> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

 
Reply to this topicStart new topic
> Tort de ciocolata
dorina69
mesaj Oct 7 2013, 10:28 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 311
Inregistrat pe: 5-May 10
Membrul Nr.: 58,040



Mai intai, as dori sa fac unele precizari. Daca vrem sa obtinem un tort deosebit, la gust si consistenta, este indicat sa folosim ciocolata de foarte buna calitate.
Inainte de toate, se pregateste forma de tort. Eu prefer metoda din imagine.
Imagine Atasata


Tort de ciocolata

Blat: 150 unt, 150 zahar pudra, 4 oua, 1 plic zahar vanilat, 30g migdale fin macinate, 80g ciocolata neagra de portocale, 10g cacao, 85g faina, 1 lingurita coaja portocale
Am folosit ciocolata Heidi 75% cacao, unt Albalact 65% grasime, faina Grania cozonac, zahar pudra Margaritar.

Crema: 6 galbenusuri, 120g zahar pudra, 320g ciocolata neagra, 300g frisca lichida, 2 linguri coniac, 1 plic zahar vanilat, 1 lingurita scortisoara, 1 lingura zahar pudra
Am folosit ciocolata Heidi 75% cacao, frisca Pilos (Lidl).

Pentru blat: se topeste ciocolata si se lasa la racit. Se bat untul moale, galbenusurile si zaharul pudra si vanilat.
Imagine Atasata
Se bat albusurile spuma tare. In crema de unt se adauga migdalele fin macinate, ciocolata, cacao si se amesteca.
Imagine Atasata
Se adauga si albusurile, alternand cu faina.
Imagine Atasata
Trebuie sa arate ca o compozitie grasa, usor taiata. De fapt, sunt bulele din albus in amestecul gras de unt. Nu adaugati mai multa faina, blatul va iesi prea tare.
Se da la copt in forma de 24 cm si se lasa la racit, apoi la frigider. Atentie, blatul este foarte fragil.
Imagine Atasata Imagine Atasata

Pentru crema: se topeste ciocolata in frisca lichida. Se lasa la racit.
Se bat galbenusurile cu zahar pudra si vanilat.
Imagine Atasata
Se adauga coniacul si se pune pe bain-marie, amestecand continuu.
Imagine Atasata
Se ia de pe foc si se lasa la racit, apoi se adauga ciocolata si scortisoara si o lingura de zahar pudra. Se amesteca bine si se lasa deoparte.
Imagine Atasata Imagine Atasata

Am tinut galbenusurile pe foc 5 minute, pana cand s-a topit zaharul si am obtinut o ciulama.
In crema finala am mai adaugat zahar pudra, dupa gust. Puteti sa o lasati asa sau sa adaugati mai mult zahar, fiecare cum ii place la gust.
Crema fiarta de galbenusuri adaugata in ganache fac posibila utilizarea imediata, fara a fi nevoie se fie tinuta in frigider pentru a se intari. De asemenea, galbenusurile reduc din duritatea ganach-ului (cioclata:frisca=1:1) si consistenta cremei de ciocolata va fi ca a blatului.

Montare: blatul se taie pe doua niveluri care se stropesc cu coniac.
Imagine Atasata
Crema se imparte in trei parti. Se asaza primul blat, crema, al doilea si alta crema. Se niveleaza si se da la rece.
Imagine Atasata Imagine Atasata
Restul de crema se pastreaza in frigider pentru decor.Inainte de folosire, o lasati putin la temperatura camerei ca sa se mai inmoaie. Evitati cuptorul cu microunde, exista posibilitatea sa se taie.

Pentru montare am folosit o forma speciala fara fund, care este cu 1/2 cm mai mica in diametru decat forma de copt. Am imbracat aceasta forma de montare in folie de plastic.
Imagine Atasata Imagine Atasata
In lipsa acesteia se poate folosi forma in care ati copt tortul. Asezati o punga curata in forma sau cratita si montati tortul. Dupa ce s-a racit scoateti tortul cu punga cu tot, il asezati pe platou si indepartati punga.

Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
florinelanajjar
mesaj Oct 7 2013, 01:27 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 707
Inregistrat pe: 4-April 10
De la: bucuresti
Membrul Nr.: 57,605



Dorina ..m-ai omorat cu ciocolatosul tau ...arata f bine ,ca de altfel toate torturile tale

multumim ptr detalii,faza cu tapetatul formei cu hartie o practic si eu


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
julix_2007
mesaj Oct 7 2013, 04:36 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 7,643
Inregistrat pe: 20-January 08
De la: Suceava
Membrul Nr.: 41,047



CITAT(florinelanajjar @ Oct 7 2013, 02:27 PM) *
Dorina ..m-ai omorat cu ciocolatosul tau ...arata f bine ,ca de altfel toate torturile tale

multumim ptr detalii,faza cu tapetatul formei cu hartie o practic si eu



Florinela, mai numara o victima. In persoana mea. La cauza mortii va scrie: privit imagini cu tort de ciocolata, moarte in chinuri.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Eleonora_Anny
mesaj Oct 7 2013, 10:23 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 484
Inregistrat pe: 6-August 13
Membrul Nr.: 253,809




CITAT(julix_2007 @ Oct 7 2013, 05:36 PM) *
Florinela, mai numara o victima. In persoana mea. La cauza mortii va scrie: privit imagini cu tort de ciocolata, moarte in chinuri.


Subscriu, rețeta asta e mortală groupwave.gif . Julix, dar parcă erai cu dukan-ul?


--------------------
”N-ai luat învățătură decât de la cei care te-au admirat și au fost îngăduitori față de tine, și de la cei care ți-au făcut loc spre a-ți putea continua drumul? N-ai luat învățătură de folos și de la cei care ți-au stat împotrivă și ți-au așternut obstacole de-a curmezișul drumului tău, spre a te împiedica să mergi înainte?”

Go to the top of the page
 
+Quote Post
julix_2007
mesaj Oct 8 2013, 03:48 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 7,643
Inregistrat pe: 20-January 08
De la: Suceava
Membrul Nr.: 41,047



CITAT(Eleonora_Anny @ Oct 7 2013, 11:23 PM) *
Subscriu, rețeta asta e mortală groupwave.gif . Julix, dar parcă erai cu dukan-ul?

Si sunt in continuare cu dukan-ul, doar ca balitul nu e interzis. Si nici admiratul, ca si copiatul/salvatul retetei in calculator.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Eleonora_Anny
mesaj Oct 10 2013, 10:59 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 484
Inregistrat pe: 6-August 13
Membrul Nr.: 253,809



CITAT(julix_2007 @ Oct 8 2013, 04:48 PM) *
Si sunt in continuare cu dukan-ul...


Bravo ție em_new_32.gif , eu când admir, am și lăsat dieta și drept la cuptor mă opresc și chiar purced la a face rețeta. Deci, fete ambițioase pe aici... em_new_23.gif


--------------------
”N-ai luat învățătură decât de la cei care te-au admirat și au fost îngăduitori față de tine, și de la cei care ți-au făcut loc spre a-ți putea continua drumul? N-ai luat învățătură de folos și de la cei care ți-au stat împotrivă și ți-au așternut obstacole de-a curmezișul drumului tău, spre a te împiedica să mergi înainte?”

Go to the top of the page
 
+Quote Post
florinelanajjar
mesaj Oct 10 2013, 01:01 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 707
Inregistrat pe: 4-April 10
De la: bucuresti
Membrul Nr.: 57,605



QUOTE(julix_2007 @ Oct 7 2013, 05:36 PM) *
Florinela, mai numara o victima. In persoana mea. La cauza mortii va scrie: privit imagini cu tort de ciocolata, moarte in chinuri.


:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

simpatica esti !!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
julix_2007
mesaj Oct 10 2013, 01:37 PM


Master of disaster


Grup: Culinareasa lunii
Postari: 7,643
Inregistrat pe: 20-January 08
De la: Suceava
Membrul Nr.: 41,047



CITAT(Eleonora_Anny @ Oct 10 2013, 11:59 AM) *
Bravo ție em_new_32.gif , eu când admir, am și lăsat dieta și drept la cuptor mă opresc și chiar purced la a face rețeta. Deci, fete ambițioase pe aici... em_new_23.gif


Eu fac si nu mananc. As fi ipocrita sa mint ca nu imi este pofta, dar deja am ajuns la acel stadiu in care miros si imi trece pofta. Cred ca sunt mai degraba dependenta de gustul ciocolatei, decat de dulce. Si da, miros ciocolata, cacao si imi trece pofta. Am obtinut rezultate prea frumoase ca sa ma reped ca vitica la trifoi, taman acum.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
florinelanajjar
mesaj Oct 10 2013, 02:31 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 707
Inregistrat pe: 4-April 10
De la: bucuresti
Membrul Nr.: 57,605



QUOTE(julix_2007 @ Oct 10 2013, 02:37 PM) *
Eu fac si nu mananc. As fi ipocrita sa mint ca nu imi este pofta, dar deja am ajuns la acel stadiu in care miros si imi trece pofta. Cred ca sunt mai degraba dependenta de gustul ciocolatei, decat de dulce. Si da, miros ciocolata, cacao si imi trece pofta. Am obtinut rezultate prea frumoase ca sa ma reped ca vitica la trifoi, taman acum.



eu fac si gust ,doar atat; cand mi se face pofta de ceva dulce imi amintesc cat de greu imi este la sala ,cum ma uit la ceas sa treaca mai repede ora sa scap de chinul instructoarei .....apoi ma duc si beau o cana de apa ,nu radeti chiar asta fac !
iar daca trebuie sa merg undeva unde stiu ca se lasa cu multe feluri de mancare si dulciuri , pana ajung acolo mananc salata si fructe iar acolo doar ciugulesc; am ajuns sa mananc ca sa traiesc si nu invers !!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lucnea27ro
mesaj Dec 9 2013, 08:27 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 14
Inregistrat pe: 13-July 13
Membrul Nr.: 253,688



Multumesc pentru reteta!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dana3262
mesaj Dec 22 2013, 03:44 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 884
Inregistrat pe: 21-November 06
De la: Ardeal
Membrul Nr.: 34,997



dorina69, sunt deosebite retetele si sfaturile tale, si iti multumim!

Te rog, imi spui daca untul Albalact, il freci si scoti apa din el, inainte de a-l folosi in creme?

Multumesc mult si Craciun fericit!



--------------------
dana

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Eleonora_Anny
mesaj Dec 22 2013, 03:57 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 484
Inregistrat pe: 6-August 13
Membrul Nr.: 253,809



CITAT(dana3262 @ Dec 22 2013, 03:44 PM) *
dorina69, sunt deosebite retetele si sfaturile tale, si iti multumim!


Dana, subscriu și eu în totalitate. De mult timp îi admir torturile Dorinei, groupwave.gif aparent simple, ”de Duminică” și când colo elegante și rafinate chiar prin acestă simplitate... iar mai nou m-a cucerit și pe la rețetele ei de cozonac... așadar ce să mai spun, decât că sunt cu binoclul pe orice postare de a ei că stiu sigur că ceva bun răsare iar!
Sărbători fericite!


--------------------
”N-ai luat învățătură decât de la cei care te-au admirat și au fost îngăduitori față de tine, și de la cei care ți-au făcut loc spre a-ți putea continua drumul? N-ai luat învățătură de folos și de la cei care ți-au stat împotrivă și ți-au așternut obstacole de-a curmezișul drumului tău, spre a te împiedica să mergi înainte?”

Go to the top of the page
 
+Quote Post
dana3262
mesaj Dec 22 2013, 04:56 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 884
Inregistrat pe: 21-November 06
De la: Ardeal
Membrul Nr.: 34,997



CITAT(Eleonora_Anny @ Dec 22 2013, 03:57 PM) *
... așadar ce să mai spun, decât că sunt cu binoclul pe orice postare de a ei că stiu sigur că ceva bun răsare iar!
Sărbători fericite!



...şi eu îi urmăresc postările, chiar îi spuneam pe undeva, are multa răbdare să ne explice şi o pup pentru asta!

Sărbători fericite tuturor!


--------------------
dana

Go to the top of the page
 
+Quote Post
dorina69
mesaj Dec 22 2013, 09:44 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 311
Inregistrat pe: 5-May 10
Membrul Nr.: 58,040



Va multumesc pentru aprecieri!
Dana, daca vreau un blat cu unt, am o metoda personala. Nu bat niciodata untul cu zahar si apoi ouale intregi. Bat untul moale, la temperatura camerei, cu zahar pudra si galbenusuri. De obicei, se foloseste cel putin aceeasi cantitate de zahar pudra ca si untul. Galbenusurile leaga foarte bine aceasta compozitie si nu se taie.
Exact ca in poza, pun untul moale, zaharul pudra si galbenusurile intr-un castron si bat cu mixerul la viteza medie. Uneori folosesc zahar fin.
Prefer untul Albalact pentru ca nu are un gust specific, cum este Milli, este tare, bine legat si nu este apos, ca Lacteea.
Folosesc unt 65./' grasime si nu pe cel de 80 pentru ca am nevoie de un blat moale , nu gras.
Nu este nevoie sa scoti apa din unt, n-am facut asta niciodata. Zaharul pudra preia umezeala, daca este in cantitate egala cu untul.
Daca folosesti untul in creme, acesta se adauga la sfarsit. Trebuie sa fie la temperatura camerei, la fel ca si crema. Se bate untul si se adauga cate o lingura din crema, batand bine de fiecare data. Viteza mixerul trebuie sa fie medie. Daca untul sau crema au temperaturi diferite, se vor taia in momentul baterii.
Am explicat asta la glazura fiarta, ceva in genul asta.
Daca zaharul a fost caramelizat in crema si apoi adaugam unt, e putin mai complicat. Are tendinta sa se taie.
Deci, nu scoti apa din unt nici cand il adaugi in creme. Trebuie sa respecti unele reguli: viteza medie a mixerului, aceeasi temperatura pentru unt si crema si un anumit raport intre unt si crema.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dana3262
mesaj Dec 22 2013, 10:53 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 884
Inregistrat pe: 21-November 06
De la: Ardeal
Membrul Nr.: 34,997



Iti multumesc din suflet ca ti-ai facut timp sa ne raspunzi!


--------------------
dana

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 25th April 2014 - 09:35 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare