> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

 
Reply to this topicStart new topic
> Piadina romagnola
Adriana Nicoleta
mesaj Feb 9 2005, 04:05 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Bologneso iart�-m� c� m-am b�gat �n regiunea ta, s� nu-mi dai piadina-n cap!
Deci, asear� am f�cut aceste "piadine" probabil cei dintre voi care au fost la mare �n Italia pe "riviera romagnola" sigur le-au m�ncat, sunt caracteristice zonei Emilia Romagna dar probabil dac� m-ar fi v�zut mama ar fi zis c� sunt ca turtele pe care le f�cea mama sa pe plit� a�a cum a zis c�nd am f�cut "crescenti" sau "tigelle".

Am pus 500 gr de f�in� 0 biologic� cu o linguri�� de sare �i �n mijloc am v�rsat 250 de ml de lapte pe care �l �nc�lzisem 1 minut la maxim �n microunde (750Watt) �n care pusesem 70 gr de untur� (f�cut� de mine topind burta unui porc cump�rat la supermarket laugh.gif ).

L-am l�sat pe Ken s� mestece 10 minuti, la �nceput aluatul nu se �inea, era ca ni�te firmituri mari nu'� cum s� zic dar apoi a rezultat o mingiuc� moale.

T�iat �n dou�:

�i apoi �n 3 f�c�nd astfel 6 bilu�e

pe care le-am acoperit cu castronoiul �sta de plastic �i le-am l�sat s� stea acolo o or�

c�nd erau a�a:

le-am �ntins cu sucitorul c�t am putut de bine �i de sub�ire

�i le-am copt pe �sta dar era prea fierbinte �i prima s-a cam ars da nu-i bai c� eu am p�pat-o �i a�a �i c�nd a venit Stefano m-a g�sit cu o piadin� �ntr-o m�nu�� �i cu berica �n cealalt�. Deci �sta �n care ar trebui coapte este o plac� de aluminiu pe care eu o folosesc la copt ardeii

Deci se pune pe plac� �i se �n�eap� cu furculi�a

Apoi se �ntoarce, repet eu pe prima am cam ars-o, a doua era cam tare �i deabia a treia era cea mai bun�

Dar tebuie binen�eles �ncercat, reguli precise nu pot exista.
Eu �ns� m-am sup�rat �i am pus placa asta deoparte �i am luat minunata mea tigaie cea mare �i frumoas� din font� antiaderent� �i am mers mai departe cu ea

Din p�cate �n cas� nu aveam jambon de nici o culoare a�a c� am umplut-o cu c�rna�ii congela�i pe care i-am t�iat feliu�e de congela�i �i i-am pus un minut �n microunde
Se pliaza �i se pap�, vedere din interior


Bine�n�eles pentru cine ar vrea s� le fac�, �n�untru se poate pune tot ce vrea mu�chiul propriu!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Una_
mesaj Feb 9 2005, 04:17 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,685
Inregistrat pe: 30-March 04
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 13,152



sunt faine, crocante cred si numai bune de papat. ce ar fi daca le-am praji putin apoi le-am umple cu ceva cascaval si ceva verdeturi si apoi iar prajite putin in tigaie pana se topeste cascavalul sau mozzarela ?

crezi ca ar merge? zici ca cu sunca se umple de obicei si atat? poti sa faci si mici 'pizzete umplute din ele?' adica de toate bunatatile si n'apoi putin pe tava pana se topeste?


--------------------
I'd rather spend my whole life knowing that I'm not perfect, rather
than waste my life trying to be.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Afrodite
mesaj Feb 9 2005, 04:18 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,319
Inregistrat pe: 26-October 04
Membrul Nr.: 18,050



Adriana,
multumim pt. reteta.
Cunosc aceste,eu zic sandviciuri,deoarece cu Italiana nu l-e am asa de bine.
Am mincat chiar pe autostrada la benzinarii.(AUTOGRIL,cred ca asa se spune in italiana)
Dar acest gen de sandviciuri l-am gasit doar dupa ce am trecut de Roma si ne-am indreptat in directia Calabrien.
Mie mi-au placut.
Poate m-a incumet si fac si eu.
Multam fain inca o data.


--------------------
http://leckereien.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pisi2004
mesaj Feb 9 2005, 06:29 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 353
Inregistrat pe: 11-October 03
Membrul Nr.: 9,434




Ce bine ca ai pus reteta asta Adriana. Chiar vreau sa o incerc si eu. Aici in Oradea s a deschis de ceva timp o piadinerie. Proprietarul a stat foarte multi ani in Italia si s a gandit sa aduca acest produs si in Romania. Exista mai multe sortimente: cu branzeturi simple sau cu mucegai, ardei copti, sos picant, maioneza, capere, sunca, ciuperci si multe condimente. Eu nu am gustat inca, dar se spune ca sunt foarte bune. Si cred ca mi ar fi greu sa ma opresc la un singur sortiment. Dar cu siguranta o sa incerc si eu reteta acasa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
angelique
mesaj Feb 9 2005, 07:20 PM


fata de treaba


Grup: Membri
Postari: 1,317
Inregistrat pe: 17-March 04
De la: milano
Membrul Nr.: 12,812



eu o data am probat sa le fac dar era altfel reteta(gresita)asa am sa probez si eu !


--------------------
Un intelectual este cel care a invatat totul, a uitat totul,dar stie unde sa caute!
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Yandira
mesaj Feb 9 2005, 07:44 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,336
Inregistrat pe: 14-January 04
De la: Mexic
Membrul Nr.: 11,099



Vai Adriana, adevarat ca tutto il mondo e un paese. Ceea ce ai facut tu este tortilla de grau, cea alba care se foloseste la burito!!Doar ca nu se pune lapte si nici nu se inteapa cu furculita. Si atunci ies moi caci cand se coc pe tava aia a ta rotunda, se vor umfla si asta inseamna ca nu raman crude dinauntru. Se pune intre doua tortilla de astea o bucata de sunca si una de cascaval si se baga putin la micro sau tot pe tava ta rotunda ca sa se incalzeasca si sa se topeasca cascavalul. Ii poti pune felii de castraveti acri caci voi nu mancati sos de chili. Sau daca sant uscate bine in cuptor(sau prajite) se numesc Tostada si se pune deasupra fiecareia diferite amestecuri: ton amestecat cu ceapa rosii oua fierte patrunjel si putina maioneza. Sau putina fasole batuta, deasupra putina smantana si deasupra branza rasa. Sau doar abogado cu ceapa tocata, rosii tocate ardei iute putin si coriandru verde sau patrunjel. Sau cu creveti, ori bucati de peste cu lamaie ceapa coriandru si sos tabasco.Si se servesc pe un platou E bun si aspectos caci sant toate culorile prezentate. Si e grozav ca cina pentru ca poti combina in 5 minute tot ce gasesti resturi in frigider. Asa ca piadina ta se mananca si in Mexic!!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolognese di Clu...
mesaj Feb 10 2005, 09:40 AM


Master of disaster
Icoana Grup

Grup: Best romantic story teller
Postari: 2,842
Inregistrat pe: 5-October 04
De la: pe dinafara
Membrul Nr.: 17,498



[quote="Adriana Nicoleta"]Bologneso iart-m c m-am bgat n regiunea ta, s nu-mi dai piadina-n cap!

icon_lol.gif pai te-ai bagat numa' cu un picior,adica pe jumatate,ca eu sunt la bologna,deci,in emilia.
si chiar daca au unit cele doua regiuni si le-au facut emilia-romagna,bolognezii sunt emiliani si doamne fereste sa zici altfel de ei ca te... violent1.gif
dupa cum bine stii,nu ma omor dupa piadina si dupa crescentine.sau tigelle.tigelele sunt ca niste piadine ,dar mai groase si foarte rotunde,pentru ca se coc intr-o forma speciala.se pot umple chiar si cu nutella(ca si pizza,de altfel)
specialitatea regionala emiliana care pe mine ma innebuneste e "borlenghi".
si pentru ca e extrem de usor de facut,am sa traduc reteta pe care ti-am trimis-o ieri.
eu...eu...sunt borlengo-dependenta icon_redface.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Carina1
mesaj Feb 10 2005, 09:43 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 91
Inregistrat pe: 30-November 04
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 19,049



Adriana si eu fac piadina dar eu pun si putin bicarbonat. Pe internet am gasit o multime de retete in unele in loc de bicarbonat poti folosi putina drojdie in altele in loc de untura, ulei de masline si in loc de lapte, apa.
Prietenul meu mi-a zis ca reteta traditionala e urmatoarea: faina, untura, apa, sare si bicarbonat. Deci, pana la urma care este reteta traditionala ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolognese di Clu...
mesaj Feb 10 2005, 09:55 AM


Master of disaster
Icoana Grup

Grup: Best romantic story teller
Postari: 2,842
Inregistrat pe: 5-October 04
De la: pe dinafara
Membrul Nr.: 17,498



traditionala e aia cu untura.dar ca intotdeauna,reteta cea mai buna e aia care iti iese cel mai bine si iti place cel mai mult.
am o oarecare retinere fata de bicarbonat,pentru ca fiind vorba de o reteta antica,bicarbonatul la vremea aia nu il cunosteau.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Feb 10 2005, 10:49 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Deci, eu am fcut aceste piadine dup indicaiile pe care mi le-au dat prietenele mele italiane din zon drept pentru care ele nu pun bicarbonat i eu n-am pus, ele spun c le nglbenesc.
Eu nu m iau dup reete din Internet ci dup ce m nva ele i pentru mine asta e sfnt dat fiind c triesc acolo de generaii.
Nimeni ns nu v mpiedic s punei bicarbonat, fiecare face ce vrea.
Yandira am s ncerc s nu le nep data viitoare, unele pe care le-am cumprat erau ntr-adevr goale nuntru i m ntrebam cum se fac, eu le-am nepat pentru c aa face prietena mea, aici se umplu aa cum am artat eu.
Afrodite, a le numi sandwich nu mi se pare corect pentru c sandwich-ul are la baz pine, asta e o turt.
Una, prjite devin “gnocco fritto” deci o cu totul alt mncare de …. pete, pardon piadina. i nafar de asta cred c ar deveni prea tari prjite i reprjite, ca s prjeti un aluat trebuie cred, s i pui drojdie i ca s l umpli la fel, ceea ce vrei tu merge cu aluat de pine sau de pizza.
Pisi, ar fi mito dac ai vrea s le faci i pe urm s te duci s mnnci una la piadinaru’ tu ordean s vezi diferena.
Silvia, tigelle-le n-are rost s le pun aici pentru c dac n-au forma e inutil.
Yandira eu am pus lapte pentru c mi-au zis c ies mai moi i mai ales pentru c aveam 1 litru expirat !
Carina, drojdia n piadin n-are ce cuta pentru c nu trebuie s creasc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Feb 15 2005, 12:39 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Duminic sear am refcut-o, de data asta am copt-o mai puin, mie mi se prea crud dar era mai moale i oricum n-am pit nimic.
nuntru am pus de data aceasta mozzarella i "prosciutto cotto" pentru Marco iar pentru noi "prosciutto crudo toscano" i un fel de brnz afumat..
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
giulia.2006
mesaj Oct 2 2006, 10:57 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 33
Inregistrat pe: 21-September 06
De la: Piatra-Neamt acum imola(bo)
Membrul Nr.: 33,922



Piadinele astea se fac la rimini . Piadina romagnola e mai grosuta e ca cele ce le-am facut eu .Ca sa iti vina bine ar trebui o tigaie de acest fel si coapte la foc mic eu o folosesc la piadine si clatite.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
giulia.2006
mesaj Oct 2 2006, 11:00 AM


micro Bucatar


Grup: Membri
Postari: 33
Inregistrat pe: 21-September 06
De la: Piatra-Neamt acum imola(bo)
Membrul Nr.: 33,922



(giulia.2006 @ Oct 2 2006, 08:57 AM) [snapback]252893[/snapback]

Piadinele astea se fac la rimini . Piadina romagnola e mai grosuta e ca cele ce le-am facut eu .Ca sa iti vina bine ar trebui o tigaie de acest fel si coapte la foc mic eu o folosesc la piadine si clatite.Si se pune un pic de bicarbonat si praf de copt pentru dulciuri ca sa iasa mai fragede.


Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 23rd October 2014 - 10:38 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare