Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..
![]() ![]() |
May 13 2009, 01:20 PM
Trimis la
|
|
![]() MINOS D'OROS Grup: Membri Postari: 2,949 Inregistrat pe: 2-February 04 De la: Bucuresti-Italia Membrul Nr.: 11,580 |
Sambata la cina am avut un invitat special Cum este sezonul capsunilor si al zmeurei am optat pt aceasta din urma si-am facut o prajitura foarte usoara si racoroasa… Ingrediente 125g faina 25 g amidon de cartofi 1 lingura cacao 1pachetel praf de copt 100g zahar 1pachetel zahar vanilat 3 oua 80g unt la temperatura camerei Crema 10 foi gelatina 1 lime 1kg lapte condensat (eu am pus crema de branza gen smantana) 150g zahar 1pachetel zahar vanilat 400ml frisca 250g zmeura si coacaze Procediment Se amesteca faina, amidonul, cacao si praful de copt si se cern… ![]() Se mixeaza bine untul cu zaharul… ![]() Se pun ouale unul cate unul… ![]() Se adauga amestecul de faina cate putin pana se incorporeaza bine… ![]() Amestecul obtinut se pune in tava de copt unsa si tapetata cu hartie de copt… ![]() Se introduce in cuptorul incalzit la 180°C si se coace aprox 15 minute (pana la proba scobitorii)… Intre timp se lucreaza crema Se inmoaie gelatina in apa rece pt 10minute... Se lucreaza laptele condensat (la mine aceasta crema branza)… ![]() Cu zaharul, zaharul vanilat, sucul si scoarza de la lime... ![]() Se topeste gelatina si apoi se adauga cremei… Se mixeaza frisca si se amesteca cu crema de lime… ![]() Acum eu am procedat in mod diferit la formarea prajiturii intrucat nu am pereti detasabili si reglabili dreptunghiulari…asa c-am inceput formarea prajiturii in sens invers… Normal prajitura se forma astfel…blatul racit se inconjoara cu peretii detasabili reglabili…se pune deasupra crema de lime si apoi deasupra se pune zmeura si coacazele si se lasa la frigi cel putin 3ore… Din cauza arsenalului saracacios din dotare am procedat altfel.. Am imbracat o tava dreptunghiulara cu folie de plastic.. Am presarat pe fundul ei zmeura si coacazele.. ![]() Am intins deasupra crema de lime… ![]() ![]() Acest mesaj a fost editat de dor@: May 13 2009, 05:46 PM -------------------- |
|
|
|
May 13 2009, 01:25 PM
Trimis la
|
|
![]() MINOS D'OROS Grup: Membri Postari: 2,949 Inregistrat pe: 2-February 04 De la: Bucuresti-Italia Membrul Nr.: 11,580 |
Si am incheiat cu blatul de cacao… ![]() Dupa o noapte de stat la frigi am rasturnat-o pe platoul de servire… Si-am ornat-o simplu cu niste frisca…neavand timp de decoratii mai sofisticate… Asta e ce-a iesit… ![]() ![]() ![]() Si niste sectiuni…. ![]() ![]() ![]() Ce sa va spun ca este buna?...Nu e buna deloc… E... superba, magnifica, racoritoare, nici super dulce, nici acrisoara…tocmai buna pe o zi calda si insorita de vara langa un pahar perlat de sampanie rece…. -------------------- |
|
|
|
|
|
|
May 13 2009, 01:42 PM
Trimis la
|
|
![]() in coltzul advers Grup: Membri de onoare Postari: 24,480 Inregistrat pe: 6-February 04 De la: stanga la dreapta Membrul Nr.: 11,709 |
|
|
|
|
May 13 2009, 01:53 PM
Trimis la
|
|
![]() abcd...urs! Grup: Membri Postari: 4,041 Inregistrat pe: 9-February 08 De la: ...pana la... Membrul Nr.: 41,425 |
am citit atent 1 kg de lapte condensat, nu ar iesi prea dulce? tot cum ai procedat tu as face, cu crema de branza!:D -------------------- |
|
|
|
May 13 2009, 02:05 PM
Trimis la
|
|
ce prieten norocos are fata ta, cine n-ar vrea o soacra ca tine adica cum?...desteapta, tanara, frumoasa si devreme acasa?....mirobolanta, fantastica, minunata?....sa mai continui?!!!! -------------------- |
|
|
|
May 13 2009, 02:08 PM
Trimis la
|
|
![]() Hexe online ! Grup: Membri Postari: 2,543 Inregistrat pe: 6-January 09 De la: Din NORD Membrul Nr.: 47,864 |
Dora,
Ca de obicei,Superbissima ! Merge cu orice fel de fructe de sezon. O prestez si yo,cind vine fata cu ginerica acasa. Ma tem insa ca la decoratii,o sa te chem pe tine -------------------- Va invit in casa mea virtuala
http://povesticulinare.blogspot.com/ |
|
|
|
May 13 2009, 03:06 PM
Trimis la
|
|
![]() o mamica fericita Grup: Membri Postari: 2,232 Inregistrat pe: 4-December 07 De la: galati Membrul Nr.: 40,197 |
mmmmm,superba!
-------------------- |
|
|
|
May 13 2009, 03:46 PM
Trimis la
|
|
![]() Academic Chef Grup: Membri Postari: 1,434 Inregistrat pe: 29-March 08 Membrul Nr.: 42,358 |
-------------------- Happybags-gentute unicate, handmade
.....lumea este în mîinile celor care au curajul să viseze şi să îşi asume riscul de a trăi propriile vise.....Paulo Coelho |
|
|
|
May 13 2009, 03:55 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 3,909 Inregistrat pe: 27-December 07 De la: Banat Membrul Nr.: 40,594 |
Dora scumpa, de la tine nici nu se accepta mai putin
-------------------- |
|
|
|
May 13 2009, 04:23 PM
Trimis la
|
|
![]() departe ff departe Grup: Membri Postari: 1,227 Inregistrat pe: 8-May 05 De la: Medias -now Ireland Membrul Nr.: 23,944 |
bun bun bun ,dar io o fac de diet
-------------------- |
|
|
|
May 13 2009, 05:38 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 2,369 Inregistrat pe: 24-August 04 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 16,515 |
Dora, minunat ca de obicei
Pliculetul de zahar manila este zahar vanilat? -------------------- ![]() |
|
|
|
May 13 2009, 05:50 PM
Trimis la
|
|
Dora, arata excelent prajitura ta! as manca-o si cu ochii!:D am citit atent 1 kg de lapte condensat, nu ar iesi prea dulce? tot cum ai procedat tu as face, cu crema de branza!:D Adi draga la fel m-am gandit si eu stiind ca laptele condensat este indulcit...eu am folosit crema de branza pt ca n-am avut lapte condensat...in cazul in care l-as fi folosit as fi redus din cantitatea de zahar -------------------- |
|
|
|
May 13 2009, 09:13 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Membri Postari: 1,603 Inregistrat pe: 13-August 04 De la: Cluj-Napoca Membrul Nr.: 16,276 |
Dora m-ai terminat ! Super arata
-------------------- |
|
|
|
May 14 2009, 10:21 AM
Trimis la
|
|
Dora, Ca de obicei,Superbissima ! Merge cu orice fel de fructe de sezon. O prestez si yo,cind vine fata cu ginerica acasa. Ma tem insa ca la decoratii,o sa te chem pe tine Draga mea ma bucur c-o vei incerca...merita zau...te astept cu impresii... cat despre decorat...vin cu mare drag...dar zau ca la cat e de frumoasa...nuda nici eu n-am insistat la partea decorativa...si se vede -------------------- |
|
|
|
May 14 2009, 08:38 PM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Membri Postari: 220 Inregistrat pe: 16-September 07 De la: bucuresti Membrul Nr.: 38,871 |
ce pacat ca baiatul meu e mic...uite-asa au altii un noroc....
draga mea,superb,felicitari,copii sa fie sanatosi,si sa se bucure muuuuuuulti ani de minunatiile tale. pupici MARI. -------------------- |
|
|
|
May 15 2009, 08:07 PM
Trimis la
|
|
![]() x Grup: Membri Postari: 2,451 Inregistrat pe: 3-January 07 De la: x Membrul Nr.: 35,828 |
Deci da...la voi e sezonul capsunilor si al zmeurei si eu salivez pe uscat aici
-------------------- |
|
|
|
May 16 2009, 06:12 AM
Trimis la
|
|
![]() Sancho Panda Grup: Membri Postari: 1,956 Inregistrat pe: 25-February 08 De la: Wonderland Membrul Nr.: 41,763 |
Dor@, eu sigur o incerc, cat de curand. Se potriveste crema de mai sus la un tort?
|
|
|
|
May 16 2009, 08:47 AM
Trimis la
|
|
|
Captain Cook Grup: Membri Postari: 244 Inregistrat pe: 22-April 07 Membrul Nr.: 37,495 |
ce miammmmmm este, dora
|
|
|
|
May 18 2009, 11:36 AM
Trimis la
|
|
mmmmm,superba! mimisor nu te mai mmmmmm atata si pune mana si fa-o... antzuka oi fi tu fata tanara dar am vazut ca foarte priceputa in ale culinaritului -------------------- |
|
|
|
May 18 2009, 06:13 PM
Trimis la
|
|
Dora scumpa, de la tine nici nu se accepta mai putin laura scumpa multumesc mult bun bun bun ,dar io o fac de diet iuliana daca o prestezi de diet sa vii aici s-o prezentezi si noua...ca mai sunt fete care vor sa slabeasca Dora, minunat ca de obicei
Pliculetul de zahar manila este zahar vanilat? -------------------- |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
|
Google Ads |
|
|