> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

4 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Tocanita de pipote cu inimi
MAYA
mesaj Sep 1 2004, 06:42 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



5 cepe
3 morcovi
1 rosie
ustroi
un ardei(de care vreti)
o legatura de patrunjel proaspat
sare si piper dupa gust
inimi si pipote 700-800 g
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Sep 1 2004, 06:43 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



se toaca ceapa,mai grob si se lasa la calit ,pina devine sticloasa
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Sep 1 2004, 06:45 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



apoi se adauga ,morcovii,rosia,ustroiul si ardeiul ,bucatele se mai lasa asa vreo 5-10 minute se sareaza si pipereaza dupa gust..binenteles ca mai puteti folosi si alte condimente
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Sep 1 2004, 06:47 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966




se pun pipotele,inimile si verdeata si se lasa pna snt fierte(faceti proba)
normal verdeata tocata se adauga ,aproape la sfrsit..dar la noi se lasa sa se fiarba..la unii nu le place icon_razz.gif
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Sep 1 2004, 06:48 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



eu am servit tocanita cu mamaliguta.
Mamaliga am facut-o la MO-daca intereseaza pe cineva reteta ,o gaseste la vegetariene.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anutza
mesaj Sep 1 2004, 09:44 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 162
Inregistrat pe: 21-May 04
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 14,421



Uau, arata foarte bine tocanitza asta. Am sa o incerc si eu caci nu stiu prea multe retete cu pipotele, si pica tocmai bine. Dar nu am vazut aici inimi...mai caut!

Multam,
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rodica
mesaj Sep 1 2004, 10:28 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,648
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: usa
Membrul Nr.: 1,043



io-te maya ce talentuoasa e, taaare bine arata tocanita ta, parc-ar fi tochitura. icon_smile.gif


--------------------
Pentru un purice nu dai foc la plapuma, dar nici nu te mai invelesti cu ea.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Sep 1 2004, 10:43 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



QUOTE(Anutza)
Uau, arata foarte bine tocanitza asta. Am sa o incerc si eu caci nu stiu prea multe retete cu pipotele, si pica tocmai bine. Dar nu am vazut aici inimi...mai caut!

Multam,


o poti face numai cu pipote..sau numai cu inimi.
Eu le cumpar de la un taran..si snt asa amestecate.
Anutza,unde locuiesti??


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Sep 2 2004, 08:26 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Pai eu pina acum cumparam cel mai mult cutiutele cu ficatei ca sa fac pateu dar acum o sa le cumpar si pe astea ca imi plac tare.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
roxana anca
mesaj Sep 2 2004, 09:47 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,234
Inregistrat pe: 23-October 03
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 9,635



Cum faci pateul din ficatei de pui ?? Posteaza reteta

Roxana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Sep 2 2004, 09:54 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Pai pun la calit o cepusoara (folosesc un strop de ulei si unul de apa, prajeala nu o suport icon_rolleyes.gif ), cind e sticloasa adaug ficateii si las sa se rumeneasca un pic, apoi fac ochiul mic, pun capacul si daca e nevoie din cind in cind mai adaug cite un pic de apa, cind sunt moi bag robotul in ei si pasez tot sa iasa ca o crema, in lipsa de robot s-ar putea pisa cu presa aceea pentru piure daca o aveti.
Apoi il maninc atit cald cit si rece.
Odata am pus si hamsii de la borcan asa ele au sare si nu mai e nevoie sa adaugi.
Altadata am avut 2 ficati imensi de vaca pe care i-am taiat bucati si am facut la fel cu diferenta ca am ascultat sfatul prietenei mele poloneze care mi-a dat ficatii si am bagat cind ficatul copt s-a racit, totul in robot si am adaugat unt si castraveciori in otet pina ce a devenit ca o crema, l-am bagat la cutiute si l-am congelat.
Mie pateul imi place foarte mult, daca mai am si citeva felii de piine proaspata cu coaja crocanta sunt fericita! laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
roxana anca
mesaj Sep 2 2004, 10:02 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,234
Inregistrat pe: 23-October 03
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 9,635



Multumesc Adriana

Nu am robot deci nu am cu ce sai pasez. Trebuie sa-mi cumpar. Am o paleta de pasat cartofii dar nu cred ca este buna. Voi vedea.

Roxana
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Sep 2 2004, 10:04 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



QUOTE(roxana anca)
Multumesc Adriana
Am o paleta de pasat cartofii dar nu cred ca este buna. Voi vedea.
Roxana

Foloseste-o linistita pe asta, Roxana, n-o sa vina ca o crema da nu-i bai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Buburuza
mesaj Sep 2 2004, 10:21 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 583
Inregistrat pe: 12-February 03
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 6,664



Vreau sfaturi pentru prepararea unui pachet (0,600 Kg) de ficatei de pui. Pateu am mai facut. Prajiti - m-am plictisit. Vre-o mancarica, ceva, stiti sa-mi spuneti si mie icon_question.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Elena Brasov
mesaj Sep 2 2004, 11:59 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 447
Inregistrat pe: 10-February 04
De la: Brasov
Membrul Nr.: 11,786



QUOTE(Buburuza)
Vreau sfaturi pentru prepararea unui pachet (0,600 Kg) de ficatei de pui. Pateu am mai facut. Prajiti - m-am plictisit. Vre-o mancarica, ceva, stiti sa-mi spuneti si mie icon_question.gif


Pai eu zic sa faci o tocanita cu multa ceapa ( pe care o rumenesti cum zice adriana cu putina apa) apoi pui ficateii ii rumenesti si pe aceia, adaugi un pic de boia de ardei, un pahar de vin, sare, piper si un pic de cimbru. Pui la cuptor sa scada si o servesti ghici cu ce? Cu mamaliguta facuta la MO smile.gif gasesti pe forum reteta


--------------------
Elena
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Buburuza
mesaj Sep 2 2004, 12:14 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 583
Inregistrat pe: 12-February 03
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 6,664



Mmmmm, suna bine! Merci! Abia astept sa ajung acasa sa pregatesc ficateii (varianta lui Alexandru). Pe cealalta, gen tocanitza, am mai facut-o dar am uitat de ea icon_rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mari-Ana
mesaj Sep 2 2004, 10:35 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,044
Inregistrat pe: 10-December 02
De la: Canada
Membrul Nr.: 5,749



QUOTE(Alexandru)
ncercati si varianta urmatoare : prajiti ficateii (fara nici un strop de sare, se ntelege), separat trageti n unt o ceapa mica si un pumn de ciuperci de la conserva, taiate felii. Cnd ficateii snt gata se scot pe o farfurie si se pastreaza la cald. n tigaia n care s-au prajit, turnati un pahar de vin alb sec si lasati sa fiarba, rcind fundul tigaii cu o lingura de lemn ca sa se dezlipeasca sucurile, pna scade vinul la jumatate, apoi adaugati ceapa si ciupercile, potriviti de sare si piper, mai lasati sa clocoteasca un minut doua si turnati peste ficatei icon_wink.gif
Seviti presarat cu patrunjel tocat si alaturi cu o garnitura de orez, natur sau pilaf, sau cu piureu de cartofi.

Mica explicatie : ficatul, fiert n sos, risca sa se ntareasca si sa devina sfarmicios. Prajit separat si pastreaza consistenta normala.


Miiaam, merita operatia cu riciitul, este asa de bun sosul obtinut din deglazurare.


--------------------
Mari
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Guest_mona_usa_*
mesaj Sep 2 2004, 10:58 PM





Guests






hai buburuza sa iti spun cum ii fac eu ficatzeii buni de tot.
iei fiecare ficatel si il tragi prin faina si il pui la prajit in ulei.
dupa ce suint gata ii pui pe o hirtie absorbanta si dupa racire ii asezi intr-un vas de yena,peste care pui un sos alb,si pe urma ii pui la cuptor pt 30 minute(180 grade)
iasa un delciu mai ales cind sosul se face crocant pe ficatzei.

sosul alb(unt faina si lapte)se fierb putin si se pune cald pe ficatzei. smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anat
mesaj Sep 2 2004, 11:59 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 737
Inregistrat pe: 13-August 04
De la: Canada
Membrul Nr.: 16,264



Maya, am facut tocanita ta si-ti multumesc pentru reteta, este foarte buna.

Am facut-o doar cu pipote si pentru ca ne-ai dat dezlegare la condimente ;-)am pus n afara de piper si un pic de cari si de curcuma iar la sfrsit, cnd a fost fiarta, i-am adaugat marar. Foarte gustoasa si mamaliga ta la mo merge de minune cu tocanita.

Si unde mai pui ca vasul de mamaliga se spala asa de repede, ceea ce nu se ntmpla cnd faci mamaliga pe aragaz.

Deci, multam mult pentru cele 2 retete.

Anat
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mari-Ana
mesaj Sep 3 2004, 03:04 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,044
Inregistrat pe: 10-December 02
De la: Canada
Membrul Nr.: 5,749



Eu la lista de ingrediente pe conserva de pate de ficat a-m vazut scris, pe linga ficat, si carne. Si daca stau bine sa ma gindesc mama cind facea pate punea si carne(preparata dinnainte, prajita ori fiarta) si le toca de 2-3 ori prin masina de tocat carne.


--------------------
Mari
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

4 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 22nd August 2014 - 03:56 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare