> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

3 Pagini V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> cum prepar pleurotus?
Irbis
mesaj Jul 5 2003, 04:47 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 96
Inregistrat pe: 17-October 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 5,060



Azi am cumparat ciuperci pleurotus. Stie cineva cum as putea sa le prepar? Eu ma gandeam sa fac niste frigarui in care sa infig si bucati de pleurotus. Astept parerile voastre.
Multumesc
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nusa
mesaj Aug 14 2003, 01:08 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 3
Inregistrat pe: 14-August 03
De la: Oradea (Bihor)
Membrul Nr.: 8,633



Le poti gati in orice fel doresti, prajite cu usturoi, puse pe gratar, tocanite in fel si chip, placinte cu ciuperci, pateuri cu ciuperci, sarmale cu ciuperci, pane. Se fierb, se scurg de apa si apoi le gatesti cum vrei.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cris_Tina
mesaj Jan 12 2006, 03:54 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 473
Inregistrat pe: 29-November 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 29,143



Incearca pane,sunt delicioase.
Bine...asta cand o sa cumperi data viitoare, ca pe cele din iulie(si 2003 ha,ha) precis nu le mai ai... GLUMEAM... icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

Acest mesaj a fost editat de Cris_Tina: Jan 12 2006, 03:55 PM


--------------------
Wrong or right...Black or white...If I close my eyes...It's all the same
Go to the top of the page
 
+Quote Post
boni
mesaj Jan 13 2006, 10:36 AM


doar monti...


Grup: Membri
Postari: 2,135
Inregistrat pe: 14-May 04
De la: Sibiu (Romania)
Membrul Nr.: 14,218




pane sunt cele mai bune. dar si chiftelute sunt bune de tot.

grija mare la fiert (pentru ciulama sau salata). nu trebuie fierte mai multe de 15-20 de minute. altfel se intaresc si se fac "buretoase"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Claudia
mesaj Jan 22 2006, 05:08 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 442
Inregistrat pe: 29-April 02
De la: Cluj acuma in Toronto
Membrul Nr.: 3,346



eu le spal si le fac pe gratar. Le pun cu palaria in sus, pun sare si le las vreo 5-6 min (depinde de marimea cipercii) apoi le intorc mai pun sare si apoi o felie de brinza (eu cu camembert fac de obicei, dar merge si cascaval sau blue cheese)
Sunt ff bune.

Claudia
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marcel marcel
mesaj Jan 22 2006, 06:57 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 448
Inregistrat pe: 21-April 05
De la: camara vecinilor
Membrul Nr.: 23,540



Eu le fac in mod special murate (marinate ) sau ciulama cu mamaligutza (clasic )...


--------------------
Orice lucru bun in viata este ilegal, imoral sau ingrasa.... !!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cris_Tina
mesaj Jan 22 2006, 07:11 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 473
Inregistrat pe: 29-November 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 29,143



QUOTE(marcel marcel @ Jan 22 2006, 04:57 PM) [snapback]179451[/snapback]

Eu le fac in mod special murate (marinate ) sau ciulama cu mamaligutza (clasic )...



Marinate cu otet sau "in sare"?


--------------------
Wrong or right...Black or white...If I close my eyes...It's all the same
Go to the top of the page
 
+Quote Post
I. Adelina 31423
mesaj Jan 22 2006, 07:44 PM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 3
Inregistrat pe: 22-January 06
Membrul Nr.: 29,939



Ciuperci marinate: -1 kg ciuperci, 100g ulei, sare, piper, 1-2 foi dafin, 4 linguri otet
Ciupercile se spala in mai multe ape. Ciupercile se pun intr-o cratita cu uleiul si se lasa sa fiarba vreo 13-15 min. Se ad. sare, piper, foile dafin si otetul. Se aseaza in borcane, se acopera cu capacul sau celofan si se fierb pe baie de apa timp de o ora.

sau

Ciuperci in otet: -pt 5 kg ciuperci curatate: -1l otet, 200 g sare, 20 g piper boabe, 25 g foi dafin, 10 g cuisoare (facultativ), 15 g marar, 2l apa
Ciupercile se spala, se scurg bine. Intr-un vas se pune apa, otetul si sarea. Se amesteca pana se dizolva sarea, apoi se ad. ciupercile si se pun la fiert. Cand a dat in fiert, se indeparteaza spuma, se ad. condimentele si se mai firbe inca 20-25 min., timp in care se amesteca componentele, dupa care se lasa sa se raceasca. Ciupercile se aseeaza in borcane, care se umplu cu solutia pregatita (rece). Se toarna putin ulei la suprafata si se acopera. Se pastreaza la loc uscat si racoros.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Jan 22 2006, 09:28 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686



Pleurotus-ul e ciuperca ce se preteaza cel mai bine a inlocui carnea in snitel sau chiftele. Iar aroma de sambure de nuca crud face ca ceea ce se obtine din ele sa aiba o savoare deosebita de celelalte mancaruri cu ciuperci !!!!!!!


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
marcel marcel
mesaj Jan 22 2006, 09:35 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 448
Inregistrat pe: 21-April 05
De la: camara vecinilor
Membrul Nr.: 23,540



QUOTE(Cris_Tina @ Jan 22 2006, 09:11 PM) [snapback]179453[/snapback]

Marinate cu otet sau "in sare"?


si sare si otzet... dry.gif dupa cum vezi in retzetele Adelinei care seama mult cu ce fac si eu...
sunt "traznet" dupa cate o chermeza.... laugh.gif



--------------------
Orice lucru bun in viata este ilegal, imoral sau ingrasa.... !!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marcel marcel
mesaj Jan 22 2006, 09:37 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 448
Inregistrat pe: 21-April 05
De la: camara vecinilor
Membrul Nr.: 23,540



QUOTE(SIMONA.B @ Jan 22 2006, 11:28 PM) [snapback]179515[/snapback]

Pleurotus-ul e ciuperca ce se preteaza cel mai bine a inlocui carnea in snitel sau chiftele. Iar aroma de sambure de nuca crud face ca ceea ce se obtine din ele sa aiba o savoare deosebita de celelalte mancaruri cu ciuperci !!!!!!!


Pe mine ma "gadila" cel mai mult aroma galbiorilor in ciulama....


--------------------
Orice lucru bun in viata este ilegal, imoral sau ingrasa.... !!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Jan 22 2006, 09:39 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686



Ai perfecta dreptate Marcel !!!! Eu cred ca fiecare fel de ciuperca se potriveste la un anumit fel de preparare si cu anumite ingrediente !!!!!!!

Nu merg toate la murat, nu merg toate la zacusca si nu are ciulamaua acelasi gust ca aia din galbiori !!!!!





--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
marcel marcel
mesaj Jan 23 2006, 07:23 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 448
Inregistrat pe: 21-April 05
De la: camara vecinilor
Membrul Nr.: 23,540



Simona, sa nu-mi zici ca se gasesc galbiori si pe acolo... icon_biggrin.gif .....!


--------------------
Orice lucru bun in viata este ilegal, imoral sau ingrasa.... !!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cami_t
mesaj Jan 23 2006, 09:22 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 151
Inregistrat pe: 11-January 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 29,785



am luat si eu pleurotus inainte de week-end si chiar voiam sa va intreb (ma bucur ca exista deja subiectul postat) : de ce sunt iuti? e normal sau cipercile mele erau ...stricate?
PS am gustat una cruda si era f iute. dupa fierbere/calire si-au pierdut din iuteala.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CRINUTZA
mesaj Jan 23 2006, 10:35 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 756
Inregistrat pe: 17-June 05
De la: tastatura
Membrul Nr.: 24,929



Snitzele (cu faina, ou, pesmet) - seamana foarte bine la gust cu carnea de pui. Sau cu smintina. Sau tavalite putin prin ulei si apoi in omleta sau oua batute. Sau in placinte. Sau rumenite putin cu ceapa si marar si citeva picaturi de otet. Sau in strudel. Sau in clatite. Oricum ar fi, gatite, pentru mine sunt pe primul loc, inainte de ciupercile champignon. Dar mie nu mi s-au parut iuti niciodata.


--------------------
N-am semnatura
Go to the top of the page
 
+Quote Post
boni
mesaj Jan 23 2006, 11:20 AM


doar monti...


Grup: Membri
Postari: 2,135
Inregistrat pe: 14-May 04
De la: Sibiu (Romania)
Membrul Nr.: 14,218



QUOTE(cami_t @ Jan 23 2006, 09:22 AM) [snapback]179652[/snapback]

am luat si eu pleurotus inainte de week-end si chiar voiam sa va intreb (ma bucur ca exista deja subiectul postat) : de ce sunt iuti? e normal sau cipercile mele erau ...stricate?
PS am gustat una cruda si era f iute. dupa fierbere/calire si-au pierdut din iuteala.


trebe grija mare ca se tin foarte putin crude. au termen doar cateva zile. atunci se iutesc si se acopera cu un fel de puf alb, ca un mucegai sau muschi de padure. eu nu le cumpar niciodata decat daca sunt foarte proaspete.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cami_t
mesaj Jan 23 2006, 02:43 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 151
Inregistrat pe: 11-January 06
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 29,785



multumesc boni pt raspuns.
inseamna ca erau stricate... icon_frown.gif
desi le-am luat de la metro si am vrut sa le gatesc in aceeasi zi...icon_frown.gif
asta e...le-am mancat deja! acum sper ca sunt destul de rezistenta si nu mor icon_smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SIMONA.B
mesaj Jan 23 2006, 03:44 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,262
Inregistrat pe: 13-February 03
De la: INDIANA
Membrul Nr.: 6,686



QUOTE(marcel marcel @ Jan 23 2006, 12:23 AM) [snapback]179630[/snapback]
Simona, sa nu-mi zici ca se gasesc galbiori si pe acolo... icon_biggrin.gif .....!




Ba da , am si retete pentru ei dintr-o carte cu toate vegetalele ce se gasesc aici si sunt descrise ca unele dintre cele mai delicate ciuperci ca si finetea gustului binenteles!!!! Dar sa stii ca nu am dat de ei sa ii pot cumpara din pacate si is preferatii mei. Drept ii ca nici in magazinele scumpe nu prea intru ca stiu ca nu ma abtin icon_biggrin.gif !!!!

Sunt cam toate felurile de ciuperci care sunt si la noi , plus ce se importa, plus ce e de crescatorie.

Acest mesaj a fost editat de SIMONA.B: Jan 23 2006, 03:46 PM


--------------------


Go to the top of the page
 
+Quote Post
marcel marcel
mesaj Jan 23 2006, 10:09 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 448
Inregistrat pe: 21-April 05
De la: camara vecinilor
Membrul Nr.: 23,540



QUOTE(SIMONA.B @ Jan 23 2006, 05:44 PM) [snapback]179816[/snapback]

Dar sa stii ca nu am dat de ei sa ii pot cumpara din pacate si is preferatii mei. Drept ii ca nici in magazinele scumpe nu prea intru ca stiu ca nu ma abtin icon_biggrin.gif !!!!


Sunt si preferatele mele, apoi urmeaza pastravul de fag (pleurotusul) si ghebele ( in zacusca sau ciulama )


--------------------
Orice lucru bun in viata este ilegal, imoral sau ingrasa.... !!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cris_Tina
mesaj Jan 24 2006, 08:31 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 473
Inregistrat pe: 29-November 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 29,143



Mai mai ce de bunatati din "pleurotusii" astia.Si eu am facut doar snitele...

Multum3sc Adelina pt retete,am sa le incerc cu siguranta...dar spuneti-mi cum se mananca?Asa...ca o "muratura" ?


--------------------
Wrong or right...Black or white...If I close my eyes...It's all the same
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

3 Pagini V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 24th July 2014 - 04:44 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare