Bine ai venit vizitatorule. Te rugam sa alegi una din optiunile de mai jos:
( AUTENTIFICARE | INREGISTRARE )
![]() ![]() |
|
Atenţie PREMII! Trimite un SMS în perioada 6.09–31.12.2010, care să conţină codul de pe flacoanele UNIVER la numărul scurt 1867, cu taxă normală. Zilnic 1 card DOMO de 300 RON. Săptămânal un LCD LG 107 cm. MARELE PREMIU, un autoturism Dacia Duster la 15.01.2011 prin tragere la sorţi din toate codurile înregistrate prin SMS. Informaţii detaliate şi regulamentul concursului pe www.univer.ro |
|
Sep 22 2009, 08:06 PM
Trimis la
|
|
![]() Pescar cu diploma !! Grup: Members Postari: 3,927 Inregistrat pe: 19-August 06 De la: AIC-86447 Membrul Nr.: 33,373 |
![]() Ingrediente ptr. aluat: 3 oua galbenusul si albusul despartite 150 g zahar 75 g faina alba 75 g amidon 1/4 lingurita praf de copt. Ingrediente ptr. umplutura de brinza/frisca: 4 galbenusuri 200 g zahar pudra 1 pachet de zahar vanilat 1 kg de brinza de vaci, asta la noi ii zice Quark, Speisequark si alea, alea. zeama de la o lamiie coaja rasa de la o lamiie 2 linguritze de cognac (eu nu am pus) 10 foi de gelatina alba 500 ml frisca lichida(ar veni 2 1/2 cutii/pahare) depinde cum gasiti pe la voi. gem(gelee) de orice, eu am pus de caise si ne-a placut tare mult la gust... Mod de preparare: Incalzim cuptorul la 175°C ptr. ventilatie, sau 200°C la normal. Acoperim fundul formei de tort(26 cm diametru) cu o hirtie de copt. Marginea ramine asa, fara nimic! Ptr. aluat deci, despartim cele trei oua, cu mixerul batem albusurile pina devin foarte tari. Adaugam incet, incet zaharul, amestecam pina spuma de albus incepe sa luceasca. Apoi adaugam un galbenus dupa altul, nu uitam nici acum sa amestecam mai departe cu mixerul pina ce totul este omogen. Amestecam faina, amidonul si praful de copt, adaugam la maglavaisul rezultat din ouale batute. Amestecam tot cu mixerul dar pe treapta cea mai mica. Punem in forma si lasam 20-25 de min. la temp sus mentionata. Se poate incerca cu o scobitoare, daca este copt. Asta nu mai explic. Lasam blatul sa raceasca in forma, abia atunci scoatem. *** Ptr. umplutura de brinza punem cele 10 foi de gelatina ptr. macar 10 minute in apa rece, in asa fel ca sa fie acoperite in intregime. Intre timp despartim 4 oua. De albusuri nu o sa avem nevoie, ele se pot pastra citeva zile in frigider... Cele 4 galbenusuri, pachetul de zahar vanilat si zaharul pudra vin batute cu mixerul pina devin o masa mai groasa. Adaugam brinza, coaja rasa de lamiie, sucul de lamiie si cognacul. Gelatina o stoarcem si incalzim pina se topeste, dar mare atentie sa nu cumva sa inceapa sa dea in clocot sau sa fiarba... Acum turnam incet,incet peste brinza mixind incontinuare. Amestecam totul bine si punem la rece pina observam ca se intareste deja putin. La mine a fost deajuns ptr. pasul urmator, in care batem o frisca tare de tot.Cum se face o frisca tare de tot nu mai explic aici. Precis ca si brinza a inceput sa se intareasca putin intre timp, acum amestecam cu grija frisca cu masa de brinza. ![]() Taiem blatul in mijloc ![]() .. partea de jos o punem pe o farfurie sau un fund de tort, ungem subtire cu gemul din dotare, asezam un inel de tort peste blat si punem umplutura de brinza. Nivelam cit de cit si punem al doilea blat deasupra si apasam putin cu mina. ![]() ***Inelul de tort al sefei de la Tupperware a fost unul de 28 cm, imi trebuia unul cu 26 cm diametru. Am luat pur si simplu inelul de la forma de copt. Merge perfect si cu ala! Acum lasam tortul la rece, eu l-am lasat peste noapte. Inainte de al taia mai tre scos din forma(normal inelul de tort...), eu am facut cu un cutit pe la margine, tot am mai udat putin cutitul. Merge destul de bine. Inainte de servire se pudreaza cu zahar pudra. Pofta mare! Peter PS. Daca mai este reteta, sau putin modificata, puteti s-o puneti acolo unde trebuie. Eu nu m-am mai uitat daca este deja. -------------------- Salutari din Bavaria
![]() |
|
|
|
Sep 22 2009, 08:37 PM
Trimis la
|
|
![]() Dulcinea del Toboso Grup: Membrii de onoare Postari: 23,459 Inregistrat pe: 10-July 02 De la: Germany Membrul Nr.: 3,966 |
Da de asta de ce nu am gasit în pachetel????
Arata lecker rau!!!Superbe imagini -------------------- |
|
|
|
|
|
|
Sep 22 2009, 08:40 PM
Trimis la
|
|
![]() Vedeta culinara Grup: Members Postari: 2,635 Inregistrat pe: 13-November 07 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 39,758 |
Tort cu brinza si frisca (Käsesahne - Torte) Peter PS. Daca mai este reteta, sau putin modificata, puteti s-o puneti acolo unde trebuie. Eu nu m-am mai uitat daca este deja. Multumesc mult pt reteta, chiar o asteptam. -------------------- |
|
|
|
Sep 22 2009, 08:58 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Members Postari: 5,159 Inregistrat pe: 20-January 08 De la: Suceava Membrul Nr.: 41,047 |
Arata extraordinar de bine tortul asta. L-am copiat, desi nu stiu cand il fac. Eu sunt mare fan branza si o mananc ca atare. De aia nu-mi ajunge pentru nici un fel de prajitura. Trebuie sa o rup de la gura ca sa fac asa ceva, dar vad eu cum fac. Arata prea bine tortul. Felicitari si multumesc pentru reteta.
|
|
|
|
Sep 22 2009, 11:46 PM
Trimis la
|
|
|
. Grup: Membrii de onoare Postari: 25,863 Inregistrat pe: 12-March 02 Membrul Nr.: 2,760 |
|
|
|
|
Sep 23 2009, 06:43 AM
Trimis la
|
|
![]() Pescar cu diploma !! Grup: Members Postari: 3,927 Inregistrat pe: 19-August 06 De la: AIC-86447 Membrul Nr.: 33,373 |
Da de asta de ce nu am gasit în pachetel???? Arata lecker rau!!!Superbe imagini Poate ma bateai si mai tare. Cit despre imagini; sunt raschetate de pe chip, numai obiceiul meu prost ma pune sa mai apas din cind in cind pe declansator.. Peter -------------------- Salutari din Bavaria
![]() |
|
|
|
Sep 23 2009, 06:45 AM
Trimis la
|
|
Multumesc mult pt reteta, chiar o asteptam. Cu placere Alina. Arata extraordinar de bine tortul asta. L-am copiat, desi nu stiu cand il fac. Eu sunt mare fan branza si o mananc ca atare. De aia nu-mi ajunge pentru nici un fel de prajitura. Trebuie sa o rup de la gura ca sa fac asa ceva, dar vad eu cum fac. Arata prea bine tortul. Felicitari si multumesc pentru reteta. Pe mine m-a dat pe spate, desi am mancat numai o bucatica mica Peter -------------------- Salutari din Bavaria
![]() |
|
|
|
Sep 23 2009, 06:46 AM
Trimis la
|
|
Pot sa zic ca il vreau pe asta? Poti sa zici, de ce nu? Doara numai din cauza ta l-am facut pe asta. Sa poti alege. Peter -------------------- Salutari din Bavaria
![]() |
|
|
|
Sep 23 2009, 08:09 AM
Trimis la
|
|
|
Master of disaster Grup: Members Postari: 3,751 Inregistrat pe: 14-January 07 De la: focsani Membrul Nr.: 36,023 |
Peter , multumesc mult pentru reteta .
Este usor de realizat , cu siguranta delicios [ma bazez pe gustul tau si al sefei]si foarte pe gustul fiicei mele . O sa il fac de ziua ei , care se apropie si cu siguranta va fi o surpriza dulce si placuta . Multa sanatate si succes in tot ceea ce faci ! Cu simpatie , Carmen Spantu -------------------- Carmen Spantu
|
|
|
|
Sep 23 2009, 08:55 AM
Trimis la
|
|
![]() Captain Cook Grup: Members Postari: 371 Inregistrat pe: 29-June 06 De la: In heaven Membrul Nr.: 32,676 |
Iaca si reteta, multumesc de promptitudine.
-------------------- ![]() |
|
|
|
Sep 23 2009, 09:18 AM
Trimis la
|
|
![]() Ajutor de bagator de seama Grup: Members Postari: 9,090 Inregistrat pe: 29-January 06 De la: Europa Membrul Nr.: 30,088 |
Frumos. ii musai galbenusuri la masa de branza? ca eu am un pitic pe creier cu ouale crude.
de asta nu mai fac nici mousse/spuma de ciocolata arata super fain, si-i usor de facut, mai ales ca la mine-n sat e greu cu branza de veci, dar quark ii cat lumea -------------------- |
|
|
|
Sep 23 2009, 09:20 AM
Trimis la
|
|
![]() Hexe online ! Grup: Members Postari: 2,543 Inregistrat pe: 6-January 09 De la: Din NORD Membrul Nr.: 47,864 |
Iaca si reteta, multumesc de promptitudine. Iaca,iaca, Da yo vreau sa stiu cum ai facut "valurile "in crema ,la celalalt tort. Te rog. Despre kasesahne-torte, -------------------- Va invit in casa mea virtuala
http://povesticulinare.blogspot.com/ |
|
|
|
Sep 23 2009, 12:25 PM
Trimis la
|
|
![]() Master of disaster Grup: Moderatoare Postari: 3,571 Inregistrat pe: 27-December 07 De la: Banat Membrul Nr.: 40,594 |
Apai sa fii sigur ca asa ceva se va manca si la mine la Ghiroda
-------------------- |
|
|
|
Sep 23 2009, 04:29 PM
Trimis la
|
|
![]() MINOS D'OROS Grup: Members Postari: 2,922 Inregistrat pe: 2-February 04 De la: Bucuresti-Italia Membrul Nr.: 11,580 |
Apai sa fii sigur ca asa ceva se va manca si la mine la Ghiroda Cu siguranta si la mine la Castelraimondo
-------------------- |
|
|
|
Sep 23 2009, 04:53 PM
Trimis la
|
|
![]() Bucataras Grup: Members Postari: 89 Inregistrat pe: 6-July 09 De la: Japonia Membrul Nr.: 52,559 |
vai, branza este preferata mea!
inghit in sec si ma gandesc ce gust divin trebui sa aiba! vreau sa stiu c-am cate grame de gelatina inseamna cele 10 foi de gelatina? eu am o mare nelamurire cu gelatina asta. desi stiu ca nu o sa se atinga ai mei de el, tot am sa-l fac eu odata, s-iam sa-l mananc eu pe tot! cate calorii trebui sa aiba dumnezeu stie, dar tot il fac!!! merci mult ptr. raspuns! |
|
|
|
Sep 23 2009, 06:11 PM
Trimis la
|
|
Peter , multumesc mult pentru reteta . Este usor de realizat , cu siguranta delicios [ma bazez pe gustul tau si al sefei]si foarte pe gustul fiicei mele . O sa il fac de ziua ei , care se apropie si cu siguranta va fi o surpriza dulce si placuta . Multa sanatate si succes in tot ceea ce faci ! Cu simpatie , Carmen Spantu Carmen, multumesc mult. Numai bine si tie. Iaca si reteta, multumesc de promptitudine. Cu mare placere! Frumos. ii musai galbenusuri la masa de branza? ca eu am un pitic pe creier cu ouale crude. de asta nu mai fac nici mousse/spuma de ciocolata arata super fain, si-i usor de facut, mai ales ca la mine-n sat e greu cu branza de veci, dar quark ii cat lumea Stella, asa scrie reteta. Nu sunt eu in masura sa modific ceva la reteta asta, ca prea perfecta este(mi-a iesit pina si mie Eu cred ca tre puse. Sper sa faci totusi, ca de buna este "lecker rau" sa stii. Iaca,iaca, Da yo vreau sa stiu cum ai facut "valurile "in crema ,la celalalt tort. Te rog. Despre kasesahne-torte, Ptr. tine voi pune si reteta cealalta, care mi-a placut si aia aproape la fel. Apai sa fii sigur ca asa ceva se va manca si la mine la Ghiroda Apoi Laura, eu sper sa revii cu o poza sau cu o impresie, cum a fost. Cu siguranta si la mine la Castelraimondo Dora, cu mare placere. Sper s-o faci. Nu vei fi dezamagita. vai, branza este preferata mea! inghit in sec si ma gandesc ce gust divin trebui sa aiba! vreau sa stiu c-am cate grame de gelatina inseamna cele 10 foi de gelatina? eu am o mare nelamurire cu gelatina asta. desi stiu ca nu o sa se atinga ai mei de el, tot am sa-l fac eu odata, s-iam sa-l mananc eu pe tot! cate calorii trebui sa aiba dumnezeu stie, dar tot il fac!!! merci mult ptr. raspuns! iar ptr. tine emily, uite o poza. Un blat din acela are aproape 2 g! Am cintarit acu doua blaturi cu cintarul electronic de bucatarie si au avut 4 g. ![]() Peter -------------------- Salutari din Bavaria
![]() |
|
|
|
Sep 23 2009, 08:14 PM
Trimis la
|
|
![]() Big Chef Grup: Members Postari: 685 Inregistrat pe: 8-April 08 De la: Bucuresti Membrul Nr.: 42,589 |
Pitt, arata superb!
-------------------- |
|
|
|
Sep 23 2009, 08:43 PM
Trimis la
|
|
![]() Cu ursii albi Grup: Members Postari: 6,046 Inregistrat pe: 5-April 04 De la: inbetween Membrul Nr.: 13,288 |
Ich bin völlig verrückt nach diesem Kuchen, ist einfach mein Liebliengskuchen.
Recht herzlichen Dank dafür, ich werde ihn bestimmt nachmachen! Liebe Grüße! -------------------- .................................
În ţări de gheaţă urgisită, Pe-acelaşi timp trăia cu el, Laponă mică, liniştită, Cu piei, pre nume Enigel. .................................. Că dacă-n iarnă sunt făcută, Şi ursul alb mi-e vărul drept, Din umbra deasă, desfăcută, Mă-nchin la soarele-nţelept. ....................................... 1. Day A.H. - only theories? Explore more at http://channel.nationalgeographic.com/chan...th-pole-shift-1 about the After Humans Era. |
|
|
|
Sep 23 2009, 08:50 PM
Trimis la
|
|
Ich bin völlig verrückt nach diesem Kuchen, ist einfach mein Liebliengskuchen. Recht herzlichen Dank dafür, ich werde ihn bestimmt nachmachen! Liebe Grüße! Liebe Lori! Daca si asa ai vrut sa veniti la Oktoberfest, vineri pe 2. octombrie ne gasesti acolo(s-au anuntat deja mai multe fete, ca vor intilnire cu noi...)sau si cu Roland Peter -------------------- Salutari din Bavaria
![]() |
|
|
|
Sep 23 2009, 08:52 PM
Trimis la
|
|
Pitt, arata superb! Merci Edith! Hai incearca-l, si daca il imparti prin vecini dupa aia... dar imi spui macar de ti-a placut.. Peter -------------------- Salutari din Bavaria
![]() |
|
|
|
| Reclama |
Trimis la
#
|
||
|
Google Ads |
|