Pasca in doua culori, cu aluat cu cacao si crema fina si vanilata de branza este un deliciu. Blatul de ciocolata nu este prea gros, asa ca este perfecta pentru masa de Pasti.
1. Se pune untul intr-un castron si zaharul si se mixeaza bine, pana se face o crema
2. se adauga si oul si se mai mixeaza putin
3. se adauga si faina , cacaoa, zaharul vanilat, laptele si se mixeaza bine pana se obtine un aluat ca de chec.
4. cuptor preincalzit la 180grade
5. 3/4 din aceasta compozitie se toarna in vasul tapetat bine cu unt si pudrat cu faina,vasul in care alegeti sa coaceti pasca
6. se da la cuptor pana se intareste, mie mi-a luat cam 10 min
7. se bat albusurile de la cele 4 oua si se dau deoparte
8. intr-un castron se amesteca branza , galbenusurile, sarea, zah vanilat , coaja de lamaie rasa si zaharul
9. se amesteca albusurile usor, de sus in jos,in crema de branza veti obtine o compozitie aerata, parfumata din cale-afara
10. in acest timp compozitia de cacao este gata.Fara sa va grabiti ...nivelati usor compozitia de branza peste blatul de cacao gata copt.
11. turnati apoi si cealalta compozitie de cacao (1/4) peste amstecul de branza si bagati la cuptor pt 40-45 min in functie de cuptor...la aceeasi temperatura 180 pe grataru din mijloc al cuptorului.
12. dupa 15-20 min puteti reduce la 170. vedeti aici timpul e greu de aproximat...oricum nu scapati mai mult la coacere pt ca se va inrosi la mijloc ...si nu mai are acelasi aspect. dak dupa 45 min bagati o scobitoare sau betisor de frigarui, si mai iese asa doar un pic de compozitie , asta nu inseamna ca nu e copt. cand se va raci se va inchega de minune, asta e regula la branza.
Lasati pasca sa se raceasca bine dupa care o puteti servi.
Pofta buna! Speram sa va placa! Reteta Pasca in doua culori, gust parfumat, la ceas de sarbatoare! propusa de nico-vya pe forum culinar.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataO prajitura absolut delicioasa. Nicio zi fara ciocolata!
Prajitura cu mascarpone si ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii