Cu un cutit bine ascutit taiem de-a lungul sirei spinarii. Repetam operatiunea si pe partea cealalta. Partea prea grasa de la burta o taiem si eventua
Cu un cutit bine ascutit taiem de-a lungul sirei spinarii.
Repetam operatiunea si pe partea cealalta. Partea prea grasa de la burta o taiem si eventual o pastram pentru ciorba, impreuna cu sira spinarii si capul. Cu aproximativ 1,5- 2 cm mai sus de unde era sira spinarii (exact unde sunt degetele mele in poza de mai jos) se simt niste oase daca atingem usor cu mana – oasele acestea se scot cu o penseta.
Indepartam pielea (pornim de la coada, tinand bucata de file cu pielea in jos, tinem cu stanga de piele si cu dreapta taiem cat mai aproape de piele).
Taiem mararul si strivim piperul (nu il macinati prea fin, trebuie sa dea doar aroma, nu sa faca pestele iute! )
Amestecam intr-o farfurie sarea, zaharul si piperul si tavalim bine bucatile de somon.
Dam apoi bucata de somon prin marar si o punem intr-o punga sau in folie de plastic, completand cu marar din belsug.
Se pune la frigider pentru minim 2 zile, maxim 3. In acest timp o sa lase zeama, deci e bine sa folositi o farfurie adanca. Dupa prima zi, pestele se intoarce. Se curata bine de invelis
O sa observati ca in cele 3 zile carnea si-a schimbat textura – devine mai ferma.
Se taie felii subtiri pentru servit cu paine prajita sau pe felii de castravete, sau se taie felii mai groase pentru preparate gen sushi.
Amestecam crema de branza cu verdeturi. O asezam pe felii de castravete
Asezam somonul cum ni se pare mai interesant.
Punem si separat, pentru a-l manca si cu felii de bagheta cu unt (painea poate fi si prajita).
Se taie felii subtiri pentru servit cu paine prajita sau pe felii de castravete, sau se taie felii mai groase pentru preparate gen sushi.
Pofta buna!
Reteta Somon marinat a fost propusa de IriA pe forum culinar.ro
Alte retete cu somon gasiti aici:
Somon cu lamiie,
File de somon, cu crusta picanta, la cuptor, ..cu cartofi natur si spanac,
File de somon cu salata de bureti
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataAm facut un inventar prin frigider si cu ce am gasit, am incropit o prajiturica tare buna si de sezon. Albusurile le aveam in...
Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeuraIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii