> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

 
Reply to this topicStart new topic
> Napolitane cu crema caramel, sigur ca-s bune!
alina-lili
mesaj May 25 2009, 12:49 PM


Fluturella culinarella


Grup: Membri
Postari: 3,115
Inregistrat pe: 22-April 08
De la: ...noi
Membrul Nr.: 42,835



Era timpul sa ma mai desfasor in imagini biggrin.gif asa ca am prestat napolitanele carameloase.


Imagine Atasata


Ingrediente:
- un pachet foi de napolitane
- 300 gr zahar
- un pachet margarina
- o esenta de rom, cacao - astea erau timide si n-au vrut in poza tongue.gif
- 100 gr. zahar pudra
- 200-300 gr. alune macinate (eu am avut mai putine)
- 2-3 linguri de lapte
- 5 oua

Imagine Atasata


Se caramelizeaza zaharul pe foc mic pana ajunge asa...


Imagine Atasata


... se adauga margarina taiata cubulete si laptele, apoi se adauga 5 linguri de faina, si la urma alunele.


Imagine Atasata


Se ia craticioara de pe foc si se trece la pasul urmator. Se bat ouale cu zaharul pudra...

Imagine Atasata

... se adauga peste maglavaisul dinainte si se fierbe toata amestecatura pe baie de abur inca 10 minute. La urma se adauga cacaoa, esenta de rom (sau vanilie, daca nu va place romul... sau nimic) si pentru ca eu am avut alune putine, am adaugat vreo 150 gr. paiete de ciocolata alba.


Imagine Atasata


Astea-s paietele, de la Metro le-am luat.


Imagine Atasata


Cand crema e race, se purcede la asamblarea foilor. Dupa jumatate de ora de frigider, se taie dupa cum va taie capul. tongue.gif


Imagine Atasata


Si produsul finit: tongue.gif

Imagine Atasata

Is bune, se fac destul de repede, nu-s scumpe, si, cel mai important: nu necesita cuptior pe caldurili astea. wink.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mon@
mesaj May 25 2009, 08:19 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,145
Inregistrat pe: 29-December 06
De la: Spania
Membrul Nr.: 35,731



Alinuta eu sunt fan caramel !Nu-ti promit ca fac napolitane smile.gif ,dar vreau sa stiu cum e crema? Ca la baza e aproximativ cum o fac si eu dar ma deruteaza cantitatea de margarina. Cum iese? e moale? (si ma refer la crema !da? tongue.gif )


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
alina-lili
mesaj May 25 2009, 08:26 PM


Fluturella culinarella


Grup: Membri
Postari: 3,115
Inregistrat pe: 22-April 08
De la: ...noi
Membrul Nr.: 42,835



CITAT(mon@ @ May 25 2009, 09:19 PM) *
Alinuta eu sunt fan caramel !Nu-ti promit ca fac napolitane smile.gif ,dar vreau sa stiu cum e crema? Ca la baza e aproximativ cum o fac si eu dar ma deruteaza cantitatea de margarina. Cum iese? e moale? (si ma refer la crema !da? tongue.gif )


moa, chiar ma gandeam ca nu tenteaza pe nimeni ce am io azi la taraba... biggrin.gif

da, Mona, crema tongue.gif este moicaluta, dar nefiind cantitate foarte mare la numarul de foi, nu da pe langa... si margarina chiar daca pare multa, se combina cu celelalte ingrediente si iese ceva buun la gust... smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Miru
mesaj May 25 2009, 08:35 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 61
Inregistrat pe: 15-March 09
De la: iasi
Membrul Nr.: 49,840




Vaiii, chiar ieri am fost la cumparaturi...am vazut un pachet de foi de napolitane...si mi-am zis: " Doar nu fac eu napolitane, pentru ce sa le iau? " si le-am lasat acolo icon_cry.gif
Oricum sunt primele pe lista floare.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alina-lili
mesaj May 25 2009, 08:38 PM


Fluturella culinarella


Grup: Membri
Postari: 3,115
Inregistrat pe: 22-April 08
De la: ...noi
Membrul Nr.: 42,835



CITAT(Miru @ May 25 2009, 09:35 PM) *
Vaiii, chiar ieri am fost la cumparaturi...am vazut un pachet de foi de napolitane...si mi-am zis: " Doar nu fac eu napolitane, pentru ce sa le iau? " si le-am lasat acolo icon_cry.gif
Oricum sunt primele pe lista floare.gif


Asa am gandit si eu cand m-am impiedicat de ele, si totusi le-am cumparat tongue.gif

Astept sa vad rezultatul! smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mon@
mesaj May 25 2009, 08:52 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,145
Inregistrat pe: 29-December 06
De la: Spania
Membrul Nr.: 35,731



CITAT(alina-lili @ May 25 2009, 08:26 PM) *
da, Mona, crema tongue.gif este moicaluta, dar nefiind cantitate foarte mare la numarul de foi, nu da pe langa... si margarina chiar daca pare multa, se combina cu celelalte ingrediente si iese ceva buun la gust... smile.gif

Draga mea,nici nu ma indoiam de asta,ba din contra ma gandeam ca ar iesi o crema grozava pt tort !


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
alina-lili
mesaj May 26 2009, 06:38 AM


Fluturella culinarella


Grup: Membri
Postari: 3,115
Inregistrat pe: 22-April 08
De la: ...noi
Membrul Nr.: 42,835



pentru tort...chiar nu stiu ce sa zic, e destul de moale, doar daca la final o amesteci cu cateva linguri de frisca batuta bine, doar asa... smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ortansa
mesaj May 26 2009, 06:59 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 178
Inregistrat pe: 3-January 04
De la: Liban
Membrul Nr.: 10,836



si eu caut de mult timp o crema caramel cu alune,o voi incerca(foi de napolitane oricum nu gasesc pe aici) si voi ajusta probabil cantitatile ca sa iasa mai consistenta ca pt un tort,vorba Monei:-) sau voi adauga frisca,si-asa mai am destul prin frigider(tre' sa ma grabesc pan' nu se strica:-)).

ps-vezi ca la ingrediente nu apar cele 5 lg de faina.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alina-lili
mesaj May 26 2009, 07:07 AM


Fluturella culinarella


Grup: Membri
Postari: 3,115
Inregistrat pe: 22-April 08
De la: ...noi
Membrul Nr.: 42,835



CITAT(Ortansa @ May 26 2009, 07:59 AM) *
si eu caut de mult timp o crema caramel cu alune,o voi incerca(foi de napolitane oricum nu gasesc pe aici) si voi ajusta probabil cantitatile ca sa iasa mai consistenta ca pt un tort,vorba Monei:-) sau voi adauga frisca,si-asa mai am destul prin frigider(tre' sa ma grabesc pan' nu se strica:-)).

ps-vezi ca la ingrediente nu apar cele 5 lg de faina.


stiu ca nu le-am pozat, dar spun sigur ca sunt pe undeva prin culise biggrin.gif

Ortansa, cred ca poti reduce margarina la jumatate, ca sa iasa mai consistenta crema, si apoi cu frisca, ar iesi ceva bunut. smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj May 26 2009, 08:11 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



daca-mi permiteti sa ma bag in vorba, apropo de ce zice Ortansa, poate ca se potriveste bine crema asta la tortul cu blat de bezea a lui Didi Balmez de aici
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retet...de-Didi-Balmez/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alina-lili
mesaj May 26 2009, 08:15 AM


Fluturella culinarella


Grup: Membri
Postari: 3,115
Inregistrat pe: 22-April 08
De la: ...noi
Membrul Nr.: 42,835



Am dat odata peste reteta ta de tort, chiar arata bine si e tare interesanta smile.gif Deci, fetelor, aveti de unde alege...mai are si Lissa o crema caramel, Adriana, si crema de aici se poate adapta...

PS: Ma scuz de off topic! laugh.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
justy
mesaj May 26 2009, 01:12 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,475
Inregistrat pe: 3-May 08
De la: ses
Membrul Nr.: 43,020



CITAT(alina-lili @ May 26 2009, 07:38 AM) *
pentru tort...chiar nu stiu ce sa zic, e destul de moale, doar daca la final o amesteci cu cateva linguri de frisca batuta bine, doar asa... smile.gif


da' nu se intareste caramelul? eu credeam ca va capata o textura gumata, sau asa ceva...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nico-vya
mesaj May 26 2009, 05:20 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,292
Inregistrat pe: 12-January 08
De la: piatra-neamt-uk
Membrul Nr.: 40,893



occasion14.gif lilisor...cu siguranta asta-i crema . e supermirobolanta...si-ti zik...acu vreo 15 ani , sa zik fetele din timisoara, care-si mai amintesc ...era acolo moda foilor de napolitane umplute cu crema ta...buna, fina , da cum raman napolitanele...incomparabil cu cele din comert. pierdusem reteta....nu am foi de napolitane aici da sapt viit vine mami meu si uite chiar...ma intreba ce sa-mi aduk ...si-am zis nimik, da aku am s-o rog sa-mi puie ...foi de napolitana...si cum le fac cum pun poza...sigur asta e reteta...fratele imi aducea mereu din astea cand venea in concediu...mai...te pupez... floare.gif pupic.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
PaulaM
mesaj May 26 2009, 05:57 PM


just me


Grup: Membri
Postari: 1,665
Inregistrat pe: 30-May 08
De la: Puglia
Membrul Nr.: 43,481



mai am si eu 3 foi si le umplu cu crema ta, ca-mi place cum suna. Multumesc. floare.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alina-lili
mesaj May 26 2009, 06:27 PM


Fluturella culinarella


Grup: Membri
Postari: 3,115
Inregistrat pe: 22-April 08
De la: ...noi
Membrul Nr.: 42,835



CITAT(justy @ May 26 2009, 02:12 PM) *
da' nu se intareste caramelul? eu credeam ca va capata o textura gumata, sau asa ceva...


nu, nu are textura gumata...e moale crema wink.gif

CITAT(nico-vya @ May 26 2009, 06:20 PM) *
occasion14.gif lilisor...cu siguranta asta-i crema . e supermirobolanta...si-ti zik...acu vreo 15 ani , sa zik fetele din timisoara, care-si mai amintesc ...era acolo moda foilor de napolitane umplute cu crema ta...buna, fina , da cum raman napolitanele...incomparabil cu cele din comert. pierdusem reteta....nu am foi de napolitane aici da sapt viit vine mami meu si uite chiar...ma intreba ce sa-mi aduk ...si-am zis nimik, da aku am s-o rog sa-mi puie ...foi de napolitana...si cum le fac cum pun poza...sigur asta e reteta...fratele imi aducea mereu din astea cand venea in concediu...mai...te pupez... floare.gif pupic.gif


mercic, Nico, las ca nici cu retele tale nu mi-e rusine! pupic.gif

CITAT(PaulaM @ May 26 2009, 06:57 PM) *
mai am si eu 3 foi si le umplu cu crema ta, ca-mi place cum suna. Multumesc. floare.gif


cu placere, Paula, abia astept sa vad daca-ti plac biggrin.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dora_m
mesaj May 26 2009, 06:35 PM


MINOS D'OROS


Grup: Membri
Postari: 2,949
Inregistrat pe: 2-February 04
De la: Bucuresti-Italia
Membrul Nr.: 11,580



Alina lu' lilisor occasion14.gif pacat ca nu gasesc foi de napolitane ca le-as fi incercat si eu...crema aia le face tare apetisante...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alina-lili
mesaj May 26 2009, 06:52 PM


Fluturella culinarella


Grup: Membri
Postari: 3,115
Inregistrat pe: 22-April 08
De la: ...noi
Membrul Nr.: 42,835



CITAT(dora_m @ May 26 2009, 07:35 PM) *
Alina lu' lilisor occasion14.gif pacat ca nu gasesc foi de napolitane ca le-as fi incercat si eu...crema aia le face tare apetisante...


pai daca vrei... biggrin.gif le facem sa zboare, doar sa vrei cool.gif ! Si am vazut si cu cacao tongue.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 31st October 2014 - 09:39 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare