatite ies cannelloni din clatite smile.gif



Adriana, la ce te referi prin "sosul deja gatit"? Un ragu ca pentru lasagne?...daca-i asa sigur o sa incerc.

Acest mesaj a fost editat de KikenHana: Jan 18 2009, 08:21 PM


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Jan 18 2009, 10:25 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



CITAT(KikenHana @ Jan 18 2009, 07:19 PM) *
Adriana, la ce te referi prin "sosul deja gatit"? Un ragu ca pentru lasagne?...daca-i asa sigur o sa incerc.

da rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 22nd November 2014 - 06:32 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare