> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

3 Pagini V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> SALZBURGER KASPRESSKNÍDEL pt. Adriana
Austiaca2
mesaj Aug 28 2004, 09:41 PM


Master of disaster


Grup: Banned
Postari: 2,217
Inregistrat pe: 23-June 04
Membrul Nr.: 15,220



Salzburger Kaspresskn÷del sau "cum sa folositi resturile de piine"

5 chifle
3 oua
125 ml lapte
o ceapa mica tocata marunt
putin unt
ulei
150 g cascaval (la noi se foloseste ceea ce se cheama Bierkńse)
sare, piper

Ceapa se caleste in putin unt, numai pina devine sticloasa.
Chiflele se taie cuburi (1 cm) si se amesteca bine cu ouale batute cu lapte, se sareaza si pipereaza.Se adauga ceapa si cascavalul taiat cuburi mici si se lasa totul sa se "odihneasca" 1/2 ora.
Din aceasta compozitei se formeaza chfitelute plate care se prajesc cam 5 minute in ulei incins.
Se pot servi in supa, cu mincaruri cu sos, cu varza acra si chiar si linga o salata.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen L
mesaj Aug 28 2004, 10:23 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,371
Inregistrat pe: 24-August 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 16,515



Chiflele ce gramaj au ? icon_rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Aug 28 2004, 10:28 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



[quote=Lupu Carmen 16520]Chiflele ce gramaj au ? icon_rolleyes.gif[/quote]

cam 25/30 g una..cred.. icon_rolleyes.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen L
mesaj Aug 28 2004, 10:37 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,371
Inregistrat pe: 24-August 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 16,515




Multumesc mult Maya icon_redface.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Austiaca2
mesaj Aug 28 2004, 10:42 PM


Master of disaster


Grup: Banned
Postari: 2,217
Inregistrat pe: 23-June 04
Membrul Nr.: 15,220



Carmen, asta chiar este o intrebare desteapta! icon_lol.gif Uite ca m-ai facut sa merg in bucatarie si sa cintaresc. Ce-i drept, nu am avut chiar chiflele la care ma refeream in reteta, dar ceva asemanator. Asa ca iti pot spune cit de cit gramajul: in jur de 50 grame. Dar, daca mai ai rabdare , miine cumpar o chifla, o cintaresc ,si scriu gramajul exact! smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Aug 28 2004, 11:11 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Inspirindu-ma din reteta ta anterioara, cea cu salamul de piine uscata si combinind cu procesul de fabricatie al canederlilor sau knodel sau galuste de piine uscata, uite ce-am inventat in seara aceasta.
Nu stiu voi, dar eu cumpar mereu prea multa piine si sunt plina de piine uscata. Asta vara pentru ca iarna o fac eu si ramine mai putina.
Deci, pornim cu 500 de grame de piine uscata taiata bucatele.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Aug 28 2004, 11:19 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Pe care o amestecam cu 3 oua intregi si 500 de ml de lapte.
La inceput e greu si pare ca laptele nu este suficient dar trebuie framintate bine bucatelele de piine si lasate apoi sa se odihneasca cel putin o ora si veti vedea ca compozitia se inmoaie.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Aug 28 2004, 11:29 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



cum ceva carnos de adaugat n-aveam, brinza imi era frica sa pun, m-am dus pe terasa sa culeg verdeata icon_lol.gif
de la stinga la dreapta: patrunjel cret icon_question.gif , maghiran (origano), cimbrisor si erba cipollina (Lazarescu o cheama arpagic icon_eek.gif )
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Aug 28 2004, 11:30 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Le-am maruntit cu semiluna
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Aug 28 2004, 11:32 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Am mai framintat bine dupa vreo ora amestecul, am adaugat verdeata si am lasat sa mai stea putin.
inainte de a pune in forma compozitia aceasta am adaugat 2 albusuri batute spuma
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Aug 28 2004, 11:35 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Apoi l-am pus in cuptor la 180░C, din pacate intre timp am cinat si nu stiu precis cit timp l-am lasat, cred ca cel putin o ora.
Miine o sa va spun ce a iesit.
Si Carmen, intre timp trebuie sa imi spui cu ce se maninca! laugh.gif
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Monika@USA
mesaj Aug 29 2004, 08:00 AM


Eye of the Storm


Grup: Membri
Postari: 837
Inregistrat pe: 19-May 04
De la: Pacific NorthWest USA
Membrul Nr.: 14,337



In loc sa coci amestecul puteai sa faci din compozitie galuste intr-o supa de verdeturi (vegetale) -fierte direct in supa, sau daca adaugai si ficat de pui macinat in compozitie, si niste piper, faceai galuste de ficat, tot in supa.
Dar e doar "parerea mea". smile.gif


--------------------
Nihil Sine Deo
user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Aug 29 2004, 09:46 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Asa arata dis de dimineata, am mincat o felie la micul dejun icon_lol.gif
Aspectul in interior este umed si bun, desi nu am pus deloc sare este foarte bun la gust.
Un sfat parintesc, dupa aceea e normal ca fiecare face in casa lui ce vrea, se pot elimina toate porcariile acelea gen vegeta si chiar sarea in unele locuri si inlocui cu un amestec ca al meu de verdeata, mincarea capata gust bun si e de o suta de ori mai sanatoasa.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Aug 29 2004, 10:07 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



[quote=Monika@USA]In loc sa coci amestecul puteai sa faci din compozitie galuste intr-o supa de verdeturi (vegetale) [/quote]
Stiu foarte bine sa fac asa ceva Monika, vroiam sa fac o chestie diferita de data acesta.
Le-am facut alta data numai ca in compozitia de piine am adaugat foarte multa brinza rasa si le-am fiert, evident, in supa.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen L
mesaj Aug 29 2004, 11:15 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,371
Inregistrat pe: 24-August 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 16,515



Adriana,ingenios si arata bine,ca toate ideile tale.Ma gandesc ca poate servi ca garnitura????
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Austiaca2
mesaj Aug 29 2004, 11:18 AM


Master of disaster


Grup: Banned
Postari: 2,217
Inregistrat pe: 23-June 04
Membrul Nr.: 15,220



Adriana, super arata! Mai bine nici nu se putea!
Cu ce se maninca...? Ca garnitura la mincarurile cu sos, mergea bine si la puiul tau cu ciuperci si smintina!
Sau se poate taia cuburi, praji in putin unt si apoi adaugi doua oua batute peste ele, servesti cu salata!
Eu mai maninc acest preparat si altfel, il tai felii subtiri, rece, si il fac salata.
Sa adaug ceva la ceea ce ai spus tu Adriana despre calitatea ingredientelor folosite!
Mie acest preparat nu-mi lipseste niciodata din frigider! Am si congelate!Si pt. ca fac atit de des si sub diferite forme, pot sa spun ca gustul bun vine de la calitatea piinii folosite si de la cantitatea de ceapa si verdeata pusa in compozitie.Mie de ex. imi place cu foarte mult patrunjel si cu multa ceapa! Dar fiecare poate varia dupa propria placere!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen L
mesaj Aug 29 2004, 11:21 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,371
Inregistrat pe: 24-August 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 16,515



Daca din compozitie se fac gugale pentru supa cum s-a mentionat oare se pot pastra congelete si sa se puna in supa la un moment dat?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Austiaca2
mesaj Aug 29 2004, 11:28 AM


Master of disaster


Grup: Banned
Postari: 2,217
Inregistrat pe: 23-June 04
Membrul Nr.: 15,220



Carmen, eu le pun fierb intii si dupa aceea le congelez! Apoi le poti pune direct congelate in supa si le incalzesti numai!
Fii atenta ca daca vrei sa le faci galuste trebuie sa adaugi si putina faina in compozitie, ca sa fii sigura ca nu se imprastie la fiert! Si trebuie fierte foarte incet, sa nu clocoteasca! O idee ar fii sa faci asta sub forma de salam, uite aici:
http://www.culinar.ro/forum/images/users_img/56342.jp:

Asta daca nu te deranjeaza prea tare sa maninci felii, si nu galuste, in supa! icon_razz.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carmen L
mesaj Aug 29 2004, 11:38 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,371
Inregistrat pe: 24-August 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 16,515



Nu ma deranjaza imi place sa surprind familia cu forme noi in supa.
Multumesc icon_bounce.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Aug 29 2004, 02:14 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



[quote=Lupu Carmen 16520]Daca din compozitie se fac gugale pentru supa cum s-a mentionat oare se pot pastra congelete si sa se puna in suma la un moment dat?[/quote]
Carmen eu le-am congelat crude.
Inainte de a le congela am facut proba cu o galusca in apa ca sa fiu sigura ca nu se desfac, apoi le pun congelate in supa care fierbe si le fierb pina sunt gata. De obicei cind decid sa folosesc piinea veche pe care o am fac o gramada de galuste si le congelez.

Deocamdata am taiat 4 felii de guguluf si in timp ce asteptam sa se coaca spaetzle la prinz le-am mincat ca aperitiv punind deasupra rosii bucatele incalzite in unt.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

3 Pagini V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 28th July 2014 - 06:13 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parol─â
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare