Ciresele se dau la blender, iar pasta obtinuta se pune pe foc impreuna cu zaharul. Praful de budinca se omogenizeaza cu 3-4 linguri de apa rece si se
Ciresele se dau la blender, iar pasta obtinuta se pune pe foc impreuna cu zaharul. Praful de budinca se omogenizeaza cu 3-4 linguri de apa rece si se adauga in amestecul clocotit; se amesteca continuu pana ce se face un jeleu gros, care se lasa deoparte, la racit.
Drojdia se freaca cu 2-3 lingurite de zahar pana se lichefiaza, se adauga iaurtul amestecand continuu, apoi galbenusurile frecate cu restul de zahar (inclusiv zaharul vanilat) si sarea. Faina se pune intr-un bol incapator, si se incepe framantarea, adaugand cate putin din amestecul de iaurt, drojdie si galbenus. Dupa incorporarea completa, se adauga untul topit (nu fierbinte!) si se continua framantarea pana la obtinerea unui aluat neted care face basici.
Aluatul se aseaza pe planul de lucru uns cu ulei.
Se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara.
Pe foaia de aluat se repartizeaza omogen jeleul de cirese caldut (nu fierbinte!).
Foaia se ruleaza incepand cu latura mai scurta a dreptunghiului.
Se unge bine suprafata de lucru cu ulei si se intinde aluatul din nou.
Se ruleaza din nou, la fel, incepand cu latura mai scurta a dreptunghiului.
Cu ajutorul mainilor unse cu ulei, se modeleaza ruloul, alungindu-l (ca sa se obtina o sectiune mai mica). Cu foarfeca, se taie felii de 1,5 cm grosime din ruloul format.
Tot cu foarfeca se cresteaza circumferinta discului obtinut in cateva locuri, creand "petale".
Se aseaza "florile" de aluat in formele de briose si la mijlocul fiecareia se pune o jumatate de cireasa.
In acest moment, se aprinde cuptorul si se fixeaza la 180 de grade. Formele cu briosele se pun pe o tava incapatoare si se lasa sa creasca aluatul pana se incinge cuptorul.
Se pune in fiecare forma cate o bucatica mica de unt.
Se presara cu zaharul tos.
Se dau la cuptorul deja incins la 180 de grade Celsius timp de 30 de minute.
Pentru glazura, zaharul pudra se amesteca cu zeama de lamaie, adaugata cate putin, pana cand se formeaza o crema de consistenta smantanii.
Briosele fierbinti se glazureaza.
Reteta Briose "Flori de cires" a fost propusa de lauralaurentiu
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete de prajituri recomandate:
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postPizza vegetariana su de post este foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta trebuie intai pregatit blatul de pizza.
Pizza vegetariana - de postSe oparesc maslinele, apoi se curata de samburi si se trec prin masina de tocat. Se adauga paine inmuiata si stoarsa si se...
Pasta de masline cu ceapaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaO prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiÎncă mai sunt gutui în piață ;) Vă aduc o rețetă mai ”altfel” de a conserva gutuile ;) Spor și...
Gutui murateReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii