> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

 
Reply to this topicStart new topic
> Prajitura Regele Mihai, poate va inspira in prag de An Nou
anielarobu
mesaj Dec 29 2009, 02:18 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 170
Inregistrat pe: 23-February 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 30,490



Prajitura aceasta o am de la o ruda din Ardeal si este un dintre preferatele noastre

Blatul 1
4 oua
8 linguri zahar
4 linguri apa
7 linguri faina

Blatul 2
5 albusuri
100g nuca macinata
250g zahar
2-3 linguri faina.

Crema
5 galbenusuri
5 linguri de zahar
3 linguri de lapte
esenta de vanilie
un pachet de unt.

In plus mai este nevoie de un pachet de biscuiti Petit Beurre, ness, cola sau fanta pentru insiropat biscuitii si glazura de ciocolata.

Blatul 1

Se bat albusurile spuna si se adauga treptat zaharul.

Imagine Atasata

Imagine Atasata

Se adauga galbenusurile, apa si faina.

Imagine Atasata

Imagine Atasata

Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit aproximativ 45-50 minute (in functie de cuptor)

Imagine Atasata

Imagine Atasata


Blatul 2

Se bat albusurile spuna, se adauga treptat zaharul.

Imagine Atasata

Se adauga nuca macinata si faina si se amesteca usor.

Imagine Atasata

Imagine Atasata

Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 25-30 de minute.

Imagine Atasata

Crema

Se freaca galbenusurile cu zaharul si laptele si se pun la foc mic pana se ingroasa.

Imagine Atasata

Imagine Atasata

Cand se raceste se amesteca cu un pachet de unt moale.

Imagine Atasata

Asamblare:
Se pune blatul 1, apoi jumatate din crema

Imagine Atasata

Se pune un rand de biscuiti Petit Beurre inmuiati in ness (asa prevede reteta; eu de obicei ii inmoi in cola, dar acum nu am avut si i-am inmuiat in fanta)

Imagine Atasata

Peste biscuiti se pune restul de crema si blatul 2.

Imagine Atasata

Imagine Atasata.

Deasupra se pune glazura de ciocolata. Eu am combinat glazura de ciocolata cu cea de caramel si am trisat un pic pentru ca am folosit glazura la plic.
Va scriu oricum si retete "originala" de glazura:
150 g zahar pudra se freaza cu 3 linguri de cacao, o lingura de ulei si apa clocotita pana capata consistenta dorita.

Imagine Atasata

Revin si cu o sectiune mai tarziu putin ca sa aiba timp sa cunoasca straturile intre ele inainte sa imi infig cutitul in prajitura.




Go to the top of the page
 
+Quote Post
bulinuta
mesaj Dec 29 2009, 03:10 PM


Mami de Rege si Printz!


Grup: Membri
Postari: 4,330
Inregistrat pe: 10-January 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 20,159



Cautam o reteta mai altfel, cu creme si blaturi diferite si iata ca ai venit tu. smile.gif
ma uit, ma gandesc si poate o fac si eu de revelion.

Desi Mihnea prefera un Truffle cake, as opta pentru o praji ca asta...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lisa_magic
mesaj Dec 29 2009, 05:15 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 510
Inregistrat pe: 20-January 07
Membrul Nr.: 36,097



foarte dragut,astept sexiunea ohmy.gif ,dar eu tot nu pricep de unde vine numele ??? de ce a regelui Mihai??? niciodata n-am inteles biggrin.gif


--------------------
Mama de blondina ciufulita si strumf neastamparat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
anavlis
mesaj Dec 29 2009, 06:42 PM


Vazatoare in ceaunul de cristal


Grup: Membri
Postari: 2,311
Inregistrat pe: 13-December 08
Membrul Nr.: 47,243




si io...si io....sectiune smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
istrate lucia
mesaj Dec 29 2009, 07:20 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 408
Inregistrat pe: 10-November 04
De la: Craiova (Dolj)
Membrul Nr.: 18,481



Sectiunea please. as fce-o si eu, fara cacao insa. Nu am consumat deloc in sarcina.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lauralaurentiu
mesaj Dec 29 2009, 08:14 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,909
Inregistrat pe: 27-December 07
De la: Banat
Membrul Nr.: 40,594



Suna promitator prajitura asta, Aniela, felicitari pentru postare floare.gif ! Ca si restul fetelor, sunt si eu doritoare de o sectiune! smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
anielarobu
mesaj Dec 29 2009, 09:16 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 170
Inregistrat pe: 23-February 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 30,490



Am revenit cu sectiunea. Nu e foarte reusita poza, dar este singura pe care am apucat sa o fac pentru ca mi s-a descarcat camera.

Imagine Atasata

Go to the top of the page
 
+Quote Post
anielarobu
mesaj Dec 29 2009, 09:18 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 170
Inregistrat pe: 23-February 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 30,490



QUOTE(bulinuta @ Dec 29 2009, 03:10 PM) *
Cautam o reteta mai altfel, cu creme si blaturi diferite si iata ca ai venit tu. smile.gif
ma uit, ma gandesc si poate o fac si eu de revelion.

Desi Mihnea prefera un Truffle cake, as opta pentru o praji ca asta...


Nu vazusem Truffle cake pana acum, pare foarte interesanta si pe gustul nostru. Poate le faci pe amandoua wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
anielarobu
mesaj Dec 29 2009, 09:21 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 170
Inregistrat pe: 23-February 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 30,490



QUOTE(lisa_magic @ Dec 29 2009, 05:15 PM) *
foarte dragut,astept sexiunea ohmy.gif ,dar eu tot nu pricep de unde vine numele ??? de ce a regelui Mihai??? niciodata n-am inteles biggrin.gif


Lisa,

Chiar nu stiu sa iti spun de ce este a regelui Mihai si nu a altuia, sau de ce trebuie neaparat sa fie e vreunui rege sau regina. Cu numele asta am primit-o, cu asta o transmit mai departe...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
anielarobu
mesaj Dec 30 2009, 09:59 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 170
Inregistrat pe: 23-February 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 30,490



O alta prajitura pe care am incercat-o acum pentru prima data si care m-a fermecat este cea de aici
http://www.culinar.ro/forum/continut/Dulci...ajitura-Bolero/
Din pacate nu am facut poze pas cu pas. Poate aruncati un ochi si va inspira si aceasta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

2 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (2 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 16th April 2014 - 09:15 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare