> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> DULCEATA MEA DE CEAPA
Austiaca2
mesaj Sep 15 2004, 12:21 AM


Master of disaster


Grup: Banned
Postari: 2,217
Inregistrat pe: 23-June 04
Membrul Nr.: 15,220



Rog sa nu mutati aceasta reteta la dulciuri, aceasta dulceata se maninca linga friptura de vinat, pate de ficat sau alte preparate din carne!

1 kg ceapa din cea mai mica posibil ( cu arpagic nu am incercat niciodata dar cred ca merge)
2 linguri ulei
50 g zahar
o lingurita de sare
750 ml vin rosu tare si bun (am pus un Rioja)
2 foi de dafin
coriandru macinat
2 linguri jeleu de coacaze (optional)
putin otet (dupa gust)

Se incinge uleiul intr-o cratita, se adauga zaharul si se caramelizeaza.Se adauga cepele si se scutura bine cratita in asa fel incit sa se imbrace si ele in caramel!Se adauga vinul, sarea si foile de dafin .
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Austiaca2
mesaj Sep 15 2004, 12:25 AM


Master of disaster


Grup: Banned
Postari: 2,217
Inregistrat pe: 23-June 04
Membrul Nr.: 15,220



Se fierbe totul la foc mic pina cind scade vinul si se ingroasa sosul. Se adauga si coriandrul, jeleul de coacaze si otet dupa gust si se mai da un clocot .Toata operatia dureaza cam o ora si jumatate.
Se pune in borcane si se poate pastra pina la o luna in frigider.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Monika@USA
mesaj Sep 15 2004, 01:45 AM


Eye of the Storm


Grup: Membri
Postari: 837
Inregistrat pe: 19-May 04
De la: Pacific NorthWest USA
Membrul Nr.: 14,337



Aha, smile.gif
reteta ta seamana cu " Onion Chutney" sau " Onion Relish", dar parca tot mai mult e chutney dupa ingrediente...


--------------------
Nihil Sine Deo
user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anat
mesaj Sep 15 2004, 03:47 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 737
Inregistrat pe: 13-August 04
De la: Canada
Membrul Nr.: 16,264




Si eu fac ceva asemanator cu reteta ta, numai ca eu fac cu ceapa rosie taiata felii. E adevarat ca este f. buna.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Austiaca2
mesaj Sep 15 2004, 07:54 AM


Master of disaster


Grup: Banned
Postari: 2,217
Inregistrat pe: 23-June 04
Membrul Nr.: 15,220



Monika, spune-i cum vrei tu! Si da si o reteta de Onion Relish, ma intereseaza! icon_razz.gif

AnatP, reteta mea este, de fapt, cu ceapa rosie, am facut de multe ori si asa, si nu prea simt diferenta de gust! Este adevarat insa ca are o culoare mai intensa!
Si, am facut si cu ceapa taiata felii, mi se pare insa mai aspectuoasa cu bucati.
icon_razz.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Sep 15 2004, 08:35 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Stai linistita, draga ca nu o mut nicaieri, mie imi spui ca e dulceata care nu se serveste ca dulceata. icon_lol.gif
Ma batea si pe mine gindul sa o fac de multe ori da inca n-am gasit curajul, dar cu ceapa rosie.

Am mincat odata intr-un restaurant nu's ce vinat cu mamaliga din faina negrisata si cu dulceata de afine, ceva sublim.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Austiaca2
mesaj Sep 15 2004, 08:50 AM


Master of disaster


Grup: Banned
Postari: 2,217
Inregistrat pe: 23-June 04
Membrul Nr.: 15,220



Adriana, merita macar incercata, eu ma dau in vint dupa ea! Nici nu-ti spun cit am lins si lingura si oala aseara!
Mi-am adus aminte, si linga un ficat prajit este buna! icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Deena
mesaj Sep 15 2004, 09:45 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,934
Inregistrat pe: 4-April 04
De la: Targoviste (Dambovita)
Membrul Nr.: 13,266



Voi sunteti nemaipomenite ! Numai din ceapa nu se mai facea dulceata ! Nu mi-o luati in nume de rau, si nici nu pun la indoiala priceperea voastra in arta culinara. Numai ca mi se pare ceva neobisnuit !!! Si e buna ? Ce gust are ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Austiaca2
mesaj Sep 15 2004, 09:54 AM


Master of disaster


Grup: Banned
Postari: 2,217
Inregistrat pe: 23-June 04
Membrul Nr.: 15,220



Deena, eu am numit-o dulceata dar repet, este de fapt o garnitura la mincaruri sarate!
Este foarte buna, dulce-acrisoara si aromata, dar nimic pentru cei care refuza cu incapatinare combinatia dulce-sarat! icon_razz.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Deena
mesaj Sep 15 2004, 09:59 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,934
Inregistrat pe: 4-April 04
De la: Targoviste (Dambovita)
Membrul Nr.: 13,266



Atunci e bine, ca imi place dulce-sarat .... cred ca o sa incerc sa vad cum iese. Chiar m-ai facut curioasa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ANCUTA
mesaj Sep 15 2004, 10:18 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,915
Inregistrat pe: 20-February 02
De la: Arena
Membrul Nr.: 2,380



mai convins sa stric bunatate de vin rosu icon_lol.gif


--------------------
ANCUTA
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Claudia
mesaj Sep 15 2004, 02:41 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 442
Inregistrat pe: 29-April 02
De la: Cluj acuma in Toronto
Membrul Nr.: 3,346



Karmen, am ris una buna cind am vazut titlul laugh.gif Ma speriam ca ii de mincat pe piine dimineatza cu o cana cu lapte laugh.gif laugh.gif O sa incerc si eu sa vad ce iese, cred ca merge bine la si la fripturi


--------------------
Claudia :wave:
We cannot direct the wind, but we can adjust the sails!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Austiaca2
mesaj Sep 15 2004, 07:27 PM


Master of disaster


Grup: Banned
Postari: 2,217
Inregistrat pe: 23-June 04
Membrul Nr.: 15,220



QUOTE(ANCUTA)
mai convins sa stric bunatate de vin rosu  :lol:


Nu strica vinul daca-i bun! Mai bine bea-l diseara cu sotul!

Ancuta eu am spus un vin bun, adica unul mediu, sa nu fie acru sau prea dulce, nu cine stie ce Haut Medoc Margaux sau Chateau Lafite Rothschlid! icon_lol.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ANCUTA
mesaj Sep 16 2004, 02:14 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,915
Inregistrat pe: 20-February 02
De la: Arena
Membrul Nr.: 2,380



e, nu ma gindeam la cel ascuns in dulap laugh.gif
da, azi am tras o raita pe la bauturi, si am luat un lambrusco bun si niste sekt.
dar deseara sar peste garnitura si friptura,si la dau ceva usor, asa ca azi nu sacrific vinul rosu laugh.gif


--------------------
ANCUTA
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Sep 18 2004, 09:34 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Am cumprat ceap roie, scotocesc in camar dup o sticl de vin i o fac.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Sep 18 2004, 11:19 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Am tiat cepele in patru, am pus o sticl de Merlot de Coteti smile.gif
Dar, Carmen, ajutttooooooooooooorrrrrrrrrrrrr,
ct oet trebuie sa pun dup gust ? s fie acrior sau mai dulce sau cum mi place mie? pot s pun oet balsamic ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Austiaca2
mesaj Sep 18 2004, 12:29 PM


Master of disaster


Grup: Banned
Postari: 2,217
Inregistrat pe: 23-June 04
Membrul Nr.: 15,220



Pune otet dupa gustul tau, Adi, cel balsamico este cel mai bun. icon_razz.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Sep 18 2004, 12:40 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Mulumesc frumos, a sczut aproape tot vinul, am gustat-o i eu i Stefano (nu-i spun ce fa a fcut), mai las puin s mai scad vinul de tot i adaug oetul, mie mi place pentru c nu e dulce. Ceapa s-a desfcut n foi i are un aspect foarte frumos.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Deena
mesaj Sep 18 2004, 03:24 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,934
Inregistrat pe: 4-April 04
De la: Targoviste (Dambovita)
Membrul Nr.: 13,266



[quote=Adriana Nicoleta]Mulumesc frumos, a sczut aproape tot vinul, am gustat-o i eu i Stefano (nu-i spun ce fa a fcut), mai las puin s mai scad vinul de tot i adaug oetul, mie mi place pentru c nu e dulce. Ceapa s-a desfcut n foi i are un aspect foarte frumos.[/quote]

Adriana, i-a placut sau s-a speriat ? icon_rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Sep 18 2004, 03:42 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Nu, nu s-a speriat dar eu nu i-am spus ce e pn ce n-a gustat, cred ca nu prea i-a plcut.
Att a ieit dintr-un chilogram de ceap.
Acum trebuie sa fac friptur
icon_rolleyes.gif
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 25th October 2014 - 07:31 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare