> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

6 Pagini V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Prajitura "Polara"
Dany B
mesaj Nov 8 2005, 06:22 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 176
Inregistrat pe: 22-October 02
De la: Montreal
Membrul Nr.: 5,110



este pentru prima data cand fac aceasta prajitura singura...fara mama... care este la mii de km distanta...si tot pt prima data cand postez o reteta ..asa ca va rog sa fiti indulgente...am incercat sa vad daca a mai fost scrisa prajitura si nu am vazut-o in index...
prajitura "Polara" se numeste astfel deoarece seamana la gust si aspect cu inghetata polara. iata si o poza ca sa starnesc interesul.
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 


--------------------
audaces fortuna juvat!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dany B
mesaj Nov 8 2005, 06:34 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 176
Inregistrat pe: 22-October 02
De la: Montreal
Membrul Nr.: 5,110



si acum iata reteta pe care o am de la mama, iar ea de la vreo colega de serviciu.
ingrediente-scuze nu am inca un cantar...
blat- 6 oua, 2 linguri cacao, 4 linguri faina, 6 linguri zahar (linguri de ciorba mijlocii, cu varf)
crema- 3 linguri faina, 2 oua, 500ml lapte, 300g zahar, un pachet de unt(eu am pus 200g)
glazura- jumatate pachet de unt(100g), 4-5 linguri cacao
mod de preparare
se incinge cuptorul.
se bat 6 albusuri spuma si apoi se adauga 3 linguri de zahar. separat se bat 6 galbenusuri cu alte 3 linguri de zahar (vezi foto) se unesc cele doua si apoi se adauga faina si cacao. se amesteca usor de jos in sus cu o lingura de lemn
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 


--------------------
audaces fortuna juvat!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dany B
mesaj Nov 8 2005, 06:40 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 176
Inregistrat pe: 22-October 02
De la: Montreal
Membrul Nr.: 5,110



compozitia se rastoarna intr-o tava unsa si tapetata. se introduce la cuptor pt 15 min aprox, la temperatura de 450 grade Fahrenheit (F) -la cuptorul meu:)
pt crema se incalzesc 400 ml lapte la BM. separat se freaca 2 oua cu 4 linguri faina si 100 ml lapte care se toarna in laptele cald si se amesteca mereu pana la consistenta unei budinci. se lasa sa se raceasca bine!
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 


--------------------
audaces fortuna juvat!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dany B
mesaj Nov 8 2005, 06:44 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 176
Inregistrat pe: 22-October 02
De la: Montreal
Membrul Nr.: 5,110




pachetul de unt se freaca bine cu 300g zahar farin adaugat lingura cu lingura. tot asa se adauga si budinca pe care am lasat-o sa se raceasca. se adauga si 2 plicuri de zahar vanilat. se rastoarna peste blat si se intinde pe toata suprafata.
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 


--------------------
audaces fortuna juvat!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dany B
mesaj Nov 8 2005, 06:47 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 176
Inregistrat pe: 22-October 02
De la: Montreal
Membrul Nr.: 5,110



pt glazura se freaca o jumatate de pachet de unt cu 4-5 linguri de cacao si se topesc pe foc. nu se adauga zahar. si am omis sa subliniez ca untul trebuie lasat la temperatura camerei sa se incalzeasca bine-sa fie f moale. valabil si pt untul utilizat la crema. glazura se adauga peste crema si se intinde bine.
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 


--------------------
audaces fortuna juvat!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dany B
mesaj Nov 8 2005, 06:49 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 176
Inregistrat pe: 22-October 02
De la: Montreal
Membrul Nr.: 5,110



tava folosita are dimensiuni mari de 40X30 cu aproximatie.
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 


--------------------
audaces fortuna juvat!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dany B
mesaj Nov 8 2005, 06:52 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 176
Inregistrat pe: 22-October 02
De la: Montreal
Membrul Nr.: 5,110



o ultima foto si va doresc sa va bucurati de gustul fin al acestei prajituri.
regret ca am uitat sa fac poze la anumite etape...dar invat din propria experienta!
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 


--------------------
audaces fortuna juvat!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dany B
mesaj Nov 8 2005, 07:00 AM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 176
Inregistrat pe: 22-October 02
De la: Montreal
Membrul Nr.: 5,110



sa nu uitati sa o tineti cateva ore la rece inainte de a servi-o si taiati-o cu un cutit bine ascutit incalzit in apa calda- altfel se va sparge glazura la taiere.


--------------------
audaces fortuna juvat!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
judy
mesaj Nov 8 2005, 08:16 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 988
Inregistrat pe: 15-August 05
De la: ISRAEL
Membrul Nr.: 26,443



QUOTE(dany dany 5115 @ Nov 8 2005, 09:00 AM) [snapback]158065[/snapback]

sa nu uitati sa o tineti cateva ore la rece inainte de a servi-o si taiati-o cu un cutit bine ascutit incalzit in apa calda- altfel se va sparge glazura la taiere.




arata foarte bine icon_smile.gif


--------------------
IPB Image
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Micu Livia
mesaj Nov 8 2005, 08:54 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,338
Inregistrat pe: 16-February 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 21,490



Pai eu zic ca ai inceput foarte bine. La mai mare!!!! icon_cheers.gif
Imi place ca e asa de gros stratul de crema si e asa de ferm.
Foarte frumos contrastul.
Merci de reteta. icon_smile.gif


--------------------
Adevarata varsta se socoteste in anii pe care nu i-ai trait degeaba.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Micu Livia
mesaj Nov 8 2005, 08:58 AM


Academic Chef


Grup: Membri
Postari: 1,338
Inregistrat pe: 16-February 05
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 21,490



Am recitit reteta si am 2 intrebari":
Cate grame are un pachet de unt?
Cand zici o lingura, de faina spre exemplu, e o lingura asa moderata sau o piramida de faina gata gata sa se prabuseasca.
Iti cer prea mult daca te rog sa imi zici cantitatile in grame. Ca ma tenteza si cand o sa o fac o sa stau cu frica-n san ca nu am pus cantitatile corecte.
Merci.


--------------------
Adevarata varsta se socoteste in anii pe care nu i-ai trait degeaba.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dariaa
mesaj Nov 8 2005, 09:32 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 471
Inregistrat pe: 28-April 05
De la: Oradea (Bihor)
Membrul Nr.: 23,747



Sar`na de reteta ! Si mie imi face cu ochiul stratul gros de crema, am salvat si o voi face wink.gif


--------------------
Daria & felina fioroasa Giulia
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Robotzica
mesaj Nov 8 2005, 09:47 AM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 230
Inregistrat pe: 4-November 02
De la: Romania
Membrul Nr.: 5,277



QUOTE(dany dany 5115 @ Nov 8 2005, 08:40 AM) [snapback]158059[/snapback]

compozitia se rastoarna intr-o tava unsa si tapetata. se introduce la cuptor pt 15 min aprox, la temperatura de 450 grade celsius-la cuptorul meu:)
pt crema se incalzesc 400 ml lapte la BM. separat se freaca 2 oua cu 4 linguri faina si 100 ml lapte care se toarna in laptele cald si se amesteca mereu pana la consistenta unei budinci. se lasa sa se raceasca bine!


Nu cred ca temperatura de coacere este de 450 grade celsius!!! blob8.gif violent5.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pocahontas
mesaj Nov 8 2005, 02:41 PM


in coltzul advers


Grup: Membri de onoare
Postari: 24,480
Inregistrat pe: 6-February 04
De la: stanga la dreapta
Membrul Nr.: 11,709



prajitura arata foarte bine, doar ca vrem si noi, asa cum zice si Livia sa stim exact cata faina, alea alea, cu varf, cu motz, etc.
eu zic ca blatul se coace la 175 de grade
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kiva
mesaj Nov 8 2005, 03:14 PM


aurora borealis


Grup: Membri
Postari: 712
Inregistrat pe: 29-July 04
De la: Suomi
Membrul Nr.: 15,982



Dany, modifica in retetea initiala la glazura. Ai spus ca se face din unt si zahar pentru ca apoi sa o faci doar din unt si cacao cu specificatia expresa 'fara zahar' icon_smile.gif.

Altfel praji arata apetisant:)


--------------------
Kiva
-------------------------------------------------------
Jos ei ole mitn hyv sanottavaa, on parempi olla hiljaa!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Nov 8 2005, 03:18 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



Fetili, mie imi place cum arata prajitura da juma de chil de unt intr-o singura prajitura pentru mine e prea mult.
E clar ca Dany a scris grade celsius dar se gindea la alea americane blink.gif
Mai apoi faina la crema merge si cu linguri ca e facuta numai sa adenseze
La blat o asteptam pe Dany
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dany B
mesaj Nov 8 2005, 08:03 PM


Bucataras


Grup: Membri
Postari: 176
Inregistrat pe: 22-October 02
De la: Montreal
Membrul Nr.: 5,110



multumesc pt aprecieri...
voila...nu ma descurc cu limba engleza...nu stiu sa modific un mesaj...si intr-adevar sunt grade Fahrenheit (F), ...imi pare rau, dar cu bebele sunt f obosita...am facut ceva schimbari in reteta...poate ma ajuta cineva din moderatori...si schimba si gradele...merci...unde am scris 300g zahar farin am numarat vreo 20 linguri si mi s-a parut cam dulce...dar mie imi place enorm si dulcele si lipidele...
e adevarat ca e bogata in lipide prajitura...mancati doar o bucatica mica...wink.gif

Acest mesaj a fost editat de Dany B: Nov 8 2005, 08:19 PM


--------------------
audaces fortuna juvat!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adriana Nicoleta
mesaj Nov 8 2005, 11:41 PM


.


Grup: Membri de onoare
Postari: 25,863
Inregistrat pe: 12-March 02
Membrul Nr.: 2,760



am modificat tot ce am priceput, dacă mai e ceva spuneţi-mi şi modific
Dany, cum e la gust? untoasă? grasă? partea albă mă interesează
Go to the top of the page
 
+Quote Post
christina
mesaj Nov 8 2005, 11:47 PM


Captain Cook


Grup: Membri
Postari: 394
Inregistrat pe: 9-June 04
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 14,953



Sa nu dati cu pietre! Dar 4 linguri de faina la 6 oo? Vad ca sunt alea de kko...

Acest mesaj a fost editat de christina: Nov 8 2005, 11:48 PM


--------------------
Ascut cutzitu'
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kiva
mesaj Nov 8 2005, 11:49 PM


aurora borealis


Grup: Membri
Postari: 712
Inregistrat pe: 29-July 04
De la: Suomi
Membrul Nr.: 15,982



QUOTE(christina @ Nov 8 2005, 11:47 PM) [snapback]158362[/snapback]

Sa nu dati cu pietre! Dar 4 linguri de faina la 6 oo?


pai...fata zice 4 faina si 2 cacao...la 6 ousoare icon_razz.gif

Mie imi ploua in gura cand o vizionez icon_smile.gif dar nu stiu cum o fi crema. Mie cremele cu unt nu imi plac deloc!


--------------------
Kiva
-------------------------------------------------------
Jos ei ole mitn hyv sanottavaa, on parempi olla hiljaa!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

6 Pagini V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 2nd October 2014 - 10:24 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare