> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

4 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Tort Formula1 Ferrari (Tort sah cu imagine aplicata)
Emi Eda
mesaj Apr 25 2005, 10:28 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 93
Inregistrat pe: 14-December 04
De la: Constanta (Constanta)
Membrul Nr.: 19,428



Buna ziua tuturor smile.gif Numele meu este Emi Eda si am descoperit ca sunt dependenta de gatit dulciuri. icon_lol.gif De cateva luni va tot urmaresc si tot ma minunez de ce puteti sa faceti si nu prea imi iau inima in dinti sa va arat ce am facut si eu. Dar mi-am zis ca totul are un incepul, asa ca iata tortul pe care l-am facut duminica, si care a fost foarte apreciat in timpul vizionarii campionatului de la Imola, din aceeasi zi. Pacat ca Schumi a iesit pe locul 2...

Tortul trebuia sa arate in interior ca steagul de la Formula 1, iar la exterior sa ateste ca sarbatoritul tine cu Michael Schumacher, pilotul echipei Ferrari. E prima data cand fac un tort pe care aplic o imagine, dar in ciuda faptului ca in cazul meu gastronomia e o pasiune foarte recenta, tortul nu a fost atat de dificil de realizat pe cat ma temeam, iar surpriza si aprecierile au fost o rasplata pe masura. Am facut peste 150 de poze de dimensiuni gigantice, de la ingrediente pana la taierea tortului, trecand prin toate etapele tehnice, dar acestea mi s-au parut momentele care ar avea cea mai mare nevoie sa fie ilustrate.

INGREDIENTE:
Pentru blat: 6 oua, 12 linguri de zahar, 6 linguri de faina, 6 linguri de apa, 1/2 de pliculet de praf de copt, 1 sticluta de esenta de vanilie.
Pentru crema: 2 plicuri de crema de vanilie, 200 ml lapte rece, 50 ml sirop de capsune, 4 linguri de zahar pudra, fructe confiate, bucatele de capsune
Pentru decorat: 3 foi de placinta, 1plic de gelatina transparenta, 1 plic de gelatina rosie, 200ml apa, coloranti alimentari, model


MOD DE PREPARARE:
Crema: Se amesteca la mixer crema cu laptele, zaharul si siropul de capsune.

Blatul: Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana isi dubleaza cantitatea. Se adauga apa pe rand si apoi treptat cate o lingura de faina. Separat se bat albusurile spuma tare si se adauga in compozitia cu galbenusurile amestecand foarte usor de jos in sus. La sfarsit se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie, si esenta. Se coace la foc potrivit intr-o forma care se desface unsa cu ulei si tapetata cu faina pana cand scobitoarea infipta in mijlocul blatului iese curata. Se scoate din forma si se taie in 4straturi, astfel: 2 "capace" mai subtiri, iar mijlocul tot in doua, dar mai gros. Se asaza un capac in aceeasi forma spalata si uscata. Blaturile de mijloc se taie fiecare in cate 6 cercuri concentrice si se aseaza peste capac astfel: din primul blat se asaza concentric cercurile 1 (numarat dinstre exterior), 3 si 5, iar intre ele se umple cu crema, peste care se presara fructele confiate si capsunele.. Apoi exact peste crema se asaza cercurile 2,4,6 si se umplu spatiile cu crema. Din cel de-al doilea blat de mijloc se aseaza iar cercurile 1,3 si 5 si se umplu spatiile dintre ele cu crema si se adauga fructele confiate si capsunele. Apoi se pune celalalt capac. Se tine la frigider sa se intareasca crema, cel putin 2ore.

Decorul: Imaginea aleasa se copiaza prin transparenta cu ajutorul unei pensule si a colorantilor alimentari pe o foaie de placinta taiata rotund cu ajutorul blatului detasabil al formei. Se unge partea superioara a tortului cu gelatina transparenta dizolvata in apa si se lipeste cercul. Din alte 2 foi de placinta se impraca peretii laterali: fiecare foaie este un unsa cu gelatina si impaturita in 3, pe lung. Sunt colorate si lipite pe peretii unsi tot cu gelatina transparenta. Se dizolva si gelatina rosie si se ung partile rosii ale tortului, si scrisul, iar logo-ul galben se unge cu gelatina transparenta.

Se tine la frigider pana cand se serveste.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Emi Eda
mesaj Apr 25 2005, 10:31 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 93
Inregistrat pe: 14-December 04
De la: Constanta (Constanta)
Membrul Nr.: 19,428



Asa arata la exterior...
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
Remember to taste life with the big spoon!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cali
mesaj Apr 25 2005, 10:49 PM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,324
Inregistrat pe: 24-March 04
De la: aici
Membrul Nr.: 12,977



Bravo Emi ! arata excelent tortul si te rog sa ma crezi ca am colindat diverse site-uri cu torturi dar asa ceva n-am vazut icon_eek.gif
Suuuper si-ti preiau ideea icon_eek.gif laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
OXANA
mesaj Apr 25 2005, 10:57 PM


Master of disaster


Grup: Banned
Postari: 1,692
Inregistrat pe: 10-December 04
De la: stockholm
Membrul Nr.: 19,286




Supeeer,mai arata-ne si invata-ne si pe noi,ce stii tu icon_wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Emi Eda
mesaj Apr 25 2005, 11:05 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 93
Inregistrat pe: 14-December 04
De la: Constanta (Constanta)
Membrul Nr.: 19,428



E tort sah, dupa cum am anuntat icon_smile.gif Acum incarc pozele, si cam dureaza. Atasez si poze mai detaliate, pe etapele tehnice mai importante, numai sa aveti putintica radbare icon_smile.gif
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Emi Eda
mesaj Apr 25 2005, 11:10 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 93
Inregistrat pe: 14-December 04
De la: Constanta (Constanta)
Membrul Nr.: 19,428



Feliute e prea putin spus, ca le-am taiat destul de mari smile.gif
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Emi Eda
mesaj Apr 25 2005, 11:20 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 93
Inregistrat pe: 14-December 04
De la: Constanta (Constanta)
Membrul Nr.: 19,428



Iata cum se aseaza blaturile si crema, in caz ca nu m-am exprimat prea coerent:
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Emi Eda
mesaj Apr 25 2005, 11:39 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 93
Inregistrat pe: 14-December 04
De la: Constanta (Constanta)
Membrul Nr.: 19,428



Pentru a realiza desenul am luat o imagine cu logo-ul companiei de pe internet (Google is my friend) si am descarcat fontul Ferro Rosso (again, Google is my friend). Apoi le-am pozitionat cum am crezut eu in MS Word si le-am printat. Apoi am decupat foia de placinta si am folosit-o asemeni hartiei de calc, pentru a copia.

Ideea cu foile de placinta si cu pictatul la mana mi-a venit recent. Afara am vazut ca se foloseste hartie de orez (Rice Paper), care e putin mai groasa decat un carton si pe care se printeaza efectiv cu niste cerneluri pe baza de soia, la anumite imprimante. Tot sistemul asta se numeste CopyCake si costa vreo 15.000$, varianta minima. Am gasit si la noi la Metro (eu sunt in Constanta) Rice Paper cu 95.000 lei 4 bucati (cercuri cu diametrul de 15cm). Dar sunt foarte rigide si casante... si destul de groase si mici pentru ce imi trebuia mie. In prima faza am incercat sa fac o coca subtire. Am facut-o, am taiat-o A4 si am incercat sa printez la imprimanta mea HP3550, care insa ia hartia de jos si o intoarce. Sistemul acela recomanda imprimante in care hartia "curge" in imprimanta, adica vine de sus. O imprimanta de genul acesta e Canon 4400, care din pacate nu imi mai functioneaza. Dar aveam de gand sa o repar daca ar fi mers treaba cu printatul. Nu a mers. Rezultatul a fost ca 2 ore m-am chinuit sa-mi curat imprimanta care se infundase cu coca icon_razz.gif Deci: Don't try this at home!

Cel mai in siguranta e sa faceti cu foi de placinta, care sunt deja subtiri si destul de flexibile si elastice. Eu am folosit foile de placinta Linco, pentru ca mi se par cele mai bune de pe piata la acest moment. Nu trebuie sa va facti griji ca nu sunt coapte, pentru ca la cat sunt de subtiri nici nu se simt. Plus ca devin una cu blatul...

Iar culoarea o obtineti fie cu coloranti alimentari (iarasi, de la Metro - 5sticlute ca cea din imagine la 35.000 lei) fie cu siropuri de fructe, daca aveti. La Metro am vazut culorile de baza: rosu, galben si albastru, iar restul cand am mai gatit le-am obtinut din combinatii (albastru+galben=verde s.a.m.d.).
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Emi Eda
mesaj Apr 25 2005, 11:53 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 93
Inregistrat pe: 14-December 04
De la: Constanta (Constanta)
Membrul Nr.: 19,428



Cam asta e tot... nu-i mare filozofie, dupa ce il faceti o data. Dar pana il faceti, daca aveti vreo nelamurire, sau vreti poze pentru vreo etapa peste care am trecut prea repede, nu ezitati sa cereti. smile.gif Va multumesc pentru incurajari si pentru promptitudinea cu care ati raspuns, bubulinutza si salma. smile.gif

Puteti sa mai vedeti poze sau sa mai aflati informatii despre acest tort pe forumul sarbatoritului:
http://www.alienvault.com/forum/showthread...p?p=343#post343
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Chiu Georgeta
mesaj Apr 26 2005, 04:42 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,097
Inregistrat pe: 14-May 04
De la: In afara Romaniei - Chicago USA
Membrul Nr.: 14,232



QUOTE(Cherim Emi 19433)
Cam asta e tot... nu-i mare filozofie, dupa ce il faceti o data. Dar pana il faceti, daca aveti vreo nelamurire, sau vreti poze pentru vreo etapa peste care am trecut prea repede, nu ezitati sa cereti.  :)  Va multumesc pentru incurajari si pentru promptitudinea cu care ati raspuns, bubulinutza si salma. icon_smile.gif

Puteti sa mai vedeti poze sau sa mai aflati informatii despre acest tort pe forumul sarbatoritului:  http://www.alienvault.com/forum/showthread.php?p=343#post343



Cherim Emi ce creativa esti...........Exceptional tortul tau, si foarte buna idee cu foaia de placinta. Aici se fac torturi cu poza tiparita pe "wafer", deci un fel de foaie foarte subtire facuta din orez, si care devina una cu tortul asa cum spuneai tu.

Foaaaaaaarte frumos. Felicitari!


Georgeta
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Anat
mesaj Apr 26 2005, 04:48 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 737
Inregistrat pe: 13-August 04
De la: Canada
Membrul Nr.: 16,264



Emi, arata superb tortul tau, felicitari! Si ce inventiva esti, bravo floare.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Chiu Georgeta
mesaj Apr 26 2005, 04:56 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,097
Inregistrat pe: 14-May 04
De la: In afara Romaniei - Chicago USA
Membrul Nr.: 14,232



QUOTE(Cherim Emi 19433)
Asa arata la exterior...



Exceptional tortul tau! Ce idee buna !
Felicitari


Georgeta
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Minodora
mesaj Apr 26 2005, 07:10 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,122
Inregistrat pe: 5-December 01
De la: in fata ochilor tai
Membrul Nr.: 1,094



ma alatur si eu fetelor care sunt in extaz.super tortul tau!..numai ca pe mine m-ai lovit in punctul sensibil ,,,nu as putea manca tortul cu echipa mea favorita de F1 icon_lol.gif ..sau poate da? icon_scratch.gif love10.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Higeia
mesaj Apr 26 2005, 09:25 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,504
Inregistrat pe: 30-December 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 6,002



Bine ai venit printre noi !!!
Minunat tortul tau . Ne dai astfel raspuns la o multzime de intrebari pe care ni le punem aici pe forum.Procedeul cu foaia de placinta este ingenios si inedit.
icon_bounce.gif
Multzumim de o informatzie pretzioasa:
la Metro se gasesc culori alimentare
Joi, cand trec pe la Metro -Colentina neaparat intru si caut sa cumpar.
Multzumim .Si nca o data sa mai vii,o cu idei asa frumoase icon_compress.gif
Iti uram tie si celor dragi Sarbatori fericite si sa va bucuratzi de cat mai multe prepatate si idei gustoase.
Cu bine Higeia.


--------------------
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[color="#FF00FF"][/color][size="5"]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Apr 26 2005, 09:37 AM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Bravissima icon_cheers.gif intrare mai bun nici c puteai face.
Mut ns la reete n imagini tortul tu.
Bine ai venit.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mama Celeste
mesaj Apr 26 2005, 09:47 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,714
Inregistrat pe: 20-November 04
Membrul Nr.: 18,817



[quote=Adriana Nicoleta]Bravissima icon_cheers.gif intrare mai bun nici c puteai face.
[/quote]

Hihihi a intrat in viteza, pe patru roti si nu cu orice:)) cu un Ferrari.
Bravo Emi Eda... ai facut un tort unique.

Numai ca m-am pierdut in ceata cu "foaia de placinta". Cine poate sa-mi spuna de unde se procura, si cind o pui pe tort o pui cruda sau cum?
Nu se simte la mancat?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
oanaC
mesaj Apr 26 2005, 10:17 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,312
Inregistrat pe: 5-November 01
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 533



icon_cheers.gif Felicitari Emi! Am ramas efectiv cu gura cascata...arata grozav si eu am in familie un fan infocat al lui Schumi icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Higeia
mesaj Apr 26 2005, 10:22 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,504
Inregistrat pe: 30-December 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 6,002



[quote=Cherim Emi 19433]Iata cum se aseaza blaturile si crema, in caz ca nu m-am exprimat prea coerent:[/quote]
Dar cercurile 2,4,6, din primul blat al sahului unde sunt icon_question.gif Se pun pe crema ? Dar ele sunt rosii. Cum ai obtzinut asa o culoare frumoasa? Au fost insiropate cu sirop de capsuni?
Crema este galbena sau rosie?
Iarta-mi intrebarile dar la reteta nu spune ce faci cu cercurile acelea. icon_compress.gif
Cu bine Higeia


--------------------
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[color="#FF00FF"][/color][size="5"]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MAYA
mesaj Apr 26 2005, 10:50 AM


Dulcinea del Toboso


Grup: Membri de onoare
Postari: 23,459
Inregistrat pe: 10-July 02
De la: Germany
Membrul Nr.: 3,966



EU nu snt Schummi Fan..dar mi place tortul tau,arata super !! Bine ai venit Emi,sper sa rami la noi n Boxa icon_razz.gif smile.gif


--------------------
Maya's World .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Emi Eda
mesaj Apr 26 2005, 11:54 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 93
Inregistrat pe: 14-December 04
De la: Constanta (Constanta)
Membrul Nr.: 19,428



Buna ziua tuturor icon_smile.gif Ma bucur sa vad ca tortul meu a fost destul de interesant cat sa fie vazut de asa multe ori si va multumesc din suflet pentru incurajari si pentru felicitari. Recunosc ca pe masura ce mai ma uit la poze, imi plac si mai mult. Le-am aratat si la facultate (sunt anul 2 la Medicina Dentara) si deja a facut inconjorul caminurilor, e in computerele profesorilor si foarte discutat zilele astea, intrucat primesc intrebari din toate partile (Ea e fata cu tortul? Chiar tu ai facut tortul? Cum l-ai facut?...) ceea ce nu poate decat sa ma inveseleasca si mai mult laugh.gif .

Dar haideti sa revenim la tehnica, si sa lamurim unele lucruri.

In afara de Rice Paper se poate folosi si Wafer, care de fapt tot hartie de orez este, cum a spus Georgeta, singura diferenta fiind ca este mai groasa si deci nu prea se mai poate copia prin ea, si mai putin flexibila. Si mult mai scumpa. Dar daca asta gasiti, si vreti sa incercati, astept cu interes detalii. Am observat ca nu prea e dezbatut subiectul cu aplicarea imaginilor pe tort in acest forum, si orice informatii pretioase ati avea de impartasit sunt binevenite. Eu insa raman la foile de placinta, pe care o sa le atasez mai jos, si care costa doar 25.000 lei un pachet de vreo 15-20 de foi, din care oricum se folosesc doar 3.
Mama Celeste, eu le-am cumparat de la Selgros, dar am vazut in mai toate alimentarele din oras, chiar si in cea micuta de la blocul meu icon_smile.gif. Se folosesc crude, pentru ca prin coacere devin tari si casante, si se faramiteaza atat de tare incat nu mai poti nici sa le tii in mana. Nu va faceti griji, la cat de putina e cantitatea de foi, chiar si asa, crude, utilizata, nu riscati sa va doara burta. Iar la mancat nu se simt, pentru ca lipindu-le cu gelatina, e ca si cum devin parte din blatul de tort.

Imi pare bine ca i-am fost de ajutor si Higeei cu informatiile despre ingredientele folosite. M-am gandit sa fac si aceste precizari tocmai pentru ca eu mereu intampin dificultati in procurarea ingredientelor mai “pretentioase”, fie pentru ca sunt cu mult peste bugetul pe care mi-l permit eu, fie pentru ca se vand in cantitati industriale, sau pentru ca pur si simplu nu se gasesc. De exemplu de jumatate de an caut Glucoza Lichida (Corn Syrup) si Martipan (pentru ca cel pe care l-am facut eu acasa, desi are gust foarte bun, nu este atat de estetic ca cel de cumparat); zilele trecute am intrebat aici in Constanta la un magazin alimentar mare si cu pretentii de Martipan, si dupa ce m-am bucurat pana peste urechi cand mi-au spus ca au, am ramas stupefiata sa o vad pe vanzatoare cum se intoarce cu un plic de Parmezan. icon_eek.gif Iar colorantii alimentari au fost si ei destul de greu de gasit. Am vazut si la Selgros, aceiasi coloranti de la Colin, la acelasi pret. Pacat ca nu sunt si la noi coloranti sidefati si aurii si argintii, cum vad pe site-urile straine, si care normal ca nu expediaza in Romania.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

4 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 30th July 2014 - 04:57 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare