Tort Palermo

Mixati untul cu zaharul pudra pana devine spumos. Adaugati galbenusurile. Adaugati faina si ciocolata topita. Preparati bezeaua de albusuri cu zaharul

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Tort Palermo

Ingrediente

  • Ingrediente blat de ciocolata: 42g unt
  • 25g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 47g ciocolata amaruie
  • 2 albusuri
  • 32g zahar
  • 4g faina (facultativ)
  • Ingrediente blat crocant: 50g ciocolata alba
  • 50g ciocolata cu lapte
  • 10g unt
  • 25g alune pralinate
  • 50g porumb expandat (eu am pus fulgi de ovaz)
  • Ingrediente bavareza de alune pralinate: 167ml lapte
  • 30g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 30g zahar
  • 3g gelatina
  • 40g alune pralinate
  • 167ml frisca
  • Ingrediente mousse de ciocolata amara: 10 galbenusuri
  • 180g apa
  • 30g glucosiu sau miere
  • 40g lapte praf
  • 400g ciocolata amaruie
  • 700g frisca
  • Am folosit reteta intreaga (deci cea expusa deasupra) doar ca am adaugat doar 500g frisca
  • Ingrediente glazura-oglinda: 350g apa
  • 300g smantana
  • 450g zahar
  • 150g cacao
  • 15g gelatina

Mod de preparare

Mixati untul cu zaharul pudra pana devine spumos. Adaugati galbenusurile. Adaugati faina si ciocolata topita.

Preparati bezeaua de albusuri cu zaharul si adaugati-o compozitiei.

Puneti compozitia in tava mare de la aragaz si coaceti la 180°C pana la proba scobitorii. Dupa cum am spus eu am preparat reteta intreaga si-am decupat 3 blaturi de 16cm. Mi-au mai ramas 2 dar le voi folosi la torturile urmatoare.

Intre timp am trasat doua cercuri de 16cm pe hartie de copt.

Am topit cioco alba si cu lapte (vreo 50g din fiecare) si-am intins in strat subtire pe suprafata celor doua cercuri.

Blat crocant

Se topeste ciocolata pe baie de aburi cu untul (eu am adaugat si 50g smantana) si se adauga fulgii de ovaz si apoi pralinatul de alune si se dispune in strat subtire deasupra blatului de cioco.

Se pune un cerc in jurul tortuletului si se continua cu prepararea bavarezei.

Bavareza de alune pralinate

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si se adauga laptelui ce l-am fiert in prealabil cu zaharul si se coace in continuare pe foc, dar ATENTIE!!! nu ajungeti la temperatura de fierbere, incet, incet se va face o ciulama subtire.

Luati cratita de pe foc si adaugati alunele pralinate macinate.

Mixati frisca si amestecati-o cu compozitia de oua si praline iar la urma adaugati si gelatina inmuiata in apa rece si apoi incalzita.

Mousse de ciocolata amaruie

Se dizolva laptele praf in apa, se adauga glucosiul (mierea), galbenusurile si se coace pe foc ca o crema normala dar nu trebuie sa ajungeti la temperatura de fierbere.

Cand devine ca o ciulama mai subtire indepartati de pe foc si lasati la racit.

Topiti ciocolata si adaugati-o compozitiei de oua racita.

La sfarsit amestecati cu frisca batuta.

Eu am adaugat si 10g gelatina pt o mai buna tinuta a mousse-ului.

ASAMBLARE TORT

Deci blatul de cioco si blatul crocant suprapuse in inel de aluminiu.

Se pune deasupra o portie de bavareza si imediat deasupra se pune un disc de ciocolata cu lapte, apoi se pune un alt strat de bavareza.Se pune tortul in congelator pt cateva ore.

Eu l-am lasat la frigi peste noapte.

Se scoate tortuletul din inel, se aseaza pe platou si in jurul lui se pune un inel de 20cm diametru.

Se umplu lateralele cu mousse de cioco amaruie pana sus la buza inelului de tort.

Se niveleaza bine deasupra si se pune la congelator pt cateva ore.

Se imbraca cu glazura-oglinda si se decoreaza, dupa puterile proprii.
Pofta buna!

Reteta Tort Palermo a fost propusa de dora_m pe forum culinar.ro

Alte retete de tort cu ciocolata gasiti aici:

Tort de ciocolata cu portocale,

Tort de ciocolata cu cirlionti,

Tort Padurea Neagra

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Gogosi cu branza
Bucataras.RO

Gogosi cu branza

Ca la bucatarasi acasa

Gogosi cu branza
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!