> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

21 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Pateuri cu branza si alte preparate cu foietaj
MC
mesaj Jan 22 2005, 05:26 PM


Membru de onoare


Grup: Membri de onoare
Postari: 4,367
Inregistrat pe: 15-December 03
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 10,612



Initial am vrut sa atasaz cele cateva poze cu pateurile mele, la un subiect asemanator, ulterior m-am hotarat sa deschid un altul, pt ca in timp sa mai adaug si alte poze legate de acest capitol.
Pt pateuri si multe altele eu folosesc de cele mai multe ori foi cumparate. Nu sunt cele folosite la baclava, grecesti...Acestea se numesc "puff pastry dough". Se pot face si prajituri(cremsnit, Napoleon) si tarte cu diverse creme si aperitive sarate...




Deci asa arata foile....in pachet sunt 20 de bucati, dar de obicei cumpar impreuna cu o prietena a mea si luam fiecare 10(nu am unde sa le pun, fiind voluminoase)
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward


Go to the top of the page
 
+Quote Post
MC
mesaj Jan 22 2005, 05:30 PM


Membru de onoare


Grup: Membri de onoare
Postari: 4,367
Inregistrat pe: 15-December 03
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 10,612



Pt doua tavi de pateuri, am nevoie de doua foi. Vor iesi in jur de 25 de bucati...
Foile sunt separate de o foita subtire pt a impiedica lipirea lor
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward


Go to the top of the page
 
+Quote Post
MC
mesaj Jan 22 2005, 05:35 PM


Membru de onoare


Grup: Membri de onoare
Postari: 4,367
Inregistrat pe: 15-December 03
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 10,612



Umplutura cu branza la care m-am decis dupa muuulte incercari este facuta din:
    500 g branza telemea
  • 100 g unt
  • 2 oua intregi
  • 2 linguri faina
  • foarte putin lapte(cam 2-3 linguri)


      Amestecam mai intai untul cu branza, adaugam ouale, faina si laptele si mestecam bine pana rezulta o pasta omogena
      Imagini Atasate
      Imagine Atasata
       


--------------------
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward


Go to the top of the page
 
+Quote Post
MC
mesaj Jan 22 2005, 05:39 PM


Membru de onoare


Grup: Membri de onoare
Postari: 4,367
Inregistrat pe: 15-December 03
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 10,612




Am uitat sa precizez ca foile se pastreaza in congelator, iar inainte de folosire le lasam aproximativ 15 min sa se dezghete(nu la microwave)
Sa continuam....Se portioneaza foile in patrate (mie mi-au ramas marginile dreptunghiuri si le-am dat o alta forma) si pe fiecare patrat am pus o lingurita de umplutura...
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward


Go to the top of the page
 
+Quote Post
MC
mesaj Jan 22 2005, 05:43 PM


Membru de onoare


Grup: Membri de onoare
Postari: 4,367
Inregistrat pe: 15-December 03
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 10,612



Am impachetat patratele, rezultand niste triunghiuri si le-am lipit marginile cu degetul(se poate si cu furculita sau cu ce doriti voi, dar m-am inspirat din reteta lu' Karmen de data asta icon_wink.gif )
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward


Go to the top of the page
 
+Quote Post
MC
mesaj Jan 22 2005, 05:48 PM


Membru de onoare


Grup: Membri de onoare
Postari: 4,367
Inregistrat pe: 15-December 03
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 10,612



Un secret...marginile pateurilor se dau prin albus de ou batut putin pt ca in timpul coacerii sa permita exfolierea aluatului, dar in acelasi timp sa impiedice imprastierea umpluturii. Pe deasupra le-am uns cu galbenus frecat cu putin ulei
Am pus intr-o tava hartie de copt, iar in cealalta staniol. In ambele pateurile s-au copt la fel de frumos


Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward


Go to the top of the page
 
+Quote Post
MC
mesaj Jan 22 2005, 05:52 PM


Membru de onoare


Grup: Membri de onoare
Postari: 4,367
Inregistrat pe: 15-December 03
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 10,612



Le-am introdus in cuptor la 400 grade F(204 grade C) si cu ocazia asta sa va dau si un link catre un convertor Apasa aici

Iata rezultatul...
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward


Go to the top of the page
 
+Quote Post
MC
mesaj Jan 22 2005, 05:53 PM


Membru de onoare


Grup: Membri de onoare
Postari: 4,367
Inregistrat pe: 15-December 03
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 10,612



Si inca o poza cu produsul final...
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anat
mesaj Jan 22 2005, 08:14 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 737
Inregistrat pe: 13-August 04
De la: Canada
Membrul Nr.: 16,264



Superb arata pateurile tale si cred ca snt si foarte bune. Felicitari!

Ca sa dai marginile pateurilor prin albus de ou le nmoi n ou?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Higeia
mesaj Jan 22 2005, 08:31 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,504
Inregistrat pe: 30-December 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 6,002



[quote=Anat]Superb arata pateurile tale si cred ca snt si foarte bune. Felicitari!

Ca sa dai marginile pateurilor prin albus de ou le nmoi n ou?[/quote]

Cred ca le unge doar prin interior ,altfel aluatul nu s-ar infoia.Sunt minunate pateurile. Spune-mi te rog M.C, oare aluatul folosit este tot una cu aluatul frantzuzesc congelat? pentru foetaje? Cu bine Higeia icon_razz.gif


--------------------
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[color="#FF00FF"][/color][size="5"]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cristina
mesaj Jan 22 2005, 10:22 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,128
Inregistrat pe: 20-March 02
Membrul Nr.: 2,886



Mc la noi nu gasesti asa aluatul, gasesti doar o cutiuta de 250gr aluat (destul de scump), de asta eu tot am facut acasa aluatul, il cumperi de la un magazin special sau...?
Mersi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MC
mesaj Jan 23 2005, 05:05 AM


Membru de onoare


Grup: Membri de onoare
Postari: 4,367
Inregistrat pe: 15-December 03
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 10,612



Buna fetele,
In primul rand multumesc frumos pt aprecierea pateuturilor...
Ana, ca sa ung marginile lor cu albus, dupa ce le-am modelat sa spun asa, tinandu-le in mana, le-am trecut marginile prin castronul cu albus de ou, iar dupa ce le-am asezat in tava, cu pensula le-am pentuit cu galbenus fata.
Higeia, acest aluat este clasicul aluatul frantuzesc.
Cristinel, s-ar putea sa fie si la voi, aici eu le-am gasit la un market arabesc. O cutie contine 20 de foi si este in jur de 30$.
O duminica frumoasa, Mirela smile.gif


--------------------
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Monika@USA
mesaj Jan 23 2005, 09:47 AM


Eye of the Storm


Grup: Membri
Postari: 837
Inregistrat pe: 19-May 04
De la: Pacific NorthWest USA
Membrul Nr.: 14,337



[quote]eu le-am gasit la un market arabesc. O cutie contine 20 de foi si este in jur de 30$. [/quote]

Norocul tau Mirela, eu am cumparat saptamina trecuta o cutie,(de la un warehouse) ,marca Pillsburry, tot 20 de foi inauntru, neimpaturate (cum le au la cutie in magazine), insa cu aproape $ 50. icon_redface.gif

Si felicitari pentru pateuri... arata de nota 10. icon_smile.gif


--------------------
Nihil Sine Deo
user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pape-des-Fous
mesaj Jan 23 2005, 10:22 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 319
Inregistrat pe: 20-November 04
De la: who the hell cares anyway?
Membrul Nr.: 18,818



D-na presedinta de concursuri..... Jos Palaria, doamna. icon_cheers.gif icon_brilsmurf.gif

Mi-ai facut pofta si nu cred s-apuc dimineata din cauza pierderii de saliva. icon_razz.gif


Unde spui ca locuiesti? Mi-ai facut pofta de pateuri.... icon_wink.gif
M-ai fauct sa ma fstisciec cu petuairle aelcea fumrsoae, caci am srcis de duoa ori <mi-ai fauct pfota> .... icon_razz.gif
Bravo!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Austiaca2
mesaj Jan 23 2005, 01:35 PM


Master of disaster


Grup: Banned
Postari: 2,217
Inregistrat pe: 23-June 04
Membrul Nr.: 15,220



[quote]Am impachetat patratele, rezultand niste triunghiuri si le-am lipit marginile cu degetul(se poate si cu furculita sau cu ce doriti voi, dar m-am inspirat din reteta lu' Karmen de data asta )[/quote]

Te-au mincat degetelele sa scrii icon_lol.gif ?
Platesti pentru asta, caci presupun ca sint si citiva forumisti care, in ciuda perfectiunii pateurilor tale, nu le vor mai gati...
Dar, pentru a nu divaga de la subiect....

Mirela draga, sint tare frumoase pateurile, fac si eu deseori asa ceva, cu diferite umpluturi (pe linga cele clasice, cu brinza, ciuperci si carne, mai fac si cu singerete, ton si mazare, spanac si feta...samd).
Pe cele cu brinza le ung cu ou si le presar cu chimen. Citeodata...
Siiiii...le lipesc intotdeauna marginile cu furculita....
icon_razz.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bulinuta
mesaj Jan 23 2005, 03:44 PM


Mami de Rege si Printz!


Grup: Membri
Postari: 4,330
Inregistrat pe: 10-January 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 20,159



Si eu fac pateuri de-astea, umplute cu branza, ciuperci, carne, dar si cu crenwursti! Impaturesc crenwurstii afumati cu aluat si-i bag la cuptor... icon_bounce.gif

A-propos, eu iau din supermarket 2 foi de aluat de foetaj cu ~ 50 000 lei!!! hello2.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MC
mesaj Jan 23 2005, 05:25 PM


Membru de onoare


Grup: Membri de onoare
Postari: 4,367
Inregistrat pe: 15-December 03
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 10,612



Monika, diferenta este cam mare, intr-adevar. Multumesc frumos!
Blender? Vad bine? icon_eek.gif Mmultumesc frumos! Intreaba pe Karmen, ea stie precis unde stau si...poate veniti impreuna la un pateu. laugh.gif
[quote]Te-au mincat degetelele sa scrii [/quote]
Taci si tu, acuma, ca poate a trecut neobservata. laugh.gif Si... sarumana Karmen! Si eu le mai fac cu spanac, carne sau ciuperci.

O duminica frumoasa in continuare, MC icon_smile.gif


--------------------
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anat
mesaj Jan 23 2005, 05:35 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 737
Inregistrat pe: 13-August 04
De la: Canada
Membrul Nr.: 16,264



Multumesc Mirela, asta vroiam sa stiu, daca treci marginile direct prin albus.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mari-Ana
mesaj Jan 23 2005, 07:03 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,044
Inregistrat pe: 10-December 02
De la: Canada
Membrul Nr.: 5,749



Bravo Mirela, arata ca in vitrina la patiserie smile.gif . Si eu le fac tot asa pe foi mari numai ca pun gogoloaiele de umplutura pe toata foaia, cu ajutorul unei pensule de bucatarie ung cu albus, adica trag linii printre gramazile de umplutura iar apoi suprapun foia cealalta peste, le presez bine(ca sa nu mai trebuiasca sa apas fiecare bucata separat) si tai patrate, singurul dezav antaj e ca nu mai ies sub forma de triunghiuri, dar e mai rapid.

Eu cumpar tot asa o cutie cu 20 de foi si costa $24 can. De unde cumpar eu e o brutarie ruseasca.
Cristina trebuie sa fie si la voi la Montreal, incearca la brutarii. Aici la unele brutarii gasesti si aluat frantuzesc proaspat si se vinde la kilogram.


--------------------
Mari
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pape-des-Fous
mesaj Jan 23 2005, 08:18 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 319
Inregistrat pe: 20-November 04
De la: who the hell cares anyway?
Membrul Nr.: 18,818



Doamna Karmen,

puteti sa-mi spuneti daca nu va este cu suparare unde locuieste doamna Mirela? smile.gif
Daca nu agreeati un dialog direct, va pot pune in contact cu avocatul meu. smile.gif

Pot aranja o calatorie cu Jet-ul personal, daca sinteti dispusa sa mergem impreuna intr-o cruciada pateista.

Multumesc anticipat, cu stomacul ros de foame icon_blackeye.gif

B.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

21 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 18th April 2014 - 10:44 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare