> 

Pe acest forum se accepta doar retete în imagini realizate de membrii Culinar.ro
Acestea vor fi prezentate pas cu pas - cel putin 5 etape, plus imagini cu produsul final si eventual o sectiune (4-5 imagini cu produsul final sunt suficiente)
Nu se accepta poze luate de pe alte forumuri, bloguri, sau din carti..

2 Pagini V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Tort Pavlova, reteta propusa de Bernard Dauphin
mon
mesaj Dec 11 2005, 04:44 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,957
Inregistrat pe: 4-December 03
De la: Canada(GTA)
Membrul Nr.: 10,401



M-am gandit sa va traduc aici reteta in imagini propusa de Bernard Dauphin

- pentru conformitate: http://www.linternaute.com/femmes/cuisine/...9/pavlova.shtml


TORT PAVLOVA



Timp de preparare : 30 mn
Timp de coacere: 120 mn


Dificultate: Usor

Pentru 6 persoane :
- fructe proaspete diferite
- 180 g albus de ou
- 360 g zahar tos
- sucul unei jumatati de lamaie galbena
- 1 lingura cu varf de faina
- 200 g frisca lichida
- 100 g de zahar pudra
- 100 g de ciocolata cu lapte (facultativ)

1/ Separati albusurile de oua, puneti-le intr-un castron, adaugati-le de doua ori greutatea lor in zahar tos si sucul unei jumatati de lamaie.
Fierbeti apa intr-o cratita, puneti castronul deasupra si bateti albusurile - Aceaste bezele (numite elvetiane) rezista mult mai bine la umiditate ca bezelele frantuzesti.


2/ Cand preparatul il simtiti cald la atingere, luati castronul din cratita cu apa fierbinte si continuati mixarea pana la racirea completa (aproximativ 10 min). Adaugati faina in ploaie si amestecati cu delicatete.


3/ Pe o placa de copt Acoperita cu o harie pergament, desenati un cerc in care puneti bezeaua pe o grosime de 1-2 cm si incarcati marginea formand o bordura ca la tarte. (aici aveti o bordura tip rozete facuta cu ajutorul unui cornet de ornat) - Coaceti la termostat 2, timp de 2 ore (**) - bezeaua va ramane alba - la sfarsitul timpului de copt scoateti-o din cuptor si lasati-o sa se raceasca la temperatura camerei. Se poate prepara dinainte chiar cu mai multe zile.


4/ In timp ce blatul se raceste, topiti ciocolata cu lapte la bain-marie sau la microunde. Turnati-o apoi, delicat, pe blatul de bezea - Aceasta precautie destinata sa etanseizeze blatul si sa-l protejeze de apa continuta in crema, nu este necesara daca torul se va consuma imediat dupa montaj. Lasati ciocolata sa se raceasca si sa se intareasca.


5/ In timp ce ciocolata se recristalizeaza, bateti frisca si incorporati delicat zaharul pudra in scopul expandarii. Repartizati frisca din belsug pe blatul de bezea.


6/ Spalati si taiati fructele felii si dispuneti-le armonios pe frisca batuta.


Ca incheiere - eu servesc acest tort cu un sos de ciocolata

(**) din experienta proprie copt la 200 grade F (93 grade C) timp de 3 ore. Se poate incerca si 2 ore pentru ca bezeaua mea a iesit foarte tare. Mie mi-a placut asa dar era mai dificil de mancat cu lingurita sau furculita. Trebuia pus manutza pe ea. icon_smile.gif

Reteta propusa de Bernard Dauphin
Toate retetele lui - http://www.linternaute.com/femmes/cuisine/...d_dauphin.shtml

Sfaturile lui Bernard Dauphin:
Bezeaua poate fi realizata cu cateva zile in avans si conservata intr-un loc uscat. Pentru frisca, o putem face dimineata pentru seara - maxim - si sa o conservam la rece (in acest caz bateti-o cu un intaritor). Va sugerez sa o garnisiti cat se poate de tarziu, pentru a conserva bezeaua crocanta. Cat despre fructe, gasiti in comert o multitudine de fructe exotice (ananas, mango, banane, kivi... ) care mi se par foarte indicate. Eu personal, as pune fructe un pic acide (acrisoare) ca sa tai dulceata data de bezea si frisca.
Potriviti culorile si ganditi-va sa intercalati fructe rosii pentru a decora desertul (randuri de smeura, caise, fragi, a caror aciditate va fi de asemenea binevenita). De ce nu un "Pavlova" cu pere, felii de portocala, presarate cu ciocolata ? Totul va este permis.

Spor la treaba, acu' sa va vad icon_razz.gif (indemnul e valabil si pentru mine)

Acest mesaj a fost editat de mon: Dec 16 2005, 05:13 PM
Poze Micsorate Atasate
Imagine Atasata

 

Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mon
mesaj Dec 13 2005, 06:00 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,957
Inregistrat pe: 4-December 03
De la: Canada(GTA)
Membrul Nr.: 10,401



Azi am facut acest tort si sunt incantata de el

Este pentru prima data cand fac un tort de bezea si noutatea este ca foloseste albusurile la greutate. Eu cand fac ceva numai cu galbenusuri, pun albusurile intr-o cutioara la congelator. Asa se adauga cu timpul albus peste albus pana candse umple cutioara. Cate albusuri am acolo, nimeni nu stie. Am fost incantata cand am gasit aceasta reteta si sunt gata sa va impartasesc concluziile.

Bezeau batuta peste vasul cu apa calda si apoi la rece ajunge la o compozitie fiarte cremoasa, tare si lucioasa - seamana undeva cu alvita (dar ceva mai spumoasa). Se poate aseza cu cornetul de ornat foarte bine

Iata cum arata:


Iata blatul ornat (scuzati imperfectiunile icon_smile.gif , era aseara la miezul noptii:


Si dupa copt este tare:



Azi am venit acasa si l-am umplut cu frisca si fructe decongelate.




Este foarte bun, acum am inteles de ce fructele trebuie sa fie mai acrisoare - pentru ca bezeaua este foarte dulce.
Frisca am batut-o cu fructoza

Iata si felia:


Si asta-i tot icon_smile.gif .... Sarbatori fericite si un an bun si fericit pentru voi si familiile voastre.

Poze Micsorate Atasate

Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata


Imagine Atasata

 

Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mama Celeste
mesaj Dec 13 2005, 06:03 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,714
Inregistrat pe: 20-November 04
Membrul Nr.: 18,817



mon ... poti te rog sa specifici temperatura de coacere? deci in grade cit reprezinta termostat 2?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mon
mesaj Dec 13 2005, 06:10 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,957
Inregistrat pe: 4-December 03
De la: Canada(GTA)
Membrul Nr.: 10,401




Mama Celeste pentru ca nu stiam ce-i aia termostat 2 am luat temperatura si timpul de coacere de la reteta Danezei de cosulete de bezea cu crema si fructe. Adica 3 ore la 200 grade F. Si dupa 3 ore l-am lasat sa se raceasca si sa stea pana azi in camara.

Acest mesaj a fost editat de mon: Dec 13 2005, 06:13 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mama Celeste
mesaj Dec 13 2005, 06:12 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,714
Inregistrat pe: 20-November 04
Membrul Nr.: 18,817



Perfect ...merci, cred ca am vre-o 30 de albusuri prin congelator ... il voi face si eu acum in perioada sarbatorilor.

Voi pune poza desigur icon_smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Higeia
mesaj Dec 13 2005, 12:23 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,504
Inregistrat pe: 30-December 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 6,002



Multzumesc Mon pentru retzeta tortului . Este minunat cu toate explicatiile.
MULTZUMESC, din toata inima pentru site-ul frantzuzesc indicat .
Este minunat n toate domeniile. Te rog daca mai ai ceva asemanator n franceza , nu ne lipsi de ele.
Iata o fotografie a minunatei balerine. Tortul a fost numit astfel deoarece era usor caa un fulg ca si minunata dansatoare in <<Moartea lebedei>> de Saint-Sances
Cu bine Higeia
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
"Lumineaza-ti zilele vietii , si nu vor mai fi ceeace sunt" Chateaubriand
Cu bine Higeia

[size="5"] http//acasalaIleana/[color="#FF00FF"][/color][size="5"]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mon
mesaj Dec 13 2005, 05:12 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,957
Inregistrat pe: 4-December 03
De la: Canada(GTA)
Membrul Nr.: 10,401



Cu placere fetele.

Intr-adevar Higeia, site-ul este minunat iar Bernard Dauphin un profesionist de exceptie. Eu am schimbat cateva emailuri cu el si m-a impresionat prin modul logic in care isi imbina si foloseste cunostintele in materie de arta culinara
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mephala30
mesaj Dec 13 2005, 07:01 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 590
Inregistrat pe: 16-September 04
De la: Iasi
Membrul Nr.: 17,038



Termostat 2 inseamna 165 grade C.

Mon, foarte frumos tortul. Felicitari!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Daneza13
mesaj Dec 15 2005, 12:38 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,213
Inregistrat pe: 18-October 05
De la: Montreal
Membrul Nr.: 28,350



Mon FELICITARI !!! icon_cheers.gif Arata nemaipomenit, si precis e si excelent la gust.
Bineinteles ca o sa-l fac si eu,dar o sa incerc varianta cu stratul de ciocolata in interior pentru a sigila bezeaua,inainte de a pune crema...
In colectia mea de retete stransa timp de 2 ani din revista Avantaje, am gasit o reteta oarecum asemanatoare..

Sunt si cateva variante pentru mering aici:
"Adaugati aromele dvs.preferate.
Pentru meringuri mai deosebite, incorporati cu grija (inainte de a se da forma pe hartia de copt si de a coace) ingredientele preferate:
- Ciocolata rasa: aceasta se topeste in mering in timp ce se coace, dandu-i un gust delicios.
- Nuci sau alune macinate sau tocate: prajiti-le putin inainte de a le folosi pentru a oferi un gust si o consistenta minunata.
- Coaja de portocala rasa fin sau zeama de lamaie: amandoua fac ca meringul sa fie racoritor.
- Fulgi de nuca de cocos: prajiti-i usor inainte de a-i incorpora pentru a obtine o aroma tropicala.
- Esenta de migdale, ghimbir macinat sau scortisoara macinata: acestea dau un gust cu totul aparte."
Imagini Atasate
Imagine Atasata
 


--------------------
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CorinaZ
mesaj Dec 15 2005, 07:42 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 671
Inregistrat pe: 2-July 02
De la: Bucuresti
Membrul Nr.: 3,887



Reteta din Avantaje o am si eu...e similar cu ce a descris Mon icon_smile.gif


--------------------
"Bonne cuisine et bon vin, voila le paradis sur terre"(Henric V)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mephala30
mesaj Dec 16 2005, 03:17 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 590
Inregistrat pe: 16-September 04
De la: Iasi
Membrul Nr.: 17,038



icon_frown.gif bezeaua e in cuptor, la termostat 2, dar nu mai e alba de mult. De ce s-a maronit? S-a mai si crapat...uf, dupa cat am mixat la ea, mi-e tare ciuda.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mephala30
mesaj Dec 16 2005, 03:53 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 590
Inregistrat pe: 16-September 04
De la: Iasi
Membrul Nr.: 17,038



Citind subiectul de la 'dulciuri', mi-am dat seama ca am incalzit cuptorul prea tare.
.....
si cand voi mai face, le voi coace la termostat 1 si cu usa cuptorului deschisa pe jumatate.

Revin diseara sau maine cu poze.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mon
mesaj Dec 16 2005, 04:49 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,957
Inregistrat pe: 4-December 03
De la: Canada(GTA)
Membrul Nr.: 10,401



Mephala m-am dus la convertorul on line ( http://www.conversioni.it/temperatura_f.asp) si 200 grade F inseamna 93.33 grade C - asta este temperatura la care am copt eu 3 ore si nu si-a schimbat de loc culoarea. A iesit perfect alba

Iarasi sunt nelamurita de ce a fost dificil batutul albuselor.

Ai pus, cum zice reteta, albusurile impreuna cu zaharul tos si zeama de lamaie odata?

Eu chiar am avut albusuri decongelate (la temperatura camerei) si tot a fost OK. Deci toate la un loc, intr-un castron curat de sticla sau portelan, pe abur. Am mixat cu un mixer normal la viteza maxima. Cand am simtit calda mixtura am pus castronul pe masa si am mixat in continuare pana s-a racit. Nu m-am gandit sa cronometrez dar nu a durat mult, poate 20 minute (nici atat).

Apropo cream tartar (sau praf tartar) este tot aia cu zeama de lamaie in retetele de bezea. Am gasit o multime de retete pe net in care se preciza cream tartar sau zeama de lamaie.

Acest mesaj a fost editat de mon: Dec 16 2005, 04:54 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mon
mesaj Dec 16 2005, 05:15 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,957
Inregistrat pe: 4-December 03
De la: Canada(GTA)
Membrul Nr.: 10,401



Am editat mesajul primar cu mentiunea privind temperatura.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mephala30
mesaj Dec 16 2005, 11:42 PM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 590
Inregistrat pe: 16-September 04
De la: Iasi
Membrul Nr.: 17,038



Mon, mersi de informatie, pacat ca vine prea tarziu. Daca o coceam cum ai zis tu, la 95 grade, nu aveam probleme.
Cat despre batutul albuselor...nu am intampinat nici o problema. Am respectat reteta si a fost ok. (de unde ai inteles tu ca a fost dificila treaba asta?)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mon
mesaj Dec 17 2005, 12:36 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,957
Inregistrat pe: 4-December 03
De la: Canada(GTA)
Membrul Nr.: 10,401



Tocmai dadusem buluc crezand ca ai pus poza dry.gif

Imi pare rau ca nu ti-a iesit dar eu chiar nu stiam ce inseamna termostat2 de-aia am si folosit temperatura si timpul de la daneza. Acum intrebarea este termostat 2 de la cuptorul tau este acelasi cu termostat2 de la cuptorul frantuzesc? Cineva care este prin franta sau imprejurimi ne poate lamuri.

Nu abandona, ca bezele solide ca astea nu am mai vazut pana acum, este super reteta. Chiar ma gandesc sa fac variatiuni pe tema bezelei icon_smile.gif Am vazut o poza cu niste bezele trase in ciocolata de moare calu' icon_biggrin.gif

Trebuie sa le-ncerc weekendul asta
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Daneza13
mesaj Dec 17 2005, 09:13 AM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 2,213
Inregistrat pe: 18-October 05
De la: Montreal
Membrul Nr.: 28,350



Mon, uite si aici o reteta interesanta cu bezea, scanata dintr-o revista si postata de Paradis:
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/9590/http-www-culinar-ro-forum-index-php-showtopic-9590/
Si eu ma pun pe bezele tot in w/e (daca mi-au iesit prima data laugh.gif,acum e floare la ureche) ,mai ales ca am de gand sa fac o reteta super (tort "Cutiutza cu zmeura wink.gif )"...cum am facut-o,pun poze.


--------------------
A life spent making mistakes is not only more honourable but more useful than a life spent doing nothing. - George Bernard Shaw

Aventuri Culinare
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mephala30
mesaj Dec 17 2005, 09:51 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 590
Inregistrat pe: 16-September 04
De la: Iasi
Membrul Nr.: 17,038



Pun si pozele, chiar daca nu mi-a iesit prea bine reteta. Gustul este ft. bun.

Imagini Atasate
Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mephala30
mesaj Dec 17 2005, 10:04 AM


Big Chef


Grup: Membri
Postari: 590
Inregistrat pe: 16-September 04
De la: Iasi
Membrul Nr.: 17,038



Am facut pozele la lumina camerii (de asta sunt asa portocalii).
Mai pun una facuta azi, la lumina zilei.

Imagini Atasate
Imagine Atasata
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mon
mesaj Dec 17 2005, 04:39 PM


Master of disaster


Grup: Membri
Postari: 1,957
Inregistrat pe: 4-December 03
De la: Canada(GTA)
Membrul Nr.: 10,401



Mephala, balerina ta nu arata rau de loc, chiar apetisant. Imi pierdusem orice speranta dupa mesajele de ieri.
floare.gif

Daneza m-am dus la linkul tau si tare frumoase retete am vazut - le-am copiat. THX
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Reclama
mesaj


Google Ads









Go to the top of the page
 
Quote Post

2 Pagini V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
Tags
Nici un cuvant cheie adaugat.

1 Utilizator(i) vizualizeaza acest topic (1 Vizitatori si 0 Utilizatori ascunsi)
0 Membri:

 



Design by: Free IPB Skins & Web Proxy
RSS Versiunea Lo-Fi Astazi este: 29th August 2014 - 11:59 AM

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parolă
Invizibil pe forum (nu ma adauga in lista de utilizatori activi pe forum)

Ati uitat parola?
Înregistrare