> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

3 Pagini V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> ISLER
Mari-Ana
mesaj Mar 19 2005, 06:08 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,044
Inregistrat pe: 10-December 02
De la: Canada
Membrul Nr.: 5,749



Una din prajiturile care le faceam de sarbatori erau si islerele. Reteta ii apartine unei tanti Irenke.

Aluatul

- 350gr. faina alba
- 150gr. unt sau 200 gr margarina
- 100-150gr. nuci macinate
- 150 gr. zahar pudra
- 1 galbenus de ou
- 1/2 pachet praf de copt (sau un virf de cutit bicarbonat de sodiu sau pt. Esme deloc - glumeam n-am incercat cu fara, da' nu se stie niciodata icon_smile.gif )
- 2 linguri rom
- 2-3 linguri smintina (asta la apreciaerea voastra, sa se lege bine aluatul sa-l puteti intinde)
Se face aluatul

Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Mari
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mari-Ana
mesaj Mar 19 2005, 06:14 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,044
Inregistrat pe: 10-December 02
De la: Canada
Membrul Nr.: 5,749



... dupa care folosindu-ne de multa faina chiar si pe sucitor il intindem si il taiem cu o forma rotunda, (noua ne plac subtiri asa ca as zice 1 1/2 mm) uite asa:
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Mari
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mari-Ana
mesaj Mar 19 2005, 06:18 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,044
Inregistrat pe: 10-December 02
De la: Canada
Membrul Nr.: 5,749



Le-am copt la 350 F, aprox. 10 min. si aratau asa
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Mari
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mari-Ana
mesaj Mar 19 2005, 06:40 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,044
Inregistrat pe: 10-December 02
De la: Canada
Membrul Nr.: 5,749




Crema:

Se freaca:
- 2 galbenusuri de ou
- 120 gr. zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 30 gr. faina
- 1 lingura cacao

Adaugam 150 gr lapte (1 detz jumate zicea tanti Irenke)
se pune la foc pina se ingroasa (asa ca sa nu se mai simta gustul de faina).
Dupa ce se raceste se adauga 150 - 200 gr. unt (trebuie frecat un pic untul inainte) si 1 lingura rom.

Se umple rotitele, noua ne place crema sa fie mai grosuta.
Dupa ce le-am umplut le glazuram, adica le adincincim in castronul cu glazura fiecare pe rind, iar deasupra punem o bucata de nuca prajita. Daca rotitele sunt mai mari eu pun chiar o jumatate sambure de nuca.
Nu am apucat sa fac poze cu procesul de pus crema si glazurat ca se intorsese asta mica de la plimbare si mi-a sarit in ajutor. Cind mai fac, o sa incerc sa pozez (probabil de pastile ortodoxe o sa mai fac o tura).

Glazura

- 100 gr ciocolata
- 70 gr. unt

Se topeste pe aburi.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Mari
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mari-Ana
mesaj Mar 19 2005, 06:43 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,044
Inregistrat pe: 10-December 02
De la: Canada
Membrul Nr.: 5,749



A
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Mari
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mama Celeste
mesaj Mar 19 2005, 09:39 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,714
Inregistrat pe: 20-November 04
Membrul Nr.: 18,817



Deci ...voi va tineti de rele la magazin smile.gif

Ce fain arata...pastrat reteta smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
omide
mesaj Mar 20 2005, 01:36 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 303
Inregistrat pe: 29-October 04
De la: Estul salbatic
Membrul Nr.: 18,144



Arata ca in vitrina la cofetarie.. love10.gif !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mon
mesaj Mar 20 2005, 02:17 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,957
Inregistrat pe: 4-December 03
De la: Canada(GTA)
Membrul Nr.: 10,401



Maaama ce bine arata. icon_bounce.gif .. Si ce le-ai pus in varf, nuca?
Am sa le fac si eu de paste pentru musafiri. Daca vom fi mai multi si va trebui sa fac bufet rece, cred ca le pot face mai mici (de mancat dintr-o 'nbucatura). Crezi ca merge pe varianta miniaturala?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Afrodite
mesaj Mar 20 2005, 01:23 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 3,319
Inregistrat pe: 26-October 04
Membrul Nr.: 18,050



Mari-Ana,
arata bine intr-adevar si a-s face si eu dar mai am inca in congelator de la craciun alte fursecuri.
Aici la noi am vazut Ischlere cit roata carului de cumparat.
Mon,tu poti sa l-e faci cit de mici doresti,doar ca este f. migalos,dar daca tie iti face placere ,,Spor la treaba".
Eu am pus deasupra buc de fistic,sau jum. de nuca sau bombonele marunte colorate,sau perle de zahar aurii si argintii.
O dumineca placuta v-a urez si spor la treaba!


--------------------
http://leckereien.blogspot.com/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mari-Ana
mesaj Mar 20 2005, 05:32 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,044
Inregistrat pe: 10-December 02
De la: Canada
Membrul Nr.: 5,749



QUOTE(mon)
Maaama ce bine arata. icon_bounce.gif .. Si ce le-ai pus in varf, nuca?  
Am sa le fac si eu de paste pentru musafiri. Daca vom fi mai multi si va trebui sa fac bufet rece, cred ca le pot face mai mici (de mancat dintr-o 'nbucatura). Crezi ca merge pe varianta miniaturala?


Sigur ca merg si mai mici. Eu am folosit diametrul cel mai mic de la grupul acela de (parca) 4 forme rotunde.
Da, deasupra au bucati de nuci prajite. Si poti sa faci rotitele de pe-acum daca vrei de pasti, se pastreaza bine.


--------------------
Mari
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dana_P
mesaj Mar 20 2005, 10:35 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 864
Inregistrat pe: 20-September 04
De la: Canada
Membrul Nr.: 17,128



Cred ca ar merge si cu o visina din visinata deasupra (pentru cine are la indemana; noi nu avem de loc, nici la indemana, nici altfel).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Chiu Georgeta
mesaj Mar 20 2005, 10:53 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,097
Inregistrat pe: 14-May 04
De la: In afara Romaniei - Chicago USA
Membrul Nr.: 14,232



QUOTE(Mari-Ana)
Crema:

Se freaca:
- 2 galbenusuri de ou
- 120 gr. zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 30 gr. faina
- 1 lingura cacao

Adaugam 150 gr lapte (1 detz jumate zicea tanti Irenke)
se pune la foc pina se ingroasa (asa ca sa nu se mai simta gustul de faina).  
Dupa ce se raceste se adauga 150 - 200 gr. unt (trebuie frecat un pic untul inainte) si 1 lingura rom.

Se umple rotitele, noua ne place crema sa fie mai grosuta.
Dupa ce le-am umplut le glazuram, adica le adincincim in castronul cu glazura fiecare pe rind, iar deasupra punem o bucata de nuca prajita. Daca rotitele sunt mai mari eu pun chiar o jumatate sambure de nuca.
Nu am apucat sa fac poze cu procesul de pus crema si glazurat ca se intorsese asta mica de la plimbare si mi-a sarit in ajutor. Cind mai fac, o sa incerc sa pozez (probabil de pastile ortodoxe o sa mai fac o tura).

Glazura

- 100 gr ciocolata
- 70 gr. unt

Se topeste pe aburi.


Mari,

cred ca asta le voi face de ziul fetitei mele (care nu mai este fetita, implineste 13 ani si are un "party" Simbata viitoare, si cum stim tinerilor in general nu le chiar displace ciocolata, si astea arata excelent pentru asa ceva. Asta va fi surpriza mea pentru ea pentru ca tortul si l-a ales deja: vrea din nou tortul pe care le-am facut anul trecut - postat la TORTURI POZE care este un "bundt cake" din ciocolata, glazat cu ciocolata - cu alte cuvinte CIOCOLATA PESTE TOT .....)

Thank you for the idea and for the recipe!

Georgeta
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mari-Ana
mesaj Mar 21 2005, 01:59 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,044
Inregistrat pe: 10-December 02
De la: Canada
Membrul Nr.: 5,749



Mari,

cred ca asta le voi face de ziul fetitei mele (care nu mai este fetita, implineste 13 ani si are un "party" Simbata viitoare, si cum stim tinerilor in general nu le chiar displace ciocolata, si astea arata excelent pentru asa ceva. Asta va fi surpriza mea pentru ea pentru ca tortul si l-a ales deja: vrea din nou tortul pe care le-am facut anul trecut - postat la TORTURI POZE care este un "bundt cake" din ciocolata, glazat cu ciocolata - cu alte cuvinte CIOCOLATA PESTE TOT .....)

Thank you for the idea and for the recipe!

Georgeta[/quote]

O Georgeta cu placere, si nu pot sa-ti spun decit ca ma simt f. onorata venind din partea ta. Sa va traiasca micuta domnisoara smile.gif .


--------------------
Mari
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mari-Ana
mesaj Mar 21 2005, 02:08 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,044
Inregistrat pe: 10-December 02
De la: Canada
Membrul Nr.: 5,749



QUOTE(Dana_P)
Cred ca ar merge si cu o visina din visinata deasupra (pentru cine are la indemana; noi nu avem de loc, nici la indemana, nici altfel).


Pai cum asa Dana, nu gasesti compot de visine la voi?


--------------------
Mari
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aldaesme
mesaj Mar 21 2005, 06:19 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 775
Inregistrat pe: 11-March 03
De la: Belgie
Membrul Nr.: 6,877



Alta...bah, voi vreti sa imi furati calul...acu' nu stiu daca pogacele o sa am de Pasti, da amu' intre fursecuri am sa pun Islere..

Mari scumpa, iti multumesc tare, tare mult ca mi-ai amintit si de ele. Chiar nu stiam ce prajiturele marunte sa fac, si uite ca venira islerele...

Apropo de praful de copt, evident fara, pentru ca am incercat si cresc si fara, doar cu ceva mai mult unt, adica vreo 250g, dar asta (mama lor de colesterol si grasimi nesaturate) pe mine nu ma deranjeaza smile.gif


O zi frumoasa,
floare.gif

Esme


--------------------
______________________________________
Daca ai o lamaie fa o limonada :)
Howard Gossage
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolognese di Clu...
mesaj Mar 21 2005, 06:47 PM


Master of disaster
Icoana Grup

Grup: Best romantic story teller
Postari: 2,842
Inregistrat pe: 5-October 04
De la: pe dinafara
Membrul Nr.: 17,498



QUOTE(aldaesme)
Alta...bah, voi vreti sa imi furati calul...acu' nu stiu daca pogacele o sa am de Pasti, da amu' intre fursecuri am sa pun Islere..

Mari scumpa, iti multumesc tare, tare mult ca mi-ai amintit si de ele. Chiar nu stiam ce prajiturele marunte sa fac, si uite ca venira islerele...

Apropo de praful de copt, evident fara, pentru ca am incercat si cresc si fara, doar cu ceva mai mult unt, adica vreo 250g, dar asta (mama lor de colesterol si grasimi nesaturate) pe mine nu ma deranjeaza icon_smile.gif


O zi frumoasa,
floare.gif

Esme



esme,
dar tu nu ai cartea Silviei Jurcovan?
eu am facut islere de mare succes de acolo,respectand(o data in viata se poate! laugh.gif )intocmai reteta.
Baci!


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mari-Ana
mesaj Mar 21 2005, 11:14 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,044
Inregistrat pe: 10-December 02
De la: Canada
Membrul Nr.: 5,749



Ma bucur Esme, m-am gindit la tine si din cauza Dobosului. Cind mergeam de sarbatori la matusile mele unguroaice ma rasfatam cu Dobos, Isler si Jerbou. Probabil ca si de asta le asociez acum.


--------------------
Mari
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Monika@USA
mesaj Mar 21 2005, 11:30 PM


Eye of the Storm


Grup: Membri
Postari: 837
Inregistrat pe: 19-May 04
De la: Pacific NorthWest USA
Membrul Nr.: 14,337



Mari, da' reteta de zserbo n-o ai ?? icon_redface.gif


--------------------
Nihil Sine Deo
user posted image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Mar 22 2005, 03:23 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Diferena dintre Mari i Silvia Jurcovan este c cea din urm le trece prin nuc pe margini, corect?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bolognese di Clu...
mesaj Mar 22 2005, 05:37 PM


Master of disaster
Icoana Grup

Grup: Best romantic story teller
Postari: 2,842
Inregistrat pe: 5-October 04
De la: pe dinafara
Membrul Nr.: 17,498



nu numai.aia e facultativ.
e ca face un aluat mult mai simplu si foarte fraged.stii ca eu detest praful de copt.il gasesc inutil si ii simt gustul oricat de putin ar fi.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

3 Pagini V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 23rd October 2014 - 05:05 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare