> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Pasca in doua culori, gust parfumat, la ceas de sarbatoare!
nico-vya
mesaj Apr 15 2009, 03:04 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,292
Inregistrat pe: 12-January 08
De la: piatra-neamt-uk
Membrul Nr.: 40,893



Imagine Atasata

Este pasca mea favorita! usor de facut , cost redus si GUST MAXIM! :) ;)
e nelipsita , de pe masa mea de PASTE, aromata placut, merge o bucatik chiar dupa ce-ai gustat din :) toate bunatatile facute .
Pacat ca nu pot sa va transmit si gustul, dar poate o sa o incercati si atunci imi veti da dreptate :)
iata reteta - http://www.culinar.ro/retete/dulciuri/cozo...re-/53/2/7694/:


Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nico-vya
mesaj Apr 15 2009, 03:20 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,292
Inregistrat pe: 12-January 08
De la: piatra-neamt-uk
Membrul Nr.: 40,893



blat de cacao

100 gr unt la t camerei
un pahar de zahar pudra(eu.... wink.gif pun doar o jumatate)
zahar vanilat cat si cum vreti
2 linguri pline cacao
1 pahar cu faina
1 ou
2 pahare cu lapte
un plic de praf de copt (sau cum e in cazul meu ca aici asa se gaseste,-2 lingurite)
1/4 lingurita sare


Imagine Atasata


se pune untul intr-un castron si zaharul si se mixeaza bine, pana se face o crema
se adauga si oul si se mai mixeaza putin smile.gif



Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nico-vya
mesaj Apr 15 2009, 03:27 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,292
Inregistrat pe: 12-January 08
De la: piatra-neamt-uk
Membrul Nr.: 40,893



se adauga si faina , cacaoa, zaharul vanilat ,laptele si se mixeaza bine pana se obtine un aluat ca de chec.



Imagine Atasata



Imagine Atasata





Go to the top of the page
 
+Quote Post
nico-vya
mesaj Apr 15 2009, 03:39 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,292
Inregistrat pe: 12-January 08
De la: piatra-neamt-uk
Membrul Nr.: 40,893




cuptor preincalzit la 180grade
3/4 din aceasta compozitie se toarna in vasul tapetat bine cu unt si pudrat cu faina,vasul in care alegeti sa coaceti pasca smile.gif
se da la cuptor pana se intareste, mie mi-a luat cam 10 min smile.gif



Imagine Atasata


in acest timp pregatim compozitia alba

umplutura de branza


500 gr branza de vaci bine-bine scursa , eventual de cu seara intr-o bucatik de tifon , sau perdea wink.gif , eu am avut ricotta(cine dispune poate puna mai multa un pic, aici e cam dupa gusturi si cam cat de inalta vrei s-o faci) wink.gif smile.gif
100 gr unt
1 pahar zahar pudra
un praf de sare
4 galbenuse
o lamaie
2 linguri de faina
zahar vanilat (optional, -cu cat mai mult cu atat mai bn laugh.gif wink.gif )


Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nico-vya
mesaj Apr 15 2009, 03:44 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,292
Inregistrat pe: 12-January 08
De la: piatra-neamt-uk
Membrul Nr.: 40,893



se bat albusurile de la cele 4 oua si se dau deoparte


Imagine Atasata


intr-un castron se amesteca branza , galbenusurile, sarea, zah vanilat , coaja de lamaie rasa si zaharul



Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nico-vya
mesaj Apr 15 2009, 03:52 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,292
Inregistrat pe: 12-January 08
De la: piatra-neamt-uk
Membrul Nr.: 40,893



se amesteca albusurile usor, de sus in jos,in crema de branza smile.gif veti obtine o compozitie aerata,parfumata din cale-afara tongue.gif
smile.gif

Imagine Atasata


in acest timp compozitia de cacao este gata si arata cam asa



Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nico-vya
mesaj Apr 15 2009, 04:01 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,292
Inregistrat pe: 12-January 08
De la: piatra-neamt-uk
Membrul Nr.: 40,893



fara sa va grabiti wink.gif smile.gif ...nivelati usor compozitia de branza peste blatul de cacao gata copt


Imagine Atasata

turnati apoi si cealalta compozitie de cacao(1/4) peste amstecul de branza



Imagine Atasata


si bagati la cuptor pt 40-45 min in functie de cuptor...la aceeasi temperatura 180 pe grataru din mijloc al cuptorului.
dupa 15-20 min puteti reduce la 170. vedeti aici timpul e greu de aproximat...oricum nu scapati mai mult la coacere pt ca se va inrosi la mijloc ...si nu mai are acelasi aspect. dak dupa 45 min bagati o scobitoare sau betisor de frigarui, si mai iese asa doar un pic de compozitie , asta nu inseamna ca nu e copt. cand se va raci se va inchega de minune,asta e regula la branza wink.gif tongue.gif smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nico-vya
mesaj Apr 15 2009, 04:09 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,292
Inregistrat pe: 12-January 08
De la: piatra-neamt-uk
Membrul Nr.: 40,893



asa arata dupa 15 min la cuptor


Imagine Atasata


asa arata dupa ce s-a incheiat timpul de coacere


am lasat-o la racit 15 min si am scos inelul



Imagine Atasata


sa nu va deranjeze crapaturile, in realiate e superba asa simpla smile.gif .
e un aluat cu praf de copt si e si normal sa faca craterele astea dar se retrag dupa cateva zeci de min...si oricum n-am incheiat tongue.gif laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nico-vya
mesaj Apr 15 2009, 04:26 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,292
Inregistrat pe: 12-January 08
De la: piatra-neamt-uk
Membrul Nr.: 40,893



reteta originala prevede o glazura din 3 linguri de apa, 4 linguri de zahar, 1 lingura cacao, 1 lingura de unt.se fierb toate ingredientele si cand pasca este rece se toarna glazura smile.gif
eu insa am optat sa topesc niste ciocolata cam 300gr desi sunt ultrasuficiente 200 gr, cam cu 60 ml smantana dulce , de buna calitate wink.gif
asta in cazul in care vreti asa sa o faceti eleganta , desi ma repet e superba simpla... smile.gif

ciocolata si smantana pe foc la bain-marie


Imagine Atasata


si asa arata imbracata pascuta mea smile.gif




Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nico-vya
mesaj Apr 15 2009, 04:36 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,292
Inregistrat pe: 12-January 08
De la: piatra-neamt-uk
Membrul Nr.: 40,893



drept sa va zic ca nu mai aveam vreo idee , si nici un sablon facut ceva, si totusi am zis mama mea facea intotdeauna cruce la pasca , EA e simbolul PASTELUI,... smile.gif si cu o lingurita usor si cu grija am presarat nuca de cocos sub forma de cruce, dar dupa ce glazura a fost aproape intarita complet

iat-o la final


Imagine Atasata


si am si sectinat-o wink.gif , ca eram asa curioasa...of parca-s un copil cand fac cate ceva topai, pana se raceste ca nu mai am rabdare wink.gif smile.gif , da...cred ca nu-s singura tongue.gif



Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nico-vya
mesaj Apr 15 2009, 04:51 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,292
Inregistrat pe: 12-January 08
De la: piatra-neamt-uk
Membrul Nr.: 40,893



si am facut jde poze , ca tare mi-e drag de ea cum a iesit smile.gif

iata si alta sectiune


Imagine Atasata




gustul e divin si foarte parfumata smile.gif eu am facut-o aseara si o s-o trimit la sotu la servici de pomana pt toti cei care din pacate nu mai sunt alturi de mine mellow.gif smile.gif aici e tare greu sa imparti ceva practic nu ai cui, si-atunci menesc de-acasa smile.gif si trimit la servici ,wow ce se mai bucura cand apare cu cate ceva! smile.gif si asa raman si eu cu o multumire sufleteasca ca am facut , cat am putut, ce a trebuit! asa cum e la noi! smile.gif


Imagine Atasata


va doresc din inima , SANATATE , BUCURII, SA AVETI PARTE DE TOATE FERICIRILE VIETII, PASTE FERICIT !
HRISTOS A INVIAT!

Acest mesaj a fost editat de nico-vya: Apr 16 2009, 04:30 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alina-lili
mesaj Apr 15 2009, 05:00 PM


Fluturella culinarella


Grup: Membri
Postari: 3,115
Inregistrat pe: 22-April 08
De la: ...noi
Membrul Nr.: 42,835



foarte fain arata pascuta ta in 2 culori si mi-a placut tare mult si povestirea de final, foarte frumos din parte ta ca te gandesti si la altii smile.gif Un Paste fericit alaturi de cei dragi iti urez si eu floare.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nico-vya
mesaj Apr 15 2009, 05:00 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,292
Inregistrat pe: 12-January 08
De la: piatra-neamt-uk
Membrul Nr.: 40,893



aici cu o cupa de inghetata de vanilie,. glazura era inca calduta...ehhh da io deh... laugh.gif

Imagine Atasata

si aici taiata , azi cand am venit de la servici, nu am acoperit-o peste noapte cu nimik si vreo 2 zile poa sa stea asa neacoperita, pe sifonier undeva , ferit de caldura si umezeala . are o textura incredibila, matasoasa, si pt ca nu e sensibila smile.gif de aceea o si prefer. eu nu prea sunt cu aluatul....la pasca...ehhhh nah fiecare cu gargaritele lui tongue.gif laugh.gif


Imagine Atasata


Go to the top of the page
 
+Quote Post
nico-vya
mesaj Apr 15 2009, 05:06 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,292
Inregistrat pe: 12-January 08
De la: piatra-neamt-uk
Membrul Nr.: 40,893



CITAT(alina-lili @ Apr 15 2009, 06:00 PM) *
foarte fain arata pascuta ta in 2 culori si mi-a placut tare mult si povestirea de final, foarte frumos din parte ta ca te gandesti si la altii smile.gif Un Paste fericit alaturi de cei dragi iti urez si eu floare.gif

pupic.gif pupic.gif floare.gif asa si trebuie! smile.gif

Acest mesaj a fost editat de nico-vya: Apr 15 2009, 08:28 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nico-vya
mesaj Apr 15 2009, 05:14 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,292
Inregistrat pe: 12-January 08
De la: piatra-neamt-uk
Membrul Nr.: 40,893



pozici smile.gif

Imagine Atasata


da ca o sa optati sa o aveti pe masa in ziua de PASTE, abia astept sa citesc impresii si sa vad pozici. sunt mai mult ca sigura ca va deveni si preferata dumneavoastra smile.gif


Imagine Atasata


Acest mesaj a fost editat de nico-vya: Apr 15 2009, 05:37 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nico-vya
mesaj Apr 15 2009, 05:35 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,292
Inregistrat pe: 12-January 08
De la: piatra-neamt-uk
Membrul Nr.: 40,893



si inca 2 pozici wink.gif

Imagine Atasata

smile.gif


Imagine Atasata



Go to the top of the page
 
+Quote Post
moatza
mesaj Apr 15 2009, 06:28 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,505
Inregistrat pe: 20-March 06
Membrul Nr.: 30,859



nicovya, imi place reteta ta si sigur o voi presta, dar ptr mine va fi o prajitura. imi place ca e simplu de executat si are cacao.

felicitari ptr executie!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mariy67
mesaj Apr 15 2009, 07:15 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 221
Inregistrat pe: 16-September 07
De la: bucuresti
Membrul Nr.: 38,871



oauuuuuuuuuuuuu,m-ai dat gata!!!!!!!!!!!!!!!!!!
e frumoasa tare,se face usor,si cred ca e minunata la gust.
cand o voi presta,cred ca o sa folosesc o tava dreptunghiulara,si o voi taia in ea.(nu am tava ca a ta,musai trebuie sa cumpar).
e adevarat,nu va avea forma rotunda,dar gustul e acelasi.
sarumana muuuuult pentru reteta,pupici MARI.


--------------------
Ce crezi tu ca poti face, altii au facut deja

[
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mihailela
mesaj Apr 15 2009, 07:37 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 35
Inregistrat pe: 26-January 09
De la: Belgia
Membrul Nr.: 48,421



Aceeasi reteta o fac si eu in fiecare an.Anul acesta fiind plecata din tara ma temeam ca nu o voi face, pentru ca mi-am uitat reteta acasa. Dar uite ca m-ai salvat si ai postat-o tu. Mii de multumiri, floare.gif o voi face sigur mai ales ca mi-a trimis mama branzica de acasa, aici nu o prea gasesc buna si voi reveni si cu poze, e foarte buna si fina.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nico-vya
mesaj Apr 15 2009, 08:17 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,292
Inregistrat pe: 12-January 08
De la: piatra-neamt-uk
Membrul Nr.: 40,893



CITAT(moatza @ Apr 15 2009, 07:28 PM) *
nicovya, imi place reteta ta si sigur o voi presta, dar ptr mine va fi o prajitura. imi place ca e simplu de executat si are cacao.

felicitari ptr executie!

s- o faci moatzo, ca merita! pupic.gif floare.gif smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 2nd October 2014 - 02:20 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare