> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

 
Reply to this topicStart new topic
> Placinta cu branza dulce
dorina69
mesaj Jan 6 2014, 02:59 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 353
Inregistrat pe: 5-May 10
Membrul Nr.: 58,040



Este o placinta extrem de lejera si placuta,la gust. Sunt cateva mici trucuri pentru a obtine foile coapte si voi incerca sa le descriu in totalitate.

1 pachet foi extrafine, nu recomand Linco pentru ca nu absorb lichidul si raman necoapte. In plus, mai au si gust specific de margarina. Eu am folosit foi cumparate de la Carrefour. Mai sunt bune marca Morarita.

3 oua, 30g unt topit, 100g lapte caldut pentru glazura

500g branza dulce grasa Lacteea, 4 oua, 2 plicuri zahar vanilat, 100g stafide, 120g zahar fin, 2 linguri gris, 150g smantana grasa 20%, 100g lapte, coaja lamaie.
Se amesteca cu telul.
Imagine Atasata

Compozitia arata ca o ciulama.
Imagine Atasata

Avem nevoie de o consistenta apoasa pentru ca foile sa fie patrunse si coapte. Nu trebuie sa ramana crude si uscate. Deci, toata aceasta “apa” din compozitie va fi preluata de catre foi.
Se unge tava cu ulei. Se desface pachetul de foi, pastrand folia de plastic sub ele. Se toarna ulei deasupra primei foi si cu mainile se unge in totalitate. Excesul de ulei se indeparteaza pe folie. Daca mai este nevoie, se mai adauga putin ulei. Se asaza in tava foaia unsa si cea de sub ea. Se continua operatiunea, asezand in tava jumatate din pachetul de foi.
Imagine Atasata

La aceasta operatiune am folosit ulei de floarea soarelui. Ideala este o grasime fara miros specific, ca atare, nu recomand uleiul de masline. Nu vreau sa discut prea mult despre ulei, dar vrem sa obtinem un gust dulce de prajitura.
De asemenea, nu recomand nici untul, pentru uns foile. Uleiul le inmoaie si patrunde mult mai bine. Uleiul se intinde cel mai bine cu mainile, credeti-ma. In acest fel puteti intinde cantitatea ideala pe foi. Controlul este mult mai bun decat daca folosim pensula.
Am folosit o tava de 35/25 cm, cu dimensiuni mai mici decat foile. Avem nevoie de ea pentru a forma o margine din foile de aluat.

Asazam in tava compozitia de branza si inchidem marginile foilor.
Imagine Atasata
Se continua asezarea foilor in tava, unse doua cate doua. Se inchid marginile.
Imagine Atasata

Se incalzesc usor 100g lapte si adaugam in el 30g unt topit. Se adauga 3 oua si batem bine cu un tel. Aceasta compozitie se asaza peste foile din tava.
Imagine Atasata

Compozitia trebuie sa ajunga inclusiv intre marginile foilor si tava. Cu un cutit sau o paleta de silicon indepartam putin marginile foilor si inclinam tava pentru a patrunde cu usurinta.
Se da placinta la copt, la foc mic. Sub tava se asaza o tava mai mica cu putina apa. Cand incepe sa se intareasca glazura de deasupra, daca nu s-a distribuit uniform, scoateti tava din cuptor si, cu ajutorul unei pensule de silicon sau unei linguri, uniformizati compozitia de deasupra. Exista posibilitatea sa se formeze gropite cu compozitie, pana cand placinta se ridica.

Este gata cand s-a rumenit deasupra si s-a evaporat toata glazura.
Imagine Atasata
Se uda, complet, un prosop curat de bucatarie si se stoarce. Se asaza peste tava si se lasa placinta la racit in tava. Este foarte importanta aceasta operatiune. Rolul prosopului umed este acela de a nu lasa sa se usuce foile deasupra.
Imagine Atasata
Go to the top of the page
 
+Quote Post
paprikas
mesaj Jan 10 2014, 10:23 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 2
Inregistrat pe: 27-November 13
Membrul Nr.: 254,491



Si daca nu gasesc barnza dulce grasa Lacteea, ce ma sfatuiesti sa pun in locul ei? Mersi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dorina69
mesaj Jan 11 2014, 12:28 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 353
Inregistrat pe: 5-May 10
Membrul Nr.: 58,040



Orice alta branza grasa fina. Nu trebuie sa fie grunjoasa.
Bineinteles ca merge foarte bine si branza 0,2 grasime. Ideea este sa fie foarte fina.
Prin absurd, daca nu gasesti decat una grunjoasa, o bagi la robot cu cutitul de metal.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alice07
mesaj Jul 23 2014, 07:32 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 54
Inregistrat pe: 21-March 08
De la: Pitesti
Membrul Nr.: 42,194




Buna Dorina, poti sa specifici gramajul pachetului cu foi de placinta? Multumesc anticipat!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dorina69
mesaj Jul 23 2014, 01:16 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 353
Inregistrat pe: 5-May 10
Membrul Nr.: 58,040



Cred ca un pachet, indiferent de marca, are 400g. De obicei, sunt cam 16 foi.
Jumatate le asezi in tava goala, apoi umplutura si restul de foi.
Nu am vazut cantitate mai mare sau mai mica. Poate sa difere grosimea foilor, dar nu foarte mult.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
alice07
mesaj Jul 24 2014, 10:59 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 54
Inregistrat pe: 21-March 08
De la: Pitesti
Membrul Nr.: 42,194



CITAT(dorina69 @ Jul 23 2014, 01:16 PM) *
Cred ca un pachet, indiferent de marca, are 400g. De obicei, sunt cam 16 foi.
Jumatate le asezi in tava goala, apoi umplutura si restul de foi.
Nu am vazut cantitate mai mare sau mai mica. Poate sa difere grosimea foilor, dar nu foarte mult.

Multumesc, Dorina. Am crezut ca sunt si pachete mari, ca cele de foietaj de 800 g tongue.gif.
Cu prima ocazie cand iau foi, vreau sa incerc placinta ta.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 1st November 2014 - 12:59 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare