Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )
![]() ![]() |
|
Atenţie PREMII! Trimite un SMS în perioada 6.09–31.12.2010, care să conţină codul de pe flacoanele UNIVER la numărul scurt 1867, cu taxă normală. Zilnic 1 card DOMO de 300 RON. Săptămânal un LCD LG 107 cm. MARELE PREMIU, un autoturism Dacia Duster la 15.01.2011 prin tragere la sorţi din toate codurile înregistrate prin SMS. Informaţii detaliate şi regulamentul concursului pe www.univer.ro |
|
Feb 14 2009, 09:05 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Moderatoare Postari: 3,571 Inregistrat pe: 27-December 07 De la: Banat Membrul Nr.: 40,594 |
![]() Veti zice: niste gogosi! Pana la urma, da, crofna banateana este o gogoasa, dar una frumos gatita, ca de sarbatoare, cu guleras alb de jur imprejur si care, obligatoriu, contine o...gaura! Adica nu contine nimic...aa, de fapt, in sectiunea ei se gaseste un gol de dimensiuni aproape cat ale crofnei, insasi. (mi-am amintit ca cineva cerea reteta, la un moment dat, nu retin cine era, decat ca era timisorean si barbat). ![]() Ingrediente: 500 de grame de faina 000 2 galbenusuri 1 cana de lapte caldut 1 lingura rasa de drojdie deshidratata sau 25 de grame de drojdie proaspata 60 de grame de unt 1 zahar vanilat 2 linguri de zahar 1 praf de sare coaja de lamaie si (sau) portocala ulei pentru prajit zahar praf Faina se cerne. In cazul in care lucrati aluatul la masina de paine sau robot: Galbenusurile frecate cu sarea se dizolva in laptele cald (40 de grade), se adauga zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si portocala, untul topit (dar nu fierbinte) si se pun in masina de paine. Se adauga faina cernuta si drojdia si masina va face treaba in locul vostru. Daca framantati cu mana va recomand sa dizolvati drojdia cu zaharul in putin lapte cald, sa faceti o maia cu putina faina, galbenusurile, deasemenea, frecate cu sare se dizolva in restul de lapte, se pun aromele, se incepe framantatul adaugand maiaua si putin cate putin din laptele cu galbenusuri, se framanta pana aluatul este neted, apoi se incepe incorporarea untului topit, cate putin, pana aluatul il absoarbe pe tot. ![]() Aluatul gata lucrat se aseaza inr-un vas uns cu ulei, se acopera cu un prosop caldut si se lasa sa creasca la loc cald, ferit de curenti de aer, pana (cel putin) isi dubleaza volumul. ![]() Se rastoarna aluatul crescut pe planul de lucru uns cu ulei - evitati infainarea planului de lucru, asta va duce la ingreunarea aluatului si va face cresterea mai dificila. Se intinde intr-o foaie de aproximativ 0,8-1 cm care se taie cu un pahar de marime potrivita: ![]() Crofnele astfel formate se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se lasa la crescut inca 30 de minute, intr-un loc caldut. ![]() ~ // ~ Propunere: Minciunele Intre timp, marginile rezultate in urma taierii crofnelor se aduna la un loc si se intind intr-o foaie subtire, apoi se taie in fasii de 2 cm latime. ![]() La mijlocul fiecarei fasii se face o incizie, apoi se trece unul dintre capetele fasiei prin aceasta deschizatura. ![]() ![]() Se prajesc imediat in baie de ulei incins, pe ambele parti, si se scot pe hartie absorbanta. ![]() ~ // ~ Odata crescute, crofnele se vor praji in ulei incins din belsug. ![]() Se iau crofnele din tava in care au crescut si se aseaza in uleiul incins, cu grija ca partea pe care se pun la fript sa fie cea care a fost pozitionata in partea superioara pe tava. Practic, se rastoarna din pozitia in care au stat la crescut. Aceasta "rasturnare" a crofnei in uleiul incins este esentiala pentru formarea golului din interior si a "gulerasului alb" care inconjoara fiecare crofna. Trebuie tinut cont ca uleiul sa nu se supraincalzeasca, nu trebuie sa fie nici prea incins, dar nici prea rece. Daca vi se pare ca se "bronzeaza" crofnele prea rapid, reduceti focul. ![]() Se prajesc pe ambele parti si odata rumenite se scot pe hartie absorbanta: ![]() Se pudreaza cu zahar praf: ![]() Sectiune: ![]() Impresiile degustatorilor: "Macar ce "melspais "(prajitura)sa fie, da' crofna-i crofna!" - incheiat citatul. -------------------- |
|
|
|
Feb 14 2009, 09:31 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Members Postari: 4,414 Inregistrat pe: 15-November 06 De la: undeva prin Nord-Vest.. Membrul Nr.: 34,884 |
Laura, cand am vazut topicul m-am repezit sa vad ce ai mai facut. Si cand colo dau peste pancove si cirigauă.
Mie nu mi-au iesit in veci, trebuie sa fac reteta asta a ta. Am o matusa care le face super, super, insa nici eu nici mami nici sor-mea nu ne-am bagat in veci la aluaturi framantate ca nu le detinem secretul. Merciiii -------------------- |
|
|
|
|
|
|
Feb 14 2009, 10:14 AM
Trimis la
|
|
![]() x Grup: Members Postari: 2,451 Inregistrat pe: 3-January 07 De la: x Membrul Nr.: 35,828 |
Foarte frumoase ti-au iesit, pe aici noi la minciunele le spunem scorushe
-------------------- |
|
|
|
Feb 14 2009, 11:05 AM
Trimis la
|
|
![]() Mami de Rege si Printz! Grup: Members Postari: 4,202 Inregistrat pe: 10-January 05 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 20,159 |
La noi se numesc gogosi cu paharul...
-------------------- |
|
|
|
Feb 14 2009, 11:06 AM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Members Postari: 768 Inregistrat pe: 11-November 07 De la: Suedia Membrul Nr.: 39,728 |
Brava!! -------------------- Maria-Elena
|
|
|
|
Feb 14 2009, 11:14 AM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Moderatoare Postari: 3,571 Inregistrat pe: 27-December 07 De la: Banat Membrul Nr.: 40,594 |
Laura, cand am vazut topicul m-am repezit sa vad ce ai mai facut. Si cand colo dau peste pancove si cirigauă. Mie nu mi-au iesit in veci, trebuie sa fac reteta asta a ta. Am o matusa care le face super, super, insa nici eu nici mami nici sor-mea nu ne-am bagat in veci la aluaturi framantate ca nu le detinem secretul. Merciiii Ce faiiin sunaaaa! -------------------- |
|
|
|
Feb 14 2009, 11:15 AM
Trimis la
|
|
Foarte frumoase ti-au iesit, pe aici noi la minciunele le spunem scorushe Ca sa vezi cate afli! peste tot isi au numele lor ! -------------------- |
|
|
|
Feb 14 2009, 11:16 AM
Trimis la
|
|
La noi se numesc gogosi cu paharul... -------------------- |
|
|
|
Feb 14 2009, 11:17 AM
Trimis la
|
|
Laurash dragalas, fata frumoasa ce esti, noroc ca sint prea batrina sa mai fac copii. Lepadam cu siguranta. Brava!! Doamne fereste! Cum sa se intample una ca asta? Daca e s fie...te invit la o gogoasa sau ti-o trimit cu DHL -------------------- |
|
|
|
Feb 14 2009, 11:57 AM
Trimis la
|
|
![]() a dancing miracle... Grup: Members Postari: 3,306 Inregistrat pe: 10-January 06 De la: CA Membrul Nr.: 29,765 |
La noi in Moldova se numesc gogosi:)).
Mama mea le face asa intoarse pe dos si cu limba pe afara le zicem noi:)) de cind ma stiu. Chiar zilele astea mi se facuse tare dor de ele. -------------------- If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with. - Michael Jackson-
http://www.mjquotes.com/quotes.htm |
|
|
|
Feb 14 2009, 12:22 PM
Trimis la
|
|
La noi in Moldova se numesc gogosi:)). Mama mea le face asa intoarse pe dos si cu limba pe afara le zicem noi:)) de cind ma stiu. Chiar zilele astea mi se facuse tare dor de ele. Chiar ca sunt cu limba pe-afara, bine le ziceati! -------------------- |
|
|
|
Feb 14 2009, 12:37 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Members Postari: 768 Inregistrat pe: 11-November 07 De la: Suedia Membrul Nr.: 39,728 |
CITAT Doamne fereste! Cum sa se intample una ca asta? Daca e s fie...te invit la o gogoasa sau ti-o trimit cu DHL (never say never, iti amintesti de madame Iliescu? Cred ca e cu doua decenii mai batrana decat tine!) Saraca doamna cu pricina. Sa fie la ea acol. Multam de invitatie! Doamne, ce as veni, dar sint 3000 de km. -------------------- Maria-Elena
|
|
|
|
Feb 14 2009, 05:43 PM
Trimis la
|
|
|
Academic Chef Grup: Members Postari: 1,045 Inregistrat pe: 18-April 07 De la: Arad Membrul Nr.: 37,420 |
In satul unde lucrez le zice cromne.
Iar bunica, (adica la 25 de km de acest sat) le zicea fancuri. Doamne, ce dor imi e de fancurile bunicii!!!! Ar trebui sa ma pun sa fac, acuma nu mai am nici o scuza, ai explicat foarte frumos procedeul, ti-au iesit o minunatie! -------------------- ![]() |
|
|
|
Feb 14 2009, 05:52 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Members Postari: 947 Inregistrat pe: 26-July 06 De la: la poale de munte Membrul Nr.: 33,038 |
Laura, cand am vazut topicul m-am repezit sa vad ce ai mai facut. Si cand colo dau peste pancove si cirigauă. Mie nu mi-au iesit in veci, trebuie sa fac reteta asta a ta. Am o matusa care le face super, super, insa nici eu nici mami nici sor-mea nu ne-am bagat in veci la aluaturi framantate ca nu le detinem secretul. Merciiii Eu am aflat secretul la aluatul framantat. Robotul Kenwood! (in cazul meu masina de paine,, ca doar de aia am avut bani) Laura si eu tot de "pancove" le stiam, super arata, sunt si bestial de bune (am mancat... am plans pentru toate glucidele si lipidele care mi-au intrat in sange dar tot am mancat, noroc ca eram la tara undeva si faceam 3-4 km zilnic de mai ardeam din calorii) -------------------- |
|
|
|
Feb 14 2009, 06:06 PM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membrii de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
Laura, le-am facut in cuptor asa cum ne-am vorbit in mp, a facut totul masina de pita, io apoi numai am aplatizat aluatul cu miinile ca sa nu il deranjez tare, taiat cu paharul, puse in tava, unse cu ou, lasate la crescut in fata semineului, iar unse cu ou si coapte la 200°C 10 minute maxim.
Au iesit niste piinici dulci si foarte bune (prima tava aproape a disparut toata deja, partea masculina e la taiat bustenii de brad asa ca le-am pus intr-o punguta si le-am aruncat de la fereastra cit erau caldute |
|
|
|
Feb 14 2009, 07:31 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Members Postari: 5,159 Inregistrat pe: 20-January 08 De la: Suceava Membrul Nr.: 41,047 |
La Cimpulung Moldovenesc se numesc pampuşte. Sunt dementiale. Le am pe lista de moşi, daca voi fi acasa sa le fac.
|
|
|
|
Feb 14 2009, 08:43 PM
Trimis la
|
|
![]() Dulcinea del Toboso Grup: Membrii de onoare Postari: 23,459 Inregistrat pe: 10-July 02 De la: Germany Membrul Nr.: 3,966 |
Laura,m-a impresionat mult prima si ultima poza!Super!
Bineînteles ca si gogosile-s tot super!! -------------------- |
|
|
|
Feb 14 2009, 08:55 PM
Trimis la
|
|
![]() Ajutor de bagator de seama Grup: Members Postari: 9,090 Inregistrat pe: 29-January 06 De la: Europa Membrul Nr.: 30,088 |
Adriana, nu le mai zic si *crafe* ? la gogosile astea facute cu paharu?
iar cele lunguietze se numesc *minciuni* parca. oricum brava laura....btw?...se pot umple cu dulceata? sau ceva? -------------------- |
|
|
|
Feb 14 2009, 09:46 PM
Trimis la
|
|
![]() Otti Grup: Members Postari: 3,661 Inregistrat pe: 12-February 04 De la: Berlin Membrul Nr.: 11,851 |
Adriana, nu le mai zic si *crafe* ? la gogosile astea facute cu paharu? iar cele lunguietze se numesc *minciuni* parca. oricum brava laura....btw?...se pot umple cu dulceata? sau ceva? Cu dulceata le-am facut eu mai demultishor,nu-s asa frumoase ca ale laurei,recunosc,dar ca idee ca se pot umple http://www.culinar.ro/forum/continut/Retet...ogosi-umpluti-/ -------------------- ��Arriba! �Arriba! ��ndale! ��ndale!�
Viata-i grea zilele-s putine, daca poti traieste bine |
|
|
|
Feb 15 2009, 12:34 AM
Trimis la
|
||||||
|
. Grup: Membrii de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
Adriana, nu le mai zic si *crafe* ? la gogosile astea facute cu paharu? iar cele lunguietze se numesc *minciuni* parca. oricum brava laura....btw?...se pot umple cu dulceata? sau ceva? Aici cele facute ca Laura si siringate apoi cu crema de vanilie se numesc krapfen, presupun ca vine din germana termenul, dar le mai zice si bomboloni, pe astia vroiam eu sa-i fac. Iar gogosile prajite in jdemii de forme in italia au cite o denumire diferita in fiecare regiune, de la minciunele la palavragele si multe altele pe care nu stiu sa le traduc Daca nu se supara Laura pun pozele a ceea ce am facut eu. Repet, ne-am vorbit in privat si stie ce modificare vroiam sa fac si nu s-a suparat. Aluatul l-am facut in masina de piine si s-a comportat foarte frumos, e si foarte parfumat pentru ca in frigider aveam cred coaja rasa de la vreo 2-3 portocale. taiate crescute si unse de 2 ori cu ou Tot cu Laura ne-am vorbit si despre temperatura cuptorului, prima tava am copt-o la 250°C dar e prea mult, asa ca pe a doua am copt-o la 200°C. dar coptura la temperatura mare nu face sa se umfle asa cum fac in ulei, deci merge ca sa iasa niste chifle dulci si bune dar nu gogosi, si asta e sectiunea |
|||||
|
|
||||||
| Reclama |
Trimis la
#
|
||
|
Google Ads |
|