> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

3 Pagini V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Vinete umplute de post
CG
mesaj Apr 10 2005, 06:06 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 370
Inregistrat pe: 5-April 05
De la: Germania
Membrul Nr.: 23,075



In primul rand cer un pic de indulgenta pentru ca aceasta este prima reteta pe care o postez . Am mai vazut o reteta asemanatoare de vinete umplute cu carne, dar de data aceasta ma gandeam ca daca pentru unii tot e post merge si reteta mea vegetariana.

Deci aveti nevoie de urmatoarele (eu am facut 3 vinete, dar bineinteles mai puteti modifica dupa gustul si marimea familiei):
3 vinete mijlocii
o ceapa
un ardei
3 catei de usturoi
o conserva de rosii in suc propriu
condimente – sare, piper, boia, oregano
eventual putina branza de burduf


Vinetele se taie in doua pe lung si se prajesc in tigaie cu putin ulei cateva minute pe ambele parti. N-ar strica sa aveti si un capac la indemana daca se rascoala un pic si fac scandal, sa nu va stropiti bucataria.
Aici sunt vinetele in tigaie.



Se scot pe un prosop de bucatarie




Dupa ce s-au racit vinetele se scoate cu grija mijlocul, astfel incat sa ramana pe margini cam o jumatate de centimetru sau poate un pic mai putin daa sunteti indemanatice. Eu nu detin scule foarte sofisticate asa ca ma descurc cu un cutit si manutele proprii din dotare. Cam asa arata vinetele mele sculptate si puse intr-o tava cu hartie de copt.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
CG
mesaj Apr 10 2005, 06:35 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 370
Inregistrat pe: 5-April 05
De la: Germania
Membrul Nr.: 23,075



Ce am scos din vinete + ardeiul si ceapa, toate taiate marunt se pun in tigaie sa se inmoaie putin.



Dupa cateva minute am pus rosiile din conserva si condimentele si am lasat la foc mijlociu cu capac cam 10 minute. La sfarsit dupa ce am luat tigaia de pe foc am zdrobit cei 3 catei de usturoi.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
CG
mesaj Apr 10 2005, 06:40 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 370
Inregistrat pe: 5-April 05
De la: Germania
Membrul Nr.: 23,075



Am umplut cu aceasta compozitie vinetele ce asteptau cuminti in tava si am mai pus deasupra putina branza de burduf. Banuiesc ca puteti folosi si o alta branza dar sa fie o branza mai iute. (nici eu nu gasesc aici branza de burduf dar tocmai am fost pe acasa in Romania si m-am dotat). Pentru cine tine post strict se poate renunta la branza.
Cam asa aratau vinetele inainte sa ajunga in cuptor.



Le-am copt cam 25 de minute la 200 de grade si cam asa aratau la sfarsit.



Le-am servit apoi cu orez simplu pentru ca erau condimentate ele in sine. Si consortul n-a avut decat cuvinte de lauda si a golit tava.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sup3rba
mesaj Apr 10 2005, 06:42 PM


sup3rba


Grup: Membri
Postari: 4,885
Inregistrat pe: 9-May 04
De la: Langa tine, daca nu esti cuminte
Membrul Nr.: 14,105




eusa_clap.gif felicitari din toata inima arata foarte bine


--------------------
*´¨`*·.¸¸. •*´¨`* Sunt dulce sau amara...cuminte sau vulgara...oricum as fi,sunt rara...si raman mereu originala:)*´¨`*·.¸¸.•*´¨`*
Nu e obligatoriu sa fii de acord cu mine. Dar ar fi mai rapid asa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ANCUTA
mesaj Apr 10 2005, 06:50 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,915
Inregistrat pe: 20-February 02
De la: Arena
Membrul Nr.: 2,380



Bravo tie, dar eu icon_cry.gif deoarece zilele trecute am avut vinete si nu aveam chef sa le fac la cuptor cu carne,si le-am executat traditional laugh.gif si asa mai trebuie sa astept pina prind o noua tura de vinete bune sa fac retzeta ta.


--------------------
ANCUTA
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CG
mesaj Apr 10 2005, 06:58 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 370
Inregistrat pe: 5-April 05
De la: Germania
Membrul Nr.: 23,075



Mersi si ma bucur ca va plac. Eu intotdeauna am avut succes cu ele.

am uitat sa va spun ca nu trebuie mancata si coaja daca nu va place pentru ca se desface destul de usor pulpa de pe ea.

Si noroc cu photobucket - ca nicicum nu am reusit sa pun altfel pozele desi erau destul de micute. Oricum asa e destul de practic pentru ca pot pune mai multe poze intr-un mesaj am observat.

Numai bine va doresc laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lauri
mesaj Apr 10 2005, 07:15 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 227
Inregistrat pe: 19-November 02
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 5,480



Arata foarte frumoase vinetele tale si mirosul a ajuns pana aici, ca mie imi plac vinetele la nebunie! Branza ajuta mult la gustul lor sau se poate si fara? Pt ca pt post ma gandesc ca nu prea merg cu branza, nu?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CG
mesaj Apr 10 2005, 07:21 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 370
Inregistrat pe: 5-April 05
De la: Germania
Membrul Nr.: 23,075



Draga Laura - dupa cum spuneam merg foarte bine si fara branza. Umplutura in sine e delicioasa. Mie imi place foarte mult combinatia de vinete, rosii, usturoi si putin oregano. Mie imi place in schimb foarte mult branza si as pune-o peste tot. Si la vinetele astea merge o branza mai iute. Dar daca tii post fara lactate poti incerca varianta simpla.

Pofta mare
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MC
mesaj Apr 10 2005, 07:36 PM


Membru de onoare


Grup: Membri de onoare
Postari: 4,367
Inregistrat pe: 15-December 03
De la: In afara Romaniei
Membrul Nr.: 10,612



Felicitari CG! Vinetele tale arata foarte bine, de-abia astept sa le fac si eu smile.gif
Ai pasit cu dreptul pe culinar, Bine ai venit icon_cheers.gif si sa ne mai incanti cu astfel de retete delicioase, MC


--------------------
"Flatter me, and I may not believe you. Criticize me, and I may not like you. Ignore me, and I may not forgive you. Encourage me, and I will not forget you."
William Arthur Ward


Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Apr 11 2005, 08:43 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Eu de obicei vinetele cu carne le pun crude la cuptor.
Odat ns am fcut o reet asemntoare cu a ta, adic prjite puin n ulei, prjit apoi compoziia i pus la cuptor, n timp ce le fceam m certam spunndu-mi c trebuie s o las balt cu experimentele pentru c sigur toat prjeala asta n-o s-mi plac, incredibil dar adevrat, erau excelente chiar i reci, numai umplutura mea era diferit pentru c avea pe lng pulpa vinetei i roii, capere i msline.
Bravissima!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Theodora
mesaj Apr 11 2005, 09:39 AM


Doctoră în dezvoltarea infantilă şi în relaţiile umane


Grup: Membri
Postari: 1,376
Inregistrat pe: 28-December 03
De la: Atena
Membrul Nr.: 10,782



Vinetele fac parte din favoritele mele...asa manca la nesfarsit!
Am sa fac si eu reteta ta,asa fara braza,fara nimic...deja simt mirosul din cuptor!!!
Bravo si multumim!


--------------------

Go to the top of the page
 
+Quote Post
CG
mesaj Apr 11 2005, 10:45 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 370
Inregistrat pe: 5-April 05
De la: Germania
Membrul Nr.: 23,075



Multumesc MC, Adriana si Theodora floare.gif . Complimentele voastre mi-au facut deja ziua mai frumoasa.

Eu ma stradui sa fac bunatati chiar daca nu prea am conditii - pentru ca deocamdata stau la camin icon_rolleyes.gif . Am mai vazut poze cu minunatele voastre imparatii, mai ales Adriana, Theodora si Mama Celeste. Felicitari din tot sufletul si sa ne incantati in continuare cu retetele voastre minunate cu care va rasfatati familiile. Si eu ma stradui sa ma bucur de ce am si sa nu ma gandesc la ce nu am si cu prima ocazie, cand mai fac ceva bun, mai postez vreo reteta.

Sa aveti o zi minunata icon_lol.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mama Celeste
mesaj Apr 11 2005, 11:18 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,714
Inregistrat pe: 20-November 04
Membrul Nr.: 18,817



CG

Daca ai sti cit de mult de invidiez:)

Am stat 4 ani la camin (studentesc) Grozavesti, cei mai frumosi ani din viata mea.
Cit despre tablaraie, o sa ai atata timp s-o pui la punct.
Eu is mai "baba" si-am avut timp.
Cel putin tu o sa te inzestrezi cu lucruri moderne.
Mult succes in viata smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Higeia
mesaj Apr 11 2005, 11:28 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,504
Inregistrat pe: 30-December 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 6,002



QUOTE(CG)
Mersi si ma bucur ca va plac. Eu intotdeauna am avut succes cu ele.

am uitat sa va spun ca nu trebuie mancata si coaja daca nu va place pentru ca se desface destul de usor pulpa de pe ea.

.

icon_lol.gif

...........................................................................................
Bine ai venit si multzumesc pentru retzeta. Ma gandesc ca o putem imbunatatzi , curatandu-le de coaje cu cutzitul special "econom" , lasand cateva dungi verticale . Astfel se poate manca si crustqa de vanata.
Oricum este o retzeta minunata pentru post . Am salvat-o. icon_compress.gif
Cu bine Higeia


--------------------
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[color="#FF00FF"][/color][size="5"]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CG
mesaj Apr 11 2005, 11:32 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 370
Inregistrat pe: 5-April 05
De la: Germania
Membrul Nr.: 23,075



Draga Mama Celeste,

mare dreptate ai. Chiar daca mai gatesc eu pe marginea chiuvetei si pe birou si mai pe unde apuc trebuie sa recunosc ca sunt foarte fericita si ma bucur de etapa asta din viata mea cand nu prea am multe griji - in afara de teza de doctorat. Nu mai am eu chiar 18 ani icon_redface.gif , dar va veni si vremea cand voi avea si eu mai multe. Deocamdata ma bucur in fiecare zi de ce am. Si daca imi mai pot rasfata consortul cu cate ceva bun, si pe mine icon_redface.gif cu atat mai bine.

O zi cu soare la toata lumea floare.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Apr 11 2005, 12:39 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Pi felicitri pentru aa un cmin.
ct o privete pe coaja vinetelor eu o mnnc i nici n-am vazut pe nimeni aci s nu fac la fel, o fi grav? icon_rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Apr 11 2005, 07:34 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



Eu le mannc..asa le fac pane,coapte ,prajite..la ghiveci de legume la fel..ma refer ,cu coaja.
Nu a luat-o nca nici unu din familie razna..asa ca nu vad ce-ar avea icon_rolleyes.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Apr 11 2005, 07:38 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



QUOTE(Higeia)
Ma gandesc ca o putem imbunatatzi , curatandu-le de coaje cu cutzitul special \"econom\" , lasand cateva dungi verticale . Astfel se poate manca si crustqa de vanata.


Eu nu le-as decoji,nici macar n dungi..n primul rnd,cred ca se face moale vnata la cuptor..si posibil ar fi,sa curga umplutura.Si de altfel,coaja de vnata coapta/prajita,e foarte gustoasa si contine multe vitamine.Eu,n afara de salata de vinete,peste tot le las mbracate icon_biggrin.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Apr 11 2005, 07:54 PM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



QUOTE(CG)
In primul rand cer un pic de indulgenta pentru ca aceasta este prima reteta pe care o postez .



n primul rnd felicitari pentru ,prima ta reteta(si n imagini)mi plac foarte mult vinetele smile.gif Si eu am postat ,mai dedemult o reteta asemanatoare(a mea era cu carne)
Aici vinetele mele


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CG
mesaj Apr 12 2005, 10:05 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 370
Inregistrat pe: 5-April 05
De la: Germania
Membrul Nr.: 23,075



Si noi mancam coaja de la vinete cand le fac la cuptor icon_smile.gif si cred ca putina fibra in alimentatie nu strica la nimeni.

mersi Maya de aprecieri si cu prima ocazie voi incerca si varianta ta de vinete.

floare.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

3 Pagini V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 25th October 2014 - 06:00 PM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare