> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Tort cu capsuni
T Irina 21734
mesaj May 27 2005, 04:15 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 335
Inregistrat pe: 23-February 05
De la: Iasi (Iasi)
Membrul Nr.: 21,729



Am facut 2 torturi din trei foi de rulada a caror preparare in detaliu o gasiti la subiectul Rulada cu frisca (acolo sunt imaginile).

Se face blat din 4 galbenusuri batute cu 4 linguri de zahar, 2 linguri de apa fierbinte, 4 linguri de faina. Separat de bat spuma 4 albusuri, se pune un praf de copt si se incorporeaza usor in amestec. Se pune hartie alba (eu pun de hartie de impachetat) intr-o tava, se toarna compozitia in tava niveland cu o lingura. Se coace la foc mic pana se rumeneste usor la margini si daca apasam deasupra nu ramane urma.
Se intoarce invers pe o alta coala de hartie se uda cu apa rece si se desprinde foaia pe care a fost coapta.

Se fac trei astfel de foi.

Se taie foile in 2 si se obtin 6 bucati care se pot monta in 2 torturi.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
[img]http://img388.imageshack.us/img388/1704/irene18cj.gif[/img]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T Irina 21734
mesaj May 27 2005, 04:17 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 335
Inregistrat pe: 23-February 05
De la: Iasi (Iasi)
Membrul Nr.: 21,729



Intre foi am pus frisca si cate un strat da capsuni taiate jumatati, asa cu se vede deasupra, inainte de a acoperi cu ultima foaie.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
[img]http://img388.imageshack.us/img388/1704/irene18cj.gif[/img]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T Irina 21734
mesaj May 27 2005, 04:20 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 335
Inregistrat pe: 23-February 05
De la: Iasi (Iasi)
Membrul Nr.: 21,729



La ambele torturi a intrat frisca obtinuta din 1,6 litri smantana, plus pentru ornat am mai facut vreo 700 grame.
Peste ultima foaie am pus un strat subtire de frisca, am asezat capsunile cat mai ordonat, am inconjurat tortul cu o fasie de folie de aluminiu (pusa in trei) si am turnat 500 ml Tort Gelly rosu (preparat dupa instructiunile de pe pachet). Dupa ce s-a intarit am scos folia.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
[img]http://img388.imageshack.us/img388/1704/irene18cj.gif[/img]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T Irina 21734
mesaj May 27 2005, 04:22 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 335
Inregistrat pe: 23-February 05
De la: Iasi (Iasi)
Membrul Nr.: 21,729




Am ornat marginile cu frisca si pe langa tort am pus capsuni trase pe jumatate in ciocolata alba, si cu dungi de ciocolata maro.
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
[img]http://img388.imageshack.us/img388/1704/irene18cj.gif[/img]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T Irina 21734
mesaj May 27 2005, 04:22 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 335
Inregistrat pe: 23-February 05
De la: Iasi (Iasi)
Membrul Nr.: 21,729



Pe margine
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
[img]http://img388.imageshack.us/img388/1704/irene18cj.gif[/img]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T Irina 21734
mesaj May 27 2005, 04:24 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 335
Inregistrat pe: 23-February 05
De la: Iasi (Iasi)
Membrul Nr.: 21,729



Al doilea tort a fost ornat cu trandafiri, dar inauntru era ca primul. Sectiune, din pacate nu am ca nu am mai apucat sa pozez nimic. A disparut icon_eek.gif
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
[img]http://img388.imageshack.us/img388/1704/irene18cj.gif[/img]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
OXANA
mesaj May 27 2005, 04:27 PM


Master of disaster


Grup: Banned
Postari: 1,692
Inregistrat pe: 10-December 04
De la: stockholm
Membrul Nr.: 19,286



fruuuuumoos,da cine l-a papat icon_eek.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T Irina 21734
mesaj May 27 2005, 04:41 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 335
Inregistrat pe: 23-February 05
De la: Iasi (Iasi)
Membrul Nr.: 21,729



Colegii, au fost pentru ziua sotului meu! icon_smile.gif


--------------------
[img]http://img388.imageshack.us/img388/1704/irene18cj.gif[/img]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
OXANA
mesaj May 27 2005, 05:10 PM


Master of disaster


Grup: Banned
Postari: 1,692
Inregistrat pe: 10-December 04
De la: stockholm
Membrul Nr.: 19,286



pe amindoua icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif icon_eek.gif ia mincaciosi icon_eek.gif apoi erau bune de aia tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mama Celeste
mesaj May 27 2005, 07:51 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,714
Inregistrat pe: 20-November 04
Membrul Nr.: 18,817



Vai draga ...dar vad ca te-ai dezlantuiti nu gluma icon_smile.gif)

Foarte frumoase Irina...zici ca le-ai luat de pe rafturile de la cofetarie.
Ma bucut ca au disparut repede...asta inseamna succes.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nadia1976
mesaj May 31 2005, 02:43 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 145
Inregistrat pe: 23-May 05
De la: Acum Toronto-inainte Deva-HD.
Membrul Nr.: 24,332



Irina T, te rog frumos spune-mi si mie exact cum faci frisca din smantana icon_redface.gif , ca pe-aici au numai frisca la tub, care stie toata lumea sta frumos 3 minute, nu se poate folosi la umplut tortul... si, cum am mai spus intr-un mesaj, sunt absolut incepatoare in ale prajiturilor, tare-mi place sa le fac, dar nu stiu prea multe despre copt. icon_cry.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T Irina 21734
mesaj May 31 2005, 02:14 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 335
Inregistrat pe: 23-February 05
De la: Iasi (Iasi)
Membrul Nr.: 21,729



Nadia,. eu aici folosesc o smantana cu 26 % grasime si o bat cu zahar tos, la mixer, cu grija sa se topeasca numai zaharul nu sa se aleaga si untul icon_lol.gif . Apoi pun intaritor de frisca si umplu tortul sau ornez. E si foarte buna la gust, spre deosebire de cea vegetala pe care nu o suport si sta si teapana la ornat.


--------------------
[img]http://img388.imageshack.us/img388/1704/irene18cj.gif[/img]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bulinuta
mesaj May 31 2005, 02:35 PM


Mami de Rege si Printz!


Grup: Membri
Postari: 4,330
Inregistrat pe: 10-January 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 20,159



Si cum se numeste smantana aia?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CG
mesaj May 31 2005, 02:40 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 370
Inregistrat pe: 5-April 05
De la: Germania
Membrul Nr.: 23,075



Eu in Romania luam smantana speciala pentru frisca - de la Napolact. Pur si simplu se numeste frisca si se vinde la pahar ca si smantana normala. E mai lichida si nu e fermentata.
Si in Germania cumpar ceva aproape identic - Schlagsahne - si se comporta la fel.
Eu in Romania nu am folosit niciodata alt fel de frisca. Se bate usor daca e proaspata si se pune la sfarsit zahar dupa gust.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T Irina 21734
mesaj May 31 2005, 03:05 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 335
Inregistrat pe: 23-February 05
De la: Iasi (Iasi)
Membrul Nr.: 21,729



Bulinuta, se cheama Delis, dar se face undeva langa Iasi si nu cred ca ajunge la Bucuresti. Eu o folosesc numai pe aceasta pentru ca reusita e sigura, nu am ratat niciodata. Daca incercati cu alt tip si iese dati de stire!!!!


--------------------
[img]http://img388.imageshack.us/img388/1704/irene18cj.gif[/img]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Aurora
mesaj Jun 2 2005, 07:20 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 237
Inregistrat pe: 10-May 05
De la: in lumea buna a dragutzelor culinare
Membrul Nr.: 23,990



eu am luat smantana dulce DORNA, am gasit la cutiute de 200 g si de 1 ;itru, are valabilitate pana in noiembrie 2005. Inca nu am batut=o, acuma am citit aici ca zaharul se pune la sfarsit, si cred ca trb prudenta la batut, sa nu treaca in unt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
AlinaS
mesaj Jun 3 2006, 12:08 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 303
Inregistrat pe: 2-April 05
De la: Cipru
Membrul Nr.: 23,026



Pun si eu aici prajitura mea cu frisca si capsuni icon_smile.gif E facuta dupa reteta de tort,doar ca am taiat-o bucatele si am glazurat fiecare in parte cu glazura de capsuni facuta de mine(fara colorant) icon_smile.gif de la amandinele Pocai mi se trage laugh.gif

numai bine tuturor!
Alina
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
anca13
mesaj Jun 3 2006, 02:13 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 64
Inregistrat pe: 1-December 04
De la: Canada(baimareanca)
Membrul Nr.: 19,062



Nadia, este si in Canada smintina pentru frisca, o gasesti la lactate binenteles, se numeste "whipping cream", e in cutii de carton, are 35% grasime.


--------------------
Anca
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cona
mesaj Jun 3 2006, 03:57 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 158
Inregistrat pe: 10-January 06
De la: iasi
Membrul Nr.: 29,764



Eu folosesc smintina de la Strunga, si inainte de folosire o pun putin in congelator chiar daca face cristale de ghiata, si apoi o bat , la urma pun zahar pudra . Cel mai important e ca smintana sa aiba peste 25% grasime , indiferent de firma producatoare, si asa se bate sigur.


--------------------
[/color]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
moatza
mesaj Jun 11 2006, 04:59 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 5,505
Inregistrat pe: 20-March 06
Membrul Nr.: 30,859



executat la marea graba, trecut cu vederea peste decoratii: rezultat f gustos!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 2nd September 2014 - 08:45 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare